Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 24 червня 2022, 19:28
7292
14

Європейський саміт. День 120. Україна отримала статус кандидата в ЄС!

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за четвер, 23 червня

| Оновлено 24 червня 2022, 19:28
7292
14
Європейський саміт. День 120. Україна отримала статус кандидата в ЄС!
Getty Images/Global Images Ukraine

120-й день війни. 23 червня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 23 червня

23:59. Звернення Зеленського до учасників саміту Євросоюзу

23:20. США надають $450 млн військової допомоги Україні

Сполучені Штати оголосили про надання Україні нового траншу військової допомоги на суму $450 млн, заявив на брифінгу в Білому домі координатор Ради національної безпеки Джон Кірбі (УП):

«США оголошують про надання нового пакету допомоги в рамках нашої підтримки, щоб допомогти Україні захистити свою демократію на тлі неспровокованої російської агресії. Пакет включає зброю та обладнання, включаючи нові реактивні системи залпового вогню HIMARS і десятки тисяч додаткових боєприпасів для артилерії, яка вже була надана. Також будуть надані патрульні катери для захисту узбережжя та внутрішніх вод».

У Білому домі нагадали, що з початку російського вторгнення надали Україні безпечну допомогу на суму $6,1 млрд. Нагадаємо, що реактивні системи залпового вогню HIMARS анонсували в рамках пакету допомоги від США на 700 млн доларів на початку червня. Спочатку планували надати 4 системи.

Повідомлялося, що РСЗВ надають із політичним зобов'язанням не застосовувати цю зброю за цілями на території росії. Водночас посол США в Україні сказала, що українські військові самі визначатимуть дальність застосування. У середу, 22 червня, повідомили про завершення навчань із ними для українських військових.

22:30. Зеленський: Вступимо до ЄС, а потім відпочиватимемо

21:50. Реакція Володимира Зеленського на статус кандидата в ЄС

Володимир Зеленський: «Щиро вітаю рішення лідерів ЄС надати Україні статус кандидата. Це унікальний та історичний момент у відносинах України та Євросоюзу Вдячний Шарлю Мішелю, Урсулі фон дер Ляєн і лідерам держав Євросоюзу за підтримку. Майбутнє України – в ЄС».

21:25. Є статус кандидата до Євросоюзу!

Лідери країн ЄС щойно вирішили надати Україні та Молдові статусу кандидата в члени Євосоюзу!

Переговори лідерів ЄС на саміті у Брюсселі про статус кандидата для України завершено позитивно.

Європейська рада ухвалила рішення про надання статусу країни-кандидата Україні та Молдові.

А от для Грузії підтримана європейська перспектива країни, але її уряд має виконати пріоритети, зазначені Європейською комісією.

У ЄС зазначають, що офіційні переговори з кандидатами розпочнуться після виконання ними умов, зазначених у висновках Єврокомісії щодо заявок на членство.

20:30. Переговори лідерів ЄС щодо статусу кандидата для України йдуть складніше, ніж очікувалося

Переговори лідерів ЄС на саміті у Брюсселі про статус кандидата для України дещо ускладнюються бажанням деяких країн надати його також Боснії та Герцеговині.

Кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк: «Переговори про надання статусу кандидата Україні та Молдові в Європейській раді виявляються дещо складнішими, ніж передбачалося спочатку, оскільки деякі країни хочуть надання статусу кандидата і для Боснії».

20:00. Генштаб: ЗСУ зупинили наступ ворога на південну околицю Лисичанська

Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ: Збройні сили України зупинили наступ російських військ у напрямку південної околиці Лисичанська, ворог тисне на Сєвєродонецьк, там тривають бої.

19:30. У путіна знайшли ще одну розкішну нерухомість

Журналісти виявили мережу компаній, яка об'єднує пов'язані з путіним активи загальною вартістю близько 4,5 млрд доларів (OCCRP)

Йдеться про комплекс Хатина рибалки. У розпорядження журналістів потрапили тисячі листів, що втекли з двох будівельних компаній, які займалися облаштуванням території навколо Хатини рибалки.

Будівництво головної будівлі Хатини рибалки було закінчено до серпня 2012 року. Архітектурне бюро, яке спроектувало незвичайну скляно-дерев'яну будівлю, отримало за неї кілька нагород.

2013 року на іншому березі затоки почали зводити ще одну будову. У 2018-му його зареєстрували в росреестрі як комору, але це двоповерхова футуристична будівля з хвилеподібним дахом, просторими приміщеннями та масштабною їдальнею зоною на відкритому повітрі.

Велика вітальня відкритого планування займає понад 200 квадратних метрів. Скляна перегородка відокремлює її від кухні, обладнаної мангалом, казаном, тандиром, тепаном та коптильнею. У будинку є власна броварня. На австрійському устаткуванні вартістю 345 тисяч євро тут можна виготовляти 47 літрів пива на день.

На другому поверсі розташована чайна кімната з видом на Ладозьке озеро. Через скляну перегородку із приміщення можна спостерігати за процесом варіння пива. Поруч із будівлею два невеликі басейни. Від будинку доріжка веде до природного водоспаду, що впадає в затоку, де облаштована альтанка. Раніше водоспад був туристичною пам'яткою, але зараз відвідувачам туди дорога закрита.

Вартість об'єкта оцінити складно, однак у розпорядженні журналістів є кошторис на загальнобудівельні роботи від червня 2015 року на суму 187 млн ​​рублів, сюди не входять меблі, оздоблення, освітлення та вартість архітектурного та дизайн-проекту.

19:10. Офіційно. Євробачення-2023 не відбудеться в Україні

Євробачення-2023 все-таки пройде не в Україні. Це рішення 23 червня підтвердила Європейська спілка телебачення і радіомовлення (EBU). Відповідну заяву організатори оприлюднили на офіційному сайті.

Організатори зауважили, що повністю розуміють розчарування, з яким зустріли їхнє рішення в Україні. Але безпека всіх, хто працює та бере участь у конкурсі має бути понад усе.

У Європейській мовній спілці також нагадали, що для роботи на Євробаченні акредитують щонайменше 10 тисяч людей, серед яких знімальні групи та журналісти.  Крім того, на заході мають бути близько 30 тисяч відвідувачів зі всього світу. До того ж, у правилах проведення конкурсу зазначено, що він може бути перенесений у форс-мажорній ситуації, такій, як війна.

У EBU також наголосили, що вони зверталися до сторонніх експертів з питань безпеки, і ті заявили, що контрзаходи, запропоновані для пом'якшення загроз при плануванні заходу в Україні, є недостатніми для міжнародного публічного заходу. 

Щодо можливості проведення конкурсу поблизу кордону з іншою країною, то технічні характеристики запропонованих місць та відсутність необхідної навколишньої інфраструктури не відповідають вимогам Євробачення, йдеться у заяві. У якій саме країні наступного року пройде конкурс – поки що невідомо. 

18:40. Зеленський: Ми будуватимемо державу з потужним захистом, як в Ізраїлі

Після перемоги у війні Україна будуватиме європейську державу зі значною лібералізацією багатьох сфер і процесів, але з потужною системою безпеки та оборони на кшталт ізраїльської, запевнив президент Володимир Зеленський.

«Вже багато українців уже знають, як дати відсіч агресору, і в майбутньому методи залучення якомога більшої кількості громадян до оборони держави лише удосконалюватимуться.

Це стосується як меж нашої держави, так і безпеки всередині країни. З таким сусідством бомбардування, крилаті ракети чи ще щось можуть бути будь-якої миті. Тому буде також розвинена протиповітряна оборона нашої держави.

Ми відновлюватимемо європейську державу, яка буде членом Європейського Союзу. Але з таким потужним захистом, який має держава Ізраїль».

18:00. білорусь може дати росії свою зброю та техніку для бойових дій в Україні

білорусь може надати росії своє озброєння та військову техніку, які згодом ворог може перекинути на донецький або херсонський напрямок для посилення своїх угруповань.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу (УП):

«За наявними даними, під приводом проведення занять, тренувань, збірних заходів на базах зберігання озброєння та військової техніки проводиться обслуговування та зняття цієї техніки зі зберігання.

Враховуючи великі втрати агресора у озброєнні та військовій техніці, а також дещо кращий стан та умови зберігання даної техніки на складах збройних сил білорусі, не виключається, що наш сусід надасть озброєння та військову техніку вказану російському агресору.

Ця техніка надалі може бути переміщена на донецький або херсонський напрямок ведення бойових дій для посилення угруповань противника».

17:40. ППО збила російську ракету над Покровськом

Над Покровськом Донецької області протиповітряна оборона збила російську ракету

Міський голова Покровська Руслан Требушкін повідомив, що люди чули вибух у Покровському районі, а пізніше стало відомо, що це спрацювало ППО:

«Як повідомляють у ДСНС, причиною вибуху стала робота протиповітряної оборони. Ворожа ракета була збита! Віримо у ЗСУ! Віримо у перемогу!»

17:20. Генштаб ЗСУ: у столиці затримали диверсантів

У Києві затримали низку диверсантів – у них виявили фото залізничної інфраструктури столиці та блокпостів.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу у Медіацентрі Україна (Укрінформ):

«У Києві затримали двох громадян України, у яких виявили фото залізничної інфраструктури столиці. У Шевченківському районі затримали жінку, яка мала фотографії блокпостів. У Дніпровському районі затримали чоловіка, який підозрюється у співпраці з бойовиками так званих Л-ДНР.

За словами представника Генштабу, росія не відмовляється від своїх планів захопити територію України та зірвати постачання озброєння, але Сили оборони діють єдино та злагоджено.

16:50. Залужний: Кожен метр захопленої землі залитий кров'ю окупантів

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний запевнив українців, що військові тримаються, хоча ситуація складна:

«Ціна свободи висока. Нам дуже важко, адже вогнева перевага на боці противника. Незважаючи на все, ми тримаємось. Ситуація складна, але контрольована.

Ми змушені вести маневрену оборону, займати вигідніші рубежі та позиції. Але кожен метр захопленої окупантом землі залитий його кров'ю».

16:20. McDonald's може відкритися в Україні у серпні

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's може відновити роботу закладів у серпні, повідомив керівник одного з київських ресторанів на умовах анонімності виданню Forbes.

СЕО мережі Юлія Бадрітдінова не назвала терміни відкриттів ресторанів та відмовилася коментувати переговори з Міністерством закордонних справ.

Наразі McDonald's працює над оновленням протоколів безпеки. Ресторани не працюватимуть під час повітряних тривог.

16:00. Орки запустили по Миколаєву 3 крилаті ракети, одна людина поранена

Російські загарбники атакували Миколаїв трьома крилатими ракетами наземного базування із окупованої Херсонщини.

Одеська міська рада, ОК Південь: Ракети потрапили по виробничій та соціальній інфраструктурі міста. Поранено одну людину. Також українські ППО збили ще дві крилаті ракети окупантів у небі над Одещиною.

15:30. Рєзніков: перші американські HIMARS вже в Україні

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що перші системи HIMARS вже прибули до України:

«HIMARS вже в Україні. Дякую моєму американському колезі та другу, міністру оборони Ллойду Остіну за ці потужні засоби», – написав Резніков, пообіцявши російським загарбникам спекотне літо.

Нагадаємо, реактивні системи залпового вогню HIMARS анонсували в рамках пакету допомоги від США на 700 млн доларів на початку червня. Спочатку планували надати 4 системи.

15:00. У Києві заборонили феєрверки та їздити без глушників до кінця війни

Київрада заборонила на час війни продаж та запуск феєрверків, а також пересуватися містом на машинах без глушника, повідомляє сайт КГВА.

Мер столиці Віталій Кличко: «Ми прийняли рішення про заборону на час війни продажу та запуску феєрверків у Києві та пересування містом автомобілів без глушника. Кілька років тому було вже рішення про заборону феєрверків, але бачимо, що не всі поводяться адекватно.

В Україні війна, продовжуються артобстріли наших міст, а деякі громадяни влаштовують салюти! Або ганяють вулицями на авто, як на реактивному літаку! За це має бути відповідальність».

Згідно з першим рішенням міськради, на період дії військового стану на території України та 30 днів після його припинення або скасування на території Києва заборонено продаж феєрверків, салютів та піротехнічних засобів, а також їх запуск.

Друге рішення передбачає заборону руху в столиці транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів прямоток та інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, до скасування режиму військового стану на всій території України.

14:30. Суд заборонив партію Наталії Вітренко

Восьмий апеляційний суд Львова 23 червня заборонив діяльність Прогресивної соціалістичної партії України (Чесно з посиланням на СБУ). Таким чином, суд заборонив уже 12-ту проросійську партію.

Проросійський політичний проект Прогресивних соціалістів незмінно очолює Наталія Вітренко. ПСПУ – єдина партія, яка подавала зустрічний позов і затягувала суд, зазначають активісти.

Окрім ПСПУ, суд уже заборонив діяльність партій: ОПЗЖ, Опозиційний блок, Партія Шарія, Наші, Блок Володимира Сальдо, Соціалістична партія України, партія Держава, Соціалісти, Справедливість і розвиток, Ліва опозиція та Союз лівих.

14:10. Європарламент підтримав кандидатський статус для України та Молдови

Європейський парламент у четвер, 23 червня, ухвалив резолюцію із закликом надати статус кандидата на членство в Європейському Союзі для України та Молдови, а також підтримати європейську перспективу Грузії.

Як повідомила прес-служба Європарламенту, резолюцію підтримали 529 депутатів Європарламенту, проти висловилися 45, ще 14 – утрималися.

У документі парламентарі закликають Європейську раду надати Україні та Молдові статус кандидата в ЄС невідкладно. Те саме рекомендується для Грузії, коли її уряд виконає пріоритети, зазначені Європейською комісією.

У контексті жорстокої російської загарбницької війни проти України цей крок дорівнюватиме демонстрації лідерства, рішучості та бачення, кажуть євродепутати. Вони наполягають на тому, що не існує швидкого шляху для членства в ЄС і що вступ залишається структурованим і заснованим на заслугах процесом, що вимагає виконання критеріїв членства в ЄС і залежить від ефективного впровадження реформ.

Парламент запрошує владу України, Молдови та Грузії недвозначно продемонструвати свою політичну рішучість реалізувати європейські амбіції свого народу, прискорити реформи з метою якнайшвидшого ефективного виконання критеріїв членства в ЄС.

13:30. У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука

Личаківський райсуд Львова 23 червня проводить попереднє засідання за звинуваченням нардепа Віктора Медведчука у держзраді та замаху на пограбування національних цінностей (Інтерфакс-Україна).

У Львові зараз проводить попереднє засідання у справі Медведчука, причому засідання відбувається у закритому режимі. На попередньому слуханні суд має визначитися із призначенням справи до слухання сутнісно.

12:50. Британія закрила доступ до нафтопереробних технологій і своєї валюти

Уряд Великобританії в четвер оголосив про введення проти росії нових санкцій, що стосуються експорту товарів і технологій нафтопереробної та авіаційної галузей, а також використання в рф фунта стерлінгів і банкнот ЄС (УП).

Зокрема, йдеться про заборону на експорт, постачання та доставку товарів та технологій, що стосуються хімічної та біологічної зброї, морської сфери та нафтопереробної галузі, а також експорту чи використання в росії авіаційного палива та паливних добавок.

Валютні обмеження передбачають заборону на експорт до росії або для використання в росії банкнот фунтів стерлінгів або валют ЄС, а також заборону на надання, постачання або доставку таких банкнот особам, пов'язаним з росією. Зазначається, що деякі обмеження поширюються також на непідконтрольні уряду України території.

Також Британія забороняє імпорт, придбання або доставку окремих товарів, які приносять прибуток, що походять з росії або відправляються з росії. рф також буде заборонено надавати технічну допомогу, фінансові та брокерські послуги, пов'язані з імпортом чавуну та сталі.

12:00. Мішель: Європейська рада надасть Україні статусу держави-кандидата

Голова Європейської ради Шарль Мішель упевнений, що лідери Європейського Союзу 23 червня офіційно нададуть статус кандидата на вступ до ЄС Україні та Молдові. Прибувши на саміт лідерів ЄС у Брюсселі, він сказав:

«Це вирішальний момент для Європейського Союзу. Це геополітичний вибір, який ми зробимо сьогодні. Я впевнений, що ми надамо статус кандидата Україні та Молдові, а також чітку європейську перспективу Україні, Грузії та Молдові».

17 червня Європейська комісія оприлюднила свій висновок, у якому рекомендувала визнати європейську перспективу України та надати державі статус кандидата на вступ до ЄС.

11:20. У Миколаєві чути вибухи

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич повідомив про потужні вибухи у місті вранці 23 червня:

«У Миколаєві лунають потужні вибухи. У місті оголошено загрозу артилерійських обстрілів».

Мер міста закликав людей пройти в укриття та бути максимально обережними.

10:40. Саміт ЄС: буде ухвалено рішення для України щодо статусу кандидата на членство

У Брюсселі в четвер, 23 червня, розпочинається дводенний саміт лідерів ЄС, на якому, як очікується, глави держав та урядів Європейського Союзу нададуть Україні статус кандидата на членство.

Головною темою обговорення будуть заявки на членство України, Молдови та Грузії. Україна подала заявку на членство в ЄС 28 лютого 2022 року на 5-й день повномасштабного вторгнення рф.

17 червня Європейська комісія оприлюднила свій висновок, у якому рекомендувала визнати європейську перспективу України та надати державі статус кандидата на вступ до спільноти.

Саміт офіційно розпочнеться у четвер, 23 червня, о 16:00 за Києвом. Лідери розпочнуть з обговорення останніх подій, пов'язаних з війною проти України, включаючи її вплив на глобальну кризу продовольчої безпеки, а також обговорять продовження підтримки України. Далі вони перейдуть до обговорення заявок трьох держав про членство.

У проекті підготовлених висновків засідання йдеться, що Європейська рада ухвалила рішення про надання статусу країни-кандидата Україні та Молдові. У ЄС зазначають, що офіційні переговори з кандидатами розпочнуться після виконання ними умов, зазначених у висновках Єврокомісії щодо заявок на членство.

10:00. Втрати рф у війні з 24 лютого – ліквідовано 34430 чоловік

09:30. Гайдай: Траса Лисичанськ – Бахмут стала непроїзною

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що трасою Лисичанськ – Бахмут їхати не можна, бо вона прострілюється, але є можливість дістатися до Лисичанська іншими шляхами:

«Траса Лисичанськ – Бахмут непроїзна, вона повністю обстрілюється. Але можливість доїхати до Лисичанська залишається. Щодня ми возимо гуманітарні вантажі та маємо можливість евакуювати людей за паралельним маршрутом».

Раніше сам Гайдай називав трасу Лисичанськ – Бахмут дорогого життя. Глава Луганської ОВА сказав, що Лисичанськ прострілюється, там дуже небезпечно, але тиха евакуація мешканців триває.

Тим часом росіянам вдалося просунутися на кілька населених пунктів у районі Тошківки. Гайдай припустив, що українські захисники могли справді відійти від Золотого: щоб не було оточення, командування могло дати команду відходити на інші укріплені позиції.

08:40. Британська розвідка: сили рф просунулися у бік Лисичанська на 5 км

За даними британської розвідки, російські війська за останні три дні змогли просунутися у бік Лисичанська на близько 5 км завдяки резервам і потужній щільності вогню:

«З 19 червня російські сили найімовірніше змогли просунутися на відстань понад 5 км у напрямку південних околиць Лисичанська. Деякі українські підрозділи відійшли, можливо, щоб уникнути оточення. Великі успіхи рф на цьому напрямі, ймовірно, є наслідком недавнього посилення підрозділів та високої концентрації вогневих засобів».

Хоча російські війська чинять більший тиск на виступ у Лисичанську – Сєвєродонецьку і їм вдається повзуче просування, плани про створення глибшого оточення та захоплення заходу Донецької області поки загальмувалися.

08:10. Гайдай: росіяни захопили ще два села на Луганщині

Російські війська 22 червня захопили селище Лоскутівка та село Рай-Олександрівка у Луганській області. Вдень раніше вони захопили Тошківку, Підлісне та Мирну Долину.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай: «росіяни захопили ще два населені пункти. З учорашнього дня Лоскутівка та Рай-Олександрівка окуповані ворогом. Втім, ми продовжуємо стримувати росіян у Сєвєродонецьку та Сиротині, відбиваємо атаки від Золотого та Вовчеярівки.

Окупанти знищують промисловість у Сєвєродонецьку. Цього разу вогнем уражені території цегельного заводу, склопластику, а також заводу хімічного нестандартизованого обладнання. Пошкоджено будинок прохідної Азоту. російська армія звільняє Сєвєродонецьк від життя та робочих місць.

Упродовж 22 червня російські війська кілька разів обстріляли сусіднє місто Лисичанськ. Зафіксовано руйнацію в одній зі шкіл міста. За день – троє поранених, яких госпіталізували до лікарень Краматорська та Павлограда. Позавчора пізно ввечері виявлено тіло чоловіка без ознак життя із поразками, отриманими під час обстрілу».

07:00. Зведення: На два напрямки ворог перемістив танкові підрозділи та БТГ

Генштаб ЗСУ: На Слов'янське та Бахмутське напрями агресор перемістив танкові підрозділи і в одну батальйонну тактичну групу, а також готується застосувати важкі вогнеметні системи.

05:10. Експерти: найближчими днями окупанти можуть захопити Лисичанськ

Інститут вивчення війни (ISW) припускає, що російські окупанти найближчими днями можуть захопити місто Лисичанськ.

За зібраною інформацією ISW, російські системи протиповітряної оборони на сході України обмежують ефективність українських безпілотників, тому ЗСУ скоротили повітряні операції до 20–30 вильотів на день.

Проте українські ВПС та озброєні безпілотники залишаються активними в інших зонах бойових дій, завдавши за останній тиждень кількох успішних ударів по ворожих цілях у Херсонській області.

З посиланням на російські джерела Інститут повідомляє, що російським військам не вистачає чисельності та сили для успіху в боях в Україні, а російське керівництво продовжує проводити примусову часткову мобілізацію, яка сприяє обмеженим змінам, але негативно впливає на моральний дух та дисципліну примусово мобілізованих осіб.

03:40. ЗСУ вразили на Зміїному ще один ЗРК Панцир ворога

На острові Зміїний йде військова операція зі знищення ворожих сил та засобів противника.

ОК Південь: Продовжується військова операція з ураження сил і засобів противника на острові Зміїному. Зафіксовано попадання до ще одного зенітного ракетно-гарматного комплексу Панцир-С1.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що військова операція Збройних сил України на острові Зміїний має на меті повне звільнення острова від російських окупантів.

02:30. На півдні ЗСУ знищили 20 окупантів і 2 ворожих склади боєприпасів

На південних рубежах захисту українські захисники знищили 20 загарбників, склади ворожих боєприпасів та техніку.

ОК Південь: «Вертоліт завдав удару по наших позиціях, але під нашим вогнем у відповідь Ка-52 швидко ретирувався. Протягом доби ворог також здійснив три ракетні удари по південних регіонах. Масований ракетний удар з 7 ракет типу Онікс ворог наніс по Миколаєву.

Вражена виробнича та соціальна інфраструктура міста. Внаслідок влучень у кількох районах виникли пожежі. Горіла суха трава та ємності із олією. Масштабна пожежа на площі понад 300 кв. м ліквідована. За уточненими даними, загинула одна і поранені дві цивільні особи».

01:00. Володимир Зеленський: очікуємо на ключове рішення Євросоюзу

Зеленський: «Сьогодні 22 червня – день скорботи та пам'яті жертв війни, тієї війни, яка назавжди залишиться в історії ХХ століття і ніколи не має повторитись, але повторюється. Сьогодні немає дефіциту слів про те, що росія зробила 24 лютого – те саме, що нацисти 22 червня. Багато чого про це сказано.

Я хочу додати лише одне: тоді між ранком вторгнення та поразкою агресора минуло 1418 днів. Ми ж повинні звільнити нашу землю і дійти перемоги, але швидше набагато швидше. Це наша національна ціль. І ми маємо працювати на її реалізацію щодня – не лише держава, а й кожний громадянин – на тому рівні, на якому це можливо».

00:00. Початок 120-го дня війни, 23 червня

Онлайн-трансляція українського телемарафону

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 11
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 9
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SergRV
Что изменится с этим кандидатством, не понимаю! Мы уже в ЕС? Нет. Все там же.
Очередной развод бюрократии ЕС. Тянут, тянут, тянут... Турция с 1999 года кандидат! ...
Мне больше нравится Союз с Англией, Польшей и странами Балтии. Там есть конкретика и есть понимание, основанное на противостоянии наРФии.
Вова Висовень
Статус це добре, але вступимо в ЄС ми не раніше 2029 року
Kylee Soprano
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил