Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 03 червня 2023, 17:00
5879
1

Манчестер Сіті – Манчестер Юнайтед. Прогноз і анонс на фінал Кубку Англії

Другий трофей за сезон для Гвардіоли чи для тен Гага?

| Оновлено 03 червня 2023, 17:00
5879
1
Манчестер Сіті – Манчестер Юнайтед. Прогноз і анонс на фінал Кубку Англії
Getty Images/Global Images Ukraine

У суботу, 3 червня, у Лондоні на стадіоні «Вемблі» відбудеться фінальний матч Кубка Англії з футболу, у якому зіграють «Манчестер Сіті» та «Манчестер Юнайтед». Стартовий свисток рефері Пола Тірні з Ланкашира прозвучить о 17:00 за київським часом.

Манчестер Сіті


Стрімко наближається момент, коли ми остаточно зможемо сказати, що черговий футбольний рік залишився позаду. Уже навіть устиг розпочатись літній період, але геть не всім командам удалось піти на відпочинок. Ба більше – деякі з них найближчими кількома днями мають зіграти пару матчів, заради яких і було подолано весь турнірний шлях до цього. Перемога в англійській Прем'єр-лізі. Для більшості колективів ця віха є чи не головною в новітній історії, але для «Манчестер Сіті» це був лише захист чемпіонського титулу. Нехай і дуже непростий, але в протистоянні проти лондонського «Арсенала» витривалішими виявилися саме підопічні Хосепа Гвардіоли.

Але на цьому пригоди «містян» не закінчуються, бо попереду в них дві гри, які й дадуть нам відповідь на питання щодо якості цієї кампанії у виконанні «Сіті» в плані здобутих результатів. Є реальний шанс зачепитися за требл – підняти над головою два національні та один міжнародний трофеї за сезон. Але також великий ризик залишитися лише в чемпіонській короні, і вгадай тепер, як відреагують на такий результат у контексті «Сіті». Команда відверто зачекалась перемоги в Лізі чемпіонів УЄФА, але жоден клуб в Англії не посміє сказати, що найстаріший клубний турнір в історії світової гри не вартий того, аби здобути в ньому перемогу. Тим паче, що востаннє «містяни» тримали в руках кубок країни чотири роки тому.

Манчестер Юнайтед


Саме за три кампанії до цього свій останній успіх у Кубку Англії відсвяткували майбутні суперники команди Хосепа Гвардіоли, а за сумісництвом ще й принципові регіональні опоненти, – футболісти «Манчестер Юнайтед». Зі складу, який тоді обігравав в овертаймі «Крістал Пелес», наразі залишаються в клубі лише воротар Давид де Хеа, нападники Маркус Рашфорд та Антоні Марсьяль, а також захисник Філ Джонс. Що ще не зазнало змін, так це громадянство головного тренера, ось тільки нідерландський паспорт на руках на чолі «Червоних дияволів» нині в Еріка тен Гага, а не Луї ван Гала.

Треба визнати, що екс-наставник амстердамського «Аякса» зі своїми завданнями в першому сезоні виступів в Англії впорався цілком упевнено. «Манчестер Юнайтед» фінішував у чемпіонаті третім, тоді як на міжнародній арені дійшов до чвертьфіналу Ліги Європи УЄФА, а також залишив за собою Кубок англійської ліги за підсумками захоплюючого фіналу проти «Ньюкасла» (2:0). До речі, той матч також традиційно проходив на головній арені країни, тому «Червоним дияволам» не вперше тут з'являтися. А ще їм не вперше обігравати принципових опонентів цього сезону, оскільки в матчі другого кола на своєму полі вони робили все, щоб «Сіті» не стали чемпіонами (2:1). Не вдалось, але ніхто не заважає спробувати знову.

Орієнтовні склади


«Манчестер Сіті»: Ортега – Аке, Діаш, Вокер – Родрі, Стоунз – Гріліш, Гюндоган, де Брюйне, Сілва – Голанд.

«Манчестер Юнайтед»: де Хеа – Шоу, Лінделеф, Варан, Ван-Біссака – Еріксен, Каземіро – Гарначо, Фернандеш, Санчо – Рашфорд.

Не зіграють: Менді, Аканджі – Джонс, Забітцер, Марсьяль, Мартінес, Ван де Беек, Антоні.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що у майбутньому поєдинку колектив Хосепа Гвардіоли зробить важкий другий крок до требла. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Манчестер Юнайтед» (+1.5) із коефіцієнтом 1.73.

3 червня, субота

«Манчестер Сіті» – «Манчестер Юнайтед»
Лондон. «Вемблі». 17:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Setanta
МАНЧЕСТЕР СІТІ – МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ
Арбітр: Пол Тірні (Ланкашир, Англія)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна – наймолодша збірна серед учасників Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 22:12 4
Україна – наймолодша збірна серед учасників Євро-2024

У команди Сергія Реброва великий потенціал

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.