Рось та Верес знову з баранкою

Огляд матчів 7-го туру другої ліги у групі А

ЧОРНОМОРЕЦЬ-2 - ФК СУМИ - 0:2 (0:1).
4 вересня. 17.30. Одеса. Стадіон НТБ «Чорноморець». 150 глядачів.
Судді: Р.Калита, А. Єремеєв (Миколаїв), А.Нізола (Івано-Франківськ).
Делегат ФФУ: П.Дуніхін (Київська область).
Одеса: Ганєв, Бабенцов, Бобко, Гуцол, Колода (Прохода, 71), Сербул (Галаган, 57), Слинкін, Шульц (Гавриленко, 44), Сердюченко (Іванов, 87), Александров (Силантьєв, 66), Тащі (Азицький, 55). Запасний: Кліщук.
Тренер: Владислав Зубков.
Суми: Козаченко, Розгон, Вечтомов, Бурдіян, Салатій, Ратушняк (Матлаш, 20; Пукась, 59), Войтович, Бондарчук (Бусаргін, 66), Осадчий, Богачов, Горкун. Запасні: Мачулін, Можаєв.
Тренер: Ігор Жабченко.
Голи: Горкун (42), Матлаш (53).
Попередження: Гуцол (48), Гавриленко (81) - Вечтомов (36), Бурдіян (67), Козаченко (70), Пукась (89).

Хоча «Суми» й перебували нижче за «Чорноморець-2» в турнірній таблиці, гра проходила за переваги гостей. Проте голеві моменти виникали не часто. Так, гості в першому таймі запам'яталися небезпечним ударом зі штрафного Вечтомова. Потім Ганєв виручив свою команду в середині першої половини після ударів Матлаша. Коли вже здавалося, що на перерву команди підуть, так і не відкривши рахунок у матчі, гравцям ФК «Суми» вдався розіграш кутового. Бондарчук закрутив м'яч з кутової позначки, відтак Горкун без проблем головою переправив його у сітку воріт господарів поля. Господарі поля запам'яталися в першій половині лише ударом зі штрафного Колоди.

На початку другого тайму гості свою першу організовану атаку втілили в гол. Хоча й не без допомоги Ганєва, який помилився на виході. Матлашу нічого не залишалося, як спрямувати м'яч у порожні ворота. Надалі гості продовжували контролювати хід гри, дозволивши господарям поля лише в кінці гри провести кілька атак, але вони нічим серйозним не закінчилися.

ДЕСНА - ДИНАМО - 3:2 (1:1).
4 вересня. 16.00. Чернігів. Стадіон ім.Гагаріна. 750 глядачів.
Судді: І.Жосан (Херсон), Д, Бондаренко, А. Коваленко (обидва - Одеса).
Делегат ФФУ: Я.Королюк (Тернопіль).
Чернігів: Литвин, Гетьман, Єлісєєв, Блавацький, Гулордава (Тітомир), Таран (Проценко, 81); Велієв, Олійник, Алаєв, Кожем'яченко, Рева.
Тренер: Олег Мельниченко.
Хмельницький: Козиброда, Черемисін, Шляховий, Лазар, Яремчук (Антонов, 57), Шамко (Дихтярук, 19), Мавров, Безвецук (Слободян, 43), Бортник (Муравський, 63), Лепетун, Колесников. Тренер: Віктор Муравський.
Голи: Кожем'яченко (11, пен.), Олійник (62, 90+3) -Таран (30, у свої ворота), Колесников (84)
Попередження: Олійник (90+3) - Яремчук (11), Черемисін (24), Антонов (82).
Вилучення: Козиброда (90+3).

За матчем у Чернігові цього разу спостерігала рекордно мала кількість уболівальників. Звісно, на відвідуваність не могло не вплинути пониження команди у класі. Разом із тим, є всі підстави стверджувати, що ходити на ігри «Десни» й у другій лізі налаштовано значно більше чернігівців. Але річ у тім, що ці поєдинки стали... «підпільними». У новому сезоні на все місто вивішується лише один (біля входу на стадіон імені Ю. Гагаріна) рекламний щит з повідомленням про черговий календарний матч. Минулої ж суботи «відзначилися» ще й відомі у місті сайт і газета, які дезорієнтували своїх читачів, назвавши з чиєїсь подачі пізніший початок зустрічі, ніж це було в реальності.

А фабула поєдинку виявилася ефектною і мала щасливу для господарів поля розв'язку. Уже на перших хвилинах у ворота гостей міг би бути призначений одинадцятиметровий, але арбітр, очевидно, не помітив, як рука оборонця «знайшла м'яч». Зате невдовзі Жосан адекватно відреагував на епізод, коли хмельниччани грубо зупинили у своєму карному майданчику Алаєва. Найкращий бомбардир «Десни» у новітній її історії Кожем'яченко чітко реалізував пенальті.

Чернігівці контролювали гру, і здавалося, що зможуть без зайвих ускладнень довести її до переможного завершення. Однак уже в середині першого тайму динамівці вирівняли співвідношення сил на полі. Рівновагу було відновлено й у рахунку. І «розпакував» ворота господарів... свій же гравець. Причому, той епізод не піддається ніякій логіці. Сильним ударом півоборонець Таран несподівано спрямував м'яч у сітку, хоча у радіусі кількох метрів біля нього не перебував жоден із суперників. А несподіваний «подарунок» додав підопічним Віктора Муравського впевненості. Думається, на активні наступальні дії їх надихало і те, що деснянці припускалися численних огріхів в обороні. Інша справа, що, в свою чергу, хмельниччани, аби скористатися бодай однією з тих помилок, не демонстрували у нападі достатньої кмітливості. А ось «Десна», зрештою, удруге у цьому матчі вийшла наперед. На 62-й хвилині, відгукнувшись на довгу передачу, Олійник застав воротаря Козиброду зненацька.

Головні ж перипетії розгорнулися під завісу поєдинку. На 84-й хвилині після подачі кутового у карному майданчику чернігівців укотре виник хаос, і Колесников з кількох метрів влучив у ціль. Та вирішальне слово у цьому поєдинку сказали все-таки господарі. Починалася остання з трьох доданих арбітром хвилин, коли відразу двоє оборонців «Динамо», котрі опинилися поруч з Олійником, не поквапилися вступити з ним у боротьбу за м'яч. І Олександр, котрий у кінцевому підсумку одержав від ветеранів-уболівальників приз найкращого гравця матчу, оформив дубль. Гол був чистий, однак у капітана хмельниччан Козиброди чомусь здали нерви. Як записано у суддівському протоколі, він одержав червону картку за «поштовх арбітра руками в груди після зупинки гри». А йдучи з поля, Василь жбурнув на газон капітанську пов'язку, нецензурно лаявся, адресував глядачам непристойний жест...

Коли ж пролунав фінальний свисток, здавалося, що радості деснянців немає меж. Піддався загальній ейфорії й Олег Мельниченко, котрий уже другий місяць самотужки тренує команду і добивається непоганих результатів. Але уже за лічені хвилини, даючи інтерв'ю, він проявив стриманість. «Це була чи не найгірша наша гра. Футболісти діяли згідно з наміченим планом лише впродовж перших двадцяти хвилин. А потім пішло-поїхало... Будемо розбиратися, чому так сталося. Але добре те, що добре закінчується», - сказав наставник.

МФК МИКОЛАЇВ - БАСТІОН - 1:0 (0:0).
4 вересня. 17.00. Миколаїв. Центральний міський стадіон. 2500 глядачів.
Судді: І.Бондар (Київ), І.Маковей, П.Касанов (обидва - Вінниця).
Делегат ФФУ: В.Тимофеєв (Маріуполь).
Миколаїв: Карпов, Бербат (Чаус, 88), Гончаренко, Войцеховський, Скороход (Білоус, 65), Родевич, Яворський (Куцяба, 72), Бездольний (Богач, 85), Гостєв (Іванов, 82), Маткевич, Білий. Запасні: Шилов, Моря. Начальник команди: Руслан Забранський.
Іллічівськ: Череднюк, Павлов, Волчков, Куянов, Лілик, Пащенко, Нечипорук (Гайдаржи, 72), Тараров (Лужанський, 80), Поляхов (Гавенко, 69), Комягін (Чахотін, 69), Белмохтар. Запасні: Колядюк, Шеремет, Кузнецов. Тренер: Олександр Краснянський.
Гол: Бездольний (62).
Попередження: Білий (39), Маткевич (71), Бездольний (85) - Куянов (4).
Вилучення: Маткевич (81, друге попередження) - Пащенко (90+1).

Першими нагоду відзначитися на 12-й хвилині організували гості. Нечипорук зі штрафного завдав удару повз «стінку» у правий від неї кут - воротар Карпов у стрибку парирував м'яч. За дві хвилини найкращий бомбардир «Бастіону» Белмохтар не влучив у ціль з району 11-метрової позначки. На 17-й хвилині найдосвідченіший гравець у матчі Павлов порушив правила напроти воріт, і Яворський, виконуючи штрафний, з 20 метрів пробив над поперечиною. Потім знову прийшла черга гостей. Удар Поляхова головою з меж штрафного майданчика прийшовся повз ворота. А на 33-й хвилині добре зіграв Карпов, який відбив удар Нечипорука.

Після перерви події в матчі спочатку розвивалася за колишнім сценарієм. Жодна зі сторін не мала помітної переваги, але поступово ініціатива перейшла до миколаївських футболістів. На 62-й хвилині активність господарів принесла їм успіх. Захисник «Бастіону» невдало відбив м'яч, і Бездольний з меж штрафного майданчику влучно «вистрілив» у дальній кут воріт.

Заключну крапку в поєдинку в компенсований арбітром час спробував поставити Білий, але його удар зі штрафного прийшовся в «стінку».

ВЕРЕС - СКАЛА - 0:4 (0:1).
4 вересня. 17.00. Рівне. Стадіон «Авангард». 500 глядачів.
Судді: В.Федунець, Б.Трач (обидва - Тернопіль), В. Журибіда (Луцьк).
Делегат ФФУ: Ю. Скорейко (Чернівці).
Рівне: Печинський (Суходолов, 46), Котюк, Воротеляк, Жук, Новосад, Хлібович (Назарчук, 72), Єфімчук, Оксенюк, Гайдук (Бубнович, 86), Гаврилюк (Городнюк, 82), Любар (Жилінський, 78). Запасний: Калласте.
Тренер-адміністратор: Віталій Шевчук.
Моршин: Михалевич, Рустамов, Сухоруцький, Басараб, Мазур, Бутрак (Антонів, 84), Білий (Кміть, 85), Гончарук (Чорноморець, 87), Єрмаченко, Дністрян (Ширай, 90), Сиващенко. Запасні: Шнук, Лавринок, Олійнич. Тренер: Іван Бубись.
Голи: Єрмаченко (10, 46), Дністрян (72), Басараб (81).
Попередження: Воротеляк (84) - Рустамов (41), Гончарук (78), Сухоцький (90+1).

Уже котрий матч уболівальники рівненської команди очікують бодай нічиєї «Вереса». І напередодні звітного матчу лунали оптимістичні прогнози, мовляв, «Скала» нам по зубах. Адже у моршинській команді виступають такі ж молоді гравці, як і у нас. То чому б не спробувати зачепитися за сприятливий результат?

Не вдалося. Хоча попервах ініціативою на полі володіли господарі, але до прицільного удару справа не дійшла. А ось гості зуміли вже на 10-й хвилині розпечатати ворота рівнян. Після сильного дальнього удару Печинський не зумів втримати м'яча у руках і відбив його прямісінько на нападника гостей Єрмаченка. Останній, не роздумуючи, переправив шкіряну кулю у ворота.

Після такого прикрого голу рівняни дещо розгубилися, проте моршинці не форсували подій, більше уваги приділяючи захисту власних рубежів. Однак доволі скоро вересівці заграли активніше, і вже голкіперу гостей довелося попрацювати. На 34-й хвилині Любар не скористався виходом на ударну позицію, і захисники гостей відібрали м'яча. За дві хвилини Єфімчук небезпечно пробивав з-за меж штрафного майданчика, але воротар гостей Михалевич перевів шкіряну кулю на кутовий удар.

У другому таймі наставники господарів довірили ворота молодому Суходолові, проте, вже на першій хвилині після відпочинку йому довелося виймати м'яча з сітки власних воріт. Знову відзначився Єрмаченко: Суходолов невдало відбив м'яча, а найближче до нього опинився нападник гостей. Після цього гості заграли значно впевненіше, не залишаючи господарям особливих шансів. В одному з моментів рівняни не вгледіли за Дністряном. Той вийшов сам на сам з Суходоловим і без особливих проблем потроїв перевагу своєї команди. А «добив» господарів Басараба після розіграшу кутового удару. Нападник гостей найвище підстрибнув і без перешкод переправив м'яча у порожній кут воріт.

РОСЬ - НИВА - 1:2 (0:1).
4 вересня. 16.30. 250 глядачів.
Судді: О.Целовальник (Донецьк), О.Павлінов, В.Сухін (обидва - Одеса).
Делегат ФФУ: В.Бурмич (Хмельницький).
Біла Церква: Карпутєв, Прачук, Хринюк, Чередниченко, Ямборко, Єлькін, Дармороз, Крилюк, Запорожець (Спотар, 62), Беридзе, Момотенко (Цурупін, 74).
Тренер: Євген Фещенко.
Тернопіль: Андрієшин, Гірнченко, Орлов, Городецький, Кормило, Довбиш, Лафазан, Ковальов, Мдинарадзе (Пришнівський, 54), Остренко, Розман (Панасюк, 70).
Тренер: Сергій Шиманський.
Голи: Крилюк (75) - Остренко (38), Ріришнівський (90+1).
Попередження: Прачук (13), Момотенко (17), Хринюк (55), Дармороз (76), Беридзе (82) - Городецький (13), Орлов (42), Грінченко (51), Остренко (71), Довбиш (76), Лафазан (80).
Вилучення: Кирилюк (84).

ЄДНІСТЬ - ЕНЕРГІЯ - 0:0.
4 вересня. 17.00. Плиски. Стадіон «Єдність». 600 глядачів.
Судді: А.Папірович (Хмельницький), Є.Яковлєв, Р.Пузанський (Львів).
Делегат ФФУ: В.Бабій (Житомир).
Плиски: Шевченко, Заварін, Комар, Тимощук, Синьогуб, Яворський, Олексієнко (Марущук, 73), Приходько (М.Колесников, 68), Ковальчук, Шарій, В.Колесников (Коваленко, 58).
Тренер: Вадим Лазоренко.
Нова Каховка: Холоша, Смирнов, Дитятьєв, Швей, Гурин (Філіппов, 78), Батраченко, Кучеревський (Михайлов, 20), Ленський, Турський (Дмитровський, 54), Манасян (Білоусов, 64), Фальковський.
Тренер: Сергій Шевцов.
Попередження: Заварін (90+1) - Кучеревський (19), Смирнов (38), Манасян (63).

Сергій ЧАЙКА, Віктор МУХА, Вадим СІРИЙ, Володимир ПРИСЯЖНЮК, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 11:30 10

В прессу попала информация о временах работы нынешнего коуча «Шахтера» в «Твенте»