Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 28 серпня 2022, 09:46
5073
5

Андрій ВОРОБЕЙ: «Динамо має шанс поборотися за друге місце в Лізі Європи»

Екс-форвард збірної України – про жеребкування єврокубків

| Оновлено 28 серпня 2022, 09:46
5073
5
Андрій ВОРОБЕЙ: «Динамо має шанс поборотися за друге місце в Лізі Європи»
Sport.ua. Андрій Воробей

Екс-форвард «Шахтаря» та збірної України Андрій Воробей в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua прокоментував жеребкування єврокубків для українських клубів, а також оцінив старт нового сезону Прем'єр-ліги України.

- Андрію, як оціниш жеребкування єврокубків?
- Якщо брати загалом, то прийнятні групи для всіх трьох українських команд. Але треба враховувати рівень наших команд на сьогоднішній день. Це зовсім інше питання. Але загалом вдалі групи для всіх українських команд. Можу сказати, що вдало склалося жеребкування для наших клубів. А ось чи під силу вийти з груп, це вже інше питання.

- «Шахтар» третю Лігу чемпіонів поспіль гратиме з «королівським клубом». Хоч за якісь очки «гірники» можуть зачепитися у протистояннях із «Реалом»?
- Ну, давайте будемо відвертими і дивитимемося правді в очі! Наразі «Шахтар» не конкурентоспроможний у поєдинках із такими командами, як «Реал». Так, сенсації можуть бути! Це футбол! І шукати логіку у футболі не варто. Але, в іграх із «Реалом», мені здається, сюрпризів точно не буде. «Реал» - це «Реал»! Навіть у добрі часи «Шахтарю» з мадридцями було важко грати. Були сюрпризи і неодноразово. Але зараз, гадаю, шансів дуже мало.

- Інші суперники «гірників» - це «Лейпциг» та «Селтік». Як гадаєш, «Шахтар» за третє місце боротиметься чи спробує зачепитися за другу позицію, яка дозволяє вийти у плей-оф найпрестижнішого єврокубка?
- Нам, усім фанатам «гірників», і мені, як колишньому гравцю «Шахтаря», хочеться, щоб донецька команда поборолася за друге місце в групі. Але давайте розуміти, яка ситуація зараз у клубі, які труднощі у клубі. Наразі йде формування по суті нової, молодої команди. Багато приходить гравців, які були в орендах. Цій команді потрібен час, десь рік-два. Команді потрібно трохи зміцніти. Наразі чекати від «Шахтаря» якихось результатів, я думаю, не варто. Мені здається, що буде вдало і добре, якщо «Шахтар» займе третє місце у квартеті та потрапить до Ліги Європи.


ФК Шахтар Донецьк

- До речі, як тобі матч першого туру УПЛ між «Шахтарем» та «Металістом 1925»?
– Не вразив «Шахтар», скажімо так. «Гірники» взагалі могли цю зустріч програти. Дуже небезпечні моменти мали харків'яни. Забий «Металіст 1925» в одному з епізодів, і «Шахтар» міг програти зустріч із рахунком 0:1.

- Що думаєш щодо жеребкування для «Динамо», якому попалися добре знайомі по кваліфікації «Фенербахче» та «АЕК» Ларнака, а також «Ренн»?
- Якщо порівнювати з «Шахтарем», суперниками киян є команди, скажімо так, слабші. Я думаю, що динамівці мають шанс поборотися за друге місце. З «Фенербахче» будуть зовсім інші ігри, порівняно з кваліфікацією Ліги чемпіонів. Тоді турецька команда теж була десь не зіграною. «Фенербахче» має зірок у складі. Склад команди зі Стамбула набагато сильніший за склад «Динамо». За виконавцями та за всіма складовими турки краще виглядають. На даний момент структура клубу у «Фенербахче» краща. Але так вийшло, що вони десь були незіграними та сирими, бо прийшли нові гравці. І в цьому протистоянні «Динамо», скажімо так, і заслужило на перемогу, і пощастило їм, що вони пройшли «Фенербахче». У груповому раунді Ліги Європи у стамбульців буде зовсім інша команда, і це будуть зовсім інші ігри. Не варто думати, що ми пройшли «Фенербахче» і ми знаємо, як з цією командою грати. Так, ми знаємо, але це будуть зовсім інші ігри, в яких буде дуже складно.

- А стосовно кіпріотів що думаєш?
- Я думаю, що «Дніпро-1» мав пройти цю команду. У хороші часи дніпряни мали обігравати «АЕК» із Ларнаки. Але цього разу не склалося. Кіпріоти мене не вразили. Я думаю, що «Динамо» під силу вдало зіграти з «АЕКом». Чесно кажучи, у цих матчах я від киян чекаю лише на перемоги. Кіпріотів «Динамо» має перемагати однозначно. А з «Фенербахче» буде дуже складно.

- Із «Ренном» теж буде непросто?
– «Ренн» – це французи, команда з чемпіонату Франції. «Фенербахче» та «Ренн» - це два топ-клуби, з якими дуже складно грати. Рік чи два роки тому я сказав би, що у цьому протистоянні із французами фаворитом є «Динамо». Але зараз, на жаль, «Ренн» - фаворит. «Фенербахче» та «Ренн» - фаворити. Але це така середня група. І, враховуючи, що «Динамо» має дуже хорошого головного тренера, який може щось придумати, киянам під силу поборотися за путівку до плей-оф Ліги Європи. Думаю, що у якихось поєдинках із «Фенербахче» чи з «Ренном» кияни мають взяти очки. А у матчах з «АЕКом» ми маємо перемагати.

- А жеребкування «Дніпра-1» як оціниш?
- АЗ – сильний клуб, з яким буде складно. Але про дніпрян складно зараз щось говорити. У команди є новий тренер, нові гравці, нове бачення. Команда ще така сира. За виконавцями команда начебто нічого, але стосовно гри та взаємодій ще потрібен час. Тож важко говорити. Сюрпризи, можливо, будуть. Група рівна і сподіватимемося, що «Дніпро-1» у цих іграх вже набере форму і дасть якийсь результат. Але знову ж таки! Навіть якщо він не дасть результату, на це є причини. Я думаю, що всі ми це зрозуміємо в принципі.

- Що скажеш стосовно старту УПЛ?
- Такий досить-таки зім'ятий перший тур із цими тривогами та паузами. Багато вболівальників, не фахівці, кажуть, що це нормально і нічого такого в цьому немає. Але скажу, що дуже складно починати грати, коли ти розім'явся, розбігався, а тут пауза і на годину затримали початок матчу. Навіть затримка на 20 хвилин це вже велика пауза. Так, вони професійні футболісти і вони змусять себе. Але все одно складно годину чекати, а потім знову починати. Тому таке подвійне враження залишив перший тур.

- У Львові матч «Рух» – «Металіст» (1:2) взагалі 4 з половиною години грали.
- Так, складно, дуже складно грати за таких умов. Але я не знаю! Треба якось із цієї ситуації виходити. Федерації футболу України треба щось вигадувати, треба щось вирішувати. Тому що дійсно сидіти по чотири години чекати на гру - це не вихід.

- Яких результатів чекаєш від команд?
- Щодо результатів, скажу так: у цих умовах усі команди будуть рівні. Навіть в іграх із «Шахтарем» та «Динамо» усі команди матимуть шанси. У цих умовах буде такий досить рівний чемпіонат. Навіть найслабша команда зможе зробити сюрприз. Вони гратимуть-гратимуть, і потім тривога на дві години. А після тривоги спробуй забий цій команді. Це дуже складно! Тому за цих умов усі команди рівні. І, на мою думку, це буде такий рівний чемпіонат.

– Пишуть, що матч УПЛ «Шахтар» – «Динамо» можуть у Лондоні зіграти.
- Я також чув цю новину. Ну, тут уже, як команди самі вирішать. Якщо дозволяє фінансова складова, то чому б і ні? Нехай грають у Лондоні чи будь-якому іншому місті, якщо можуть собі дозволити.

Дмитро Котков
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Матвій і його команда. Що треба знати про збірну України, що вийшла на Євро
Футбол | 28 березня 2024, 13:58 4
Матвій і його команда. Що треба знати про збірну України, що вийшла на Євро

Блогер Sport.ua Cергій Тищенко розповідає про збірну України U-19

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DimB
Які шанси??? Ви про що?  Четверте місце в групі що Динамо, що Шахтар. Гри нема ні у кого нажаль.
avk2307
А Сабо прогноз ще раз можете повторити А то цілий день без нього  
Є свіженьке вью?
avk2307
АЛеоненко що скаже? Про Шахтар, про Динамо?Щось він загубився.Чи немає спонсорів?
moysha
Дубове судження.Якщо говорити про шанс то шанс є навіть виграти лігу Європи. І хто скаже. що його таки нема.
DK02
Більше шансів обісратися, а ніж заняття друге місце.