Карпаты – Таврия. Анонс

І Крим пройти і єврокубковий подарунок зробити

У суботу, 23 квітня, «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть сусідів по турнірній таблиці з «Таврії». Підопічні Олега Кононова в разі перемоги за чотири тури до фінішу фактично стануть недосяжними для переслідувачів, увійшовши до гарантованої єврокубкової п'ятірки українських команд. Додатковим стимулом для подарунку вболівальникам «зелено-білих» стане й те, що гра відбуватиметься напередодні Великодніх свят.

Волею календаря майже рік тому «Карпати» після матчу у Сімферополі здобули довгоочікувану путівку у єврокубки. І цього разу гра в разі перемоги господарів проти «Таврії» матиме єврокубковий відтінок. Разом з тим, «Таврія» теж гратиме на перемогу, борючись за шосте місце, яке також за певних варіантів може дозволити кримчанам на фініші чемпіонату знову повернутися на міжнародну арену.

В матчі першого кола «Карпати» зазнали прикрої поразки у Сімферополі - 1:3, граючи при цьому весь другий тайм у меншості. На дубль Ідахора та гол Андрія Корнєва львів'яни відповіли влучним ударом Сергія Зеньова. Тож естонець, якому нещодавно виповнилося 22 роки, намагатиметься зробити собі подарунок у цій грі. А останній приїзд «Таврії» до Львова відбувся 7 квітня минулого року, коли підопічні Олега Кононова перемоги з рахунком 1:0 після влучного удару Ігоря Ощипка.

Історія зустрічей дальніх суперників розпочалась майже 45 років тому, і суботня зустріч стане вже ювілейною, 50-ю. У львівських матчах в національних чемпіонатах перевага на боці «Карпат»: 9 перемог, 4 нічиї та 4 перемоги кримчан. Кращим бомбардиром в цих зустрічах є карпатівець Андрій Покладок та кримчани Олександр Кунденок та діючий нігерієць Лакі Ідахор - усі по 5 голів.

Крім Лакі Ідахора у складі «Таврії» з особливою мотивацією вийдуть на поле інші екс-карпатівці - Максим Фещук, Руслан Платон та Андрій Донець. Спортивний директор та виконуючий обов'язки головного тренера кримчан Валерій Петров не зможе задіяти нападника Антон Шиндера, в якого перебір жовтих карток. Через травму вибув до кінця сезону і один зі стовпів захисної ланки «Таврії» Антон Монахов. Під питанням участь у грі і Сергія Кузнецова, який після травми проходить період відновлення.

Нещодавно, перед тренуванням на стадіоні «Україна» Олегу Кононову вболівальники «зелено-білих» подарували клубну білу вишиванку з червоно-чорними візерунками. «Це символ України і я приймаю вишиванку з величезною подякою та любов'ю. Ми граємо для глядачів і робимо усе, щоб їм догодити» - подякував за подарунок білоруський наставник «Карпат».

А головним арбітром матчу «Карпати» - «Таврія» призначено 32-річного Олександра Дерда з Іллічівська, який провів 33 матчі у чемпіонатах, з них 4 за участю «Карпат»: +2=1-1 та 3 гри участю «Таврії»: +1=1-1.

Все события в матче в прямом эфире на телеканале «Футбол», начиная с 15.00.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Тлумак - Ощипко, Гомес, Милошевич, Федецкий - Голодюк, Ткачук, И. Я. Худобяк - Зенев, Кожанов, Кошич.

«Таврия»: Кахриман - Гуменюк, Джуричич, Граф, Галюза - Корнев, Причиненко, Любенович - Фещук, Платон, Идахор.

Травмы: Кузнецов (Карпаты), Монахов (Таврия).

Дисквалификации: Шиндер (Таврия)

Котировка букмекеров:
Bwin - 1,60 - 3,40 - 5,50
William Hill - 7/10 - 11/5 - 7/2

23 апреля, суббота
«Карпаты» - «Таврия»
Львов. Стадион «Украина». 15.00
ТВ-трансляция на телеканале «Футбол»
Арбитр: Александр Дердо (Ильичевск)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 03 мая 2024, 22:12 2

Титул разыграют Феликс Оже-Альяссим и Андрей Рублев

Комментарии