Віталій КОСОВСЬКИЙ: «В Шахтаря проти Барси шанси є, але...»

Колишній гравець київського «Динамо» - про матчі наших команд у ЛЧ та ЛЄ

Надзвичайно гарячі футбольні події чекають уболівальників. «Шахтар» та «Динамо» проведуть чвертьфінальні поєдинки єврокубків.

Першими на поле вийдуть гірники, які в середу складатимуть іспит на газоні футбольного клубу «Барселона» (Іспанія). А вже наступного дня Україна триматиме кулаки за «Динамо», що в рідних стінах прийматиме португальську «Брагу». Ціна обох матчів - перепустки до півфіналу найпрестижніших клубних турнірів. Які наші шанси?

Про перспективи українських команд кореспондент поговорив із колишнім гравцем нашої збірної Віталієм Косовським, який у складі «Динамо» перегравав «Барселону» з рахунками 4:0 та 3:0!

- Чи можете у відсотках оцінити шанси наших представників на вихід до четвірки найсильніших команд євротурнірів?
- Приємно згадати, як ми трощили «Барсу» з рахунком 4:0. Та це вже історія. Нинішня «Барселона» зовсім інша. «Шахтарю» буде важко. Шанси є, але вони мінімальні, 30 відсотків. Стосовно «Динамо», то кияни не повинні недооцінювати суперника. «Брага» - хороший суперник, такий собі подразник, який слід усувати на шляху до фіналу.

- Якою, на вашу думку, має бути тактика українських клубів у перших матчах, щоби за підсумками двох ігор пробитися до чвертьфіналу?
- Гірникам слід пам'ятати, що дуель складається з двох поєдинків. В Іспанії можна зіграти на утримання нічийного результату, а можна програти з різницею в один м'яч. Сам факт, що доля путівки до півфіналу вирішуватиметься в Донецьку, має заспокоїти донбасівців.
А ось кияни зобов'язані рахуватися з опонентами. Можна мати сто гольових моментів і не забити, а можна з половини моменту витиснути гол. Вони про це мусять пам'ятати. Юрій Сьомін добре побудує гру. Можливо, у півфіналі буде зустріч з іншою португальською командою - «Бенфікою».

- Чи важливим є те, що «Барселона» має майже втричі дорожчих виконавців? За підрахунками аналітиків, загальна вартість каталонських футболістів - 545 мільйонів євро.
- Я твердо переконаний: футболістів не цікавить ціна суперників. Принаймні на футбольному полі вони про це не думають. Гарантую, що під час матчу гравці про гроші забувають. Згадують про них після перемоги. А під час гри основна мотивація - оцінка глядачів, батьків, близьких, престиж і честь клубу.

- А як щодо можливості засвітитися в Європі та потрапити до табору гранда?
- «Шахтар» дістався чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Його гравці вже засвітилися. Кожен гранд знає можливості підопічних Мірчі Луческу. Зрештою, самі гравці «Шахтаря» вважають, що грають у клубі-гранді. Тому не думаю, що вони рвуться за кордон.

Олег ЗУБАРУК, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 01 мая 2024, 23:38 0

Криштиану оформил дубль за «Аль-Наср» в ворота «Аль-Халиджа»

Комментарии