Сергій ПТАШНИК: «Із Прикарпаття пішов сам»

Сергій Пташник залишив «Прикарпаття» та очолив «Енергетик»

Ось, нарешті, й почала прояснюватися ситуація з Івано-Франківським «Прикарпаттям». Першою ластівкою став відхід із команди головного тренера Сергія Пташника, який відтепер очолюватиме бурштинський «Енергетик». Сергій Володимирович щиро здивувався, коли ми йому зателефонували з наміром привітати з новою роботою: «А ви звідки знаєте!?» Пожартувавши, що, мовляв, розвідка добре працює, ми перейшли до справи.

-Сергію Володимировичу, то ви самі пішли з «Прикарпаття» чи вас звільнили за погані результати?

-Пішов за власною ініціативою. Ми поговорили з Анатолієм Миколайовичем Ревуцьким і, за спільної згоди, розійшлися. Головне, що ми зробили все цивілізовано й залишилися в гарних стосунках.

-Дивне таке рішення, як на мене. Адже в команді, начебто, ось-ось мають з'явитися нові спонсори, а звідси й нові, набагато кращі, умови для праці...
-(Пауза). Дай, Боже, щоб у Франківську з'явилися гроші, бо це не чужа для мене команда - вона зробили з мене і спортсмена, і тренера, і людину. Тому бажаю їй лише успіху.

- Ні для кого не секрет, що клуб має заборгованість перед гравцями. А з вами вже розрахувалися?

- Ще ні, але гадаю, що ми з паном Ревуцьким цивілізованим шляхом вирішимо ці питання.

- Наскільки добре ви ознайомлені з можливостями ваших нових підопічних?

- Відсотків на вісімдесят я команду знаю. Часто так траплялося, що «Прикарпаття» та «Енергетик» грали в різні дні, і я встигав подивитися на домашні матчі бурштинців. До того ж, моя колишня команда двічі грала з моєю нинішньою - тому інформації маю достатньо.

-«Енергетик» теж небагатий клуб. Вас не турбує, що, можливо, доведеться знову грати без грошей?

-Справді, купи грошей тут немає, але головне, щоб ті кошти, які обіцяються, виплачувалися вчасно. З розмови з президентом клубу Мирославом Лотоцьким я зрозумів, що так воно й буде. Також важливим фактором є і те, що команда має дві бази, де можна цілком нормально тренуватися.

-Які завдання стоять перед вами на весняну частину змагань?
-Головне завдання - залишитися в першій лізі.

- Розкажіть, будь ласка, про плани підготовки команди.
- Відпочиватимуть хлопці до 13-14 січня, потім заплановано медогляд. За три дні на базі в селі Сокіл розпочнуться перші тренувальні збори, які триватимуть десять днів. Потім ми вирушимо на двотижневий збір на базу «Легенда», що розташована в місті Яремче. Заплановано також збір у Криму.

-Як плануєте проводити селекційну діяльність? Хтось піде з команди?
-На перший збір поїдуть всі ті гравці, котрі захищали її честь восени. Звісно, якщо хтось не захоче лишатися, то силою не утримуватимемо - надалі планую працювати тільки з тими гравцями, які хочуть бути в команді. Впродовж зборів я детальніше ознайомлюся із можливостями гравців і лише тоді вирішуватиму. Єдине побажання Мирослава Ільковича, щоб у команді грали місцеві вихованці, йдеться про футболістів із Івано-Франківщини.

-Тобто за гроші нікого не купуватимете?
-Однозначно, ні!

А тим часом...

Як повідомив у інтерв'ю одній з місцевих газет президент «Енергетика» Мирослав Лотоцький, ситуація з фінансами в клубі може суттєво поліпшитися. За його словами, до Бурштинської ТЕС, що спонсорує команду, долучиться ще один спонсор - Донецький паливно-енергетичний комплекс, і є ймовірність на 85-90 відсотків, що незабаром буде підписано контракт про співпрацю.

Також на офіційному сайті бурштинців з'явилася інформація, що команду вже залишили двоє футболістів - Андрій Бандрівський та Назар Міліщук. У гравців закінчилися контракти, тож керівництво клубу вирішило їх не продовжувати.

Олександр ОЗІРНИЙ, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 26 апреля 2024, 11:35 35

Вспоминаем неожиданных чемпионов топ-5 в контексте их следующего сезона