Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Матч розпочався на 40 хвилин пізніше запланованого через повітряну тривогу
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 червня 2023, 17:00
5122
26

Інгулець – ЛНЗ. Прогноз і анонс на матч плей-оф УПЛ

Утриматись у «еліті» в ролі вершника без голови

| Оновлено 10 червня 2023, 17:00
5122
26
Інгулець – ЛНЗ. Прогноз і анонс на матч плей-оф УПЛ
ЛНЗ Черкаси

У суботу, 10 червня, у с. Петрове на стадіоні «Інгулець» відбудеться перший матч плей-оф за місце в Українській Прем'єр-лізі з футболу, у якому зіграють петровський «Інгулець» і черкаський «ЛНЗ». Стартовий свисток рефері Віталія Романова з Дніпра пролунає о 17:00 за київським часом.

Інгулець


Доволі складний для кожної з команд української Прем'єр-ліги сезон геть не кожному вдалось пройти приблизно на одному рівні виступів. Петровський «Інгулець» під керівництвом Сергія Лавриненка посипався вже на старті кампанії, але потім на посаду головного тренера посадили Младена Бартуловича й період перед чемпіонатом світу команда зуміла пройти доволі перспективно. Але щось сталось усередині колективу під час затяжної міжнародної павзи, яка для наших широт ще й поступово перейшла в зимову перерву, і на другу половину сезону «козаки» вийшли вже під керівництвом Сергія Ковальця.

І яким був запал у цього «оновленого» «Інгульця» в перших турах! Перемоги над київським «Динамо» (2:0) та харківським «Металістом» (2:1) задавали тон усієї кампанії, але стабільності колективу з Петрового явно не вистачало. Як підсумок, складний календар на відрізку з квітня по травень, який супроводжувався відсутністю очок за підсумками матчів не лише проти явних фаворитів, а й нічийними результатами зустрічей із прямими конкурентами, привів до невтішного висновку – «козаки» не впорались із своїм головним завданням, опинившись у підсумку третіми з кінця в турнірній таблиці.

Винна в тому, очевидно, поразка від рівненського «Вереса» в останньому турі (0:1), яку завершувала не лише сутичка (прямо як серед претендентів на чемпіонство тижнем раніше, тільки в менших масштабах), а й доволі очікуване рішення – відставка Сергія Ковальця за взаємною згодою сторін. Таким чином «Інгулець» залишився в доволі незавидному становищі – перехідні матчі в боротьбі за виживання бувають дуже непростими, але вся відповідальність тепер лежить на в.о. головного тренера Владиславі Лупашку, який півтора роки тому ще сам бігав у жовто-червоній футболці.

ЛНЗ


І якщо команди з «елітного» дивізіону цього футбольного року стикалися, переважно, зі сторонніми чинниками, то представникам Першої ліги довелося звикати до оновленого формату проведення турніру з розподілом команд на групи та фінальним раундом із перемішаними вісімками. Цей досвід був, звичайно, унікальним, але й інтригу таким чином вдалося протримати аж до останнього туру. Узяти хоча б за приклад той самий черкаський «ЛНЗ». Навряд чи команда Олександра Ковпака почувала себе комфортно, коли в останньому турі протистояла вже фактично чемпіону, житомирському «Поліссю», програвала (і програла в підсумку) за ходом дуелі (1:2), а тим часом запорізький «Металург» так і не зміг обіграти тернопільську «Ниву» та стати третьою командою.

Як виявилося пізніше, навряд чи черкасці виявилися незадоволені збігом обставин, оскільки «Інгулець» усе-таки сповідує більш авантюрний футбол, аніж рівненський «Верес». За досвідом останнього сезону, для «ЛНЗ» такий варіант буде більш прийнятним лише тому, що сама команда Олександра Ковпака любить місцями зіграти другим номером і при цьому відрізняється стабільністю в обороні. Аж ніяк не гіршою, аніж ті самі «Полісся» чи «Оболонь», які вже відібрались до УПЛ.

Очевидно, що можливості в колективу із Черкас скромніші, аніж у колишніх конкурентів у боротьбі за місця в «еліті», але в їхньому складі знайдеться достатньо як виконавців із досвідом участі в УПЛ, так і перспективних кадрів. Ось тільки наприкінці матчу проти «Полісся» абсолютно невиправдані вилучення отримали Максим Лопирьонок та Владислав Хамелюк, тому із вищезгаданою надійністю лінії захисту можуть виникнути неприємні сюрпризи. Із іншого боку, є й проблема в атаці, бо Іван Тищенко, півзахисник та найкращий бомбардир команди, має на своєму рахунку 11 голів у 22 матчах, а ось його найближчий переслідувач, Денис Долинський, забив лише чотири рази. Утім, не сказати, що «Інгулець» зі своєю «четвіркою по трійці» в особі Володимира Одарюка, Максима Ковальова, Олександра Козака та Артема Сітала далеко пішов у плані результативності.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Інгульця» та «ЛНЗ» раніше перетиналися одного разу в рамках Кубка України. Востаннє команди грали між собою у вересні 2021 року – матч на Центральному міському стадіоні у Черкасах завершився перемогою господарів (2:1). За «ЛНЗ» відзначались Денис Долинський та Антон Євдокимов, а в «Інгульця» забив Михайло Плохотнюк.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 43-річний Віталій Романов із Дніпра, який має вже 133 матчі в рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Віктор Матяш та Олександр Беркут, а резервним арбітром відпрацює Роман Блавацький. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Катериною Монзуль, якій асистуватиме Дмитро Запороженко. Романов має досвід проведення матчів за участю «Інгульця» – 1 перемоги, 5 нічиїх та 5 поразок, тоді як із «ЛНЗ» він раніше не перетинався.

Орієнтовні склади


«Інгулець»: Паламарчук – Смоляков, Ковальов, Козиренко, Кучеренко, Сидоренко – Козак, Кухарук, Клименко, Запорожець – Сітало.

«ЛНЗ»: Самойленко – Норенков, Тарасенко, Муравський, Шестаков – Копил, Долінський – Тищенко, Бойко, Савін – Галенко.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що від результату майбутньої гри доля дуелі не стане більш очевидною. Нашою ставкою буде позиція – Нічия й ТМ 3.5 з коефіцієнтом 5.30.

10 червня, субота

«Інгулець» – «ЛНЗ»
с. Петрове. «Інгулець». 17:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал та платформа Setanta Sports
ІНГУЛЕЦЬ – ЛНЗ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Йожеф САБО: «Мудрик своєю грою за Челсі зробив антирекламу нашим гравцям»
Футбол | 25 квітня 2024, 15:58 24
Йожеф САБО: «Мудрик своєю грою за Челсі зробив антирекламу нашим гравцям»

Колишній тренер збірної України оцінив рівень деяких українських футболістів

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі
Бокс | 25 квітня 2024, 14:53 6
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі

Також MEGOGO покаже поєдинок Берінчик – Наваррете

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
R1d3r
Больше болею за черкасский "Днепр". Но увы, этой команды на данный момент нет, в этой игре безусловно буду поддерживать ЛНЗ и желать им успехов выйти в УПЛ!
Remark
Желаю Ингульцу чинить коробки передач катаясь уже в первой лиге! 
По прогнозу, скорее всего тут ТМ 2.5.
П.С. Болеть буду за ЛНЗ.
Умник
Лнз вперед
Злий Глобинець
Інгулець хай залишається в УПЛ. Адже його перемога над Динамо 2:0 на полі столичного колективу -  то звитяга на десятиліття! Матч, який увійшов у історію і став мемом. Як Шкендербеу, Яблонець, Лугано та АЕК Ларнака.
Eye of Providence
Чи готовий ЛНЗ до УПЛ? На сезон? Потім? Розформують, бо за рік не стали командою міжнародного рівня, а вчорашні футбольори з першої ліги на коштують по 10 М? Таке саме питання і до Полісся. 
8number
Два села, два села — хто з них кращ ніхто не зна 😀
WildeKater
ЧеркассЫ конечно такой себе городишка, но может хоть от морды Поворознюка в ленте получится избавится