Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 16 квітня 2022, 20:18
11609
1

Яка ви Русь, ви – орда! День 51. Подробиці, як Нептун знищив Москву

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за п'ятницю, 15 квітня

| Оновлено 16 квітня 2022, 20:18
11609
1
Яка ви Русь, ви – орда! День 51. Подробиці, як Нептун знищив Москву
Twitter

51-й день війни. 15 квітня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 15 квітня

23:59. ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Ми робимо все можливе для порятунку людей у Маріуполі»

Президент України Володимир Зеленський заявив, що влада робить все можливе для порятунку людей у ​​Маріуполі.

Зеленський повідомив, що у п'ятницю, 15 квітня, провів важливу зустріч по Маріуполі з усіма керівниками силового блоку держави: «Головна тема – Маріуполь. Подробиці зараз не можуть бути публічними. Але робимо все, щоб урятувати наших людей».

На зустрічі були присутні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу Сергій Шаптала, керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, керівник СБУ Іван Баканов, керівник Офісу президента Андрій Єрмак на переговорах із рф Давид Арахамія.

Маріуполь з 1 березня заблокований російськими військами, які створили у місті гуманітарну катастрофу та роблять геноцид. Поки що деблокувати Маріуполь не вдається, надати бійцям допомогу складно.

23:30. Експерти знайшли місце, де українські ракети влучили у крейсер Москва

Експерти проаналізували знімки з супутників, що показують розташування кораблів крізь хмарність в атмосфері, і визначили точні координати розташування крейсера Москва в момент влучання в нього українських ракет Нептун (Naval News).

Експерти проаналізували низку супутників з інфрачервоним фільтром та побачили, що вибух на кораблі стався о 06:52 (за київським часом) 13 квітня.

У цей момент корабель знаходився на схід від острова Зміїний – 80 морських миль від Одеси та 50 морських миль від українського узбережжя. Точні координати в момент удару українських ракет по російському крейсеру: 45°10'43.39"N, 30°55'30.54"E

Експерти зазначають, що в цей момент неподалік Москви знаходилося ще кілька російських бойових кораблів. Місцезнаходження корабля збігається із супутниковими знімками корабля 12 квітня.

Експерти наголосили, що це підтверджує версію української влади, тому що корабель знаходився на такій відстані, яка потрапляє в радіус дії українських ракет.

23:00. Обстріл Харкова: 10 загиблих, серед них немовля, десятки поранених

Внаслідок обстрілу Індустріального району Харкова у п'ятницю загинуло 10 людей, серед яких 7-місячна дитина, 35 людей поранено.

Харківська обласна прокуратура: «15 квітня 2022 року близько 16:30 російські військовослужбовці обстріляли реактивними системами залпового вогню Ураган Індустріальний район Харкова. Внаслідок обстрілу загинули 10 мирних жителів, серед них – 7-місячна дитина. Ще 35 людей поранено. Крім того, пошкоджено та зруйновано низку житлових будинків».

Голова Харківської ОВА Олег Синегубов повідомляв, що окупанти обстріляли один із житлових районів Харкова. Він закликав мешканців міста без потреби не перебувати на вулицях. Спочатку повідомлялося про 7 загиблих та 34 поранених, але пізніше кількість загиблих та поранених зросла до 10 та 35 відповідно.

22:30. Держдепартамент США прокоментував загрози росії щодо озброєння України

Ніщо не зупинить Адміністрацію президента США Джо Байден від продовження підтримки України. Про це CNN заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс. Він відповів на запитання про вплив дипломатичної ноти з росії, що попереджає США про постачання озброєння Україні:

«Росіяни говорили дещо приватно, дещо говорили публічно; ніщо не зможе змусити нас відмовитись від стратегії, якої ми дотримуємось. Не можу підтвердити якесь приватне дипломатичне листування.

Якщо звинувачення Кремля полягають у тому, що США та наші партнери по всьому світу надають допомогу в галузі безпеки на мільярди доларів нашим українським партнерам, саме тим, про що просили наші українські партнери, і що наші українські партнери використовують саме цю допомогу в галузі безпеки з надзвичайним ефектом для відбиття цієї російської агресії, що ж, тоді ми винні, як сказано».

Раніше ЗМІ повідомили, що росія цього тижня направила в США офіційну дипломатичну ноту з попередженням про те, що постачання США та НАТО чутливих систем озброєнь в Україну підливають олії у вогонь конфлікту і можуть призвести до непередбачуваних наслідків.

21:50. Росіяни обстріляли Миколаїв касетними снарядами: загинуло 5 людей

Внаслідок обстрілу Миколаєва загинуло 5 людей, 15 отримали поранення. Один із загиблих підняв нерозірваний снаряд.

Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім: «Денний обстріл житлових кварталів касетними снарядами: 15 – поранених, 5 – загиблих. 5-й чоловік підняв снаряд, що не розірвався. Ще раз повторюю. Не чіпайте невідомі предмети. Це буває смертельно. Окупанти застосували заборонені міжнародними договорами касетні боєприпаси».

Голова Миколаївської облради з гуманітарних питань регіону Ганна Замазєєва повідомила, що окупанти обстріляли із реактивної системи залпового вогню район Миколаєва, є постраждалі.

21:20. Венедиктова: Громадянство Медведчука не є перешкодою для його обміну

Генпрокурор Ірина Венедиктова заявляє, що українське громадянство нардепа від забороненої ОПЗЖ, кума путіна Віктора Медведчука не стане на заваді можливості його обміну на українських полонених:

«Якщо громадянин України дає згоду на такий обмін, такий обмін абсолютно можливий. Чи потрібно Медведчука спершу засудити в Україні, а потім обмінювати? Тут є технічні особливості. Я думаю, що навпаки. Давайте подивимося, як рухатиметься. Чи захочуть росіяни собі Медведчука та чи захоче Медведчук на такий обмін. Теоретично ми думаємо, що захоче. А далі вже дивитися технічну сторону цього процесу.

Водночас, Медведчуку після його втечі має бути змінено запобіжний захід на утримання під вартою. Те, що Медведчук втік, означає, що тепер у нього однозначно має змінитися запобіжний захід. Якщо раніше були якісь можливості домашнього арешту, то сьогодні зрозуміло, що тут має бути утримання під вартою.

Сам факт втечі Медведчука не вплине на тяжкість покарання за статтями, що розслідуються щодо нього, і додатково кваліфікується тільки для зміни запобіжного заходу».

20:30. Зеленський: «Світ має бути готовим до застосування росією ядерної зброї»

Президент Володимир Зеленський вважає, що лідери країн світу мають бути готовими до застосування росією зброї масової поразки, зокрема тактичної ядерної зброї (CNN):

«Не лише я, але всі країни повинні турбуватися (можливістю застосування росією ядерної зброї).

Це може бути не об'єктивна інформація, але може бути правдою. Бо колись вони почали говорити, що у нас десь хімічна зброя. Слід очікувати, що це зроблять – вони можуть це зробити. (В оригіналі: They should do it. They could do it).

Я маю на увазі, що вони можуть. Для них життя українців – ніщо. Ми вважаємо, що не треба боятися, не треба бути наляканими, але будьте готові. Це питання не до України, не лише для України, а для всього світу – я вважаю так».

19:40. За маркою «Російський військовий корабель, іди нах*й» вишикувалася черга, як за айфонами

У Києві люди вишикувалися в довгу чергу, щоб купити нову поштову марку «Російський воєнний корабель, йди нах*й!». Укрпошта: «Мабуть, вперше в історії, коли черга за поштовою маркою більша, ніж за айфоном».

Ажіотаж, ймовірно, підігрітий новиною про те, що флагман чф рф, крейсер москва, який на початку війни загрожував захисникам українського острова Зміїний, затонув, уражений українськими ракетами. На фото, опублікованому у Facebook, черга до Головпоштамту у Києві.

У відповідях на численні коментарі під постом поштовики уточнюють, що марку можна купити також у міні-маркеті: «Просимо з розумінням поставитися до технічних проблем у роботі магазину, що зумовлено шаленою кількістю замовлень з усього світу. Ми опублікували новину на нашому веб-сайті інформацію для клієнтів про те, як придбати марку. Рекомендуємо оформляти замовлення у незавантажений період – коли в Україні нічний час».

12 квітня Укрпошта ввела в обіг нову марку з відповіддю захисників острова Зміїний «Російський військовий корабель, йди нах*й». Марку випустили мільйонним тиражем двома номіналами для внутрішнього використання та відправлення за кордон.

18:45. Київська область: у п'ятницю росіяни завдали трьох ракетних ударів

У п'ятницю, 15 квітня, російські війська завдали трьох ракетних ударів по об'єктах у Київській області.

Голова Київської ОВА Олександр Павлюк: «Тільки сьогодні було завдано трьох ракетних ударів по об'єктах у Київській області. Ми не відкидаємо можливість повторних ударів по будь-яких об'єктах. Рекомендуємо жителям відкласти повернення до Києва на більш спокійні часи.

Ми повторювали та повторюємо, що залишається небезпека для цивільного населення. Як небезпека повернення ударних угруповань у напрямку Києва, до якої ми готуємося, так і небезпека замінованих деокупованих територій, так і можливість завдання ракетних ударів по об'єктах як у Києві, так і по всій Україні».

18:10. У США вважають, що війна може тривати до кінця року

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив європейським союзникам, що, на думку США, російська війна в Україні може тривати до кінця 2022 року. Офіційні особи наголосили, що зараз важко точно передбачити, як довго триватиме війна (УП, CNN).

Проте деякі офіційні особи заявили, що немає жодних ознак того, що кінцева мета президента Росії путіна змінилася.  Малоймовірно, що він захоче вести дипломатичні переговори, якщо не зіткнеться з військовою поразкою. Думка про те, що війна буде довго, є помітним відходом від оцінок перших днів війни, коли очікувалося, що росія швидко захопить Київ. Це підкреслює невдачі москви на полі бою.

Радник національної безпеки Джейк Салліван заявив у четвер, що бойові дії триватимуть місяці або навіть довше. Двоє інших європейських чиновників заявили, що, на їхню думку, бойові дії на сході України можуть тривати від чотирьох до шести місяців, а потім привести в глухий кут.

За словами високопосадовця Держдепартаменту, Блінкен сказав, що «обговорив зі своїми колегами наше занепокоєння тим, що конфлікт може затягтися, але всі його зобов'язання оберталися навколо того, як краще зупинити його якнайшвидше». Офіційні особи також визнають, що громадськість може втомитися від необхідності постійної підтримки України і їй доведеться нагадувати, що бездіяльність коштуватиме ще дорожче.

17:25. У Києві та Київській області вночі лунали вибухи, постраждав завод

Вночі мешканці Києва та Київської області чули вибухи, було випущено кілька ракет, працювала протиповітряна оборона – проте пошкоджено машинобудівний завод Візар у Вишневому (УП, AFP)

Жителі Києва чули звуки вибухів чи роботи систем ППО. Також звуки вибухів чули під Білою Церквою (Київська область). Київська ОВА повідомила, що було чутно вибухи у Васильківській громаді, за попередніми даними спрацювало ППО.

У Телеграм-каналах повідомлялося про те, що частина Києва та області залишилася без електроенергії. Побічно це підтвердила британська організація NetBlocks, яка зазначила, що серед ночі інтернет-активність впала до 85% від звичайного рівня. Про ушкодження цивільних об'єктів не повідомлялося.

16:50. У Миколаєві повідомили про обстріл житлового району, є постраждалі

Голова Миколаївської облради з гуманітарних питань регіону Ганна Замазєєва повідомила, що окупанти обстріляли з реактивної системи залпового вогню район Миколаєва.

«Падлюки знову палять по житлових кварталах Миколаєва! Де немає воєнних об'єктів! Під обстріл потрапляють мирні жителі! Обстріляли один із районів міста. На жаль, є постраждалі».

15:40. Москва затонула в один день з Титаніком, через 110 років. Збіг?

Рівно 110 років тому, в ніч з 14 на 15 квітня 1912 року, в Атлантиці, на шляху з Саутгемптона, Великобританія, до Нью-Йорка, США, натрапивши на айсберг, затонув найбільший пасажирський лайнер «Титанік».

15:15. Бригада Холодний Яр прозвітувала про збиття ворожого вертольота

Один із механізованих батальйонів 93-ї бригади Холодний Яр повідомив про збиття російського вертольота.

93-а бригада Холодний Яр: «Ця ніч була надзвичайно результативна для одного з механізованих батальйонів 93 бригади Холодний Яр. У його смузі відповідальності здійснив примусову посадку з подальшою піджаркою російський бойовий гелікоптер Ка-52.

Окупанти планували вражати техніку й живу силу холодноярців, проте наші бійці внесли свої корективи в їхні плани».

14:30. Гра в морський бій проти російських кораблів ще не закінчена

13:50. Росія пригрозила США непередбачуваними наслідками за постачання зброї Україні

Цього тижня росія направила Сполученим Штатам офіційну дипломатичну ноту з попередженням про те, що «постачання США та НАТО найбільш чутливих систем озброєнь в Україну підливають олії у вогонь конфлікту і можуть призвести до непередбачуваних наслідків» (The Washington Post)

Дипломатична нота була датована вівторком, 12 квітня, коли вперше просочилася інформація про новий пакет озброєнь, в результаті якого загальна сума військової допомоги США, надана Україні після вторгнення 24 лютого, склала 3,2 млрд. доларів.

У середу, 13 квітня, Президент США Джо Байден сказав, що цей пакет допомоги включатиме нові можливості, адаптовані до ширшого наступу росії на схід України.

Документ «Про занепокоєння росії у зв'язку з масованими поставками озброєння та військової техніки київському режиму», написаний на двох сторінках російською мовою з наданим перекладом, направило до Держдепартаменту посольство росії у Вашингтоні.

Серед предметів, які росія визначила як найбільш чутливі, були реактивні системи залпового вогню, хоча вважається, що США та їхні союзники по НАТО не постачали цю зброю Україні.

13:00. Кількість загиблих орків в Україні перевищила 20 тисяч

Російська армія вже втратила 20 тисяч військових із початку війни.

Генштаб ЗС України: Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 15.04 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 20000 осіб,
  • танків ‒ 756,
  • бойових броньованих машин ‒ 1976,
  • артилерійських систем – 366,
  • РСЗВ ‒ 122,
  • засоби ППО – 66,
  • літаків – 163,
  • вертольотів – 144,
  • автомобільної техніки ‒ 1443,
  • кораблі/катери – 8,
  • цистерн з ПММ – 76,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 135,
  • Спеціальна техніка – 25,
  • Пускові установки ОТРК/ТРК – 4.

11:30. Подробиці, як Нептун знищив Москву: увагу відволікав Байрактар

Російський крейсер Москва, який герої з острова Зміїний відправили нах*й – нарешті пішов за адресою. Годує крабів на дні Чорного моря (Espreso).

Українські крилаті ракети Нептун завдали руйнівного удару по флагману російського Чорноморського флоту. Тому самому кораблю, який послали у відомому напрямку захисники острова Зміїний – і от воно збулося. За іронією долі, будували цей корабель-вбивцю на Миколаївському судноремонтному заводі, нині ж миколаївські хлопці із 406-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова його і потопили.

Наші спеціалісти уже пускали ракети по Москві на початку війни, але тоді окупанти їх збили і російський крейсер від люті пустив кілька зарядів по мирних містах Півдня. Тому наші хлопці ракети берегли і хотіли, щоб удруге було дуже точно.

Пізніше співробітник ДК Укроборонпром Олег Болдирєв підтвердив, що крейсер потонув. І що це справді була наша українська розробка КБ Луч – наші рідні Нептуни:

«Сьогодні стріляли одразу двома ракетами, не заощаджуючи, щоб подолати протидію, зокрема, і російського АК-630. 630-й – це шестиствольна скорострільна гармата, яка повинна збивати ракети, що підлітають. Сьогодні гармата проїбала, тож долетіли й довбали обидві наші дівчинки».

Плавучість крейсера була ускладнена морськими погодними умовами. В результаті всіх сукупних факторів крейсер приєднався до підводного супутникового угруповання Роскомоса. Ракетний удар був в лівий борт. Перед тим увагу корабля відволікав український БПЛА Bayraktar TB2».

Прекрасна операція — можна без зайвої скромності сказати, що події в ніч 14 квітня на Чорному морі увійдуть в світові підручники військово-морської історії як найуспішніша морська операція з часів затоплення аргентинського крейсеру Генерал Бельграно британським підводним човном у 1982 році. Особливо приємно, що це зробили саме наші дві українські ракети Нептун, про які рашисти три роки тому говорили, що це нікому не потрібний ширпотреб і взагалі нашому флоту «аналогов нет».

Росіяни скромно пишуть про втрату флагмана Чорноморського флоту. І в офіційних повідомленнях, де підтверджують, що Москви уже нема – скромно мовчать, чому ж вона затонула. В офіційних повідомленнях рашистських ЗМІ є виключно версія про здетоновані боєприпаси. Бояться говорити правду, що не так уже потерь нет.

Що дає нам, країні у війні, з практичної точки зору втрата флагмана ворожого флоту? По-перше, відчутно зменшить можливості росіqського Чорноморського флоту. Мінус крейсер Москва – мінус 16 крилатих ракет.

З морального боку питання - ця втрата добре деморалізує російських моряків, які упивалися своєю безкарністю, обстрілюючи ракетами українські міста. Точна кількість загиблих невідома — їх могло бути кілька сотень. Ось яка хроніка подій була зафіксована турецькою та румунською стороною уночі:

  • 01:00 МО РФ заявило про пожежу і подальший вибух боєзапасу на крейсері Москва. У відомстві кажуть про пожежу на крейсері. Причини пожежі встановлюються.
  • 01:05 З крейсера Москва було передано сигнал SOS (джерело: міжнародний морський форум)
  • 01:14 Внаслідок пожежі та вибуху крейсер Москва перекинувся на лівий борт.
  • 01:47 На крейсері Москва повністю зникло електроживлення. Все погано.
  • 02:07 У Туреччині стверджують, що на 99,99 відсотків протягом години Москва може затонути (54 моряки з крейсера були врятовані турецьким судном).
  • 02:48 У Туреччині та Румунії заявляють про те, що крейсер Москва затонув.

То ж скільки б російських окупантів нині не стали кормом для наших чорноморських риб, кейс із крейсером Москва – то є тріумф української зброї – всі гроші, вкладені в розробку Нептунів упродовж багатьох років окупилися за одну ніч. І велике щастя, що російській розвідці не допоміг навіть сирійський м‘ясник Алєксандр Дворніков – він просто пропустив момент, коли наші ракетні комплекси стали на озброєння в ЗСУ.

Звісно, ця перемога не означає, що росіяни перестануть обстрілювати наші міста ракетами. Плаваючих бляшанок у них ще вистачає. А от із комплектуючими для нових ракет через санкції уже є біда. Пам’ятаєте, недавні обстріли Львова гіперзвуковими ракетами Кинджал з Каспійського моря? Так от, Росія більше не зможе їх виробляти, оскільки нині їхні виробники фактично позбавляються доступу до ключових елементів, які необхідні для модернізації та виробництва сучасного озброєння.

На цьому тлі – треба висловити глибоку подяку КБ Луч і всім причетним, хто відроджував нашу ракетну програму у 2014-2019 роках. Як показав час – наші Нептуни, Вільхи, Сапсани є найкращим гарантом безпеки України від двох божевільних сусідів. Тому краще вкладатися у них, а не в дизель, електрику та бітум із Росії та Білорусі. Нептун показав, що прекрасно працює.

11:00. Карта бойових дій на Сході та Півдні України

10:20. СБУ отримала докази, що рф сама обстріляла селище в Брянській області

росія сама обстріляла селище Климово в Брянській області, хоча й звинуватила в цьому Україну, заявила Служба безпеки України. Це підтверджують нові перехоплення телефонних розмов окупантів, які є у розпорядженні СБУ.

«Це наші х*рачать», – пояснює своїй дружині російський загарбник, який зараз перебуває на Донеччині, і отримав цю інформацію від свого командира. На запитання жінки – навіщо це робити? – відповідає: «Так треба. Так роблять для того, щоб як нібито хохли провокують. І ось тому попадають».

Загарбник: «Така ж х*рня була і в чеченську війну. Квартири підривали в Москві, мовляв це терористи. Насправді, це ФСБшники. Просто зараз вони (Україна) ніяк не могли дострілювати з такої відстані до Климового».

Окупант додав, що планує написати відмову від подальшої участі у бойових діях на території України.

09:40. Через втрату крейсера Москва може переглянути свою морську позицію

У Міноборони Британії пояснили, що крейсер Москва, який затонув після удару українськими ракетами, виконував ключову роль як командного корабля, так і вузла протиповітряної оборони.

Міноборони Британії: «За словами розвідки, корабель був одним із трьох крейсерів класу Слава в російському флоті: введений в експлуатацію 1979-го, 2021 року повернувся на службу після великого ремонту, який мав поліпшити його можливості.

Цей інцидент означає, що після вторгнення в Україну знищено два ключові військово-морські об'єкти, першим з яких став російський десантний корабель класу Алігатор – Саратов 24 березня. Обидві події, ймовірно, змусять росію переглянути свою морську позицію у Чорному морі».

07:00. Зведення штабу: ворог безуспішно намагається захопити Попасну та Рубіжне

На Луганщині російські військові проводять безуспішні спроби захопити населені пункти Попасна та Рубіжне.

Генштаб ЗСУ: Противник продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі населених пунктів України.

05:30. Південь: ЗСУ знищили 39 окупантів та 4 одиниці ворожої техніки

Оперативне командування Південь повідомляє про кількість знищених ворогів та російську техніку 14 квітня.

ОК Південь: «За поточну добу на південних рубежах нашої оборони ворожі втрати склали 39 окупантів та 4 одиниці техніки, серед яких бойові броньовані машини та БПЛА.

На Одещині правоохоронці викрили потужне злочинне угруповання, яке перебувало в контакті з ворогом і готувало грунт для співпраці з окупантами. Усіх членів угруповання затримано».

04:00. Пентагон: Росія має можливість завдати удару по Києву

На думку Пентагона, Києву та іншим українським містам загрожують ракетні обстріли Росії.

Представник Пентагону Джо Кірбі сказав: «Так, звичайно, Росія має можливість завдати удару по Києву.

Навіть коли росія почала відводити свої війська від української столиці, від Чернігова, від північної частини України, ми не вважали, що для Києва пройшла небезпека, особливо з повітря. Ми говорили про це багато разів, навіть на ранніх стадіях відведення та передислокації російських військ.

У росії досі є засоби для завдання ударів з великої відстані, такі як крилаті і балістичні ракети. Водночас, не лише Київ, а й інші міста України, як і раніше, перебувають під небезпекою повітряних ударів».

02:30. До окупованого Севастополя доставили 14 моряків з крейсера Москва

До окупованого Севастополя доправили 14 матросів із потопленого флагмана Чорноморського флоту рф крейсера Москва.

Журналіст Роман Цимбалюк: «Близько 10:00 14 квітня з ракетного крейсера Москва до Севастополя доставлено 14 моряків. Серед них і начальник медичної служби корабля.

Військовослужбовці прибули до причалу на швидкісному катері, де на них вже чекали машини швидкої допомоги. Доля решти, 496 членів екіпажу невідома».

01:00. Зеленський про нібито спільне коріння з росією: Яка ви Русь, ви  орда!

Володимир Зеленський: «Древній Чернігів. Якому більше тисячі років. Який бачив стільки воєн і стільки загарбників, що хоча б у XXI столітті заслуговував на мир і спокій. Але... Прийшла Росія. Прийшла з найгіршим, що Чернігів переживав за весь час із Х століття. З часів тієї Русі, на зв'язок з якою Росія колись претендувала. Тепер і цей міф спалено. Русь не руйнувала б себе. З нею це робили чужинці. Ординці та інші загарбники. Ось хто прийшов сьогодні на нашу землю. І воюють вони так само – заради пограбування та знущань.

Росіяни показали, що обрали головною мішенню свого нападу Донбас та хочуть його знищити. Крім того, окупанти примусово забирають мешканців цих областей до своєї армії. Вони кидають їх у найстрашніші бої, буквально у лоб нашій обороні. Вони руйнують міста та села Донбасу.

Гордий і акуратний Харків 80 років не бачив таких знущань, які зараз принесла йому росія. Навіщо його руйнувати? Чого можна досягти спаленням Харкова? Що саме можуть дати росії руйнування на Салтівці чи площі Свободи?

І це вже не риторичне питання. Це питання про те, наскільки безглуздо це вторгнення рф. Наскільки воно самогубне для всього, що нібито російська захищає. Для російської культури, зв'язків із цим народом, навіть російської. І росія випалює все це своєю зброєю».

00:30. Офіційно пішов на дно: російський крейсер Москва потонув!

Російський крейсер Москва затонув після тривалої пожежі на борту, поки його буксирували до Севастополя.

У міністерстві оборони росії заявили: «Корпус корабля отримав сильні пошкодження в результаті детонації боєприпасів на борту. Через штормові умови під час буксирування в порт Севастополя флагман затонув».

Росіяни так і не визнали, що 13 квітня берегова охорона українських Військово-морських сил завдала ракетного удару по крейсеру.

00:00. Початок 51-го дня війни, 15 квітня

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий характер нової травми Бадоси
Теніс | 19 квітня 2024, 15:24 3
Став відомий характер нової травми Бадоси

У Паули невеликий надрив привідного м'яза стегна

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 50
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
Редакція. Будь ласка не робіть паралелі "Титаніка" і мацкви.
Титанік-це трагедія. Загинули люди.
мацква-це маленька перемога України. Повиздихали срашистські мерзотники!