Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 23 березня 2022, 02:28
24708
2

Обстановка по кайфу. День 27. Перелітні птахи атакують бункер путіна

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за вівторок, 22 березня

| Оновлено 23 березня 2022, 02:28
24708
2
Обстановка по кайфу. День 27. Перелітні птахи атакують бункер путіна
Twitter

27-й день війни. 22 березня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 22 березня

23:59. Звернення Президента України Володимира Зеленського

23:30. Росіяни знищили залізничну станцію Павлоград-2, загинула людина

У Павлограді Дніпропетровської області російські війська ракетним ударом знищили залізничну станцію, загинула людина.

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко: «Ракетні удари у Павлограді. Знищено залізничну станцію Павлоград-2. Зруйновано залізничне полотно та рейки. Зійшли з рейок 15 вантажних вагонів. Загинула одна людина. Рух через станцію зупинено на невизначений час».

23:10. У кремлі сказали, в якому випадку можуть використати ядерну зброю

Прес-секретар президента рф дмітрій песков заявив, що росія може використовувати ядерну зброю, тільки якщо бачитиме загрозу існуванню країни:

«У нас є концепція національної безпеки, вона у відкритому доступі, ви можете прочитати всі причини, через які може використовуватися ядерна зброя. Тобто, якщо буде загроза існуванню країни, воно може бути використане відповідно до нашої концепції. Інших причин, згаданих у цьому тексті, немає».

23:00. Ірина Верещук про гуманітарні коридори

22:40. За добу на Сході України знешкодили 54 російські військові та 5 танків

За добу українські захисники в районі оперативно-тактичного угруповання Схід відбили три атаки російських військ.

Оперативно-тактичне угруповання Схід: «Незважаючи на численні спроби, російським військам не вдається прорвати оборону. 22 березня росіяни здійснили 3 атаки, всі спроби були успішно відбиті.

Втрати військ РФ склали: 54 особи, танки – 5 (знищено – 3, пошкоджено – 2), САУ, знарядь – 1, АТ – 5, літаки – 2, БПЛА – 2, спеціальна техніка – 1, захоплено БМП-3 – 3 .

З кожним днем ​​ворог втрачає все більше людей та техніки. Окупанти кидають у бій непідготовлених та деморалізованих людей. Водночас, українські воїни мотивовані, адже знають, що відстоюють свою країну, свою землю, захищають власні сім'ї та своїх дітей. Тому перемога України – лише питання часу».

22:00. Під Маріуполем окупанти захопили евакуаційну колону

Представники так званої ДНР захопили евакуаційну колону із працівниками ДСНС на узгодженому маршруті біля Мангуша під Маріуполем.

Глава МінТОТ Ірина Верещук: «Сьогодні на коридорі, який ми спробували ще раз відкрити, є колона автобусів, є працівники ДСНС, яких захопили представники ДНР. Вони стоять біля Мангуша, зараз там зупинилися. Ми намагаємось їх витягнути всіма силами. Це визначений коридор, ми його погодили, погодили з Червоним Хрестом і зараз людей тримають у заручниках. Повідомляють, що техніка буде вилучена, а людей, можливо, відпустять, а можливо й ні.

З Маріуполя хочуть, але не можуть виїхати понад 100 тисяч людей. Коридору немає як такого. А ті, що є, тільки для легкових автомобілів та для тих, хто може йти пішки. Уявіть, людям доведеться йти 10, 20 та більше кілометрів на пункт, де ми могли б їх посадити в автобус та відвезти до Запоріжжя безпечніше.

Досі складно оцінити масштаб катастрофи в обстріляному окупантами драмтеатрі в Маріуполі, оскільки рятувальники не можуть дістатися туди через постійні обстріли. Проте є відома інформація, що люди могли самостійно врятуватися, хоча б якась частина».

21:20. ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Питання щодо компромісу з рф можуть винести на референдум»

Президент України Володимир Зеленський заявив, що формат компромісів щодо гарантій безпеки та тимчасово окупованих територій на переговорах між Україною та рф може бути винесений на всеукраїнський референдум:

«Я пояснював усім переговорним групам: коли ви говорите про всі ці зміни, і вони можуть бути історичними, ми нікуди не дінемося, ми прийдемо до референдуму. Народ повинен буде сказати та відповісти на ті чи інші формати компромісів.

А ось якими вони будуть – це вже питання нашої розмови та розуміння між Україною та рф. Тому в будь-якому разі я готовий піти на все, якщо ця моя позиція буде з нашим народом».

Зеленський зазначив, що Україну не беруть до НАТО, бо бояться Росії: «І нам треба заспокоїтися, сказати: окей, є інші гарантії безпеки. Є країни НАТО, які хочуть бути гарантами безпеки, які, на жаль, не можуть нам дати стовідсоткове членство в альянсі, але готові робити все, що мав би робити альянс, якби ми були членами альянсу. І я вважаю, що це є нормальний компроміс».

За словами Зеленського, у питаннях гарантії безпеки йдеться про конституційні зміни та зміни українського законодавства.

20:30. Черговий випуск мультфільму Масяня присвячений війні.

20:05. Російському опозиціонеру Навальному дали 9 років суворого режиму

Навальний: «Дурниця це все. Цифри не мають значення. Це табличка над нарами, от і все. І просто чекати ні я, ні мої товариші не будемо. Ми не просто продовжуємо роботу Фонду боротьби з корупцією, ми виведемо його на новий рівень. Фонд стане глобальною міжнародною організацією».

19:40. Маріуполь: ЗСУ збили російський літак, який бомбив місто

У вівторок, 22 березня, українські захисники збили ворожий літак, який останнім часом скидав бомби на Маріуполь.

Маріупольська міськрада: «Сьогодні є і добрі новини! О 16:45 у районі басейну Нептун наші захисники збили один із літаків російських окупантів, який останніми тижнями знищував наше місто.

Хай буде з кожним ворогом! З кожним, хто посягнув на нашу свободу, на наше місто!»

19:00. Новий обстріл у Києві. На Оболоні горіла вантажівка та дві будівлі

В Оболонському районі Києва внаслідок ворожого обстрілу горіла вантажівка та дві будівлі.

ДСНС: Повідомлення про подію надійшло столичним рятувальникам 22 березня о 13.10. Рятувальники о 14:38 локалізували пожежу, о 15:00 – ліквідували. На місці працювали 4 одиниці техніки та 20 осіб особового складу ДСНС. Інформація про жертв та постраждалих уточнюється.

18:20. Кривий Ріг: під містом ворожа ДРГ підірвалася на міні

Завдяки мінним загородженням навколо Кривого Рогу на одному з полів вибухнула машина диверсійно-розвідувальної групи російських окупантів.

Командування територіальної оборони Кривого Рогу: «Зупинені силами ЗСУ на далеких підступах до Кривого Рогу окупаційні війська намагаються проникнути ближче до міста невеликими групами, а також направляють розвідувальні групи на автомобілях, відібраних у мешканців окупованих районів.

Всі такі спроби зараз успішно припиняються. Ефективну роль обороні грають і заміновані загородження, встановлені ЗСУ. Під ранок на одному з таких загороджень вибухнув автомобіль із ДРГ росіян».

17:50. Арестович розповів, як вкотре знищили орків у Чорнобаївці

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів про черговий успіх у Чорнобаївці під Херсоном:

«Щодо Чорнобаївки на сьогодні. Вночі російські війська з району аеродрому розпочали залпи «Смерчами» по Миколаєву. У відповідь ми їм трохи насипали. Загалом напугали, але в районі 01:30 влучили чітко у боєкомплект «Смерч», і детонацією пошкодило або знищило решту пускових установок.

Але це ще не все. Вдень вони здійснили пуск ракети ППО. Ракета пішла вгору, перекинулася і впала вниз точно на скупчення техніки. Почалася пожежа. Коротше, Чорнобаївка 7,5».

17:30. У Чернігові гуманітарна катастрофа. Немає електрики, люди готують на вогні

У Чернігові вже більше тижня немає електроенергії, з нього поїхало близько половини мешканців.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко в інтерв'ю УП розповів:

«У нас уже понад тиждень немає електроенергії. І в нас сьогодні навіть немає можливості відновити електрику. Навіть якщо це зробити технічно, цього вистачить на годину максимум дві. Непоодинокі випадки, коли під час бомбардувань, оскільки у місті просто немає електрики, немає зв'язку, загиблі просто годинами лежать на тротуарі. Тому що не можна додзвонитися та забрати тіло до моргу.

Дуже багато хто втратив роботу. І вже не мають змоги купити їжу. До того ж, асортимент у магазинах значно погіршився, постачання до міста фактично немає. Немає можливості зберігати продукти. І люди змушені більше їжі готувати у надзвичайних умовах. Вони просто на вулиці розпалюють багаття. Це вкрай тяжко через постійні обстріли. І тут також є питання антисанітарії.

З міста поїхало вже понад половина мешканців. Залишаються, в основному, люди, які потребують опіки, яким нікуди їхати. Міській владі надзвичайно складно справлятися з усіма викликами у місті, а також допомагати людям, які не можуть уявити собі воду чи ліки.

Останніми днями кількість обстрілів з боку військ РФ істотно збільшилася. Російська армія свідомо обстрілює житлові мікрорайони. Ці обстріли відбуваються абсолютно хаотично і націлені на те, щоб залякати людей ще більше.

Немає сенсу зараз вважати кількість зруйнованих будинків у місті, бо ці цифри змінюються щогодини. У нас зруйновано сотні будинків у місті. За нами було випущено кілька десятків крилатих ракет. А для розуміння через падіння однієї ракети в радіусі 30 метрів все житло руйнується. У радіусі 50-100 метрів із стін вибиває електропроводку.

Місто потребує великої кількості запчастин – наприклад, для функціонування водопостачання. Ці запасні частини закінчуються, а волонтери нам не можуть допомогти. Нам потрібна допомога уряду. Нам потрібно, щоб уряд відновив постачання життєво важливих для функціонування міста деталей.

Декілька разів отримував пропозиції здати місто від російських військових. Я подібні смс відправляю в Службу безпеки. А з невідомих номерів не беру слухавку. Кілька таких пропозицій було. Приходять дивні смс-ки дивного змісту, на які я просто не реагую. Ми Чернігів нікому не здамо. Хочу, щоби вся Україна це почула».

16:50. Російські окупанти обстріляли Бровари: снаряд потрапив у завод

Російські військові 22 березня обстріляли з артилерії місто Бровари на Київщині, снаряд упав на територію одного із заводів.

Офіс Генпрокурора: «22 березня збройні сили РФ здійснили артилерійський обстріл міста Бровари у Київській області. Снаряд потрапив на територію одного із заводів, пошкодивши 7 автобусів та господарські будівлі».

За попередніми даними, жертв немає. За цим фактом розслідують провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) УКУ.

16:30. Брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича

16:05. ФОТО. Над Вінницькою областю збили ракету Іскандер

22 березня на території Вінницької області сили української ППО збили російську крилату ракету «Іскандер».

Про це повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов. Подробиці не повідомляються. Останніми днями обстріл центральних і західних регіонів почастішали.

15:40. Чернігів досі без світла, тепла та води

Станом на ранок 22 березня Чернігів залишається без електро-, тепло- та водопостачання через пошкодження об'єктів критичної інфраструктури та активних бойових дій, але комунальні служби працюють, а збройні сили України продовжують відбивати ворога.

Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус: «На сьогоднішній день місто Чернігів без електроенергії, відповідно без водопостачання. Усі служби працюють. Не пишіть, будь ласка, що в тому чи іншому будинку немає світла. Ми всі розуміємо. Служби працюють і роблять все, що потрібно робити за цих умов.

Дуже багато поривів. Багато проблемних питань. Працюють служби майже цілодобово. Тому, будь ласка, майте терпіння. Ми перебуваємо у стані війни.

У Чернігові частково здійснюється лише газопостачання. 21 березня зустрічався з волонтерами та міською владою – вирішували питання постачання їжі мешканцям. Є місця, куди їжа не доїжджає або дуже рідко доїжджає, бо люди сидять у підвалах. ЗСУ продовжують знищувати техніку та живу силу російської армії».

За даними ДСНС, за останню добу на Чернігівщині зареєстровано 10 пожеж. Крім того, піротехніки ДСНС за добу 14 разів виїжджала для знешкодження боєприпасів, що не розірвалися.

15:00. Відеозвернення Володимира Зеленського до народу та політиків Італії

14:30. Подоляк: Зустріч Зеленського та Путіна – ключова для миру

Зустріч президентів України та Росії є ключовою для відновлення миру, така зустріч може відбутися тоді, коли буде напрацьовано можливі компроміси для розмови тет-а-тет.

Учасник переговорів Михайло Подоляк в інтерв'ю ВВС: «Будь-які принципові рішення можуть бути прийняті лише на зустрічі президентів двох країн – РФ та України.

Володимир Зеленський абсолютно в темі, це єдина людина сьогодні, як на мене, яка точно розуміє всі аспекти того, що відбувається сьогодні між двома країнами. Тобто і щодо війни, оборони, наших ресурсів, потреб та того, куди ми можемо зайти чи не зайти. І він є гарантом цього процесу щодо гарантій Конституції України.

Тому, безумовно, така зустріч є ключовою для миру. Вона готується і готуватиметься, у нас є стосунки з нашими партнерами, які хочуть цю зустріч організувати, багато країн, які зацікавлені в тому, щоб гаряча фаза війни закінчилася.

Коли робочі групи в рамках переговорного процесу напрацюють якісь попередні документи і вони будуть передані президентам, вони оцінять, чи це вже є дорожня карта, яку можна обговорювати тет-а-тет. Тоді ця зустріч може бути. Коли вона може бути – я не готовий сказати, бо звучать постійно якісь фрази за два, три дні чи за тиждень. Немає конкретної дати».

14:20. Генштаб озвучив втрати Росії на 22 березня: 15300 військових

З початку повномасштабного вторгнення в Україну втрати Росії склали понад 15 тисяч військових, понад 500 танків, 99 літаків.

Генштаб: Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 22.03 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 15300 осіб,
  • танків ‒ 509,
  • бойових броньованих машин ‒ 1556,
  • артилерійських систем – 252,
  • РСЗВ – 80,
  • засоби ППО – 45,
  • літаків – 99,
  • вертольотів – 123,
  • автомобільної техніки – 1000,
  • кораблі /катери – 3,
  • цистерн з ПММ – 70,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 35,
  • спеціальна техніка – 15.

14:10. Окупанти вбили людей у черзі у магазині Сєверодонецька

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив:

«Окупанти потрапили до магазину у Сєвєродонецьку. Є загиблі та поранені, кількість уточнюється. Орки цинічно забирають життя українців. Спеціально потрапили до черги! Люди просто прийшли по продукти».

Гайдай не уточнив, з чого та з якої відстані обстрілювали.

14:00. Чергове зведення Генерального штабу ЗСУ

За відсутності просування військ на землі російські війська продовжують бомбардувати українські міста та села та стягують резерви до кордонів України.

13:30. ЗСУ знищили колону росіян та збили крилату ракету на Харківщині

Російські окупанти роблять спроби просунутися у бік Харкова, але вони безуспішні.

Голова Харківської ОВА Олег Синегубов: «За минулу добу російські окупаційні війська завдали 84 ударів різних видів. Було зафіксовано завдання ракетного удару, але близько 5 ранку вівторка мобільні підрозділи Збройних Сил України в районі Нової Водолаги збили крилату ракету окупантів.

Серед чергових перемог наших Збройних Сил України – трофеї під час боїв з росіянами на околицях Ізюму. Українська армія знищила колону окупантів, які просто втекли з поля бою, покинувши техніку.

Щодо гуманітарних коридорів: спільно з Офісом президента, віце-прем'єр-міністром Іриною Верещук працюємо над новими гуманітарними маршрутами. Евакуаційні автобуси та гуманітарні вантажі ми підготували. Але, зазначу, щодня ми намагаємося доставляти допомогу в громади, що її потребують».

13:00. Ломаченко відмовився від бою з Камбососом, щоб захищати Україну

Український боксер Василь Ломаченко відмовився від поєдинку з Джорджем Камбососом-молодшим, котрий анонсували перед війною, щоб залишитися та захищати Україну.

Промоутер Лу ДіБелла: «Ломаченко погодився на бій із Камбососом на 5 червня у Мельбурні, але зараз вирішив залишитися в Україні зі своєю сім'єю під час війни проти Росії.

Той бій, який зараз переживає Ломаченко (війна) – важливіший за будь-який боксерський поєдинок. У нас немає нічого, крім величезної поваги до його рішення».

34-річний Ломаченко – член батальйону територіальної оборони. Попри заборону виїзду з країни чоловіків від 18 до 60 років, Ломаченко має такий дозвіл – заради чемпіонських боїв.

12:00. Звільнений Макарів: кожен другий будинок знищено або пошкоджено

У місті Макарів, яке напередодні було звільнено від окупантів, кожен другий будинок пошкоджено або знищено.

Голова поліції Київської області Андрій Нєбитов у Facebook: «Багатостраждальний Макаров. Скільки снарядів тобі не приготував би ворог, відданість, мужність та стійкість місцевих поліцейських залишається незмінною. Правоохоронці працюють у зоні бойових дій, служать державі та захищають громадян».

Він оприлюднив відео, на якому видно пошкоджені та знищені російськими окупантами житлові будинки.

Також ворожий снаряд потрапив до відділення поліції у Макарові. Незважаючи на те, що будівлі відділення вже фактично немає, поліція, за словами Нєбитова, продовжує працювати у місті.

10:30. Росія застосувала нові реактивні снаряди з Торнадо-С по Авдіївці

Російські військові завдали удару по Авдіївці новими реактивними снарядами з РСЗВ Торнадо-С.

Нацполіція повідомила, що окупанти обстріляли місто з авіації та артилерії. Є загиблі та поранені серед мирних жителів. Руйнування зазнали щонайменше 15 будинків.

Поліція продемонструвала фотографію з блоком системи управління 9Б706 від так званого високоточного реактивного 300-мм снаряда 9М544/9M549 для реактивної системи залпового вогню Торнадо-С.

Вони призначені для ураження об'єктів броньованої та неброньованої техніки, а також живої сили.

10:00. Знищені морпіхи рф, які мали десантуватися біля Одеси

В Одеській обласній військовій адміністрації кажуть, що більшість російських морських піхотинців, які наприкінці лютого намагалися висадитися на узбережжі, знищено.

Спікер Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук:

«Друзі, надійшла цікава інформація, дуже приємна. Бо коли говориш про знищених окупантів – завжди приємно. Так от частково той особовий склад, який намагався на початку великої війни висадитись тут у нас, на одеському узбережжі, на жаль не пішов на дно, але на щастя – убитий, знищений та гниє.

Під Миколаєвом, Маріуполем. І такою є доля кожного окупанта. Ну а залишок тих так званих морських піхотинців, які ще бовтаються, як лайно в Чорному морі, це вже на корм бичкам. Але став переживати за бичків, щоби не отруїлися. Російський корабль та російські морпіхи пішли за вказаною адресою».

09:30. Ірина Верещук про гуманітарні коридори.

08:05. Подоляк: Переговори з росіянами йдуть постійно, важко ламаються стереотипи

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, який бере участь у переговорах української та російської делегацій про мир, розповів, що переговори онлайн продовжуються щодня і що Україна не йде на поступки у питаннях територіальної цілісності (BBC).

«Переговори в онлайні точаться постійно, є багато спірних питань, адже президент чітко висловив свою позицію щодо територіальної цілісності, принципових гарантій безпеки – тобто того, що для нас важливі аспекти. Переговори постійно йдуть у форматі онлайн, є багато консультативних груп, які залучені до цього процесу.

Структура переговорів справді складна. Є переговорна група, яку всі знають, а є багато груп, які працюють у різних форматах. Є політичні радники, і це не лише російські чи українські, з нашого боку – це Андрій Єрмак, який працює із політичними радниками з інших країн, які можуть бути країнами-гарантами…

Політичні радники активно працюють у консультаційному режимі. Крім того, є юридичні групи, які мають все вивірити. Також є консультативні групи, які аналізують, як це сприйматиметься українським суспільством.

Між делегаціями є домовленість – не обговорювати напрацювання документа, доки не буде узгоджено компромісну позицію, яка може бути оприлюднена. Російська сторона часто вкидає свої історії, щоб створити психологічний тиск на українську сторону і спровокувати конфлікт в українському суспільстві.

07:25. Команда Навального розповіла про 140-метрову яхту путіна

На 140-метровій яхті Шехерезада, власником якої вважають президента росії владіміра путіна, працюють представники федеральної служби охорони.

Опубліковано розслідування команди російського опозиціонера Алексея Навального про яхту Шехерезада.

07:10. Зведення Генштабу ЗС України на ранок 22 березня

Російські окупанти мають запаси боєприпасів і продовольства не більше ніж на три дні.

06:30. Зеленський відзначив, де буде точка для закінчення війни

Президент Володимир Зеленський оцінив роль НАТО та окремих країн-членів у пошуку можливостей припинення війни Росії проти України та вказав точку для закінчення війни.

Зеленський в інтерв'ю світовим мовникам сказав: «Вони мають завтра (після припинення вогню) сказати, що Україну беруть до НАТО чи не беруть. Відповідь проста – нас не беруть, бо бояться Росії. Нам треба заспокоїтись із цим.

Є інші країни НАТО, які бажають бути гарантами нашої безпеки. Ось тут потрібно знайти компроміс. Це буде точка закінчення війни. Це нормальний компроміс – для заходу, України та Росії».

05:30. Нафтогаз: Україна продовжуватиме транзит російського газу, допоки це можливо

Голова правління НАК Нафтогаз України Юрій Вітренко в ефірі Bloomberg відзначив:

«Не можу розкривати деталі політичних дискусій з президентом, росією, Євросоюзом, але як генеральний директор компанії маю забезпечити безперебійний транзит, допоки для цього є технічні можливості.

Україна зараз повністю контролює транзит газу, а Газпром використовує законтрактовані потужності. Великі російські компанії, як і раніше, можуть використовувати свої рахунки на Заході для отримання грошей за експорт нафти та газу. Оплата за транзит проводиться в євро та доларах.

Пропоную заморозити кошти від його продажу на ескроу-рахунках [це рахунок, де кошти зберігаються для виконання зобов'язань за договором обома сторонами] до виведення російських військ з України.

російські війська в Україні дуже обережні з щодо транзитної газової інфраструктури, хоча не шкодують розподільну інфраструктуру, і для нас очевидно, що вони не хочуть завдавати шкоди своїм власним комерційним інтересам та своїм комерційним відносинам. Були спроби з боку Росії втрутитися в роботу трьох компресорних станцій на сході України, однак після попередження про ризики таких дій для транзиту російські війська поводилися по-іншому».

04:40. Треба не дати ворогові перейти річку Ірпінь та піти на Київ

Потрібно утримати ворога з боку Бучі та Гостомеля, які перебувають під окупацією, і не дати йому можливості наступу на Київ.

Керівник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк в інтерв'ю Радіо Свобода: «Поки що під окупацією – Буча, Гостомель – там поки що жодних дій ми проводити не можемо.

Нам потрібно утримати супротивника на спробах перейти річку Ірпінь та перейти у наступ на Київ. Поки що потенціал не дає нам можливості перейти до наступальних дій у цьому напрямку, лише локально. Ми нарощуємо потенціал, а у ворога він виснажується».

03:40. Байден: путін, притиснутий до стіни, застосовує агресивну тактику

Байден прокоментував застосування росією гіперзвукових ракет кінжал в Україні і назвав це жорсткою дією путіна, притиснутого до стіни:

«Якщо ви помітите, росія запустила гіперзвукову ракету, тому що це єдине, що вони можуть упевнено зробити. Як ви всі знаєте, ця зброя з такою ж боєголовкою, як і будь-яка інша ракета, крім того, що зупинити її майже неможливо. Існує причина, чому вони це застосовують.

путін притиснутий спиною до стіни. Але чим більше його притискають, тим до більш агресивної тактики він може вдатися.

В Україну направлено військову допомогу. Україна отримала військове обладнання, яке створює хаос для російських військових, їхніх танків, вертольотів та літаків. Росія, ймовірно, проведе операції під фальшивим прапором (включаючи можливість атаки хімічною зброєю в Україні).

Коли він (путін) починає говорити про щось, що, за його словами, мають намір зробити НАТО, Україна чи Сполучені Штати, це означає, що він сам готується це зробити. Я не шуткую».

03:10. США вже розпочали відправку нової партії зброї в Україну

У Пентагоні стверджують, що відправка нової партії зброї на суму 800 млн доларів вже почалася, проте вона ще не надійшла в Україну.

«Ми все ще доопрацьовуємо відправку, але як вона надійде, як ми вважаємо, дуже скоро. Принаймні перші поставки почнуть надходити незабаром», – заявив журналістам старший представник Пентагону.

Минулого тижня президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги після того, як президент Володимир Зеленський звернувся до Конгресу з проханням про додаткову допомогу.

Інший чиновник адміністрації повідомив CNN, що планується, що доставка обладнання почалася цими вихідними, тому перші надходження повинні надійти вже в найближчі кілька днів. Відвантаження, безумовно, почалися», – сказав чиновник про фактичне прибуття допомоги.

Як зазначається, ці вантажі матимуть вирішальне значення для оборони України від російського тиску, оскільки включатимуть комплекси ППО. Також Україна вперше отримає 100 дронів-камікадзе Switchblade (УП, CNN).

02:20. НБУ підвищив ліміт зняття готівки з валютних рахунків утричі

Національний банк підвищив ліміт на зняття готівкової іноземної валюти в Україні та за кордоном до 100 тисяч грн в еквіваленті. Прес-служба Нацбанку повідомила, що з 21 березня регулятор вносить низку змін до регулювання обігу валюти.

Денний ліміт зняття готівки в Україні з рахунків в іноземній валюті зросте з 30 тисяч до 100 тисяч грн в еквіваленті. Цей ліміт також поширюється зі зняттям валюти за кордоном з рахунків в іноземній валюті, відкритих у банках.

За кордоном зняття валюти з гривневих рахунків обмежено лімітом у 100 тисяч грн на місяць, щоб запобігти виведенню капіталу за кордон у значних обсягах. Денний ліміт 100 тисяч грн на зняття коштів в Україні з гривневих рахунків залишається чинним.

01:50. Звернення Генштабу ЗС України на початок доби 22 березня

01:00. Звернення Президента України Володимира Зеленського

00:00. Початок 27-го дня війни, 22 березня.

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіонка Вімблдона розлучається з чоловіком
Теніс | 23 квітня 2024, 14:18 1
Чемпіонка Вімблдона розлучається з чоловіком

Маркета Вондроушова і Штепан Шимек більше не разом

ФОТО. Моє серце розривається. Фонсека зустрівся з дітьми з Харкова
Футбол | 22 квітня 2024, 09:27 3
ФОТО. Моє серце розривається. Фонсека зустрівся з дітьми з Харкова

Колишній тренер «Шахтаря» відзначився благородним вчинком

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romeoboss
Це що прикол ц приводу бункера
путлера! Не вже з космосу не
можливо вичіслити знаходження
цего самого сховищя і потім хера-
кнуть туди чімось важким щоб ні
хто ні вижив з ціх ублюдків.
Незалежній Україне мір і перемоги
Слав України!!!
zelc006
Ось вони, спражня наша авіація непереможна!