Леонід БУРЯК: «Не всі гравці відповідають рівню збірної»

Екс-наставник української дружини - про рівень кваліфікації гравців збірної України

Нині футбольна Україна вболіває за «Шахтар» і «Динамо» в єврокубках. Навіть якщо українські клуби вибудуть з чвертьфіналу, виступ їх аж ніяк не назвеш провальним.

На клубному рівні в України все гаразд. Натомість справи нашої національної збірної кепські. Команда перебуває у «розібраному стані», не маючи постійного тренера. А, можливо, річ не в наставникові, а у футболістах?

- Чи можна за невиразну гру всіх собак вішати на нинішнього наставника та функціонерів, які ніяк не призначать головного керманича? Може, винні футболісти? Оцініть рівень наших збірників...
- Не думаю, що звинувачувати треба лише футболістів. Промахи допускають і нинішній наставник, і функціонери. Це непокоїть. Щодо футболістів, то не всі вони відповідають рівню збірної. Нині дуже багато надій покладають на гравців «молодіжки». Але деяким із них ще зарано грати в національній збірній.

- Хто може врятувати збірну України?
- Головний тренер визначає ігровий почерк. Та лише футболісти втілюють усі плани у життя. Якщо немає добротних гравців, то жоден тренер не допоможе. Допоки Моуріньйо чи Ліппі добре вивчать футболістів, Євро-2012 мине. Ось маємо приклад з Росією, де голландець Дік Адвокаат ніяк не може налагодити гру. Думаю, український тренер знайде 16 хлопців, з яких встигне зліпити добротний колектив.

Олег ЗУБАРУК, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 15:09 3

В ответном матче против мюнхенцев в старте выйдет Андрей Лунин

Комментарии