Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Росія
| Оновлено 15 квітня 2022, 23:22
35916
2

Москва йде на дно. День 50. Російський корабель дійшов, куди його посилали

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за четвер, 14 квітня

| Оновлено 15 квітня 2022, 23:22
35916
2
Москва йде на дно. День 50. Російський корабель дійшов, куди його посилали
Twitter

50-й день війни. 14 квітня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 14 квітня

23:59. Зеленський про нібито спільне коріння з росією: Яка ви Русь, ви  орда!

Володимир Зеленський: «Древній Чернігів. Якому більше тисячі років. Який бачив стільки воєн і стільки загарбників, що хоча б у XXI столітті заслуговував на мир і спокій. Але... Прийшла Росія. Прийшла з найгіршим, що Чернігів переживав за весь час із Х століття. З часів тієї Русі, на зв'язок з якою Росія колись претендувала. Тепер і цей міф спалено. Русь не руйнувала б себе. З нею це робили чужинці. Ординці та інші загарбники. Ось хто прийшов сьогодні на нашу землю. І воюють вони так само – заради пограбування та знущань.

Росіяни показали, що обрали головною мішенню свого нападу Донбас та хочуть його знищити. Крім того, окупанти примусово забирають мешканців цих областей до своєї армії. Вони кидають їх у найстрашніші бої, буквально у лоб нашій обороні. Вони руйнують міста та села Донбасу.

Гордий і акуратний Харків 80 років не бачив таких знущань, які зараз принесла йому росія. Навіщо його руйнувати? Чого можна досягти спаленням Харкова? Що саме можуть дати росії руйнування на Салтівці чи площі Свободи?

І це вже не риторичне питання. Це питання про те, наскільки безглуздо це вторгнення рф. Наскільки воно самогубне для всього, що нібито російська захищає. Для російської культури, зв'язків із цим народом, навіть російської. І росія випалює все це своєю зброєю».

23:20. Офіційно пішов на дно: російський крейсер Москва потонув!

Російський крейсер Москва затонув після тривалої пожежі на борту, поки його буксирували до Севастополя.

У міністерстві оборони росії заявили: «Корпус корабля отримав сильні пошкодження в результаті детонації боєприпасів на борту. Через штормові умови під час буксирування в порт Севастополя флагман затонув».

Росіяни так і не визнали, що 13 квітня берегова охорона українських Військово-морських сил завдала ракетного удару по крейсеру.

22:20. Джо Байден заявив, що готовий приїхати до України

Президент США Джо Байден заявив, що готовий особисто приїхати до України.

Байден на Об'єднаній базі Ендрюс у Меріленді на запитання, чи збираються США відправляти високопосадовців до України, Байден спочатку відповів, що це рішення ухвалюється зараз.

На уточнююче питання, хто міг би поїхати, Байден жартома запитав журналіста: «Ви готові поїхати?» На запитання у відповідь: «А Ви?» президент США відповів: «Так».

21:30. НБУ дозволив населенню купувати готівкову валюту

Національний банк дозволив банкам продавати населенню готівкову іноземну валюту з 14 квітня. Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Регулятор зазначає, що поновлення продажу готівкової валюти банками сприятиме зменшенню функціонування нелегальних обмінників та відповідно зниженню ризиків для громадян.

21:00. У Харкові інтенсивність обстрілів збільшилася, увечері він знову влучив під удар

Мер Харкова Ігор Терехов повідомляє про посилення інтенсивності обстрілів міста в останні три дні, а в четвер ввечері місто знову потрапило під удар:

«У четвер увечері знову був обстріл Харкова, спалахнули гаражі, було потрапляння до житлового будинку. Ситуація є напруженою. З початку війни ворог обстрілює місто постійно, причому різко розширена географія бомбардувань. Практично немає таких районів, у які не влучили снаряди.

Останні три дні інтенсивність обстрілів значно зросла: рвуться снаряди, Харків бомбардують, є руйнування – 2055 будівель зруйновано, більшість із них не підлягають відновленню. Водночас місто живе, магазини та аптеки працюють, гумдопомогу роздають».

20:30. В Азові вважають, що деблокада Маріуполя можлива

У полку Азов вважають, що деблокада Маріуполя можлива, і чекають відповідних рішучих дій від військово-політичного керівництва країни.

Заступник командира полку Азов Святослав Паламар: «Ми сподіваємося, ми боремося з оптимізмом і чекаємо на рішучі дії нашого військово-політичного керівництва щодо деблокади міста, перемоги в цій війні. Ми вважаємо, що це (деблокада) можливе.

Ніхто з експертів та аналітиків не думав, що група захисників Маріуполя так довго триматиметься, але вони тримаються. У захисників Маріуполя вистачає духу для того, щоб захищати місто скільки потрібно.

20:00. Нагнітання посилюється: у рф заявили про обстріл з боку України ще двох сіл

Губернатор Бєлгородської області рф В'ячеслав Гладков заявив нібито про обстріл з боку України села Журавлівка, з якого раніше евакуювали жителів, а також села Сподарюшине.

«Було обстрілом з боку України нашого села Журавлівка. Є ушкодження житлових будинків, соціальних об'єктів. Інформації про жертв та постраждалих немає».

Губернатор нагадав, що раніше в цьому селі вже було оголошено режим НС, і людей було вивезено за його межі. Раніше у четвер Гладков також заявив про обстріл з боку України села Сподарюшине Грайворонського міського округу.

Однак тоді він заявив, що постраждалих і жертв серед мирного населення немає, так само як і руйнувань житлових та соціальних об'єктів: «Для забезпечення безпеки мешканців тимчасово вивезли із сіл Безимено та Сподарюшине».

19:45. Після удару по крейсеру Москва кораблі рф відійшли подалі від берегів України

У США спостерігають, що російські кораблі, що діяли на півночі Чорного моря в районі крейсера Москва, відійшли на південь від українського берега. Про це розповів високопосадовець міністерства оборони США (CNN, УП):

«Ми помітили, що інші чорноморські кораблі, що діяли поблизу Москви або в північній частині Чорного моря, всі рушили далі на південь після пошкоджень, які отримала Москва. Отже, всі вони, всі північночорноморські кораблі зараз відійшли, подалі від північних районів, де вони діяли».

Він також повторив коментарі спікера Пентагону Джона Кірбі, що США не мають інформації про причину пошкодження крейсера Москва. США вважають, що судно зазнало значних збитків, але нічого не знають про жертви серед екіпажу. США припускають, що корабель зберіг плавучість і своїм ходом вирушив, ймовірно, до Севастополя для ремонту.

19:00. Верховна Рада визнала дії рф геноцидом проти українців

Верховна Рада визнала дії, вчинені росією під час військового нападу на Україну геноцидом українського народу.

У четвер ВР ухвалила постанову №7276 про заяву Верховної Ради України «Про скоєння рф геноциду в Україні».

Верховна Рада України цією заявою:

  • Визнає дії, вчинені збройними силами Росії та її політичним та військовим керівництвом під час останньої фази збройної агресії рф проти України, що розпочалася 24 лютого 2022 р. геноцидом українського народу.
  • Звертається до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав щодо визнання вчинення рф геноциду українського народу, а також злочинів проти України.

18:30. Влада України знала про підготовку російського вторгнення

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов розповів, що українська влада знала про підготовку вторгнення російських військ в Україну, але очікувала початку війни 22 лютого, а не 24 лютого.

«Ми усвідомлювали, що відбуватиметься на території нашої країни. Більше того, дата нападу була не 24 лютого, а 22-го. Вони 22 лютого мали напасти на нашу країну в тому форматі, який є зараз. Єдине, чого ми не очікували – це те, що буде задіяна територія Білорусі. Дискусії про це були, але в результаті ми вважали, що це буде інакше. Але сталося, як сталося.

І звинувачувати нас, що ми не готувалися, абсолютно некоректно. Ми не могли вийти і публічно сказати населенню: Друзі, 22 лютого, починається війна. Це неприпустимі речі з погляду державного управління. Але ми готувались.

Я можу сказати, коли 24 лютого о 5-й ранку, – хоча насправді вторгнення почалося о 03:40, саме тоді на територію Луганської області зайшла перша колона російських танків – коли з п'ятої до половини шостої зібралися члени РНБО, у нас вже були заздалегідь заготовлені всі нормативно-правові документи, які ми повинні прийняти. І хто каже, що ми не готувалися, той просто не розуміє, як це все відбувається.

Доказом підготовки української влади до російського вторгнення є те, що вже 50 діб Україна успішно відбиває напад російських військ. 22 лютого ввечері були докази, що росіянам роздали накази про вторгнення, але потім російське командування змінило дату початку операції на 24 лютого.

Розвідувальні агентства західних країн прогнозували, що Україна протримається під ударами російських військ щонайбільше протягом 21 доби.

Я пояснював делегаціям зі США, Великобританії та інших країн, що їхні розвідки враховують лише кількість танків, гармат тощо, намагаючись зважити паритет між українськими та російськими військами. Проте, західні розвідки не врахували бажання українського народу відстоювати свою землю та захищати свою свободу».

18:00. На Сумщині росіяни обстріляли прикордонні населені пункти

росіяни вперше за десять днів обстріляли зі своєї території прикордонні населені пункти Сумської області.

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький в ефірі телемарафону: «Кілька годин тому сталися обстріли деяких прикордонних населених пунктів Сумської області з артилерії або мінометів.

Було скинуто 120-мм міни, пошкоджено приватні будинки. Одна міна зруйнувала будинок, прямо залетіла в будинок до людей. Це за останні 10 днів перша серйозна провокація з боку Росії, коли вони обстріляли зі своєї території наші прикордонні населені пункти».

17:30. Фракція ОПЗЖ припинила роботу у Верховній Раді

Фракція проросійської Опозиційної платформи – За життя припинила роботу в парламенті.

Про це повідомили нардеп ЄС Олексій Гончаренко, нардеп Голосу Ярослав Железняк, нардеп Слуги народу Олексій Мовчан після засідання парламенту.

Як повідомляється, фракція ОПЗЖ припинила свою діяльність за рішенням РНБО.

17:00. Українська влада провела черговий обмін: 30 українців їдуть додому

Українська влада провела черговий обмін, повернувши додому 22 українських військових та 8 цивільних.

Віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук: «За вказівкою президента Зеленського сьогодні відбувся черговий, четвертий обмін військовополоненими.

Обмінено 5 офіцерів та 17 військовослужбовців рядового складу. Також звільнено 8 цивільних, включаючи 1 жінку».

16:35. Росіяни звинуватили Україну в обстрілі Брянської області

У росії заявили, що Україна обстріляла Климівський район Брянської області, загиблих немає.

Вранці 14 квітня в росії повідомлялося, що ЗСУ нібито обстріляли прикордонний пункт пропуску. Вже до обіду вони змінили свідчення – виявилося, що обстріляні два житлові будинки. росіяни запевняють, що постраждали 7 осіб, у тому числі вагітна жінка та дитина. Через ці обстріли школи прикордонних районів Брянської області з 15 квітня переходять на дистанційне навчання.

У відповідь РНБО оприлюднила заяву, що спецслужби росії розпочали реалізацію плану з проведення терактів на своїй території для нагнітання антиукраїнської істерії.

16:15. Турчинов: палаючий крейсер Москва – не перший результат роботи Нептуна

Відпрацювання по російському крейсеру Москва – не перше ефективне застосування українських крилатих ракет Нептун.

Екс-секретар РНБО Олександр Турчинов: «Два тижні тому українська крилата ракета завдала удару по ще одному російському ключовому кораблю – Адміралу Ессену.

Протиракетні засоби Ессена запеленгували загрозу тільки при підльоті, відкривши загороджувальний вогонь, але навіть з пошкодженнями наша ракета завдала кораблю значної шкоди, вивівши його з бойової операції».

15:40. Крейсер Москва після влучання перекинувся і почав тонути

Уражений російський крейсер Москва в результаті атаки Збройних сил отримав значні пошкодження, а після пожежі перекинувся і почав тонути.

Спікер оперативного командування Південь ВСУ Владислав Назаров: «У Чорноморській операційній зоні ПКР Нептун вражений крейсер Москва – флагман чорноморського флоту Росії – отримав суттєві пошкодження. Виникла пожежа. Інші одиниці корабельного угруповання намагалися допомогти, але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер і почав тонути.

Якщо для висадки десанту умови несприятливі, то загроза ракетних атак як з моря, так і з тимчасово окупованого Криму залишається. За добу на Миколаївському та Херсонському напрямку втрати противника становлять 54 воїни та 8 одиниць техніки, серед яких 2 самохідні артилерійські установки, реактивна система залпового вогню Град та танк Т-72. Збройні сили знищили військову техніку та склад боєприпасів окупантів».

15:10. ГУР звільнило двох українських пілотів із полону

ГУР МО звільнило двох українських пілотів, які перебували в полоні російських окупантів. Іван Пепеляшко та Олексій Чиж потрапили в полон 8 березня у районі села Нова Басань Чернігівської області.

ГУР: «Для наших пілотів кілька разів змінювали місце утримання, врешті-решт їх доставили до СІЗО міста Курськ, де вони перебували в камері ще з вісьмома українськими офіцерами. Пепеляшко розповідає, що, незважаючи на серйозні поранення у СІЗО, більшість українців не отримують елементарної медичної допомоги.

Російські офіцери навіть при допитах визнавали, що їхній бліц-кріг провалився і поставленої мети досягти не вдалося. «Вони справді зомбовані! Запитують, чи багато в Україні нациків», – каже Пепеляшко: «Повторюють, що хочуть звільнити Україну від нацистів. Що ми скоро знову житимемо в одній країні, а Галичину забере Польща. Просто е*ануті якісь».

Пілоти зараз у шпиталі, отримують медичну допомогу. Як їх звільнили з полону – поки що невідомо.

14:20. Зберігає плавучість. Доповідь про дорогу про пожежу на крейсері Москва

Президенту країни-агресора владіміру рутіну доповіли про пожежу на флагмані російського Чорноморського флоту. Міноборони рф стверджує, що крейсер Москва знаходиться на плаву, замовчуючи причини пожежі.

Прес-секретар президента рф дмітрій пєсков повідомив, що путіну доповіли про пожежу на ракетному крейсері Москва, але відмовився уточнити, як глава росії відреагував на цю новину: «Не можу вам нічого сказати. По лінії військових доповіді йдуть регулярно верховному головнокомандувачу. Він також не відповів на запитання журналістів, що саме сталося на кораблі. «Це тема міністерства оборони», – сказав пєсков.

У той же час у міноборони росії стверджують, що флагман ЧФ зберігає плавучість, а про причини пожежі повідомляється, що вони встановлюються: «Вогнища спалаху на крейсері Москва локалізований. Відкритого горіння немає. Вибухи боєприпасів припинено. Основне ракетне озброєння не пошкоджене. Екіпаж був евакуйований на кораблі Чорноморського флоту рф, що знаходяться в районі. Вживаються заходи щодо буксирування крейсера в порт».

12:10. Розвідка Британії: Наступними цілями путіна можуть бути Краматорськ та Костянтинівка

Президент росії владімір путін цікавиться східними областями України і готується до нового наступу, вважає розвідка Великобританії:

«Виступ путіна у вівторок підкреслив його інтерес до Донбасу, де російська армія атакує ЗСУ та готується до наступу. Міста Краматорськ та Костянтинівка, ймовірно, стануть мішенню для аналогічного рівня насильства з боку російської влади.

В рф намагаються знову комбінувати масовані ракетно-артилерійські удари і зосереджувати сили для наступу. Істотна кількість російських військ та техніки зараз у Маріуполі, де українські захисники утримують оборону».

11:20. Армія рф втратила в Україні 19900 солдатів, 160 літаків та 144 вертольоти

З початку повномасштабного наступу російська армія втратила в Україні 19900 солдатів, 160 літаків та 144 вертольоти.

Генштаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 14.04 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 19900 осіб,
  • танків ‒ 753 од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 1968 од.,
  • артилерійських систем – 366 од.,
  • РСЗВ – 122 од.
  • засоби ППО – 64 од.,
  • літаків – 160 од.,
  • вертольотів – 144 од.,
  • автомобільної техніки – 1437 од.,
  • кораблі /катери – 7 од.,
  • цистерн з ПММ – 76,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 134.
  • спеціальна техніка – 25.
  • пускові установки ОТРК/ТРК – 4.

10:30. Узгоджено 9 гуманітарних коридорів

Станом на 14 квітня в регіонах України узгоджено 9 гуманітарних коридорів, деякі з них лише для приватного транспорту.

Віце-прем'єр, міністр реінтеграції Ірина Верещук: Цього четверга має працювати 9 маршрутів для евакуації:

  • З міст Маріуполь, Бердянськ, Токмак та Енергодар – у Запоріжжя на власному транспорті.
  • Сєвєродонецьк – Бахмут (місце збору – проспект Хіміків, 28).
  • Лисичанськ – Бахмут (місце збору – РТІ, 40 років Перемоги, вул. Сосюри, ​​324).
  • Попасна – Бахмут (місце збору – вул. Першотравнева, 42).
  • с. Гірське – Бахмут (місце збору – вул. Гагаріна, 13).
  • Рубіжне – Бахмут.

Гуманітарні коридори на Луганщині працюватимуть за умови припинення обстрілів з боку окупаційних військ.

09:50. Суд заарештував ще 154 об'єкти майна сім'ї Медведчуків

Суд заарештував ще 154 об'єкти рухомого та нерухомого майна сім'ї кума путіна Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

За даними ГБР, рішення ухвалив 13 квітня Личаківський районний суд Львова. Серед арештованого: 26 автомобілів, 30 земельних ділянок, 23 будинки, 32 квартири, 17 паркомісць та моторна яхта.

Під арешт також потрапили частки у статутних капіталах у 25 компаніях, бенефіціарним власником яких є Віктор Медведчук чи його дружина.

Раніше слідчі ГБР та прокурори Офісу генерального прокурора через суд заарештували яхту та інше нерухоме майно Медведчука.

08:30. Харківщина: спецпризначенці підірвали російську колону

Група ССО України підірвала міст з ворожою технікою, що прямувала до Ізюму.

Командування Сил спеціальних операцій ЗС України: Кілька днів тому було виявлено додаткову ворожу техніку на Харківщині – бронеавтомобіль Тигр, Камаз і три Урали, що рухалися в сторону Ізюму на підсилення ворожого угруповання.

Установивши маршрут руху ворожої колони, оператори ССО України здійснили дорозвідку об'єкту, що найбільше підходив для проведення інженерної засідки. Це був міст на шляху ворожої техніки. Далі – кропітка фахова робота: визначення місця встановлення зарядів, розрахунок необхідної кількості тротилового еквіваленту.

Заклавши вибухівку у визначене місце, оператори ССО України чекали на ворога, який нічого не підозрюючи їхав на зустріч смерті. Підрив мосту разом із російською технікою здійснили згідно визначеного задуму, знищивши усю ворожу колону.

Підірвавши міст із росіянами, наші оператори за допомогою БПЛА підтвердили ураження цілі. Після цього справу довершили наші колеги із Сил оборони України».

07:50. Генштаб: росіяни посилюють позиції, штурмують Маріуполь, лякають білорусів

Російські війська продовжують завдавати ударів по об'єктах у Харківській, Донецькій та Запорізькій областях, накопичують авіацію та артилерію біля кордону України, тим часом мобілізація в ОРДЛО провалюється, а в Білорусі військові лякають громадян нападом з України та перевіряють телефони.

Оперативна інформація Генерального штабу Збройних Сил України на 06:00 четверга, 14 квітня.

06:40. У рашці визнали пожежу на крейсері Москва, але про ракетний удар не сказали

Заява міноборони росії: «На флагмані Чорноморського флоту – ракетному крейсері Москва – здетонував боєзапас і почалася пожежа, корабель отримав серйозні пошкодження, екіпаж був повністю евакуйований».

Раніше українські ЗМІ повідомили, що крейсер Москва був атакований двома протикорабельними ракетами Нептун.

⚠️ За поки що непідтвердженими даними, ракетний крейсер Москва пішов на дно!

06:20. США з високою ймовірністю офіційно визнає дії рф геноцидом

Офіційне визнання дій росії в Україні геноцидом займе чимало часу, проте з високою ймовірністю таке рішення буде ухвалено. Таку заяву в інтерв'ю CNN зробила заступник держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд:

«Президент Байден, назвавши дії рф геноцидом, говорив від душі, коли назвав те, що ми бачимо в Україні геноцидом, вчиненим рф та її армією. Процес збору доказів займе тривалий час, і тоді уряд зможе офіційно прийняти рішення про геноцид.

Але я збираюся припустити, що те, що президент Байден назвав – це те, що ми зрештою отримаємо, коли зможемо зібрати всі ці докази. Адже те, що там відбувається, не випадково. Це навмисне рішення росії знищити Україну та її мирне населення».

06:10. Росіяни обстрілюють Харків: 4 загиблих, 10 поранених

В результаті обстрілу російськими військами Харкова в середу загинули 4 мирні жителі, 10 поранені.

Харківська обласна прокуратура: За даними слідства, 13 квітня російські військовослужбовці обстріляли житлові будинки у Немишлянському районі м. Харкова. Внаслідок обстрілу троє людей загинули. Чотирьох мирних жителів поранено, наймолодшому – 17 років, найстаршому – 75. Пошкоджено приміщення та машини людей.

Голова Харківської ОДА Олег Синегубов: У середу росіяни завдавали інтенсивних ударів у Харкові на Північній Салтівці, 602-му мікрорайоні, ХТЗ, селищі Жуковського. На жаль, внаслідок обстрілів за день загинули 4 мирні жителі та 10 поранених.

05:55. США будуть ділитися з Україною розвідданими для поразки цілей у Криму та на Донбасі

Адміністрація президента США Джо Байдена ділиться з Україною даними розвідки, які допоможуть Києву вражати цілі в окупованому Криму та на непідконтрольних територіях Донбасу (УП, Wall Street Journal)

Адміністрація Байдена значно розширить передачу своїх розвідувальних даних, які вона надає українським силам, щоб вони могли націлюватися на військові частини рф на окупованому Донбасі та Криму. Це частина підтримки США, яка також включає новий пакет допомоги з більш важким озброєнням.

Зазначається, що рішення поділитися додатковими розвідданими та надати артилерію знаменує собою зрушення у підході адміністрації Байдена до конфлікту і було ухвалено після того, як Київ кілька тижнів просив США та союзників по НАТО надати танки, літаки та інше важке озброєння, щоб дати відсіч росії.

Адміністрація Байдена утрималася від відправки Україні бойових літаків, що, як побоюється Білий дім, може призвести до того, що росія розглядатиме Вашингтон як воюючу сторону конфлікту.

Але військова стратегія Москви змінилася: вони зосередилися на сході України, і ця зміна сприяла рішенню адміністрації активізувати обмін розвідданими, щоб допомогти Україні краще визначити, як російські військові планують атакувати, та дозволити українцям відповісти артилерією, атаками безпілотників та іншою зброєю.

05:10. $800 млн на зброю. Стало відомо, яке озброєння США передасть Україні

США надають новий пакет безпеки допомоги Україні обсягом 800 млн доларів. Про це заявив президент США Джо Байден після спілкування із президентом України Володимиром Зеленським.

Оприлюднено, що США передадуть Києву 200 бронетранспортерів M113, 11 гелікоптерів Мі-17, 18 гаубиць, 300 безпілотників-камікадзе Switchblade, 500 ракет Javelin.

04:30. Збіг? Укрпошта днями випустила поштові марки із крейсером Москва

Як виявилося, крейсер Москва зображений на нових поштових марках, які буквально днями випустила Укрпошта.

13 квітня по крейсеру Москва ЗСУ вдарили українськими крилатими ракетами Нептун. На кораблі виникла пожежа, і він надовго втратив боєздатність.

Дорога Укрпошта! А можете ще надрукувати трохи марок з путіним, будь ласка?

 

03:40. ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Орки розпочали мобілізацію на окупованих територіях півдня»

Президент України Володимир Зеленський заявив, що росія розпочала мобілізацію на захоплених територіях півдня України:

«Вони намагаються забрати до своїх військ жителів півдня нашої країни – тобто ще з цих тимчасово окупованих районів на додачу до так званої мобілізації в окремих районах Донецької та Луганської областей. Ця гарячкова активність окупантів свідчить, перш за все, про їхню невпевненість.

Про те, що навіть маючи значні запаси ще радянської військової техніки та значну кількість солдатів, яких командування не шкодує від слова зовсім, російські військові сумніваються у своїй здатності зламати нас, зламати Україну. Що ж, робимо все, щоби їх сумніви виправдалися.

Або російське керівництво реально шукатиме мир, або внаслідок цієї війни росія назавжди залишить міжнародну арену».

03:00. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

02:30. Арестович – про крейсер Москва: «Це той корабель, який послали нах*й»

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович розповів про пожежу на борту російського ракетного крейсера Москва, який зараз знаходиться в Чорному морі:

«510 людей на борту. Не можемо збагнути, що сталося. Чи то два матроси покурили не в тому місці. Чи то порушили вкотре якісь заходи безпеки. Як Бєлгороду не щастило, так Москві не пощастило. Хочу сказати, що це той корабель, який послали нах*й [українські прикордонники із острова Зміїний]», – сказав Арестович.

Нагадаємо, начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко заявив, що по крейсеру Москва ударили українськими крилатими ракетами Нептун.

Радник голови МВС України Антон Геращенко стверджує, що крейсер «найближчого року буде небоєздатним».

01:00. ОФІЦІЙНО. Крейсер Москва отримав дуже серйозні пошкодження

Глава Одеської ОВА Максим Марченко офіційно підтвердив, що українські прикордонники підбили ракетний крейсер Москва:

«Підтвердили, що ракетний крейсер Москва сьогодні пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний!

Ракети Нептун які стоять на сторожі Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень. Слава Україні!»

00:30. Він більше не стрілятиме! Ракетами Нептун підбитий крейсер Москва

Різні ЗМІ повідомляють, що ЗСУ двома ракетами Нептун підбили російський крейсер Москва!

Військовий журналіст Sеrg Marco повідомив хороші новини: горить корабель, з якого орки запускали ракети по мирних містах України. Навіть якщо крейсер не потоне, у найближчий рік він буде недієздатним.

Зазначимо, що крейсер Москва – це саме той корабель, який отримав від захисників острова Зміїного команду «йди нах*й».

00:00. Початок 50-го дня війни, 14 квітня

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер
Футбол | 24 квітня 2024, 02:23 2
ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер

Матч АПЛ завершився розгромною перемогою Арсеналу з рахунком 5:0

Джерело: Судаков – головний пріоритет Наполі, але є проблеми
Футбол | 24 квітня 2024, 15:12 6
Джерело: Судаков – головний пріоритет Наполі, але є проблеми

Інсайд про провідного гравця Шахтаря від італійського ЗМІ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DmitrySviridon
Нужно быстрее топить весь ржавый флот орков и сразу станет легче! Нужно одновременно по всему флоту бить и много ракет надо запускать! Будет потом курорт с дайвингом на кладбище кораблей орков!
Flashback
Спасибо за вашу работу, очень удобная и качественная сводка. Слава Украине!