Олег КРАСНОПЕРОВ: «Сподіватимемося на Фортуну»

Захисник «Ворскли» вірить, що незабаром гра команди стабілізується

Символічно, що і «Ворскла», і «Шахтар» перед очним протистоянням поступилися двом різним «Арсеналам». Тож центральна гра туру проходитиме між двома «скривдженими» командами. Головний же матч країни попереднього уїк-енду між «Динамо» та «Карпатами» теж відбувався на тлі тривалих та показових провалів. Тоді зустріч не виправдала сподівань...На запитання «УФ» відповідає один із провідних гравців «Ворскли».

- Кому буде важче налаштуватися на гру: полтавцям, які втратили нічию на останніх секундах, чи «гірникам»?

-На такі запитання, зазвичай, може відповісти лише гра. Гадаю, засмучені як ми, так і «гірники», але, думаю, не секрет ні для кого, що клас гравців «Шахтаря» вищий нашого, тому нам буде надзвичайно важко в Донецьку.

-«Шахтар» напередодні отримав у свої ворота 5 м'ячів од лондонського «Арсеналу». Це ще раз засвідчило, що захист донеччан - найслабкіша їхня ланка?
-Два, а то й три голи в Лондоні «гірники» пропустили зовсім не обов'язкові. Просто на рівні Ліги чемпіонів «Арсенал» цього не пробачив, а в Україні таке сходить донеччанам із рук. Загалом, не доводиться говорити про якісь проблемні місця в їхній команді, адже в них є надзвичайно сильний бразильський напад. Він, за бажання та якщо йому дати волю, може «розірвати» будь-який захист. Але й в обороні «гірників» грають непогані футболісти, переграти яких - далеко не найлегше завдання.

-Чи допоможе вам гра лондонців спланувати, як треба діяти проти «гірників»?

-Потрібно зіграти якомога щільніше з бразильцями, особливо - в центрі поля, й не дати їм розгулятися. Також треба нав'язати супернику боротьбу на кожному клаптикові поля. Тоді у нас з'явиться шанс. Сподіватимемося також і на Фортуну.

-Гру «Ворскли» після її поразки в попередньому турі місцеві журналісти на післяматчевій прес-конференції назвали абсолютно беззубою. Що ви думаєте з цього приводу?
- Я погоджуюся з Миколою Павловим, який сказав, що одним може подобатися наша гра, а іншим - ні. Особисто вважаю, що ми грали непогано та мали чимало нагод забити, але нам елементарно не пощастило.

-Після блискучих перемог «Ворскли» над «Металістом» та «Динамо» всі чекали продовження, але поступово і результати, і гра зіпсувалися... Чому?
-Це все - проблема психології. Ми теж сподівалися на кращий результат, а також на гру. Тому, можливо, й самі загнали себе в «яму», не виправдавши власних сподівань.

-Багато хто вважає, що гра полтавців у згаданих матчах - максимум для команди, тож на більше вона неспроможна. Що скажете з цього приводу?

-Вони дуже помиляються. Таке може сказати лише той, кому «Ворскла» просто не подобається як команда, ось і все. Хто вболіває за нас - вірить у команду. Уже нинішнього сезону нам до снаги зайняти місце в єврокубковій зоні, шанси поки що для цього в нас величезні. Нині не вистачає лише талану, адже нас жодна команда не змогла суттєво переграти.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 01 мая 2024, 20:34 2

Именитый наставник может возглавить дортмундскую «Боруссию»

Комментарии