Карпаты выходят в полуфинал Copa del Sol

Единственный гол Кузнецова подарил львовскому клубу победу + ВИДЕО

Проти шведської команди «Карпати» востаннє грали давненько - восени 1999 року, коли в кваліфікації Кубка УЄФА після двох нічиїх з однаковим рахунком 1:1 поступилися «Хельсінборгу» у серії післяматчевих пенальті. Вчора ж «зелено-білі» взяли гору над ІФК «Гетеборг» і в такий спосіб не лише вийшли у півфінал Copa del Sol-2011, а й повернули борг за «Хельсінборг».
Головний тренер «Карпат» Олег Кононов, у порівнянні з грою проти «Мьольде», в стартовому складі на поєдинок з «Гетеборгом» зробив чотири заміни. Місце у рамці замість Тлумака зайняв Богатінов, а дискваліфікованого Федецького на правому фланзі оборони замінив Петрівський. Ще дві зміни відбулися в лінії нападу - Кузнецов і Кожанов розпочали гру на лаві запасних, а зі старту вийшли Тіаго та Ґурулі. Зазначимо, що свого голеадора Хюссена не виставив і тренер шведів Йонас Ульссон.
Перші 15 хвилин команди немов придивлялися одна до одної, тож події розвивалися у центрі поля, а обидва кіпери - і Богатінов, і Сандберг - не стільки були учасниками гри, скільки її сторонніми спостерігачами. Але територіальна ініціатива завдяки помітно кращому контролю м'яча була на боці «Карпат». І саме наша команда завдала два перших удари у грі по воротах суперника. Щоправда, і Лукасу, і Тіаго бракувало влучності. Не влучив у рамку і дальній постріл Дрюгге, без сумніву, кращого гравця шведів у матчі, але Богатінов та його парнери в тому епізоді трохи понервували - круглий пройшов поряд з правою «дев'яткою» наших воріт. А невдовзі все той же Дрюгге виграв боротьбу на другому поверсі й класно пробив головою під поперечку. Втім, Богатінов продемонстрував суперклас - кінчиками пальців перевів м'яча на кутовий. «Карпати» на це відповіли підступним ударом Голодюка в ближній кут, але Сандберг пильності не втратив. 0:0 - за такого рахунку суперники й пішли на відпочинок.
Минуло лише кілька хвилин другого тайму, а «Карпати» вже мали стовідсоткову нагоду відкрити рахунок. На 49-ій хвилині Ощипко довгою діагоналлю за спини захисників вивів у прорив правим флангом Лукаса. Іспанець вискакував сам на сам з воротарем, але його з відвертим порушенням зупинив ісландський легіонер «Гетеборга» Вальгдарссон, і арбітр матчу Томас Скервен з Норвегії без вагань вказав на точку. Однак реалізувати пенальті Ощипку не вдалося - м'яч пройшов поряд з лівою від воротаря стійкою.
І все ж за якихось п'ять хвилин «зелено-білі» таки змусили «синьо-білих» розпочинати гру з центру поля. І що характерно, гольову комбінацію розпочав Ощипко, який ледь не став антигероєм зустрічі. 8-й номер карпатівців довгою передачею, щоправда, тепер вже по лівому флангу, знову вивів у прорив Лукаса. Іспанець миттєво прострілив вздовж лінії воріт, і Кузнецов у боротьбі із захисником в дотик правою «щокою» переправив круглого у дальній кут. Суперкомбінація для футбольного посібника і рахунок відкрито - 1:0!
Забитий м'яч додав упевненості підопічним Олега Кононова і в подальшому вони холоднокровно контролювали гру. Звичайно, гравці «Гетеборга» намагалися відновити рівновагу, але так і не створили бодай один насправді гольовий момент. Більше того, «Карпати» були значно ближчими до того, щоб збільшити перевагу до двох, а то й до трьох м'ячів, ніж шведи зрівняти рахунок. Так, на 70-ій хвилині Худоб'як виконав передачу верхом зі штрафного і після кількох рикошетів Мілошевіч пробивав у падінні метрів з десяти - круглий пройшов за кілька сантиметрів від каркасу воріт. А наприкінці матчу стійка двічі рятувала ворота «Гетеборга» від гола. Спочатку на 87-ій хвилині вже Кузнецов отримав довгу діагональну передачу від Ощипка і з меж карного з правої класно пробив у нижній дальній кут, але Сандберг кінчиками пальців таки дотягнувся до м'яча, і той від стійки відлетів у поле. А на останній хвилині основного часу Лукас зі своєї половини поля втік від захисників, на швидкості обвів кіпера, який кинувся йому на зустріч, проте пробиваючи з гострого кута практично у порожні ворота, влучив знову у штангу. Втім, для перемоги вистачило й одного м'яча. Тож тепер карпатівці готуватимуться до півфінального матчу Copa del Sol-2011.

Sport.ua
Карпаты - Гетеборг - 1:0
Гол: Кузнецов, 54.
На 49-й минуте Ощипко не реализовал пенальти (мимо).
«Карпаты»: Богатинов, Милошевич (Балажиц, 80), Ощипко, Петривский, Годвин (Мартынюк, 72), Худобяк, Голодюк (Ткачук, 46), Тиаго (Кузнецов, 46), Тубич, Гурули, Лукас.
«Гетеборг»: Сандберг, А.Юханссон, Сигурдссон, Х.Йонссон, Вальгдарссон, Я.Юханссон, Эрикссон, Другге, Сана, Бьярнасон, Беркрот.
Предупреждения: Тиаго, Кузнецов.

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 23:15 1

«Жирона» обыграла «сине-гранатовых» со счетом 4:2 в 34-м туре Ла Лиги

Комментарии