Буковина й Енергетик зіграли спаринг

Новини зі станів команд першої ліги

БУКОВИНА. Січневий спаринг виявився безголевим

У неділю чернівецька «Буковина» зіграла на штучному полі ФОК «Олімпія» контрольний поєдинок із клубом «Енергетик» (Бурштин). Це був перший поєдинок буковинців після повернення з відпустки, - повідомляє офіційний сайт клубу.

У першому таймі нагоди поцілити в «рамку» бурштинської команди мали Олег Керчу та Степан Маковійчук. Після «пострілу» Олега м'яч влучив у гравця «Енергетика», а удару Степана забракло влучності.

Міг відзначитися й кращий бомбардир «Буковини» Руслан Гунчак. Але після його удару зі штрафного шкіряна куля пройшла повз ворота. Шанси мали й гравці «Енергетика». Однак поєдинок завершився нульовою нічиєю.

Стартовий склад «Буковини» був такий: Олександр Чурілов, Петро Климус, Роман Пасічниченко, Владислав Рудченко, Олег Керчу, Григорій Некрасов, Руслан Гунчак, Олександр Донець, Роман Дорош, Борис Орловський, Степан Маковійчук.

З тих гравців, які виступали за чернівецький клуб торік, на заміну виходили Сергій Преснаков, Вадим Пислар та Іван Щербак. У матчі з «Енергетиком» також зіграв півзахисник Олександр Тодорович, який вже виступав у «Буковині». У другому таймі футболку «Буковини» вдягнули багато юних гравців 1993 - 1995 р.н. Не взяли участь у поєдинкові півзахисник Валерій Блажко та нападник Роман Степанков, які отримали виклик у студентську збірну України.

Після завершення гри президент чернівецького клубу Василь Орлецький зазначив: «Цього тижня «Буковина» розпочала підготовку до офіційних ігор. У матчі з «Енергетиком» спочатку на поле вийшли переважно ті гравці, які торік захищали кольори нашої команди . А ось наприкінці поєдинку на полі перебували гравці 1993 - 1995 років народження. Бачимо, що Борис Орловський, який недавно виступав у юнацькій збірній України, мав досить непоганий вигляд. Зазначу, що незабаром на оглядини в «Буковину» прибудуть гравці, які виступатимуть у наступних контрольних поєдинках».

У Коробкіна - три варіанти

Як ми вже повідомляли, минулорічний капітан чернівецької «Буковини» та найкращий бомбардир другої ліги Владислав Коробкін залишив табір цієї команди. Про причини такого дивного рішення ми запитали у самого нападника. Як виявилося, напередодні підготовчого етапу тренерський штаб «Буковини» виставив футболіста на трансфер, а згодом Коробкіну вдалося домовитися з керівництвом клубу і отримати статус «вільного агента», аби самому влаштовувати свою подальшу кар'єру. За словами Владислава, у нього нині три варіанти (команди першої та другої ліг), і яснішою ситуація стане наприкінці тижня.

ЗАКАРПАТТЯ.. На перегляді -18 новачків

З 21 січня зі витягувальних тренувань розпочався перший тренувальний збір у гравців ужгородського «Закарпаття». Під час тренувань тренерський штаб наголос робить на бігових вправах, розтягуванні та занятті в тренажерному залі.

Як заявив клубній прес-службі тренер Олександр Чижевський, нині у складі «Закарпаття» на перегляді 18 новачків. Саме в матчі зі збірною області 24 січня тренерський штаб надав можливість проявити свої найкращі ігрові риси кандидатам до ужгородської команди.

А вже з 25 січня, за словами Олександра Арсенійовича, розпочнеться основна робота в режимі дворазових тренувань.

КРИМТЕПЛИЦЯ. «Секрет фірми»

Кримська команда провела контрольний поєдинок проти дублерів донецького «Металурга», як і було заплановано раніше, - повідомляє прес-служба молодіжненців.

Кримтеплиця - Металург - 1:0 (1:0).
Кримтеплиця (1 тайм): Щедраков, Бойко, Погорєльцев, Печонкін, Романенко, Трухин, Мемешев, Голоперов, а також воротар, захисник і нападник, які перебувають у команді на перегляді.
Кримтеплиця (2 тайм): Візавер, Абляметов, Погорєльцев (Старовик, 65), Саранчуков, Симончук, а також воротар, захисник, двоє півзахисників і нападник, які перебувають у команді на перегляді.
Гол: Голоперов (21).

Варто відзначити: хоча автор забитого м'яча ще й не реалізував пенальті в другому таймі, втім, як бачимо, це не завадило його команді здобути перемогу. Прізвища потенційних новачків клубу залишаються таємницею.

ЗІРКА. Перемогла команда Порошина та Кочури

У кінці минулого тижня в місті Яремче футболісти кіровоградської команди зіграли двосторонню гру, інформує прес-служба клубу. Тренерський штаб «Зірки» поділив склад на дві команди. У першій на поле вийшли Коледа, Пінчук, Смалько, Атаєв, Стоян, Скляр, Ситник, Сирота, Порошин, Кочура та потенційний новачок. У складі другої команди їм протистояли Товт, Остроушко, Титов, Луценко, Галенко, Давидов та п'ятеро потенційних новачків команди. На полі яремчівських «Карпат» команда Порошина та Кочури з рахунком 5:3 святкувала перемогу. 29 січня на цьому ж стадіоні кіровоградці зіграють товариський матч з бурштинським «Енергетиком».

НАФТОВИК-УКРНАФТА. Захист підсилив Маринчук


20 січня в Харкові «Нафтовик-Укрнафта» провів двосторонню гру. Команда поділилися на дві групи «жовті» та «чорно-білі». З рахунком 5:3 перемогли «жовті». Позаяк, до цього охтирці проводили тренування без м'ячів, то на цій грі тренери команди переглянули багатьох нових футболістів. Керівництво клубу підписало контракт з оборонцем ПФК «Олександрія» Денисом Маринчуком.

Наступного дня після тренування гравці роз'їхалися по домівках. Зберуться підопічні Сергія Мизіна сьогодні в Молодіжному, де візьмуть участь у Кубку «Кримтеплиці».

НИВА. Перемогли у вінницькому дербі

Вінницька «Нива» провела ще два спаринги. У першій зустрічі підопічні Олега Федорчука зустрічалися з білоцерківським «Арсеналом». Матч так і завершився без забитих м'ячів. А ось друга зустріч стала таким собі вінницьким дербі, адже суперником «Ниви» була місцева команда «Держслужбовець», лідер чемпіонату Вінниці. Сильнішими в цій дуелі були представники першої ліги. Підсумок зустрічі - 3:1. Забитими м'ячами за «Ниву» відзначилися Козьбан, Лук'янець, Назарчук.


Анатолій ВОЛКОВ, Олександр ОЗІРНИЙ, Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 16 мая 2024, 13:54 1

«Ужгород» хочет стартовать во Второй лиге

Комментарии