Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 21 березня 2022, 12:07
18628
4

Інформаційна война. День 25. Мізки мишебратів перетворилися на лайно

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за неділю, 20 березня

| Оновлено 21 березня 2022, 12:07
18628
4
Інформаційна война. День 25. Мізки мишебратів перетворилися на лайно
Facebook

25-й день війни. 20 березня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із військовою агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 20 березня

23:59. Звернення Президента України Володимира Зеленського

23:30. Ірина Верещук про гуманітарні коридори

22:55. В Україні водіям заборонено використовувати відеореєстратори

Щоб уникнути розголошення інформації, яка може допомогти противнику дізнатися про переміщення та перебіг виконання завдань сил оборони, водіям заборонено використовувати відеореєстратори.

Керівник Управління зі зв'язків із громадськістю ЗСУ Богдан Сеник сказав:

«Це все здійснюється в рамках кампанії безпеки даних щодо дій українських військових, сил територіальної оборони тощо. Застереження діє для всіх регіонів України.

Воно стосується реєстраторів в авто- та мототранспорті. Заборонено фото-, відеозйомку доріг загального користування, об'єктів загального призначення, об'єктів інфраструктури, блокпостів, укріплень, розташування, зосередження або переміщення військових частин (підрозділів) сил оборони.

Це застереження дуже важливе для всіх регіонів, а насамперед тих, де йдуть бойові дії. Це рішення військового командування доведене до представників військових адміністрацій, вони мають наголошувати на цьому для громадськості».

Командування Збройних сил України звернулося до медіаспільноти з проханням максимально обмежити висвітлення персональних даних, фотографій, що містять особи офіцерського складу (командиров підрозділів), геолокаційної, візуальної, адресної прив'язки до місць виконання ними завдань.

21:45. У небі над Вінниччиною ЗСУ збили російську ракету

У небі над Вінниччиною військові Збройних Сил України збили російську ракету.

Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов розповів:

«25-й день війни. На Вінниччині спокійно. Активні бойові дії не проводяться. Наші ЗСУ продовжують збивати ракети над Вінниччиною. Щойно збито російську ракету. Слава ЗСУ, слава Україні!»

Глава Вінницької ОВА оприлюднив фото, на якому видно, що залишилося від ворожої ракети.

Двома днями раніше, 18 березня, три ракети в небі на Вінниччині були збиті ППО, ніхто не постраждав.

20:00. У Києві уламки снаряда прилетіли у двір багатоповерхівки, 5 осіб постраждали

У Святошинському районі Києва внаслідок влучання уламків снаряда виникла пожежа в житловому будинку.

ДСНС: 20 березня о 13:59 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку Святошинського району столиці.

На місце події негайно прибули пожежники найближчих пожежно-рятувальних елементів. Після прибуття рятувальники встановили, що внаслідок попадання уламків снаряда сталося спалах на балконі 4-го поверху 10-поверхового житлового будинку та двох приватних автомобілів.

О 14:24 спалах локалізовано та о 14:41 – ліквідовано. На місці задіяно 7 одиниць пожежної техніки та 25 осіб особового складу. Проведено евакуацію мешканців з будівлі. Евакуйовано 6 осіб.

Віталій Кличко: Снаряд влучив у двір поруч із десятиповерховим житловим будинком. Будинок пошкоджений, згоріли машини у дворі. Наразі – загиблих немає. 5 людей постраждали. Двох із них було госпіталізовано. На місці працюють медики та рятувальники.

19:45. ФОТО. Іржава бензоколонка. Журнал Time зобразив нинішню росію

Популярний журнал Time на обкладинку чергового номера помістив своє бачення нинішньої росії, яка після початку повномасштабного вторгнення в Україну потрапила під жорсткі санкції.

Країна-бензоколонка тепер має такий вигляд.

18:55. Зведення Генштабу ЗС України

Під час чергової спроби наступу на Київ російські окупанти втратили зведений загін 6-го танкового полку.

17:30. Зовсім збожеволів: путлер хоче задіяти у війні неповнолітніх

Президент росії владімір путін-хуйло і його міністр оборони cергей шойгу-в-тайгу готуються задіяти у війні проти України неповнолітніх.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України:

«Через брак живої сили для поповнення лав окупаційної армії керівництво кремля розглядає можливість залучення до бойових дій неповнолітніх громадян рф.

Відповідний наказ «Про організацію залучення членів військово-патріотичного громадського руху «Юнармія» до проведення спеціальної операції на території України» підписано міністром оборони рф шойгу.

В наказі йдеться про підготовку звітності потенційного людського резерву у віці 17–18 років для залучення до бойових дій у складі окупаційної армії. Вище воєнне керівництво рф має надати пропозиції стосовно проведення підготовки зазначеного особового складу в найкоротші терміни. Контроль за виконанням наказу покладено на начальника головного військово-політичного управління зс рф геннадія жидко.

«Юнармія» – російська дитячо-юнацька мілітарна організація при міністерстві оборони рф. Вирізняється радикальною пропагандистською роботою серед російської молоді. Членами організації стають діти з 8 років.

Аналогічні дії проводилися військовим керівництвом нацистської Німеччини під час Другої світової війни. З 1943 року учні старших класів в підрозділах «Гітлер’югенду» залучалися до служби в зенітно-артилерійських частинах. А з вересня 1944 по січень 1945 року на службу в гітлерівську армію було залучено 150 тисяч неповнолітніх дівчат».

16:50. Провал кадировців: путлер відправив вагнерівців для ліквідації Зеленського

Російські окупанти перекидають в Україну чергові терористичні групи з метою ліквідації керівництва держави – президента, глави ОП та прем'єр-міністра.

Головне управління розвідки Міноборони: «Окупанти перекидають в Україну чергові терористичні групи з метою ліквідації керівництва України.

Сьогодні в Україну почали прибувати чергові групи бойовиків, пов’язаних з наближеним до путіна російським пропагандистом та власником пвк «ліга» (вагнер), євгенієм пригожиним. Основне завдання злочинців – ліквідація вищого військово-політичного керівництва України.

путін особисто віддав наказ на проведення чергових атак одній з небагатьох довірених осіб. Усі попередні спроби закінчились провалом та ліквідацією терористів.

  • Ключові «мішені» найманців: Володимир Зеленський, Андрій Єрмак, Денис Шмигаль.

російські окупанти, не досягши поставлених задач в ході повномасштабної агресії проти України, продовжують спроби дестабілізації роботи української влади, деморалізації суспільства, розкоординації руху опору та гальмування міжнародної взаємодії України. Організація замахів на перших осіб нашої держави є частиною стратегії окупантів.

Зазначаємо: українській армії, спецслужбам та правоохоронним органам добре відомі плани кремля. Ми готові до відпору агресору як на фронті, так і в тилу. Жодні терористичні атаки не матимуть успіху».

16:00. Міноборони порахували знищених російських командирів

На 25-ту добу героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню окупант продовжує зазнавати втрат.

Зведення Міноборони: Підтверджено чергові значні втрати серед вищого керівництва та командного складу з'єднань та військових частин зс рф. Під час боїв отримав поранення командир 346-ї окремої бригади спецпризначення з Прохладного, знищено командирів: 331-ї парашутно-десантного костромського ударного полку; кузниці комдивів – 247 десантно-штурмового кавказького казачого полку зі Ставрополя; 6-го гвардійського танкового червонопрапорного полку з Чебаркуля.

15:30. Втрати окупантів: 14,7 тисяч військових і майже сотня літаків

Збройні сили України знищили близько 14 700 російських військовослужбовців, 74 реактивні системи залпового вогню, 96 літаків.

Генштаб. Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 20.03:

  • особового складу – близько 14700 осіб
  • танків ‒ 476
  • бойових броньованих машин ‒ 1487
  • артилерійських систем – 230
  • РСЗВ – 74
  • засоби ППО – 44
  • літаків – 96
  • вертольотів – 118
  • автомобільної техніки – 947
  • кораблі/катери – 3
  • цистерн з ПММ – 60
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 21
  • Спеціальна техніка – 12.

15:00. Брифінг Олексія Арестовича

14:25. У Кремінній на Луганщині рашисти розстріляли будинок для людей похилого віку, 56 загиблих

Російські окупаційні війська розстріляли з танка будинок для літніх людей у ​​Кремінній Луганській області. Внаслідок атаки загинули 56 людей.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай: «11 березня російські окупанти з танка обстріляли будинок для людей похилого віку в Кремінній. Цинічно та навмисно. Просто підігнали танк, поставили навпроти будинку та почали стріляти».

Внаслідок дій окупантів загинули 56 пацієнтів пансіонату. Ще 15 окупанти, які вижили, викрали і вивезли на окуповану територію в Сватове в обласний геріатричний інтернат. Наразі військові та рятувальники не можуть дістатися до будинку для людей похилого віку.

14:00. Розвідка: еліти Росії хочуть ліквідувати путіна і вже вибрали наступника

Серед російської бізнес-політичної еліти формується група впливових осіб, опозиційних президенту рф владіміру путіну, які задумали його вбити.

Головне управління розвідки Міноборони: «Отруєння, раптова хвороба, нещасний випадок – російська еліта розглядає можливість відсторонення путіна. В середовищі російської бізнесово-політичної еліти формується група впливових осіб, опозиційних до владіміра путіна.  Їхня мета – якнайшвидше відсторонення путіна від влади і відновлення економічних зв’язків із Заходом, зруйнованих через війну в Україні.

Певна частина російської політичної еліти РФ розглядає в якості наступника путіна – директора фсб александра бортнікова. Примітно, що саме бортніков останнім часом потрапив у немилість з боку російського диктатора. Офіційна причина опали керівника фсб – фатальні прорахунки у війні проти Україні.

Саме бортніков та його відомство відповідали за аналіз настроїв населення України та спроможність української армії. Відомо, що бортніков та деякі інші впливові представники російської еліти розглядають різні варіанти відсторонення путіна від влади. Зокрема, не виключається отруєння, раптова хвороби, або інша «випадковість».

Не виключено, що саме з цими процесами пов’язаний нещодавній «злив» розташування чеченських підрозділів на півночі Києва. Інформація надійшла саме від російської сторони. Ймовірно, так керівництво фсб намагається послабити вплив кадирова. Також це може бути спробою завчасно налагодити взаємодію з українською владою в обхід нинішнього керівництва рф».

13:05. Китай намагається зняти російсько-українську війну з порядку денного G20

Китайські ЗМІ пишуть про прагнення керівництва держави заблокувати дискусії про вторгнення РФ до України на порядку денному G20, включаючи саміт групи, запланований на осінь.

Англомовне видання South China Morning Post: Минулого тижня китайські лідери та дипломати докладали спільних зусиль, переконуючи, що Україна не повинна обговорюватися на саміті Групи 20 на Балі, незважаючи на серйозність ситуації.

Китай переконує всіх інших членів двадцятки в тому, що G20 є платформою для вирішення основних економічних проблем і лише їх. Також до цих зусиль активно залучено головуючу державу G20, Індонезія. Втім, впевненості в успіху цих зусиль немає.

Зусилля Китаю відбуваються як у неформальних розмовах, так і публічно. Зокрема, офіційний представник МЗС Китаю Чжао Ліцзянь уже заявив, що G20 не є відповідною платформою для обговорення таких політичних питань, як Україна. Президент Сі Цзіньпін у середу публічно закликав свого індонезійського колегу Джоко Відодо зосередитись у рамках G20 лише на відновленні економіки після коронавірусу.

Китай наполягає на своїй неупередженості по відношенню до української кризи, хоча його відмова критикувати агресію Москви та проросійське висвітлення її контрольованих державою ЗМІ широко сприймаються як мовчазна підтримка Путіна.

12:40. Генштаб: Є велика загроза наступу з Білорусі на Волинь

Генеральний штаб Збройних сил заявляє, що є висока загроза наступу з Білорусі на волинському напрямку.

Генштаб ЗСУ: «Загроза наступу з Республіки Білорусь на волинському напрямку оцінюється як висока. Сили оборони України готові до відсічі. Упродовж найближчих 1–2 днів Білорусь вступить у війну з Україною на боці Росії. Незважаючи на опір з боку рядових військових та жителів Білорусі, рішення ухвалене керівництвом країни».

Джерело – представник силового блоку – відзначило, що білоруси ніде не воювали, не мають ні бойового досвіду, ні зрозумілих їм причин для війни з Україною. Він вважає, що білоруські військові стануть гарматним м'ясом на території України.

Джерело УП у правоохоронних органах: «Ситуація така, інформацію підтверджуємо. Готуємось дати серйозну відсіч. Точно переможемо». Силовики звернулися до білоруських військових: «Це не ваша війна. Але дітям і чоловікам помирати на нашій вашій землі. Зупиніться, допоки такий шанс є».

11:05. Царьов запропонував здати Кривий Ріг, Вілкул відправив його за російським кораблем

Голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул відкинув заклик зрадника Олега Царьова здати місто російським військам.

Олег Царьов: «Наші [російські] війська знаходяться зараз під Кривим Рогом. Очікую від мера Кривого Рогу Юрія Вілкула послідовності. Юрій та Олександр Вілкули раніше були моїми однопартійцями і завжди займали проросійську позицію. Піти на співпрацю з армією Росії – це означає зберегти місто та життя криворожан. Сподіваюся, мер Кривого Рогу ухвалить правильне рішення».

Олександр Вілкул: «Пішов на х*й, зрадник, разом зі своїми господарями!»

10:20. На 20 березня погоджено 7 гуманітарних коридорів

На 20 березня погоджено 7 гуманітарних коридорів у Донецькій, Київській та Харківській областях, зазначила у відеозверненні голова мінреінтеграції Ірини Верещук.

09:40. росіяни знову скинули бомби на місце, де ховалися маріупольці: люди під завалами

19 березня російські окупанти скинули бомби на школу мистецтв №12 у Маріуполі, де ховалися жителі, будівля зруйнована, люди перебувають під завалами.

Маріупольська міська рада: «Вчора (19 березня) російські окупанти скинули бомби на школу мистецтв №12 у Лівобережному районі Маріуполя, де ховалося близько 400 маріупольців – жінки, діти та старі».

Будівля школи зруйнована, а під завалами все ще перебувають мирні люди. Інформація щодо кількості постраждалих уточнюється.

У міськраді зазначили, що російські окупанти продовжують геноцид українського народу та мирних жителів Маріуполя.

09:00. Після значних втрат на війні в Україну кадировців відправили до чечні

чеченських військових російської армії, так званих кадировців, після втрати сотень бійців на війні в Україну відправили до чечні (Радіо Свобода з посиланням на контррозвідку СБУ).

За час перебування в Україні чеченські військові російської армії (також відомі як кадировці на ім'я голови чеченської республіки рамзана кадирова) втратили сотні бійців та 13 березня повернулися до грозного.

У контррозвідці СБУ розповіли про втрати кадировців в Україні, назвали імена командирів чеченських підрозділів росгвардії, які засвітилися неподалік Києва, а також розповіли деталі їхньої участі у російському вторгненні.

08:30. Соцмережі заповнені мемами про Чорнобаївку, де 6 разів знищена техніка орків.

07:15. Гудков: Надії на протести у Росії немає, але є інший сценарій

06:50. Ранкове зведення Генштабу ЗС України

06:20. Ілларіонов: путін приховав справжній план щодо України

05:30. Зеленський: Передній край оборони завалений трупами російських солдатів

Президент Володимир Зеленський повідомив, що передній край оборони України завалений трупами російських солдатів:

«У місцях особливо жорстоких боїв передній край нашої оборони завалений трупами російських солдатів. І ці трупи, ці тіла ніхто не забирає.

По них женуть у наступ нові частини, якісь резерви, які командування російських військ збирає, де тільки може. Ми розуміємо, що росія має просто бездонний людський ресурс і досить багато техніки, ракет, авіабомб.

Але я хочу запитати громадян росії: що з вами зробили за ці роки, що ви перестали помічати ваші втрати?»

04:40. Зеленський: РНБО зупиняє діяльність ОПЗЖ, Партії Шарія та інших

Рада нацбезпеки та оборони зупиняє діяльність в Україні партій, які мають зв'язки України з російською федерацією.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що враховуючи повномасштабне вторгнення росії, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв'язки з країною-агресором:

«Діяльність політиків, спрямована на розкол чи колаборацію, не матиме успіху, але отримає жорстку відповідь.

Тому РНБО вирішила, враховуючи повномасштабну війну, розв'язану рф, і політичні зв'язки, які мають низку політичних структур із цією державою, призупинити будь-яку діяльність низки політичних партій на час воєнного стану.

А саме: Опозиційна платформа – За життя, Партія Шарія, Наші, Опозиційний блок, Ліва опозиція, Союз лівих сил, Держава, Прогресивна соціалістична партія України, Соціалістична партія України, Партія Соціалісти, Блок Володимира Сальдо.

Мін'юст отримав доручення невідкладно вжити в установленому порядку вичерпних заходів щодо заборони діяльності зазначених політичних партій».

03:25. США вивчають, чи не віддасть Туреччина Україні системи ППО С-400

Сполучені Штати неофіційно проконсультувалися з Туреччиною щодо можливості передачі Анкарою Україні російських протиповітряних систем С-400 (Reuters).

За останній місяць після вторгнення Росії в Україну американські чиновники обговорювали цю пропозицію зі своїми турецькими колегами. Зокрема, ця тема коротко порушувалася під час візиту заступника держсекретаря Венді Шермана до Туреччини на початку місяця. Проте жодних конкретних рис ці розмови не набули.

Туреччина навряд чи готова на такий крок і з суто технічного боку, і з політичного, оскільки це зіпсує відносини з Москвою. Офіційно турецька влада не коментувала пропозицію передачі Україні систем С-400.

02:10. Зведення Генштабу: у напрямку Ізюму ЗСУ знищили штурмові підрозділи ворога

Генштаб Збройних сил України звітує про військові дії за всіма операційними напрямками, зокрема ЗСУ відбили ворожу атаку у напрямку Ізюму та знищили ворожі штурмові підрозділи.

01:00. Відеозвернення Президента України Володимира Зеленського

00:00. Початок 25-го дня війни, 20 березня.

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Орлов
Давайте бороться с оккупантами вместе ! https://stoprussia.net
luceorius
Попав на территорию Украины российские солдаты и офицеры проявляют небывалую б'з'дительность, чем существенно ухудшают экологическую обстановку в местах своего пребывания.
iwalshj
Біатлоністка, Віта Семеренко з чоловіком Пацюком Андрієм з початку війни переховуються в росії, Белгородский район. Вони там мають будинок.
Чоловік працював прикордонником на кордоні з московією, можлово має данні про нашу армію.
Чоловік також має статус постійного проживання на території росії!
Поширте будь ласка. Країна повинна знати своїх "героїв"! Такі люди повинні бути позбавленні громадянства України.