Артем ФЕДЕЦКИЙ: «Благодарю за статус»

Защитник «Карпат» - друг Евро-2012

Один з лідерів «Карпат» - захисник Артем Федецький - удостоївся звання посла волонтерської програми УЄФА та став «Другом ЄВРО-2012». Цей проект розпочався ще минулого вересня, коли стартувала відбіркова кампанія до чемпіонату Європу, який відбудеться в Україні та Польщі. Мета проекту - об'єднання людей в країнах, які прийматимуть Євро.
У кожній країні визначать по 100 осіб, котрих номінують на звання Друзів ЄВРО-2012, половину з яких обере безпосередньо МОК серед визначних особистостей країни, а решта вакансій буде відкрита для суспільства віком від 5 до 95 років.
На зустрічі, яка відбулась у стінах Ратуші, Маркіян Лубківський поцілував зелено-білу вишиванку з емблемою клубу, яку йому подарував Артем Федецький. Натомість директор турніру УЄФА в Україні вручив захиснику «Карпат» диплом та значок з номером «31».
Маркіян ЛУБКІВСЬКИЙ, директор турніру УЄФА ЄВРО-2012 в Україні:
- Обираючи Друга Євро та водночас посла волонтерської програми УЄФА у Львові, ми виходили з того, що це має бути людина, тісно пов'язана з футболом. Артем - професіонал та талановитий футболіст, який є популярним як в приймаючому місті, так і в Україні загалом. Він своєю майстерністю надихатиме людей долучатися до волонтерської програми.
Артем ФЕДЕЦЬКИЙ, захисник «Карпат»:
- Перш за все, я хочу подякувати за наданий мені статус, адже бути Послом волонтерської програми почесно для кожної людини. Я переконаний, що львівські волонтери забезпечать учасникам турніру та його гостям теплий прийом. Саме завдяки гостинності наших волонтерів туристичний потенціал міста зросте у сотні, а то й у тисячі разів. Я хотів би запросити всіх бажаючих спробувати себе у ролі волонтера.
Окрім Артема Федецького, друзями ЄВРО в Україні вже стали Дмитро Чигринський та Андрій П'ятов з донецького «Шахтаря», Олександр Шовковський з «Динамо», Марко Девіч з «Металіста», а також колишні відомі гравці та тренери Ігор Кульчицький, Степан Юрчишин, Леонід Буряк та Олексій Михайличенко.

Sport.ua
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 21:40 2

Смотрите видеообзор матча 34-го тура Ла Лиги 2023/24