Андрій ПОЛУНІН: «12-те місце – це не позитивний результат»

Розмова з директором охтирського «Нафтовика-Укрнафти»

Команда «Нафтовик-Укрнафта» після відпустки зібралася 22 грудня в Охтирці на перший навчально-тренувальний збір, який тривав до 28 числа. На цей тренувальний процес було запрошено багатьох футболістів з перспективою посилення гри команди. Про підсумки осінньої частини першості та перспективи на майбутнє своїми враженнями ділиться директор ФК «Нафтовик-Укрнафта» Андрій Полунін.

-Андрію Вікторовичу, в першому колі команда виступала неоднозначно: то красиві перемоги, то прикрі поразки. Як ви можете оцінити її виступи в літньо-осінній період першості?
-Як ви сказали, так і є. У нас відбулися зміни в тренерському штабі команди. Я вважаю, що й колектив пристосовувався до нового керманича, та й гравці старалися виконувати його вимоги. Перерва після зміни головного наставника була невеликою, і тому було нелегко створити колектив однодумців. І гравці, і тренери старалися виконувати поставлені завдання, та це було не легко. Адже підготовчий період був досить короткий, і керівному штабу не вдалося втілити свої задумки в результат. Змінився і тренувальний процес, і вимоги до футболістів стали іншими. А 12-те місце на проміжному фініші - це не позитивний результат. Та все-таки футболісти в багатьох матчах демонстрували хорошу гру, про що свідчать результати на виїзді, та й в окремих матчах на своєму полі. У принципі нам потрібно провести три повноцінних навчально-тренувальних збори, і результат буде.

-Нині команда провела перший збір в Охтирці, зіграла у Харкові дві двосторонні гри. Чи визначилися з гравцями, які залишаться в команді?
-Цей збір був селекційним. Багато гравців основного складу не брали участі в ньому. Ми запросили тих гравців, у яких закінчувався термін дії контрактів, а також групу нових. На даний момент з команди пішов Олег Котелюх. За взаємною згодою ми з ним достроково розірвали контракт. Вирішив залишити колектив воротар Максим Лавренюк, у якого закінчився термін дії контракту і ми не гарантували йому місця в основному складі. А Максим хоче грати, тож ми пішли йому назустріч. Що стосується інших, то контрактів ні з ким ми поки що не підписували. Вирішили, що подивимося на них після нового року і відтак вирішимо, з ким укладати контракти. У нас вдосталь часу, є великий список потенційних кандидатів, і той, хто покаже себе під час підготовки та в контрольних матчах з ліпшого боку, залишиться в команді.

-Які завдання поставлено на весняну частину першості?
-Завдання у нас одне: виходити на кожну гру й перемагати. Не менш важливим є і те, щоб команда у кожному матчі показувала такий красивий футбол, який завжди був у Охтирці. Хотілося б, щоб ті вболівальники, які приходять на стадіон, отримували задоволення від гри своєї улюбленої команди.

-Селекційна робота проводитиметься серйозно?
-Ця робота у нас велася весь час і триває й нині. У нас на перегляді ціла група новачків. Хтось із них приїде на збори і в подальшому, комусь подякували й сказали, що він нам не підходить. Будемо запрошувати на збори нових футболістів. Працюватимемо в цьому напрямку.

-Які плани підготовки команди?
-Плануємо провести чотири навчально-тренувальних збори: з 15 по 22 січня - в Охтирці, потім - участь у Кубку «Кримтеплиці» з 25 січня по 8 лютого і два збори в Алушті: з 13 по 24 лютого та з 28 лютого по 11 березня. Після цього будемо в Охтирці готуватися до першого календарного матчу. Дай Боже, щоб нам профінансували ці плани, і тоді все буде нормально.

-Нині на перегляді було багато новачків. Чи хтось залишив про себе приємне враження?
-Ну якщо ми чотирьом футболістам сказали, щоб вони приїздили на наступний збір, то вони в перспективі можуть підсилити гру команди.

-Вважаю, що охтирську команду вболівальниками не скривджено. Люди ходять на футбол, підтримують свою команду...
-Тут я з вами цілком згоден. В Охтирці багато людей, які й раніше ходили на футбол, і нині ходять, і ходитимуть. Усе залежить від гри команди, і чим краще вона гратиме, то більше її вболівальників буде на трибунах.

Василь ЧЕРНЕЦЬ, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футзал | 06 октября 2024, 17:12 67

Команда Александра Косенко в матче за 3-е место разгромила Францию