Сергій ГУПАЛЕНКО: «Сьогодні команді я можу поставити «5+»

«Ураган» - «Енакиевец» - 7:1. Послематчевые комментарии

Микола ШЕВЦОВ, головний тренер МФК «Єнакієвець»:

- Коментувати можна тоді, коли і рахунок, і гра - відповідні, є чітке виконання чи невиконання завдань тренерів. А таке складалося враження, що одна команда хотіла перемогти, а інша - просто відбувала номер. Коли виграють, то виграють футболісти, а коли програють, то - тренери. Можу сказати, що я до гравців не достукався. Я їм і вчора, і сьогодні говорив, а вони вже виграли до початку гри. Такого не буває... Треба просто наполегливо виконувати те, що гравцям хоча б говорять. От нехай би вони виконали те, що я їм казав, а потім прийшли на прес-конференцію і сказали: «Ось у нас є головний тренер, який нам сказав робити все наступним чином, ми все робили згідно його вказівок і програли 1:7. Хай Микола Іванович тепер розкаже, чому так вийшло».

Але було ж, насправді, все не так. Тому я б хотів, щоб ви, журналісти, зайшли в роздягальню і поцікавилися у капітана національної збірної, інших членів збірної, досвідчених футболістів, де вони були сьогодні. А зараз мені віддуватися за них просто незручно. Сьогодні я мушу вибачитися перед усіма за невиконання своїх професійних обов'язків. Це все, що я можу сказати і прокоментувати по сьогоднішній грі.

- Які завдання поставлені перед командою на цей сезон?
- І ваша команда, і наші футболісти хочуть вигравати в кожній грі, а далі - як вийде, адже все вирішить плей-офф. У плей-офф будуть перемагати ті команди, яким це потрібно. Вважаю, що плей-офф - це не той розіграш, який сьогодні потрібен Україні, ми трохи поспішаємо. Ми ще не готові грати плей-офф, але таке рішення прийняла Асоціація - тож будемо грати.

А завдання у нас - перемагати в кожній грі, і таку відповідь вам дадуть усі. Насправді треба реально дивитися на речі. Дай Бог нам і у вісімку потрапити, там за щось зачепитися, а з такою грою, думаю, нам буде важко. Майстерність буває притаманна команді тоді, коли є стабільний результат. Якщо футболісти грають навіть на «трійку», то це вже якась майстерність. А якщо один матч зіграють на «четвірку», а інший - на «двійку», то про який рівень можна говорити.


Сергій ГУПАЛЕНКО, головний тренер НФК «Ураган»:

- На даний момент за бажання, за самовіддачу, за зміст гри, що більше всього радує, то сьогодні команді я можу поставити «5+» за п'ятибальною системою. Я задоволений грою. Є, звичайно, незначні огріхи, але це ніщо у порівнянні з тими м'ячами, які ми забили. Реалізація - божевільна, в принципі були ще моменти, які ми не реалізували. У суперника теж були моменти, але зіграв добре наш воротар. Якщо кожен буде грати на своєму рівні, застосовуючи ті здібності, які у кожного є, то, вважаю, нам під силу будь-який суперник. Тому я задоволений, усіх вітаю із заслуженою перемогою «Урагану».

- Чи можна сьогодні виділити окремих гравців?
- Кожен вкладає свої максимальні можливості чи намагається вкладати. У когось виходить краще, а в когось - гірше. Це на футбольній мові називається «пішла чи не пішла гра». Тому виділяти когось особисто не хотілося б. Усі зіграли здорово!

- І все ж таки у багатьох епізодах «Ураган» рятував воротар...
- Звичайно, у нього ж таке завдання. Ви ж знаєте, що воротар в міні-футболі - це 70% команди, а інколи і цілих 95%. Не хочу нікого хвалити, але воротар сьогодні - молодець. Голкіпер повинен відповідати рівню команди, яка прагне займати призові місця. До Кирила Ципуна претензій нема, але хвалити його також рано. Якщо й надалі все буде на рівні, то сподіваюся, що відзначу його наприкінці сезону.

- За цієї ситуації, коли команда набрала обертів, питання щодо бразильців зникло з порядку денного?
- Ні. Бразильці будуть чекати своєї черги. Команда грає і змінювати щось, звичайно, ніхто не буде. Просто нас - дев'ять чоловік. Кіндратів сьогодні вийшов лише наприкінці, оскільки тиждень провів в лангеті, а так, не дай Бог, ще хтось травмується. З легіонерами буде 12 чоловік - і конкуренція в боротьбі за склад. Я вважаю, що по приїзду наших нових гравців кожен зможе чомусь навчитися. На даний момент підсилитися українцями нема можливості, тому ми зупинили свій вибір на бразильцях хорошого класу.

Олег ЛАНЯК

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футзал | 03 мая 2024, 22:55 0

В финале ЛЧ 5 мая сыграют испанские клубы Барселона и Пальма

Комментарии