Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 18 травня 2022, 07:43
9624
6

Азов і Сталь. День 83. Як відбувається евакуація захисників Маріуполя

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за вівторок, 17 травня

| Оновлено 18 травня 2022, 07:43
9624
6
Азов і Сталь. День 83. Як відбувається евакуація захисників Маріуполя
Полк Азов. Маріуполь

83-й день війни. 17 травня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 17 травня

23:59. ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Нам треба, щоб на всіх рівнях тиснули на росію»

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні до українського народу сказав:

«Продовжую збирати найбільшу міжнародну аудиторію для України. Щоб наша держава підтримувалась на всіх рівнях. І щоб на всіх рівнях тиснули на росію.

Інформаційний тиск, дипломатичний, а також культурний. Ось що нам потрібно. Щоб, як і під час Другої світової війни, боротьба за свободу могла спиратися навіть на силу мистецтва».

22:00. У держдурі рф хочуть заборонити обмін азовців. Маляр відповіла – це внутрішня пропаганда

Плани нелегітимної держдури рф заборонити на законодавчому рівні обмін захисників Маріуполя на російських військовополонених – це політична заява для внутрішньої пропаганди. Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр під час брифінгу 17 травня:

«З приводу держдуми – це політична заява, розрахована на внутрішню пропаганду і внутрішні політичні процеси у рф. З нашого боку ми можемо сказати, що переговорний процес триває, й сама операція з порятунку зараз триває».

Раніше сьогодні депутат нелегітимної держдури рф анатолій вассерман запропонував прийняти постанову або навіть закон про заборону обміну захисників Маріуполя на російських військовополонених. Його підтримав спікер вячеслав володін і заявив, що «нацистські злочинці не повинні підлягати обміну», а також доручив підготувати відповідну документацію.

21:30. Білецький щодо захисників Азовсталі: вони на місці зі зброєю в руках

Засновник полку Азов та лідер партії Національний корпус Андрій Білецький заявив, що він перебуває на зв'язку з українськими захисниками Азовсталі, і попросив не коментувати хід їх евакуації:

«82 діб хлопці боролися у неймовірних умовах. Понад 70 діб вони стримували ворога у повному оточенні при величезному чисельному перевазі ворога, при жахливих авіаційних, корабельних, артилерійських бомбардування тощо.

Вони зробили речі, які безумовно увійдуть, мають увійти до підручників з воєнної історії. Зараз головне завдання – це врятувати залізних людей. Вони ще знадобляться, безперечно, Україні.

Головне зараз: не зашкодити своїми домислами, ідеями, якими-небудь інсайдами самої операції із порятунку бійців. Тому в мене велике прохання до всіх, хто хоче поділитися думками про те, що відбувається на Азовсталі, або до тих, хто має якісь секрети, інсайди і хоче з усім світом поділитися цими інсайдами – залиште їх при собі, як і власні думки.

Через дві-три доби, я думаю, що сам гарнізон доведе, дасть чітко зрозуміти, як усе проходило, як усе відбувалося».

Білецький сказав, що він перебуває на зв'язку з військовослужбовцями полку Азов і запевнив, що у них все гаразд і вони перебувають на місці зі зброєю в руках.

20:40. На Донеччині росіяни атакували підприємство Knauf Україна

На Донеччині росіяни атакували авіацією приміщення підприємства Knauf Україна.

Глава Донецької ОВА Павло Кириленко: «Важливе для області підприємство – Knauf Україна – було атаковане сьогодні російською авіацією.

Від ударів постраждали приміщення підприємства, сталася пожежа. Рятувальники ДСНС намагаються його загасити. На щастя, під час авіаудару ніхто не постраждав».

Кириленко підкреслив, що росіяни навмисне руйнують промисловість Донецької області, намагаючись знищити те, що відбудовувалося роками та десятиліттями.

20:20. Орки обстрілюють прикордонні області двох областей України

росія продовжує обстріли та озброєні провокації на кордоні: 17 травня прикордонники зафіксували 7 випадків застосування зброї окупантом на ділянці кордону з Україною в межах Сумської області та у 2 випадках на Чернігівщині.

Державна прикордонна служба України: «Після обіду від ворожого вогню постраждали будинки дачного масиву на околиці одного із прикордонних населених пунктів у Шосткінському районі Сумщини.

У районі цього масиву розірвалося два десятки мінометних мін, випущених з боку села Зернове Брянської області рф. Цей обстріл супроводжувався стріляниною з великокаліберних кулеметів ворожої бронетехніки.

Також велися мінометні обстріли української території з боку російського села Локоть, звідки напередодні намагалися зайти ворожі диверсанти на Сумщині, але натрапили на опір прикордонників та відступили.

У двох випадках росіяни стріляли по прикордонній території своєї країни. 17 травня українські прикордонники спостерігали біля кордону прольоти російської пілотованої та безпілотної авіації. Також зафіксовано мінометний обстріл прикордоння у Городнянському районі Чернігівщини з боку н.п. Нові Юрковичі рф».

20:00. Зеленський обговорив з Макроном порятунок військових із Азовсталі

Президент Володимир Зеленський повідомив, що обговорив із президентом Франції Еммануелем Макроном порятунок військових з Азовсталі, пальне для України, санкції та вступ України до ЄС.

«Завершив тривалу та насичену телефонну розмову з Еммануелем Макроном. Розповів про перебіг бойових дій, операції з порятунку військових з Азовсталі та бачення перспектив переговорного процесу. Порушив питання про постачання пального в Україну.

Йшлося також про оборонну підтримку від Франції, підготовку 6-го пакету санкцій, можливі шляхи експорту української аграрної продукції. Предметно обговорили розгляд нашої заявки на набуття статусу кандидата на вступ до ЄС».

19:40. Глава МЗС Фінляндії підписав заявку на вступ країни до НАТО

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто підписав заявку на вступ країни до НАТО (Helsingin Sanomat).

«Ось лист до генерального секретаря НАТО Столтенберга», – сказав Хаавісто під час церемонії.

19:00. На Донецькому напрямку окупанти намагаються наступати по всій лінії дотику

На Донецькому напрямку російські війська намагаються вести наступальні дії вздовж усієї лінії зіткнення.

Генеральний штаб ЗСУ: На Донецькому напрямку угруповання противника намагається вести наступальні дії вздовж усієї лінії зіткнення, обстрілює населені пункти з артилерії. У районах Бахмута, Клинового, Соледара та Волчоярки противник завдав ракетно-бомбових ударів із літаків Су-35. Також ворог вів повітряну розвідку із застосуванням БПЛА Орлан-10.

18:15. З Азовсталі виїхало щонайменше 7 автобусів з українськими захисниками

З території металургійного комбінату Азовсталь у Маріуполі виїхало щонайменше 7 автобусів з українськими захисниками під контролем російських окупантів (Reuters).

Частина українських військовослужбовців, які сиділи в автобусах, не мала візуальних ознак поранення.

Українське військово-політичне керівництво поки не повідомляло, куди збираються вивозити захисників Маріуполя, які не мали поранення. Журналісти Reuters не повідомили, куди везуть українських захисників.

Перед цим представники Міністерства оборони України заявили, що захисникам Маріуполя надано наказ командуванням зберегти життя всіх живих військовослужбовців гарнізону.

17:10. У держдурі хочуть заборонити обмін бійців Азова на полонених солдатів рф

В Україні після вивезення заблокованих на Азовсталі бійців на підконтрольні росії території повідомили, що їх повернуть додому через процедуру обміну. Наразі держдура рф пропонує заборонити це.

Спікер держдури рф вячеслав володін попросив профільний комітет парламенту підготувати доручення щодо заборони обміну військових злочинців на полонених. До таких злочинців володін зарахував бійців українського полку Азов.

Із пропозицією не обмінювати на військовополонених бійців Азова виступив депутат анатолій вассерман. Він зазначив на пленарному засіданні держдури: «Україна вважає вихід бойовиків полку Азов першим кроком до їх звільнення шляхом обміну. Вважаю необхідною прийняти постанову або навіть закон, який забороняє обмін будь-кого з нацистських злочинців».

Ідею підтримав володін: «Ви правильно вносите пропозицію, нацистські злочинці не повинні підлягати обміну. Це військові злочинці, ми маємо робити все для того, щоб вони постали перед судом».

Нацистами та злочинцями російська влада з початку війни цинічно називає владу України, а також бійців полку Азов, які виявилися заблокованими на території заводу Азовсталь у Маріуполі.

16:50. Парламент Фінляндії проголосував за подання заявки на членство в НАТО

Парламент Фінляндії абсолютною більшістю голосів підтримав подання заявки на членство своєї країни в НАТО (Helsingin Sanomat, УП). За подання заявки проголосували 188 депутатів, лише вісім були проти. Ніхто з депутатів не утримався, троє були відсутні на засіданні.

«Сильна підтримка парламенту керівництва держави у просуванні членства Фінляндії в НАТО. За те, щоб подати заявку на членство, висловилися 188 депутатів, проти – 8. Довга та стабільна лінія зовнішньої та безпекової політики, яка прагне консенсусу, діє і сьогодні», – прокоментувала результат голосування прем'єр Санна Марін.

Президент Саулі Нііністе, за яким тепер фінальне рішення про подання заявки, найімовірніше, прийме його дистанційно, перебуваючи з візитом у Швеції на запрошення короля Карла XVI Густава. Якщо заявка буде подана та отримає схвалення у парламентах усіх країн-членів НАТО, для фінального затвердження знову відбудеться голосування у парламенті Фінляндії.

16:30. МОУ: Іншої формули порятунку військових з Азовсталі, ніж нинішня, не може бути

У Міноборони наголошують, що іншої формули порятунку українських захисників Азовсталі, ніж використовується зараз, не може бути.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу: «Операція проводитиметься до повернення цих осіб на підконтрольну Україні територію. Також ми повідомляли, що військова деблокада, на жаль, неможлива в цій ситуації, й іншої формули порятунку, ніж та, яка використовується зараз, не може бути. То був єдиний вихід.

Ми маємо ще раз згадати, що захисники Маріуполя – це і Національна гвардія, це і Національна поліція, це прикордонники, це Збройні сили України, зокрема це 36-та бригада морської піхоти, це територіальна оборона Маріуполя, і вони своє бойове завдання повністю виконали.

Завдяки обороні, яку здійснюють захисники Маріуполя, було не допущено перекидання супротивником угруповань. Це близько 20 тисяч особового складу, противник не зміг їх перекинути на інші регіони, таким чином противнику не вдалося швидко захопити Запоріжжя. Противнику не вдалося створити умови для оточення Об'єднаних сил.

Головне, що оборона Маріуполя дала нам критичний час для створення оборонних рубежів, формування резерву та інших важливих дій військової операції».

15:50. З'явилося відео евакуації важко поранених бійців з Азовсталі

Маріупольська міська рада оприлюднила відео евакуації поранених захисників Маріуполя з Азовсталі.

На записи, чиє авторство не вказується, люди у камуфляжі та з білими пов'язками (використовують російські війська) обшукують поранених та бійців, які несуть їх на ношах.

Українські захисники – із рюкзаками. Наприкінці відео показано, що пораненим перев'язують. На останніх кадрах українські бійці – у автобусах.

15:00. Голова Сумщини: прорив кордону не зафіксовано, але обстріл триває

Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький заявив, що російські військові спробували прорвати кордон у Сумській області та був бій на півночі Шосткинського району.

Але пізніше він повідомив, що, за уточненою інформацією, прорив державного кордону не зафіксований, але провокаційний обстріл з території рф триває.

Глава ОВУ нагадав, що з ранку 17 травня не припиняються обстріли області з території рф. Зокрема, було близько 5 влучань у районі Есмані, близько 70 вибухів у напрямку села Бояро-Лежачі та 6 вибухів у районі населеного пункту Сопіч.

14:05. У Києві попрощалися із Леонідом Кравчуком

У Києві 17 травня попрощалися із першим президентом незалежної України Леонідом Кравчуком. Церемонія прощання розпочалася об 11:00 в Українському домі, розташованому на Європейській площі у центрі столиці.

На центральному вході тіло першого президента України зустрічали мер Києва Віталій Кличко, міністр культури Олександр Ткаченко, Олександр Мороз та брати Григорій та Ігор Суркіси.

Пізніше вшанувати пам'ять Леоніда Кравчука приходили міністр оборони Олексій Резніков, чинний президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська.

Також попрощатися з першим президентом України прибули другий, третій та п'ятий президенти: Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко.

13:20. У росії заявили, що Україна не відповіла на їхні пропозиції та переговорів немає

У МЗС росії заявили, що переговори з Україною не йдуть, оскільки Київ фактично вийшов із переговорного процесу.

Заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко:

«Ні, переговори не продовжуються. Україна вийшла фактично із переговорного процесу. У жодному вигляді (вони не йдуть)».

Руденко заявив журналістам, що відповіді від Києва на російський проект договору так і не надійшло.

12:30. Операція з порятунку захисників Маріуполя з Азовсталі триває

Гуманітарна операція з порятунку українських захисників Маріуполя продовжується.

Віце-прем'єр Ірина Верещук: «Азовсталь: гуманітарна операція продовжується. В інтересах збереження життів учора було евакуйовано 52 тяжко поранених наших військовослужбовців.

Після стабілізації їхнього стану ми їх обміняємо на російських військовополонених. Працюємо над наступними етапами гуманітарної операції. Дасть Бог, все буде гаразд».

Прес-служба Нацгвардії оприлюднила фото поранених бійців, яких вдалося вивезти із «Азовсталі».

12:00. Орки в Україні вже втратили понад 3 тисячі ББМ, 201 літак і 1235 танків

За 83 дні загарбницької війни в Україні росія вже втратила близько 27900 військових, 3009 бойових броньованих машин, 201 літак та 167 вертольотів.

Генеральний штаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 17.05 орієнтовно склали:

  • особового складу – 27900 (+200) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1235 (+7) од.
  • бойових броньованих машин ‒ 3009 (+35) од.,
  • артилерійських систем – 578 (+1) од.,
  • РСЗВ – 198 (+3) од.
  • засобів ППО – 90 (+1) од.,
  • літаків – 201 (+1) од.,
  • вертольотів – 167 (+2) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 436 (+9) од.,
  • крилатих ракет - 97 (+0) од.,
  • кораблів/катерів – 13 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2 109 (+8) од.,
  • спеціальної техніки – 43 (+1).

Найбільші втрати супротивника минулої доби були на Лиманському та Запорізькому напрямках.

11:10. Голова МЗС Швеції підписала заявку на вступ до НАТО

Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде підписала заявку на вступ країни до Північноатлантичного альянсу (SVT, УП).

«Це сприймається як велика, серйозна подія, як крок, який ми вважаємо найкращим для Швеції»

За її словами, тепер заявка Швеції буде подана разом із заявкою Фінляндії. Історичне голосування фінського парламенту очікується увечері 17 травня.

Напередодні уряд Швеції офіційно ухвалив рішення про те, що країна після близько 200 років нейтралітету подасть заявку на членство в НАТО, а в парламенті Фінляндії до пізнього вечора тривали дебати про вступ.

10:40. Одна з найбільших атак на Львівщину: ракети пошкодили залізничну інфраструктуру

У Яворівському районі Львівської області в ніч проти 17 травня ворог обстрілював військовий об'єкт, уламки ракети завдали збитків залізничній інфраструктурі.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький: «Вночі ворог завдав ракетного удару по об'єкту інфраструктури регіональної філії Львівської залізниці в Яворівському районі. Вибухом пошкоджено залізничну інфраструктуру.

Інформація про травмованих чи загиблих не надходила. За попередньою інформацією, ракети летіли зі сходу. Також підрозділи ППО ПВК Захід збили три крилаті ракети. Дякую сили протиповітряної оборони».

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що цієї ночі у Львівській області було дві повітряні тривоги та дві масові хвилі ракетних вильотів:

«У Львові жодна ракета не приземлилася. Добре спрацювали сили ППО. Тому ми не знаємо, чи було наше місто метою цього разу.

В одному із сіл Яворівського району уламки ракети частково пошкодили об'єкт залізничної інфраструктури. У навколишніх будинках вилетіли шибки. І це все у 20-кілометровій зоні до кордону із Європейським Союзом.

Це справді була одна з найбільших атак на Львівщину за кількістю ракет. Що відбуватиметься далі – передбачити важко. Тому ходіть у укриття!»

10:00. Сумщина: 5 ракет прилетіли Охтиркою, не менше 5 поранених

На світанку російські війська вдарили ракетами по місту Охтирка на Сумщині, щонайменше 5 людей було поранено.

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький: «Сьогодні близько п'ятої години ранку по Охтирці був ворожий ракетний удар. П'ять російських ракет прилетіли по мирних цивільних об'єктах і спричинили чимало руйнувань.

Зайнялися складські приміщення. Ударною хвилею пошкодило вхідні двері до під'їзду двоповерхового будинку, людей було заблоковано всередині. Постраждали багато приватних будинків. Удари загалом припали по центральній частині міста та масиву Дачний. У храмі вибило вікна.

Постраждав і дитячий садок Казка. Це той самий, що у перші дні війни бомбили рашисти, тоді тут загинули люди».

Через ранковий удар по місту – щонайменше п'ятеро поранених людей.

09:30. росіяни завдали ракетного удару по Чернігівщині, є загиблі та багато поранених

Вранці 17 травня по селищу Десна у Чернігівській області було завдано ракетного удару, внаслідок якого є загиблі та поранені.

Голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус: «Рано вранці ворог завдав ракетних ударів по селищу Десна. Там працюють рятувальники, правоохоронці. Попередньо у нас є загиблі та багато поранених».

8 людей загинули та 12 отримали поранення внаслідок російського авіаудару по селищу Десна у Чернігівській області, повідомило управління ДСНС у Чернігівській області.

08:50. З Азовсталі евакуювали 264 військовослужбовці, у тому числі 53 важкопоранених

Всього 16 травня із заводу Азовсталь у Маріуполі Донецької області евакуювали 264 українських військовослужбовців, у тому числі 53 важко поранених.

53 важко поранені військовослужбовці доставлені до лікарні в Новоазовську Донецької області (знаходиться приблизно за 50 км від Маріуполя на підконтрольній бойовикам ДНР території).

Ще 211 захисників через гуманітарний коридор було евакуйовано до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну. Оленівка знаходиться приблизно за 90 км від Маріуполя теж на підконтрольній бойовикам ДНР території.

На Азовсталі залишаються військовослужбовці (скільки саме, не уточнюється), заходи щодо їх порятунку продовжуються.

07:30. Зведення: ворог зазнав втрат і відійшов на північнодонецькому напрямку

На Сєвєродонецькому напрямку, в районі населеного пункту Сиротине, російські загарбники зазнали втрат і відступили, ще на кількох не мали успіху.

Генштаб ЗСУ: Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Основні зусилля ворог зосередив у Донецькому напрямку.

05:50. Біля Чорнобаївки знищено ворожий склад паливно-мастильних матеріалів

Українські військові знищили на півдні ворожий склад паливно-мастильних матеріалів, 29 загарбників, зенітно-ракетний комплекс та іншу російську техніку.

ОК Південь: «Вогнем реактивної артилерії знищено склад пально-мастильних матеріалів поблизу знаменитої Чорнобаївки. Знищено 29 рашистів, знищено зенітно-ракетний комплекс Стріла-10, танк Т-72 та іншу броньовану техніку.

Проукраїнські настрої на окупованих територіях Херсона та Миколаєва залишаються високими. Місцеві продовжують відстоювати позицію та доводити, що Херсон – це Україна, а вони – українці. Незважаючи на терор та заборони, переможні люди руйнують плани ворога завдяки своїм переконанням та стійкості позицій».

На бойових позиціях вздовж лінії зіткнення продовжується ведення бойових дій. Противник активності не виявляє, проте здійснює ракетні атаки, зокрема, по Миколаївщині та Одещині. Ракетного удару було завдано по морській інфраструктурі Очакова.

04:00. Окупанти знову вдарили по військовому об'єкту у Львівській області

На Львівщині російські загарбники знову обстріляли об'єкт військової інфраструктури на території Яворівського району.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький: «Дякую ППО за роботу! Знову обстріляно об'єкт військової інфраструктури на території Яворівського району, майже на кордоні з Польщею».

03:10. У Львові чутно вибухи

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що у місті було чути вибухи; за попередніми даними, спрацювала українська система ППО:

«У Львові чути вибухи. Все залишайтеся в укритті! Підтвердженої інформації про влучення ракет по місту немає. Давайте разом подякуємо за це тим, хто береже наше небо!»

Голова Львівської ОВА Максим Козицький: «За попередньою інформацією спрацювала наша система ППО. Дані уточнюються».

Очевидці повідомляють у соцмережах про велику кількість вибухів, які чути у місті.

01:30. Заява ЗСУ. Півсотні поранених бійців Азовсталі доставлено до Новоазовська

У Генштабі ЗСУ заявили, що гарнізон у Маріуполі виконав поставлене бойове завдання, командирам підрозділів віддано наказ зберегти життя особового складу.

«Гарнізон Маріуполь виконав поставлене бойове завдання. Вищим військовим командуванням було наказано командирам підрозділів, що перебувають на Азовсталі, зберегти життя особового складу. Йде операція із порятунку заблокованих на території заводу захисників України».

У понеділок почалася евакуація 53 важкопоранених військовослужбовців. Вони доставлені до медичного закладу в Новоазовську. Ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну. Заходи з порятунку захисників, що залишаються на території Азовсталі, продовжуються.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що спільно ГУР Міноборони, ЗСУ, Національна гвардія, Прикордонна служба розпочали операцію з порятунку заблокованих на території комбінату Азовсталь захисників Маріуполя.

01:00. З Азовсталі виїхали автобуси з українськими бійцями

З території заводу Азовсталь у Маріуполі виїхали автобуси з українськими військовими (Reuters). У повідомленні йдеться, що свідок на місці подій повідомив: з Азовсталі виїхали близько 10 автобусів з українськими захисниками.

У понеділок агентство Reuters побачило близько десятка автобусів, які, очевидно, перевозили українських бійців. Скільки людей було в автобусах, не вдалося встановити. За оцінками, на території великого заводу радянських часів перебувають близько 600 бійців, у тому числі десятки поранених.

16 травня російське Міноборони повідомило про досягнення домовленості про вивезення поранених українських військових із заблокованого комбінату Азовсталь у Маріуполі на окуповану територію. Пізніше командир полку Азов Денис Прокопенко заявив, що вони виконали завдання та хочуть зберегти життя підлеглим.

00:30. Володимир Зеленський: українські герої потрібні живими

00:00. Початок 83-го дня війни, 17 травня

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція українського телемарафону

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
Срашні вірити не можна. Більше і добавити нічого. 
Владимир Коновалец
Керівництво РФ вже сьогодні зробило заяву, що бійців полку Азов обмінювати на полонених росіян не будуть, їх будуть сідити як військових злочинців, які катували цивільне населення Маріуполя упродовж всієї облоги міста.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил