Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 04 квітня 2022, 13:19
11070
0

Встали та пішли. День 39. Орки отримали по зубах та звалили з-під Києва

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за неділю, 3 квітня

| Оновлено 04 квітня 2022, 13:19
11070
0
Встали та пішли. День 39. Орки отримали по зубах та звалили з-під Києва
Getty Images/Global Images Ukraine

39-й день війни. 3 квітня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 3 квітня

23:59. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

23:30. Ракетна атака орків: Харків, Тернопіль, Рівне, інші міста

Ввечері 3 квітня рашистські орки запустили ракетну атаку по містах України. У соцмережах пишуть про вибухи у Тернополі, Рівному, Івано-Франківську, Хмельницькому, Харкові.

Внаслідок обстрілу Слобідського району Харкова, за попередньою інформацією, загинуло 7 людей, 34 особи поранено, серед них 3 дітей. Пошкоджено близько 10 будинків та тролейбусне депо.

У Тернополі пролунав вибух, причина з'ясовується. Мер Тернополя Сергій Надал підтвердив, що у місті було чутно вибух. Мер попросив городян залишатися у захисному укритті.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків спростував інформацію про вибухи у місті. У небі над Славутою (Хмельницька область) силами української ППО збито рашистську ракету.Також є повідомлення про вибухи на Рівненщині.

23:00. Ірина Верещук про гуманітарні коридори

22:40. ЗЕЛЕНСЬКИЙ: Меркель, Саркозі, чекаємо у Бучі, побачите плоди своєї політики

Президент України Володимир Зеленський запросив колишнього канцлера Німеччини Ангелу Меркель та колишнього президента Франції Ніколя Саркозі до Бучі, звільненої від російських окупантів, щоб побачити наслідки співпраці Європи з путіним:

«Потрібні ще висновки. Не лише про росію. Але й про політичну поведінку, яка фактично дозволила цьому злу прийти на нашу землю. Сьогодні 14-та річниця саміту НАТО (2008) у Бухаресті. Тоді був шанс забрати Україну із сірої зони на Сході Європи, сірої зони між НАТО та росією, сірої зони, про яку в Москві думають, що їм тут усе дозволено. Навіть найстрашніші воєнні злочини.

За оптимістичними дипломатичними формулюваннями, що Україна нібито може стати членом НАТО, тоді, у 2008 році, була схована відмова приймати Україну до Альянсу. Був захований безглуздий страх деяких політиків перед росією. Вони думали, що відмовивши Україні, зможуть заспокоїти росію, переконати її поважати Україну та нормально жити поруч із нами.

Через 14 років після того помилкового розрахунку Україна пережила революцію та 8 років війни на Донбасі. А тепер ми боремося за життя у найстрашнішій війні у Європі за весь час після Другої світової війни. Я запрошую пані Меркель, пана Саркозі відвідати Бучу та побачити, до чого за 14 років призвела політика поступок росії. Побачите на власні очі закатованих українців та українок.

Хочу, щоб мене зрозуміли правильно: ми не звинувачуємо Захід, ми не звинувачуємо нікого, окрім конкретних російських військових, котрі це зробили проти наших людей. Окрім тих, хто віддав їм наказ. Але ми маємо право говорити про нерішучість. Про те, яким був шлях у таку Бучу, такий Гостомель, такий Харків, такий Маріуполь. У нас немає нерішучості.

14 років тому глава росії у Бухаресті сказав західним лідерам, що немає такої країни як Україна. А ми доводимо, що така країна є. Була й буде. Українська влада надасть детальні звіти про військові злочини всім закордонним партнерам і вимагатиме від Заходу введення ще суворіших санкцій проти росії».

У вівторок, 5 квітня, військові злочини, скоєні російськими окупантами у передмісті Києва, будуть предметом розгляду на засіданні Ради безпеки ООН. Зеленський анонсував спеціальний юридичний механізм координації правоохоронців у розслідуванні військових злочинів російських окупантів та притягнення їх до відповідальності.

21:45. НАТО готове швидко надати членство двом країнам. Хто щасливчик?

Якщо Фінляндія та Швеція подадуть заявки на членство в НАТО, альянс здатний дуже швидко прийняти їх.

Таку заяву в ефірі телеканалу CNN зробив генсек Альянсу Єнс Столтенберг: «Ми ведемо хороший діалог з політичними лідерами Фінляндії та Швеції. Звичайно, вирішувати їм, але якщо вони подадуть заявки, їх схвалять усі 30 союзників НАТО. Ми знайдемо способи, як це швидко зробити.

Напередодні Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що будь-яке рішення про членство країни в НАТО має бути прийняте швидко, і краще – цієї весни.

На фоні війни в Україні підтримка членства Фінляндії різко зросла, а цільова група на чолі з міністром закордонних справ вивчає шляхи зміцнення національної безпеки, включаючи можливе членство у НАТО. 28 березня президент Фінляндії Саулі Ніїностіо обговорив із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом принципи та процедури прийняття до Альянсу нових членів.

Подібні позиції дотримуються й у Швеції. Прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон, яка ще на початку березня заявляла про неприйнятність вступу в НАТО, тепер стверджує, що вторгнення Росії в Україну докорінно змінило ситуацію в Європі, внаслідок чого членство в НАТО стало цілком прийнятним для Швеції.

20:50. У США анонсували нові санкції за злочини в Бучі

Спікер Держдепартаменту Нед Прайс заявив, що США готові дуже скоро ввести нові санкції проти росії:

«Коли йдеться про наші санкції, ми завжди говорили, що ми продовжуватимемо чинити тиск на президента Путіна, на Кремль, на всіх, хто його оточує, включаючи олігархів та наближених, які надають повноваження цій війні проти України. Тому я підозрюю, що дуже скоро ви побачите додаткові дії.

США зроблять усе можливе задля притягнення відповідальності винуватців цього злочину. Ми вже побачили, що російські війська скоїли військові злочини. Тепер ми робимо, ми збираємо інформацію, по-перше, щоб висвітлити те, що вони роблять, але також для того, щоб забезпечити притягнення до відповідальності всіх тих, хто вчинив ці злочини. Це наша місія».

20:15. Міжнародні правозахисники зібрали підтвердження військових злочинів орків

Міжнародна правозахисна група Human Rights Watch зібрала близько десятка свідоцтв про військові злочини російських окупантів на захоплених територіях Київської, Чернігівської та Харківської областей (УП).

У звіті Human Rights Watch з коментарем голови відділу організації в Європі та Центральній Азії Х'ю Вільямсона сказано:

«Випадки, які ми задокументували, свідчать про невимовну, навмисну ​​жорстокість та насильство проти українських мирних жителів. Будь-хто, хто наказує, навмисно вчиняє такі дії, сприяє або підбурює до них, відповідальний за військові злочини. Командири, які знали про ці військові злочини, але не намагалися їх зупинити або покарати винуватців, також несуть відповідальність за військові злочини».

Правозахисники поспілкувалися з 10 очевидцями, постраждалими та мешканцями різних населених пунктів згаданих трьох областей. Усі інциденти сталися у проміжку між 27 лютого та 14 березня, коли російські окупанти мали контроль над населеними пунктами.

19:30. Росіяни обстріляли Харків: понад 20 постраждалих, є загиблі

Внаслідок обстрілу Слобідського району Харкова у неділю постраждали 23 особи, є загиблі.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону: «Нещодавно у нас були обстріли Слобідського району міста Харкова, де, за нашими даними, 23 постраждалих. Серед них є діти та є у вкрай тяжкому стані. Також є загиблі.

Також були обстріли околиць Харкова: Салтівки, П'ятихаток та Дергачів. За ніч було зафіксовано близько 50 обстрілів».

18:45. Неймовірний цинізм: рф не визнає жодного вбивства цивільних у Бучі

Міноборони Росії не визнає звірств своїх військових у Бучі Київської області: «За час перебування Бучі під контролем російських вс рф жоден місцевий житель не постраждав від будь-яких насильницьких дій».

В оборонному відомстві країни-агресора назвали провокацією опубліковані в Україні фотографії та відеоматеріали, що свідчать про злочини російських військових у Бучі. Там запевняють, що всі підрозділи вс рф повністю вийшли з Бучі 30 березня, а свідчення їхніх злочинів нібито з'явилися лише на 4-й день після того, коли до міста прибули співробітники СБУ та представники українського ТБ.

18:15. Покидьки та кати! Зеленський відреагував на звірства рф в Бучі

Через звірства росіян у Київській області президент Володимир Зеленський дорікнув НАТО за зволікання із запрошенням України до Альянсу і жорстко звернувся до російських матерів:

«Бухарест, декларація саміту НАТО. 3 квітня, 14 років тому. Був шанс запобігти. Щоб росія не прийшла. Буча, Київська область. Тепер росія прийшла. Раджу подивитись матерям російських військових. Подивіться, яких виродків ви виростили. Вбивці, мародери, кати».

17:40. Окупанти завдали ракетного удару по Василькову на Київщині

3 квітня ворог вкотре завдав ракетного удару по місту Васильків, частину ракет вдалося збити системам протиповітряної оборони.

Повітряне командування Центр: «На цій території також дислокувався навчальний центр та цивільний коледж, який зараз самотужки громада почала відновлювати після пожежі.

Але російські окупанти підступно стріляють, не залишаючи практики залякування мирного населення, адже на території, куди прилетіла ракета, наводили лад на вулиці та будинках працівники закладу. За попередніми даними, кілька працівників зазнали поранень, вони в лікарні. Один у критичному стані».

17:10 Чернігів знищено на 70%, розповів мер міста

Місто Чернігів знищено на 70%, не працює бізнес, немає надходжень до бюджету. Мер Чернігова Владислав Атрошенко в ефірі національного телемарафону сказав:

«Місто знищено на 70%. Люди вже перестали цікавитись, скільки мін прилетіло. 20, 30… Журналістів постійно цікавить, скільки було обстрілів та які наслідки. Наслідки – важкі, як і в Бучі та у Харкові, і можливо, у Маріуполі.

Нагальні питання для чернігівців – це завтрашній день. Мене непокоїть опалювальний період, який на сьогоднішній день ми не можемо забезпечити. Турбує оцінка шкоди, як це зробити. Мене непокоїть, що немає надходжень до бюджету, не працює бізнес. Зрозумійте – зовсім інші умови у тих містах, де не було бойових дій, де працює бізнес та виконуються всі планові надходження до бюджету.

Таким міста, як Маріуполь, Буча, Чернігів – потрібно вирішувати купу проблем. Затишшя лякає не менше авіаударів. Адже місто потрібно відновлювати, а противник може повернутися у будь-який час (їхати – півтори години). Водночас у регіоні йде зачистка залишків окупаційних військ та розмінування, і це чудово».

16:40. У Херсоні люди знову вийшли на мітинг, росіяни не встигли розігнати

У Херсоні містяни зібралися біля пам'ятника Шевченку на мирний мітинг проти російської агресії та за Україну.

Близько 13:00 учасники акції в окупованому росіянами місті скандували дружно: Херсон – це Україна!, одна, єдина, соборна Україна! Херсонці прийшли із Державними прапорами України та саморобними плакатами. Вони скандували також: Слава Україні! Героям слава!, Разом нас багато, нас не подолати!, Слава воїнам ЗСУ!, Миколаїв! Ми з тобою! та інші патріотичні гасла.

Мітинг не має організатора, люди самоорганізувалися. Учасники заходу кажуть, що вони прийшли продемонструвати, що на Херсонщині не хочуть російської влади, не хочуть жодної ХНР. Як розповіли учасники заходу, херсонці провели мітинг, а потім на місце прибутку для розгону військові РФ із технікою. «Ми встигли провести мітинг. Зараз туди прибула техніка рф», – розповів один із учасників заходу.

Раніше містяни традиційно збиралися на акції протесту на площі Свободи – біля будівлі ОДА та облради. Цю площу зараз, як і будівлю, контролюють озброєні російські війська, які використовують зброю проти мітингувальників та викрадають людей.

16:00. Кулеба: різанина в Бучі була навмисною, вимагаю нових руйнівних санкцій G7

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Твіттері написав, що російські військові навмисно вбивали громадянських людей у Бучі:

«Бучанська різанина була навмисною. Росіяни прагнуть знищити якнайбільше українців. Ми повинні зупинити їх та вигнати. Я вимагаю нових руйнівних санкцій G7 ЗАРАЗ:

  • ембарго на нафту, газ, вугілля;
  • закрити всі порти для російських судів та товарів;
  • відключити усі російські банки від SWIFT».

15:40. «Сцени відчаю та смерті»: різанина у Бучі не сходить зі шпальт світових ЗМІ

Генштаб ЗСУ: Усі світові видання вже написали про злочини росіян під Києвом. У фокусі журналістів опинилася Буча, де була знайдена величезна братська могила з цивільними.

  • Сотні похованих у братській могилі в Бучі під Києвом – Aljazeera.
  • Після відступу росіян у Бучі залишилися мертві тіла мирних жителів – Reuters.
  • Під час відступу російська армія масово вбивала мирних жителів, вчиняла військові злочини. Ніякі німецькі гроші не повинні більше надходити до Росії — головний редактор BILD Йоханес Бойе.
  • Сцени відчаю та смерті, коли росіяни відступають із передмість Києва – New York Times

Світу потрібно пам’ятати, що російські злочинці залишили свій слід не тільки у Бучі: Гостомель, Мотижин, Ірпінь, Іванків. І це тільки Київська область. А скільки спаплюжених життів та міст лишилися по всій Україні – десятки, сотні та тисячі. 

Не забудемо та не пробачимо.

15:30. Брифінг Олексія Арестович: про військові злочини у Бучі, Ірпені, Гостомелі

14:50. По Ніколаєву знову вдарили ракетами

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич повідомив про ракетні удари по місту 3 квітня.

«Друзі, є кілька ракетних ударів по місту. Збираємо зараз дані. Не публікуйте жодних фотографій або відео до того, як це зроблять офіційні джерела».

14:30. Зведення Генштабу ЗС України

14:05. ВІДЕО. Повністю горить, бл***, тікаємо! Як ЗСУ підбили Су-34 орків

На Харківщині українські повітряні сили збили черговий ворожий бомбардувальник.

Прес-центр командування Повітряних сил ЗСУ повідомив: «3 квітня 2022 року зенітні ракетні війська Повітряних сил Збройних Сил України збили черговий винищувач-бомбардувальник Су-34 у Харківській області».

Командування Повітряних сил ЗСУ оприлюднило у Facebook відео з радіоперехопленням переговорів окупантів.

13:35. Жителі Каховки вийшли на мітинг, окупанти відкрили вогонь

Жителі Каховки на Херсонщині 3 квітня вийшли на мирну акцію проти окупації, російські військові відкрили стрілянину, інформує Каховка.Інфо.

На оприлюдненому відео чути, як люди скандують окупантам «Додому». Наступної миті чути автоматні черги. У мережах повідомляють про використання світлошумових гранат. За попередньою інформацією, є поранені.

13:20. Українські військові взяли під контроль Прип'ять і вийшли на кордон

Підрозділи українського десанту взяли під контроль ділянку кордону України та Білорусі поблизу Прип'яті Київської області.

Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ: «3 квітня підрозділи Десантно-штурмових військ Збройних Сил України взяли під контроль район міста Прип'ять та дільницю державного кордону України з Республікою Білорусь.

Продовжуємо виконувати бойові завдання! Разом до перемоги! Слава ДШВ! Слава Україні!»

13:00. З початку квітня природний газ з рф перестав надходити в країни Балтії.

З початку квітня до країн Балтії – Латвії, Литви та Естонії – більше не надходить природний газ з росії. Про це заявив голова правління оператора системи природного газу Conexus Baltic Grid Улдіс Барісс (Jauns.lv, УП):

Заява рф про те, що її природний газ можна оплачувати тільки в російських рублях, є сигналом про необхідність швидкого зменшення залежності від росії, на яку більше не можна покладатися.

Якщо ще були сумніви, чи можна розраховувати на російські поставки, ці події чітко свідчать про те, що з погляду надійності покладатися на них, фактично, більше не можна.

Нині у сховищі є незвичайна для цього періоду кількість газу – 7,6 терават-годин, це майже стільки ж, скільки Латвія споживає у зимові місяці. Тому немає приводу для занепокоєння найближчими місяцями».

12:30. Ловлять мародерів: Ірпінь закривають за виїзд і перевірятимуть усі машини

Влада Ірпеня на Київщині вирішила закрити місто на виїзд і перевіряти абсолютно всі машини, щоб виявляти мародерів.

Мер Ірпеня Олександр Маркушин: «Разом із головою Інвестиційної ради Ірпеня Володимиром Карплюком та керівником Ірпінської поліції Олександром Малоголовим обговорили питання мародерства у місті.

Прийнято рішення закрити місто на виїзд і перевіряти всі машини, що виїжджають з Ірпеня. Також на вулицях цілодобово працює поліція – це і патрулі, і вибухотехніки.

До речі, вже є адреса у Стоянці, де за попередньою інформацією організували склад награбованого. Впевнений, скоро ці речі повернуться до своїх законних власників».

12:05. Генштаб: Число вбитих російських окупантів в Україні досягло 18 тисяч

З початку повномасштабної війни з Україною російська окупаційна армія втратила 18 тисяч людей.

Генштаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 03.04 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 18000 осіб,
  • танків – 644 од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 1830 од.,
  • артилерійських систем – 325 од.,
  • РСЗВ – 105 од.
  • засоби ППО – 54 од.,
  • літаків – 143 од.,
  • гелікоптерів – 134 од.,
  • автомобільної техніки – 1249 од.,
  • кораблі /катери – 7 од.,
  • цистерн з ПММ – 76,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 89.
  • спеціальна техніка – 24.
  • пускові установки ОТРК/ТРК – 4.

11:45. Ігор Лапін: Кремль може завдати ядерного удару по Маріуполю

11:30. Михайло Подоляк: «Введіть ембарго на енергоресурси, закрийте порти!»

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк у Твіттері про вбивства мирного населення у Бучі:

«Київська область. Пекло 21-го століття. Тіла розстріляних чоловіків та жінок зі зв'язаними руками. Найжахливіші злочини нацизму знову у Європі. Це спеціально зробила Росія. Введіть ембарго на енергоресурси, закрийте порти. Зупиніть вбивства зараз!»

11:10. Жахливі кадри із Гостомеля. Мрія. Що залишилося від найбільшого літака?

10:40. Карта бойових дій на сході та півдні України

10:00. Влада 3 квітня спробує вивезти людей з Маріуполя та Луганщини

У неділю, 3 квітня, влада спробує евакуювати людей з Маріуполя та Бердянська до Запоріжжя, а також із міст Луганщини, повідомила голова Мінреінтеграції Ірина Верещук під час брифінгу.

09:45. Ворог атакував Одесу з повітря

Російські війська завдали авіаударів по Одесі, у деяких районах міста видно задимлення. Про це повідомили ОК Південь та прес-секретар Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

ОК Південь: «Одесу атакували з повітря. У деяких районах зафіксовано пожежі. Частина ракет збита ППО. Рекомендовано закрити вікна».

У деяких районах міста видно задимлення, у тому числі два вогнища загоряння та сильний дим. Усі відповідні системи та служби працюють над усуненням наслідків. За попередніми даними, жертв немає. В Одеській ОВО закликали одеситів не заважати працювати відповідним службам.

08:05. Розвідка США: путіну потрібна хоч якась перемога до 9 травня

Зі своєю армією путін прагне здобути хоч якусь перемогу в Україні до 9 травня і влаштувати в москві традиційний парад.

CNN: За словами кількох американських чиновників, ознайомлених із останніми оцінками американської розвідки, росія переглянула свою стратегію війни в Україні, щоб зосередитись на взятті під контроль Донбасу та інших регіонів на сході України з датою 9 травня.

За місяць війни російські сухопутні війська не змогли утримати контроль за районами, де вони вели бої. Саме тому, за даними чиновників, путіну необхідно продемонструвати бодай якусь перемогу, і він сподівається взяти під контроль східний регіон України до початку травня.

«У путіна 9 травня буде парад перемоги, незалежно від стану війни чи мирних переговорів. З іншого боку: парад перемоги з якими військами та технікою?», – сказав представник європейської оборони.

Також американські та європейські чиновники стверджують, що будь-які терміни, які москва може встановлювати на словах, не змінюють реальності, і, схоже, росія готується до затяжного протистояння.

07:20. Зведення штабу: командири ворожої дивізії відмовляються воювати

Генштаб Збройних сил України повідомляє про відмову воювати командирів російської армії, а також двох батальйонно-тактичних груп.

Генштаб ЗСУ: За наявною інформацією, морально-психологічний стан особового складу противника та рівень мотивації залишається на вкрай низькому рівні.

06:00. Британія хоче озброїти Україну для оборони Одеси

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон хоче постачати зброю, щоб захистити Одесу та зірвати плани путіна на півдні України.

Британія наполягає на озброєнні протикорабельними ракетами, які потоплять російські військові кораблі. Це також унеможливить обстріл прибережних міст з моря.

Джонсон заявив міністрам про бажання закупити зброю та надати Україні, щоб не допустити настання росіян на Одесу. За словами Джонсона, британські протитанкові ракети вже використовувалися під час оборони Києва.

Раніше повідомлялося, що влада Британії думає над тим, щоб надати Україні ще зброю, оскільки характер розв'язаної росією війни змінився.

05:30. За добу ЗСУ збили 8 повітряних цілей орків

2 квітня Повітряні Сили ЗС України вразили 8 повітряних цілей рашистів.

Українські військові збили 2 літаки (попередньо винищувачі-бомбардувальники Су-34), 1 вертоліт, 1 БПЛА (ОТР), та 4 крилаті ракети.

Під прикриттям винищувачів українська авіація нанесла ракетно-бомбові удари по колонам техніки, логістичним центрам та скупченням живої сили окупантів.

04:50. У Маріуполі загинув литовський режисер

У заблокованому Маріуполі загинув відомий литовський режисер Мантас Кведаравічюс.

Режисер Віталій Манський: «Нашого друга, учасника Артдокфеста, литовського документаліста Мантаса Кведаравічюса, сьогодні було вбито в Маріуполі, з камерою в руках».

У 2016 році Кведаравічюс зняв фільм Маріуполіс про війну на Донбасі. Цей фільм називають людською історією на фоні історичних потрясінь. Світова прем'єра відбулася 14 лютого 2016 року на Берлінському міжнародному кінофестивалі. Фільм розповідає про життя у Маріуполі в умовах кризи.

03:50. Кулеба: 5-й пакет санкцій ЄС проти росії закриє шляхи обходу обмежень

Новий 5-й пакет санкцій Європейського Союзу проти росії закриватиме шляхи обходу введених обмежень.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону сказав: «На сьогодні в Європейському Союзі запроваджено чотири пакети санкцій, паралельно відбувається реально у щоденному режимі оцінка їх застосування, виявляються прогалини.

І ось якраз у п'ятому пакеті санкцій, який незабаром буде прийнято, величезний блок закриватиме виявлені за останній місяць лазівки для обходу санкцій Росії. Не можу розкрити деталі, але скажу, що багато таких шляхів ми закрили на політичному рівні. В рамках пакету санкцій робота проводиться на мікрорівні, тоді як над закриттям лазівок на макрорівні.

Разом із президентом Володимиром Зеленським спілкуємося з іншими главами МЗС та лідерами держав, які росія намагається використати для обходу санкцій. З нами спілкуються також американські та британські партнери, роз'яснюючи наслідки обходу санкцій».

02:30. Генштаб: Інтенсивність обстрілів з боку рф знизилася

Інтенсивність нанесення росією ракетних ударів та ударів із застосуванням високоточної зброї на території України знизилася.

Генштаб: Ворог продовжує здійснювати систематичні ракетні та авіаційні удари по військових та цивільних об'єктах, але інтенсивність нанесення ракетних ударів, а також ударів із застосуванням високоточної зброї знизилася

01:00. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

00:30. Міноборони: усю Київську область звільнили від окупантів

Заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що всю Київську область звільнили від російських окупантів: «Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область – звільнені від загарбників».

На звільнених територіях Київської області військова адміністрація запровадила комендантську годину до 6 ранку 5 квітня.
Українські спецназівці розпочали операцію із зачистки територій.

00:00. Початок 39-го дня війни, 3 квітня

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.