Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 28 травня 2022, 09:32
10127
1

Тактика випаленої землі. День 93. Орки на Луганщині йдуть по своїх трупах

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за п'ятницю, 27 травня

| Оновлено 28 травня 2022, 09:32
10127
1
Тактика випаленої землі. День 93. Орки на Луганщині йдуть по своїх трупах
Getty Images/Global Images Ukraine

93-й день війни. 27 травня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 27 травня

23:59. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

23:20. У Пентагоні пояснили, чому Росія просувається на Донбасі

Останні досягнення рф в Донбасі пов'язані з тим, що російські війська наступають на меншій території, а також географії місцевості.

Спікер Пентагону Джон Кірбі: «Наступ російських військ на Київ завершився провалом через логістичні проблеми, внаслідок яких колона техніки була розтягнута на десятки кілометрів далеко від джерел забезпечення.

Донбас – це інша територія. Вона більш рівна, більш відкрита, багато полів, малі міста та села. І оскільки він на сході України, то ближче до кордонів росії та їх ланцюгів постачання та ресурсів. Вони тепер обережніше просуваються, щоб не зайти надто далеко.

Просування рф  на Донбасі обмежується тим, що війська не хочуть відірватися від ланцюгів поставок. Почасти це пов'язано з географією – близькістю до росії та особливостями території. Але ще одна причина, чому вони лише поступово просуваються – звичайно, не лише через український спротив, а й тому, що вони не хочуть відійти надто далеко від джерел постачання.

У той же час, не вважаємо, що росії повністю вдалося впоратися з проблемами при наступі – управлінням, забезпеченням інтеграцією наземних та повітряних операцій. Вони ніяк не змогли опанувати їх».

22:20. янукович написав листа українцям, що Україні загрожує Польща

Екс-президент-втікач віктор янукович оприлюднив заяву на шести аркушах, в якій звинуватив Польщу в намірах анексувати західні області України, а українцям порадив не сподіватися на Захід, а домовлятися з росією не з позицій сили, а поважаючи:

«Хоч би як було боляче про це писати сьогодні, але державність України перебуває у великій небезпеці. Їй загрожує повне знищення. При цьому йдеться не лише про ризики втрати величезних територій на півдні та сході нашої держави.

На її західних кордонах також не все так просто. Адже Польща пам'ятає не лише вересень 1939 року. Вона надійно зберігає у пам'яті березень 1923 року, коли у Парижі посли держав Антанти остаточно включили території Східної Галичини та західної частини Волині до складу Другої Речі Посполитої.

Нинішнє ситуативне зближення з Польщею може спричинити ситуацію, коли Україна може бути змушена погодитися на фактичне злиття з нею, оскільки виникне загроза її економічній непорівнянності захищати свій суверенітет. Це стало наслідком реалізації європейської мрії, за яку український народ (нібито) вийшов на свій останній Майдан» (янукович написав Майдан з малої літери).

янукович звинуватив українців у тому, що вони таврували його образливими прізвиськами і не слухалися його порад з-поза кордону, як порозумітися з росією. На його думку, Україна має бути сполучним мостом між Заходом та Сходом, насамперед росією, вміло маневруючи між їхніми інтересами. У листі він згадує, що так йому сказав, мовляв, колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер. Інтереси України, за логікою президента, полягають у тому, щоб маневрувати між інтересами інших цивілізацій.

21:20. Україна просить Німеччину призупинити Північний потік-1

Оператор ГТС України та НАК Нафтогаз України направили звернення до Міністерства економіки Німеччини та регулятора BNetzA про припинення наданих раніше винятків у законодавстві для газопроводу Північний Потік-1 (УП).

Керівник українського оператора Сергій Макогон: «Надані Північного потоку-1 винятки базувалися на тому, що цей газопровід сприятиме зміцненню безпеки постачання газу до Європи, принципам ринкової конкуренції та енергетичної солідарності континенту.

Але бачимо, що росія повністю порушує такі принципи. Ми знаємо, що вони створили штучний газовий дефіцит минулого року, що вони в односторонньому порядку наполягають на оплаті за газ у рублях, що росія в односторонньому порядку призупинила постачання газу до Польщі, Болгарії та Фінляндії.

Крім того, рф захопила частину території України, на яких розташовані об'єкти газотранспортної інфраструктури. Тому бачимо, що підстави, на яких давалися ці винятки для ПП-1, уже не відповідають дійсності. Ми пропонуємо німецькому уряду переглянути ці винятки і фактично призупинити або суттєво обмежити постачання газу до Європи через ПП-1».

20:30. Генштаб: Ворог намагається скувати українські сили і не допустити перекидання військ

Генштаб ЗСУ: російські окупанти зосередили свої зусилля на тому, щоб скувати українських захисників та не допустити перекидання українських сил.

20:10. Зеленський розповів, як закінчити війну за тижні

Президент Володимир Зеленський вважає, що швидкість припинення війни росії проти України вимірюватиметься тижнями, якщо світ буде справді об'єднаним та чесним щодо цієї агресії:

«Якщо світ справді буде об'єднаний і чесний щодо цієї агресії росії проти нашої суверенної держави, то швидкість припинення цієї війни вимірюватиметься тижнями. Тижнями, навіть не місяцями.

росія хоче зробити Україну своєю колонією, а українців – знищити. російське керівництво вважає, що Україна має бути колонією росії. А українці? Якщо народ не хоче підкоритись, його вирішено знищити. Що швидше цю війну вдасться закінчити, то краще буде для кожного народу».

19:30. У кремлі знову заговорили про штурм Києва

У кремлі знову обговорюють можливий штурм Києва та все ще сподіваються на повномасштабну перемогу у війні проти України (Медуза).

Як стверджують джерела, незважаючи на те, що результати російської армії явно не відповідають споконвічним планам москви, у кремлі знову обговорюють можливий штурм Києва і навіть сподіваються на повномасштабну перемогу у війні.

У внутрішньополітичному блоці адміністрації президента росії, на фоні просування російських військ на Донбасі, знову виникла надія, що москва може за кілька місяців довести війну в Україні до перемоги.

За даними видання, програмою-мінімум для оголошення перемоги кремль наприкінці травня 2022 вважає взяття російськими військами всієї території Донецької та Луганської областей.

Програмою-максимум, як і раніше, називається взяття під контроль Києва. За словами співрозмовників у кремлі, найвище керівництво росії не відмовилося від цієї мети. «Ми все одно їх [українців] доколупаємо, швидше за все, до осені вже все закінчиться», – вважає одне з джерел.

18:50. У Литві пройшла секретна конференція, де обговорювали сценарії росії без путіну

У Литві відбулася секретна конференція, на якій обговорювали, як використовувати вторгнення росії в Україну для усунення від влади путіна (Bild).

На зустріч приїхали близько 70 учасників – колишні провідні політики, експерти, журналісти та правозахисники, зокрема росіяни, які давно живуть за кордоном. Кореспондент видання побував на зборах, організованих міністром закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом. Він зазначає, що на закритому форумі учасники не стримувались у висловлюваннях.

«путін приніс в Росію путінізм так само, як Гітлер зробив фашизм соціально прийнятним у Німеччині. Ось чому сьогодні до рейху путіна треба ставитись, як до німецького рейху в роки війни з 1939 по 1945 рік. Німців пригнічував Гітлер, як і росіян пригнічує путін, але обидва народи полегшили це своїм деспотам», – сказав один учасник із Санкт-Петербурга.

«Російський світ – це расистська ідеологія, люди на Заході не усвідомлюють цього», – говорив один із учасників. «путін вважає, що росіяни етнічно вищі за українців, тому він має право відбирати в українців будинки і підпорядковувати їх. Тому потрібна депутинізація росії, і якнайшвидше», – сказав інший учасник.

На конференції обговорювали три можливі сценарії депутинізації.

  • Перший та найоптимістичніший сценарій: росія стане великою Україною. Тріщини в режимі призведуть до кінця нинішнього режиму, проводяться демократичні вибори, і Росія розвивається українським шляхом. Але це дуже малоймовірно.
  • Сценарій другий: путіна скидають його генерали в армії та спецслужбах, а на зміну приходить новий, менш войовничий режим. Присутні також бачать у цьому можливість для росії. Будь-які зміни – це крок уперед у нинішній ситуації, вважає один із учасників.
  • Сценарій страху: повстання знизу. Якщо неосвічені маси повстануть проти режиму страху, розпачу та бідності, виникнуть умови, подібні до війни, почнуться вуличні бої у всіх містах, а росія розпадеться на багато республік.

17:00. Український винищувач збив російський літак над Херсонщиною

Український винищувач МіГ-29 збив російський винищувач Су-35 у небі над Херсонською областю.

Повітряні сили Збройних Сил України: «Сьогодні, 27 травня, близько 14:00 винищувач МіГ-29 Повітряних Сил Збройних Сил України в небі Херсонської області збив російський винищувач Су-35, який полював літаки української штурмової авіації».

Станом на ранок 27 травня, за підрахунками Генштабу ЗСУ, українські військові знищили 206 ворожих літаків, 170 вертольотів та 503 безпілотники армії рф.

16:30. лукашенко вирішив створити у білорусі народне ополчення

Самопроголошений президент білорусі александр лукашенко доручив створити в країні народне ополчення.

Міністр оборони білорусі віктор хренін під час спілкування з журналістами сказав:

«На вчорашній нараді в рамках коригування питань розвитку збройних сил головнокомандувачем (олександром лукашенком) поставлено завдання, у тому числі створити у нас у країні та народне ополчення. Найголовніше – що ми маємо для цього і люди, і озброєння.

Нам слід ще з губернаторами обговорити ці питання, визначити законодавчо. І ми чудово розуміємо, що кількість захисників нашої батьківщини збільшиться у рази. Для нас це дуже важливо, тим більше в нинішній обстановці, щоб ми могли мирно… І показувати, що не треба потикатися, бо відповідь буде адекватною, якщо хтось прийде на нашу землю».

15:40. Сєвєродонецьк: ворог стоїть на 2/3 периметра, але місто не оточене

Керівник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк заявив, що зараз місто знаходиться у жорсткій обороні, майже на 2/3 периметра міста розташувався ворог, але місто не оточене.

«Ситуація за ніч без змін, місто утримують (захисники), майже дві третини периметра ворога зайняті ворогом, місто перебуває у жорсткій обороні. Окупанти вже 1,5 тижня намагаються захопити місто, але завдяки нелюдським зусиллям українських воїнів місто втримується.

Останні дві доби місто просто горить від постійних обстрілів, є жертви серед мирного населення та співробітників підприємства Азот. Візуально 90% житлового фонду пошкоджено, а 60% доведеться будувати заново».

14:40. Борис Джонсон: путін ціною великих втрат прогризає землю на Донбасі

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що російські сили продовжують прогризати землю на Донбасі в Україні, додавши, що путін досягає повільного, але відчутного прогресу (Bloomberg, УП).

«Боюсь, що путін, ціною великих втрат для себе та російських військових, продовжує прогризати землю на Донбасі. Він продовжує досягати поступового, повільного, але, боюсь, відчутного прогресу, і тому абсолютно необхідно, щоб ми продовжували підтримувати українців у військовому плані.

Україна потребує більше наступальних озброєнь, у тому числі реактивних систем залпового вогню великої дальності. Я думаю, дуже і дуже важливо, щоб нас не заколисував неймовірний героїзм українців, які відтіснили росіян від воріт Києва.

Потенційні переговори України із путіним? Як можна мати справу з крокодилом, коли він їсть твою ліву ногу? Цьому хлопцеві зовсім не варто довіряти».

13:55. слуцький: переговори з Україною, можливо, не завершені

Голова комітету держдури з міжнародних справ та учасник російської делегації на переговорах з Україною леонід слуцький заявив:

«З переговорами є певні питання, вони певний час перебувають, скажімо так, на низькому профілі. Цей формат, можливо, не завершено. Але я говорю максимально акуратно. Спочатку пропозиції рф зустрічали підтримку з боку української сторони, але потім Київ відкочував назад.

Денацифікацію в Україні не можна повернути назад, а військові злочинці [так він називає захисників України] мають отримати вироки, щоб неонацизм не підняв голову».

27 травня леоніда слуцького обрали новим головою Ліберально-демократичної партії Росії (ЛДПР) замість покійного владіміра жириновського.

13:00. Орки влучили у казарму під Дніпром: 10 загиблих та 35 поранених

27 травня російські війська обстріляли Дніпропетровську область, влучили у казарму Нацгвардії в Дніпровському районі.

Глава тероборони Дніпра Геннадій Корбан: «Був приліт ракети Іскандер у казарму Нацгвардії в Дніпровському районі. Попередньо загинули 10 людей, близько 35 поранених.

За наказом Міноборони, армія не може концентрувати понад 20 людей в одному місці. Пуск ракет стався із Ростовської області. Було три ракети, одна з яких влучила у ціль».

12:20. Лиман на Донеччині переважно контролюють окупанти

Місто Лиман у Краматорському районі Донецької області переважно контролюють російські війська, а українські військові зайняли нові укріплені позиції на Лиманському напрямку.

Голова Донецької ОВА Павло Кириленко: «Особливо гарячі бої на лиманському напрямі. Більшість Лимана не контролюється українськими військовими. Так само як і Світлодарський напрямок: відбулося перегрупування сил ЗСУ для того, щоб зайняти укріплені позиції. Ворог зараз перебуває на території Світлодарської громади.

Українські військові залишаються на Лиманському напрямі, але на нових укріплених позиціях, щоб стримувати ворога. російські військові дійсно намагаються закріпитися на вказаному напрямку, тому що розуміють, що українські військові на нових рубежах не лише стримуватимуть ворога, а й по можливості переходитимуть у контратаку для того, щоб вибити ворога з території Лиманської громади».

11:30. Окупанти втратили майже 30 тисяч вояк

Загальні бойові втрати військових Росії з 24.02 до 27.05 становлять уже 29750 вояк.

Генштаб ЗСУ: Втрати за час війни:

  • особового складу – близько 29750 (+150) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1322 (+7) од.
  • бойових броньованих машин ‒ 3246 (+11) од.,
  • артилерійських систем – 623 (+6) од.,
  • РСЗВ – 201 (+0) од.,
  • засоби ППО – 93 (+0) од.,
  • літаків – 206 (+0) од.,
  • вертольотів – 170 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 503 (+1),
  • крилаті ракети – 115 (+1),
  • кораблі /катери – 13 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2226 (+1) од.,
  • спеціальна техніка – 48 (+1).

Найбільші втрати противника минулої доби спостерігалися на Авдіївському напрямку.

11:00. Борис Джонсон запропонував Зеленському створити окремий від ЄС союз

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон запропонував президентові України Володимиру Зеленському створити новий міжнародний альянс, який протистоятиме росії та стане альтернативою ЄС (УП, Corriere Della Sera).

«Лондонський прем'єр пропонує нову систему політичних, економічних та військових альянсів – альтернативу Європейському Союзу – яка збере країни, об'єднані недовірою до Брюселя, а також до відповіді Німеччини на військову агресію росії», – йдеться у публікації видання.

За словами джерел, які були присутні на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, Борис Джонсон працює над ініціативою вже більше місяця. Свою ідею прем'єр Британії вперше представив Володимиру Зеленському, коли президент України зустрічав його у Києві 9 квітня.

10:20. росіяни проривалися на Луганщині: загинули 5 жителів, багато руйнувань

26 травня російські загарбники намагалися протиснутися до Сєвєродонецька і безперервно обстрілювали житлові квартали, внаслідок чого загинуло 4 особи та пошкоджено багато будинків, ще одна людина загинула в Камишевасі.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай: «Протягом усієї доби росіяни намагалися протиснутися до Сєверодонецька з боку Пурдівки та Щедрищевого, атакували позиції наших військових у районі Устинівки.

Мешканці Сєвєродонецька вже забули, коли у місті хоча б на півгодини встановлювалася тиша. росіяни б'ють по житлових кварталах безперервно. 26 травня від снарядів ворога загинули чотири мешканці. Усі – у старих районах міста».

10:00. рф перекинула 50-річні танки Т-62, що говорить про брак техніки

російські сухопутні війська продовжують спроби оточити Сєверодонецьк та Лисичанськ, нещодавно захопивши кілька сіл на північний захід від Попасної, але українські сили продовжують зберігати контроль, йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

росія чинить тиск на Сєвєродонецький котел, хоча Україна зберігає контроль над кількома секторами оборони, позбавляючи росію повного контролю над Донбасом, наголошується в огляді. Щодо ситуації на півдні України, то британська розвідка зазначає, що перед Південним угрупуванням військ росії, ймовірно, як і раніше, стоїть завдання окупувати південну територію України.

Наголошується, що останніми днями росія перемістила 50-річні танки Т-62 з глибокого зберігання в зону відповідальності Південного угруповання: «Т-62 майже напевно будуть особливо вразливими для протитанкових засобів, і їхня присутність на полі бою підкреслює нестачу в росії сучасної боєздатної техніки».

09:10. Окупанти обстріляли Дніпропетровщину: під завалами шукають людей

російські війська 27 травня знову обстріляли Дніпропетровську область, є серйозні руйнування, під завалами шукають людей.

Глава Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко: «Неспокійна ніч і неспокійний ранок. Є кілька прильотів. Серйозні руйнування. Рятувальники розбирають завали та шукають людей».

08:30. На Луганщині росіяни йдуть по своїм трупам, їх навіть не прибирають

Військовий експерт Олег Жданов: На Луганщині росіяни йдуть своїми трупами, їх навіть не прибирають. Орки використовують тактику випаленої землі.

 

08:00. США найближчими днями може схвалити передачу Україні систем MLRS

Адміністрація Джо Байдена готується збільшити кількість озброєнь, які вона має намір передати Україні (CNN). Очікується, що у списку нового озброєння з'являться і сучасні системи залпового вогню великої дальності MLRS.

Американська сторона схиляється до того, щоб відправити РСЗВ Україні в рамках нового великого пакету військової допомоги та допомоги у сфері безпеки, про який можуть оголосити вже наступного тижня.

Раніше повідомлялося, що Польща придбає американські системи HIMARS. Новий контракт має на увазі покупку близько 500 американських ракетних систем. Польща не вперше купує у США системи HIMARS. Про підписання такого контракту повідомлялося у 2019 році.

07:10. Зведення ЗСУ: На Слов'янському напрямку ворог відновив наступ

Генштаб ЗСУ: На Слов'янському напрямку російські окупанти обстрілюють позиції ЗСУ та відновили наступ.

06:10. Американські експерти: окупанти готують третю лінію оборони

В останні дні, хоча оборона України залишається ефективною, російські збройні сили мають певний прогрес у веденні бойових дій та готують третю лінію оборони.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що російські війська взяли під контроль понад 95% Луганської області і, ймовірно, їх метою є завершити захоплення Сєвєродонецька найближчими днями.

Ключові висновки експертів ISW:

  • російські війська безуспішно намагалися просунутися на південний схід від Ізюму поблизу кордонів Харківської та Донецької області.
  • загарбники продовжили облогу Сєвєродонецька і, ймовірно, прагнуть повністю оточити район Сєвєродонецька та Лисичанська найближчими днями.
  • вони наполегливо просуваються на південь і захід від Попасної до Бахмута, але темпи просування росіян, ймовірно, сповільнюватимуться, коли вони наближатимуться до самого міста.
  • швидше за все, російські війська в окупованих районах південного напрямку готують третю лінію оборони, щоб закріпити довгостроковий контроль над регіоном та готуватися до відбиття можливих майбутніх українських контрнаступів.

05:20. Зеленський: Якби сильні цього світу не загравали з росією...

Президент України Володимир Зеленський заявив, що війну в Україні можна було б припинити, якби сильні цього світу не загравали з росією:

«Катастрофічне розгортання подій все ж таки можна було б зупинити, якби світ поставився до ситуації в Україні як своєї ситуації. Якби сильні цього світу не загравали з росією, а реально натиснули заради припинення війни.

Європейський Союз ніяк не може погодити 6-й пакет санкцій проти росії. Скільки вже тижнів світ не наважується заблокувати російську банківську систему.

Україна довгий час бореться за те, щоб надали всю зброю, яка потрібна, щоб змінити характер боїв і почати рухатися швидше і впевненіше до вигнання окупантів».

04:30. Зеленський: наступ окупантів на Донбасі може зробити регіон безлюдним

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що міста на Донбасі російські загарбники перетворюють на згарище і можуть зробити цей регіон безлюдним:

«Нинішній наступ окупантів на Донбасі може зробити цей регіон безлюдним. Попасну, Бахмут, Лиман, Лисичанськ, Сєвєродонецьк вони хочуть перетворити прямо на згарище. Як Волноваху, як Маріуполь.

У містах та громадах ближче до кордону росії, у Донецьку, Луганську, вони збирають усіх, кого можуть, щоб заповнити місце вбитих та поранених в окупаційному контингенті.

Все це, включаючи депортацію наших людей та масові вбивства цивільних – очевидна політика геноциду, яку здійснює росія».

03:40. США хочуть від України обмежень у використанні зброї проти рф

Вашингтон провів переговори з Києвом про небезпеку ескалації, до якої можуть призвести удари по території глибоко всередині рф, повідомили американські військові та дипломати (Reuters, УП).

Як зазначається, закулісні дискусії надзвичайно педантичні і тому не афішуються. При цьому Сполучені Штати не накладають чітких географічних обмежень на використання ЗСУ своєї зброї. Одночасно у Вашингтоні прагнуть досягти загального розуміння небезпеки ескалації.

«У нас є занепокоєння щодо ескалації, але ми все ще не хочемо встановлювати географічні обмеження або надто сильно зв'язувати руки (українцям)», – на умовах анонімності каже американський військовий.

02:30. Український винищувач збив російську крилату ракету над Буковиною

У небі над Чернівецькою областю було знищено російську ракету.

Голова Чернівецької ОВА Сергій Осачук: «Літак-винищувач ВПС ЗСУ успішно відпрацював ворожу мету в небі над Чернівецькою областю. Дякуємо українським військовим пілотам!»

Командування Повітряних Сил ЗСУ: «Близько 22:30 винищувач Повітряних Сил Збройних Сил України у небі над Чернівецькою областю знищив ворожу крилату ракету!»

01:00. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

00:00. Початок 93-го дня війни, 27 травня

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція українського телемарафону

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Раян може здивувати проти Хейні. Але наразі він – тотальний аутсайдер
Бокс | 20 квітня 2024, 06:42 3
Раян може здивувати проти Хейні. Але наразі він – тотальний аутсайдер

Так низько шанси на перемогу Гарсії ще не оцінювались

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 47
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SergRV
Украина за эти 3 месяца достигла всех своих целей. Выстояла, сплотила вокруг себя почти весь мир, начала получать поддержку, не разовую, а на постоянной основе...
Если рашисты считают, что выйти на границы областей это победа, то я улыбаюсь с такого их счастья. НАТО расширяется, санкции... Вы еще не вышли, а мы еще не получили то, что просим от НАТО!  Далі буде, Україна!