Сборная России победитель Кубка Лобановского

Украина завоевала бронзовые медали

Молодіжна збірна Росії стала переможцем VIII Меморіалу Валерія Лобановського, здобувши у фіналі вольову перемогу над командою Ірану з рахунком 2:1.

Важливість останніх хвилин

Матч за перше місце відбувався на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Росіяни опинилися у ролі наздоганяючих уже на 22-й хвилині, проте за шість хвилин до перерви спромоглися вирівняти рахунок на табло. Друга половина зустрічі пройшла у доволі рівній боротьбі. Іранці більше розраховували на індивідуальну майстерність, а їхній суперник зробив ставку на контратаки, одна з яких принесла свої плоди. На 89-й хвилині, коли багато хто з гравців вже подумував про серію післяматчевих пенальті, Мухамад Султанов приніс перемогу своїй команді − 2:1.

Без максимальних швидкостей

У поєдинку за бронзові нагороди зустрічалися невдахи півфінальних дуелей − Україна та Туреччина. Суперники доволі довго входили у гру, проте максимальних швидкостей протягом зустрічі уболівальники так і не побачили. Варто відзначити, що «синьо-жовті» володіли невеликою перевагою, свідченням чому була і більша кількість небезпечних моментів біля воріт голкіпера турків.

Три голи українців

Українці вийшли вперед у компенсований час першого тайму завдяки голу півзахисника київського «Арсеналу» Андрія Богданова, який, до речі, відзначився і в півфінальній зустрічі проти Ірану. Майже одразу по перерві рахунок подвоїв гравець донецького «Металурга» Василь Прийма, а ще через вісім хвилин за турків зіграв київський динамівець Тимур Парцванія, записавши собі у пасив автогол. Наприкінці зустрічі наші футболісти могли збільшити розрив у рахунку, проте удача була на стороні опонента.

Кожному по заслугах

Одразу по завершенні матчу за золоті нагороди відбулася церемонія нагородження учасників турніру, в якій взяли участь віце-президент Федерації футболу України Володимир Лашкул, директор турніру Вадим Місюра, голова Федерації футболу міста Києва Ігор Кочетов, а також дочка Валерія Лобановського Світлана.

«Молодша» команда

Нагадаємо, що на восьмому за ліком Меморіалі Валерія Лобановського Україну представляв колектив, складений переважно з хлопців 1990 та 1991 років народження. Підготовка «молодшої» команди проводилася згідно з програмою наставника української збірної U-21 Павла Яковенка та під керівництвом окремого тренерського штабу, який очолив Олег Кузнецов.

Погляд у майбутнє

Яковенко вже тримає в полі зору відбірний цикл чемпіонату Європи-2011/13. Наступна кампанія розпочнеться в березні наступного року, тоді як поточний кваліфікаційний турнір − Євро-2011 (U-21) − завершиться 13 жовтня цього року. Таким чином, для підготовки нової збірної залишаться лише дві дати ФІФА − 17 листопада 2010-го та 9 лютого 2011-го. На думку наставника, такого короткого терміну недостатньо для підготовки боєздатного колективу. Саме тому він уже зараз формує нову команду, для якої й став перевіркою сил Меморіал Лобановського.

Україна − Туреччина − 2:1
Голи: 1:0 Богданов (45+), 2:0 Прийма (49) 2:1 Парцванія (57, автогол).

Україна (U-20): Левченко, Парцванія, Поліщук, Люлька, Апанасенко, Прийма, Гречишкин, Богданов (Імереков, 90+), Шевчук (Хомчановський, 46), Сахнюк (Гудима, 64), Турчанов (Рибалка, 61).

Федерация футбола Украины

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 07 мая 2024, 17:51 0

Андрей утверждает, что звание лучшего бомбардира его сейчас не интересует

Комментарии