Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 червня 2022, 06:59
25236
2

Стали відомі подробиці старту нового чемпіонату України

Інсайд Ігоря Бурбаса

| Оновлено 11 червня 2022, 06:59
25236
2
Стали відомі подробиці старту нового чемпіонату України
Getty Images/Global Images Ukraine

Журналіст телеканалів «Футбол 1/2/3» Ігор Бурбас розповів про подробиці старту нового сезону УПЛ.

«Клуби УПЛ готові взяти за основу комбінований варіант проведення сезону на територіях України й Польщі. Усі з розумінням ставляться до того, щоб надати лідерам можливість зберегти свої склади, та й в цілому не послаблювати чемпіонат неприїздом легіонерів. Це раз. А два - це логістичне питання, воно не менш важливе.

Усі - «Шахтар», «Динамо», «Дніпро-1», «Зоря» та «Ворскла» - домашні євроматчі збираються грати у Польщі (на період воєнного стану міжнародні змагання в Україні проводити не є можливим). Відтак логічно, що командам, які відстоюють честь країни на євроарені, не варто ускладнювати життя кілометражами й кордонами. Навпаки - створити належні умови. Наприклад, надати їм право у тій самій Польщі приймати і суперників по внутрішньому чемпіонату. Але це лише на час єврокубкових виступів. Все зрозуміло і гуманно, правда ж?

На стадії обговорення є і інший варіант календаря. Це коли перше коло «Шахтар», «Динамо», «Дніпро-1», «Зоря» та «Ворскла» умовно гратимуть між собою у Польщі. А згодом після завершення своїх єврокубків повернуться до України і завершать чемпіонат вдома.

В принципі, ще вдосталь часу на затвердження усіх нюансів, включно із протоколом під час воєнного стану та містами проведення УПЛ. Стартує сезон 20 серпня», – підтвердив Бурбас.

Нагадаємо, що УПЛ 2021/22 була зупинена через війну в Україні, яку розв'язала рф. Перше місце посів Шахтар, проте «гірники» не отримали медалей. Формальне визнання результатів УПЛ необхідне для розподілу місць у єврокубковій зоні.

Оцініть матеріал
(261)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dmitriv Vacheslav
Хочу спросить Футбольных функционеров и футболистов вам вообще Украина нужна? Вы понимаете что идёт война.И того что было раньше уже никогда не будет..Учитесь жить  как все.Вы не являетесь лидерами  мирового футбола.Полнейший провал сборных всех уровней говорит что мы в тупике.Перезагрузка нам необходима.
Александр Науменко
Який до біса сезон, у нас повномасштабна війна.