Зірка перевірить себе клубами УПЛ

Новини зі станів команд першої ліги

Дністер: Друга бойова нічия

9 лютого овідіопольський «Дністер» провів свій третій контрольний поєдинок у рамках нинішнього зимового антракту, інформує прес-служба клубу. Як і трьома тижнями раніше, спаринг-партнером підопічних Андрія Пархоменка виступив представник національного дивізіону Молдови - футбольний клуб «Тирасполь», що влаштувався за підсумками осінньої частини чемпіонату на восьмій позиції в турнірній таблиці. Звітний поєдинок, що пройшов на штучному газоні манежу спортивного комплексу «Шериф», завершився бойовою нічиєю - 1:1.

Рахунок у матчі було відкрито на восьмій хвилині, коли за грубу гру темношкірого легіонера господарів Крістофера проти Олександра Косиріна у ворота тираспольців був призначений пенальті, який холоднокровно реалізував капітан «Дністра» Валентин Полтавець.

Відігралися підопічні Влада Гояна на 29-й хвилині зусиллями Володимира Киликевича, який майстерно виконав штрафний удар з 28 метрів. У цілому гра пройшла зі взаємними нагодами на успіх, і якщо до перерви привабливіший вигляд мали овідіопольці, то в другому таймі впевненіше в атаці діяли футболісти з Тирасполя.

Дністер: Лавренцов (О.Паламарчук, 46), Поспєлов (Лобан, 46), Влаєв (Савчук, 77), Білозор, Опря, Д.Пархоменко, Радченко (Булганін, 53), Полтавець, Продан (Зубков, 60), Степанишин, Косирін (Гуляєв, 64).

Наступну контрольну гру овідіопольський «Дністер» проведе в суботу, 12 лютого. Цього дня підопічні Андрія Пархоменка відвідають сусідній Миколаїв, де поміряються силами з місцевим однойменним муніципальним футбольним клубом.

Зірка: Зіграли двосторонню гру


Як поінформувала прес-служба клубу, «Зірка» працює на кримському зборі в режимі дворазових тренувань. Цими днями відбулася двостороння гра: команда Олександра Кочури і Андрія Порошина з рахунком 3:2 святкувала перемогу. На жаль, через травму звітну гру пропустив півоборонець Роман Луценко.

Розклад контрольних матчів ФК «Зірка»:

12 лютого - харківський «Металіст»
16 лютого - армянський «Титан»
20 лютого - охтирський «Нафтовик-Укрнафта»
23 лютого - симферопольська «Таврія»
26 лютого - ПФК «Севастополь»

Чорноморець: Поразки тривають...

У Белеку відбувся черговий спаринг «Чорноморця». Українська команда зустрічалася з представником російської прем'єр-ліги - «Волгою» з Нижнього Новгорода. Перший тайм закінчився безрезультатно. У другому росіяни (Хазов) на 76-ій хвилині після «стандарту» відкрили рахунок і перемогли - 1:0.

У складі «Чорноморця» виступали: Паст (Ширяєв, 46), Зубейко, Бабич, Сетті, Соляник, Політило, Балашов, Силантьєв, Бобко і два футболісти, що перебувають на перегляді. На заміну виходили Якименко і Гавриленко.

Роман ГРИГОРЧУК: «Вважаю, ми повністю переграли суперника. Не скажу, що в нас були стовідсоткові голеві ситуації, але перевагою володів «Чорноморець». Необхідно вдосконалюватися в плані завершення атакувальних дій, тому що не «вичавлюємо» максимум Із хороших моментів.

Титан: Перші новачки на підході

Ще один етап передсезонної підготовки завершила армянська команда. Своєрідним підсумком зборів, що тривали з початку цього місяця, мала стати контрольна гра з молодіжним складом харківського «Металіста» 8 лютого. Та харків'яни відмовилися від зустрічі внаслідок своїх внутрішніх причин.

Витримуючи намічений план роботи, тренерський штаб «Титану» замінив спаринг на двосторонню гру. Відбулася вона на стадіоні «Юність» в Армянську за участю всіх футболістів, що перебувають нині в розпорядженні Миколи Федоренка. Для багатьох потенційних новачків команди це був шанс ще раз довести своє право претендувати на місце в складі «Титану». Низка гравців, що перебувають на перегляді, залишила приємне враження. З ними буде продовжено співпрацю. Зокрема, практично вирішено питання про оренду захисника ФК «Севастополь» Олега Соловича. Молодий 19-річний футболіст провів минулий сезон у дублі севастопольців, а тепер захищатиме кольори армянського клубу. Водночас залишать команду Андрій Бобров і Данило Плахін, котрі так і не зуміли проявити себе в «Титані».

Після короткочасного відпочинку 12 лютого команда вирушить до Алушти, де відбудеться черговий етап підготовки.

Олександр ТРАВЯНКА, Олександр ОЗІРНИЙ, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 06 мая 2024, 07:25 14

«Челси» добился крупной победы над «молотобойцами»