Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 13 квітня 2022, 17:22
28971
2

Атака показушної армії. День 20. Країна зі зламаними мізками. LIVE

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за вівторок, 15 березня

| Оновлено 13 квітня 2022, 17:22
28971
2
Атака показушної армії. День 20. Країна зі зламаними мізками. LIVE
YouTube

20-й день війни. 15 березня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із військовою агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 15 березня

23:59. Володимир Зеленський записав чергове звернення до українського народу.

23:23. Ракетний удар по центру Донецька здійснили з території рф

Удар касетними боєприпасами по центру Донецька 14 березня з комплексу Точка-У було завдано з території, контрольованої Росією.

Засновник Conflict Intelligence Team Руслан Левієв розповів: «Є багато фотографій, зроблених самими місцевими жителями Донецька та сепаратистами, де видно ракетну частину ракети Точка-У. Ракетна частина – це, власне кажучи, хвіст ракети. Вона лежить на бульварі Шевченка, і за її положенням видно, що вона хвостом дивиться на південний схід, а ніби лицьовою частиною дивиться на північний захід.

Ракетна частина вона велика, важка, габаритна. Коли бойова частина відділяється у повітрі, ракетна частина зберігає напрямок руху та швидкість.

Ракета прилетіла, зважаючи на все, з південного сходу. А на південному сході по всьому проміжку дистанції 120 км – це радіус досяжності комплексу Точка-У – знаходиться територія, контрольована російськими силами та силами сепаратистів. Там українських сил немає. Ми схиляємось до того, що, з великою ймовірністю, це була провокація».

Левієв пояснив, що журналісти CIT досліджують різні військові конфлікти з 2014 року, і завжди при використанні ракет комплексів Точка-У помічали закономірність, що хвіст ракети, що падає додолу, вказував на напрям запуску.

23:10. Заява Президента Володимира Зеленського після зустрічі з міністрами Польщі, Чехії та Словенії

23:00. Ірина Верещук про гуманітарні коридори

22:30. Михайло ПОДОЛЯК: «Дуже важкий та в'язкий переговорний процес»

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк повідомив, що сьогоднішня частина 4-го раунду переговорного процесу між делегаціями України та Росії завершилася.

Сторони провели час у важкому та в'язкому переговорному процесі, продовження якого буде завтра, 16 березня.

«Продовжимо завтра. Дуже важкий та в'язкий переговорний процес. Є важливі протиріччя. Але простір для компромісу є. У перерві продовжиться робота у підгрупах», – написав Подоляк.

21:55. США надасть Україні 13,6 мільярда доларів!

21:15. Евакуація з Маріуполя.

Сьогодні з Маріуполя гуманітарним коридором на приватних авто виїхало  близько 20 тисяч людей. 

З 4000 авто, які вирушили з міста, 570 вже прибули до Запоріжжя. Інші залишаться на ніч в населених пунктах Запорізької і Донецької областей. Всім надається допомога. 

Всього гуманітарними коридорами сьогодні вдалось евакуювати з заблокованих міст близько 29 тисяч людей, повідомив заступник керівника ОП Тимошенко.

20:55. Яценюк: путін – це Гітлер, лукашенко – Муссоліні, лавров – Ріббентроп, росіяни – вороги навіки

20:20. Арестович: Коли закінчиться війна, чи віддасть Україна Крим та Донбас

20:00. Виступ Володимира Зеленського перед урядом і парламентом Канади

19:45. Журналіста та оператора Fox News вбили під Києвом під час освітлення війни

Фотожурналіст та оператор Fox News П'єр Закжевськи загинув в Україні, разом з ним загинула українка Олександра Кувшинова.

Генеральний директор Fox News Сюзанна Скотт розіслала співробітникам записку, в якій говорилося, що в понеділок було вбито П'єра Закжевськи. Іншого кореспондента мережі Бенджаміна Хола госпіталізовано.

«П'єра було вбито в Горенці, під Києвом, Україна. Вчора П'єр був із Бенджаміном Холлом і збирав новини, коли їх автомобіль потрапив під вогонь».

Інформацію про смерть Закжевськи озвучено в ефірі каналу Fox News. Фотокореспондентові було 55 років. Разом із Закжевськи загинула українка Олександра Кувшинова, вона супроводжувала знімальну групу.

Нагадаємо, 13 березня в Ірпені на Київщині розстріляли 51-річного кореспондента The New York Times, громадянина США Брента Рено.

19:00. Окупанти взяли в заручники лікарів та пацієнтів лікарні у Маріуполі

Рашистські окупанти взяли у заручники лікарів та пацієнтів обласної лікарні інтенсивного лікування у Маріуполі.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко розповів:

«Російські окупанти взяли у заручники лікарів та пацієнтів. Таку звістку встиг передати один із працівників лікарні.

Далі – цитата:« З лікарні неможливо вийти. Сильно стріляють, сидимо у підвалі. Машини до лікарні не можуть під'їхати вже дві доби. Навколо горять багатоповерхівки. До нашої лікарні росіяни нагнали 400 людей із сусідніх будинків. Вийти нам не можна».

Днями російські окупанти практично зруйнували цю лікарню – у основному корпусі від бомбардувань впали плити перекриття. Але персонал та пацієнти продовжували працювати та лікуватися у пристосованому підвальному приміщенні.

Звертаюся до міжнародних правозахисних організацій з вимогою відреагувати на ці злісні порушення норм та звичаїв війни, на ці кричущі злочини проти людяності. Росія та кожен її громадянин, причетний до злочинів в Україні, має бути покараний!»

18:35. Звернення Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля

18:15. рашка не дочекалася, поки її виженуть із Ради Європи, і виходить сама

Віце-спікер російської держдури петр толстой заявив, що генеральному секретареві Ради Європи було вручено листа глави МЗС сергея лаврова про вихід росії з організації:

толстой заявив, що росія виходить з Ради Європи за своєю волею, це виважене та обдумане рішення. Слід зазначити, що у вівторок увечері Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) розглядатиме резолюцію, у разі затвердження якої буде розпочато процедуру повного виключення росії з Ради Європи через війну, яку росія розв'язала проти України.

толстой заявив, що рішення про вихід було прийнято в розпал чергової антиросійської дискусії в ПАРЄ, результатом якої може стати «чергова брехлива русофобська резолюція, що грунтується на домислах, які не мають жодного відношення до реальності». толстой додав, що Росія не планує сплачувати щорічний внесок до Ради Європи.

Під час виходу з Ради Європи росія денонсує Європейську конвенцію про права людини, заявив голова міжнародного комітету держдури слуцький.

17:30. Звернення Президента України Володимира Зеленського: «Ми воюємо за життя».

16:25. Верховна Рада України продовжила воєнний стан до 26 квітня

Верховна Рада України підтримала указ Президента про продовження воєнного стану. За відповідне рішення проголосувало 343 депутатів.

Термін дії воєнного стану спливав о 05:30 26 березня 2022 року. Напередодні президент Володимир Зеленський звернувся до Ради із проханням затвердити його указ про продовження цього режиму ще на 30 днів.

Воєнний стан було введено в Україні 24 лютого після нападу росії. У зв’язку з введенням воєнного стану в Україні громадянам чоловічої статі віком від 18 до 60 років заборонений виїзд за межі країни.

16:00. Виступ Володимира Зеленського на зустрічі лідерів держав Joint Expeditionary Force.

Володимир Зеленський: «Україна зрозуміла, що не стане зараз членом НАТО. Ми розуміємо це, ми адекватні люди. Наш народ це розуміє і ми починаємо розраховувати на свої сили».

15:20. Брифінг Олексія Арестовича

14:30. ФОТО. На це боляче дивитись. У Харкові зруйнували ще три житлові будинки

У Харкові після обстрілу рашистськими окупантами зруйновано ще три житлові будинки.

ДСНС: 15 березня близько 11:00 внаслідок обстрілу пошкоджено три п’ятиповерхові житлові будинки, в одному з яких зруйновано квартири з третього по п’ятий  поверхи в одному під’їзді, без послідуючого горіння. Підрозділами ДСНС врятовано 21 особу та 12 евакуйовано. Від ДСНС залучено 20 осіб та 8 одиниць техніки.

 

14:10. Зведення Генштабу ЗС України

14:00. У Києві в середу комендантська година діятиме весь день

У Києві з 20:00 15 березня до 07:00 17 березня запроваджується комендантська година. Київський міський голова Віталій Кличко повідомив:

«Сьогодні – складний і небезпечний момент. За рішенням військового командування відсьогодні – 15 березня, з 20:00 – в Києві запроваджується комендантська година. Заборона пересування містом без спецперепусток. Виходити можна тільки, щоб дойти до укриття. Комендантська година діятиме до 7 ранку 17 березня».

13:50. На Вінниччині вранці був ракетний обстріл, ракета впала у полі

Сергій Борзов, голова Вінницької ОДА: «20-й день війни. На Вінниччині зранку був ракетний обстріл. Ракета впала в поле.
На щастя, ніхто не постраждав.

До речі, щодо «надсучасної» ракети, яку наші збили два дні тому. Її збили звичайним кулеметом. Закликаю усіх: у кого є чим – давайте пробувати збивати. Летять вони невисоко - майже завжди в один і той самий час».

13:40. ГУР: хуйло та шойгу планують вирубити та продати українські ліси

Держава-окупант планує масові вирубки українських лісів, інформує ГУР МО України. Про це йдеться в листі міністра оборони Росії шойгу «Про можливість вирубки на землях оборони», який адресований особисто путіну.

Документ має на меті отримання дозволу на тотальну вирубку українських «лісів, дерев, чагарників і зелених насаджень». Плануються вирубки «будь-якої інтенсивності і будь-якого віку, незалежно від форми власності та категорії земель з правом використання отриманої деревини».

При цьому, зазначено в листі, невикористану для потреб ЗС РФ деревину буде продано, а отримані кошти підуть на забезпечення армії-окупанта.

На сьогодні без винятку всі ліси, що опинилися на тимчасово окупованих територіях, знаходяться в зоні найвищого ризику. Тотальне вирубування зелених насаджень це черговий страшний злочин окупантів та створення екоциду.

Останній раз подібне на території України відбувалось під час фашистської окупації. Коли загарбники знищували та вивозили матеріальні та природні цінності.

13:15. Відновилися переговори делегацій України та рф

Делегація України та країни-агресора відновили переговори після технічної паузи.

Член української делегації, голова фракції Слуга народу Давид Арахамія повідомив: «Вже продовжуються (переговори)».

Від інших коментарів члени делегації України поки що утримуються. 14 березня українська та російська делегації призупинили переговори для технічної паузи до 15 березня (УП).

13:05. Автор  журналіст Олег Ящук

11:40. Азов умертвив російського генерал-майора

Загін спеціального призначення Азов знищив російського генерал-майора. Також українські солдати вивели з ладу велику кількість ворожої техніки.

«Азов знищив генерал-майора окупаційних військ! Хто з мечем до нас прийде, від меча і загине!», – говориться у заяві полку. Також солдати Азова знищили солдатів 22-ї бригади ГРУ Росії.

11:10. Підсумки ранкових бомбардувань Києва

ДСНС України: 15 березня у Святошинському районі Києва, внаслідок влучання боєприпасу в дев’ятиповерховий житловий будинок, сталося незначне пошкодження будинку з подальшими незначними локальними загораннями на поверхах (останні три фотографії у дописі). О 05:36 загорання локалізовані, а о 05:50 – ліквідовані. Від ДСНС було залучено 10 осіб та 5 одиниць техніки.

Також у Святошинському районі, внаслідок влучання боєприпасу в шістнадцятиповерховий житловий будинок, сталися значні руйнування будівлі з подальшим загоранням з 1 по 16 поверхи. На місці події виявлено тіла двох загиблих людей, 35 громадян врятовано. Від ДСНС залучено 52 чоловіки особового складу та 14 одиниць техніки.

15 березня у Подільському районі Києва, внаслідок влучання боєприпасу в десятиповерховий житловий будинок, сталося загорання з 1 по 5 поверхи. О 06:46 пожежу локалізовано, а о 06:51 – ліквідовано. Підрозділом ДСНС врятовано 1 особу, яку госпіталізовано до лікарні. На місці було залучено 10 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки ГУ ДСНС у м. Києві.

15 березня, у районі Осокорків, внаслідок обстрілу сталося влучання боєприпасів в двоповерховий приватний житловий будинок з подальшим загоранням. О 05:57 загорання локалізовано на площі 10 м кв., а о 06:40 – ліквідовано. Жертв та постраждалих немає. Від ДСНС залучалося 10 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.

10:40. Внаслідок удару по телевежі у Рівному загинуло 19 людей

Число загиблих внаслідок ракетного удару росії по телевежі у місті Рівному, який було проведено орками вранці 14 березня, зросло до 19 осіб.

Голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль: «На жаль, маю поінформувати, що кількість жертв збільшилася. Станом на 08:30 ранку у нас 19 загиблих та 9 постраждалих.

Ця цифра може бути не остаточною, оскільки операція з розбору завалів продовжується. Рятувальникам потрібно ще кілька годин, щоби розібрати всі завали. Тоді стане відомою точна кількість загиблих».

09:30. Ірина Верещук про гуманітарні коридори

09:00. Ранкове зведення Генштабу ЗС України

07:30. Генерал США: через 10 днів у Росії вичерпаються можливості вести активну війну

Колишній командувач армією США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес вважає, що через 10 днів у Росії вичерпаються можливості вести активні бойові дії в Україні:

«Росія перейшла до війни на виснаження, здійснюючи бомбардування по містах, вбиваючи мирних людей на дорогах. Їм не вистачає трьох ключових речей: їм не вистачає часу, не вистачає особового складу, і, я вважаю, у них закінчуються боєприпаси.

Приблизно через 10 днів (це моя оцінка) – за умови, що ми, Захід, не тільки продовжимо, а й посилимо постачання для українських сил, щоб вони могли знищувати російську артилерію, армію та відбивати ракетні удари – росіяни пройдуть точку неповернення, коли вони більше не зможуть вести активних бойових дій у цій війні.

Насправді, частково тут кожен діє наввипередки, тобто українцям треба зуміти вистояти до моменту, коли в Росії завершаться можливості».

07:00. Пентагон: росіяни запустили по Україні понад 900 ракет

З 24 лютого росіяни запустили Україною понад 900 ракет різних типів. Чиновник Міністерства оборони США відзначив, що російські удари стають дедалі більш невибірковими з погляду цілі.

За словами чиновника, за останні кілька днів російські сили не досягли значного прогресу, а майже всі досягнення Росії у безвиході. Натомість українці завдали ефективних ударів по російській бронетехніці, літакам, логістиці та засобам забезпечення. Також йдеться, що росіяни не отримали переваги у повітрі (УП).

06:30. Карта бойових дій

05:45. ВІДЕО. Снаряд влучив у житловий будинок у Києві. Виникла сильна пожежа

Снаряд, випущений окупантами, потрапив до житлового будинку у Києві. Виникла сильна пожежа.

Триває обстріл столиці України рашистськими орками. Виродки обстрілюють звичайні житлові будинки.

У Києві було чути два сильні вибухи. Нині у місті повітряна тривога.

Моніторинг військової активності в Білорусі повідомляє про запуск ракет з Мозиря, Білорусь.

05:00. Радник мера Маріуполя: у місті загинуло вже 20 тисяч мирних жителів

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що загальна ситуація у місті катастрофічна. За його словами, кількість жертв російських обстрілів може наближатися до 20 тисяч:

«Щодо загиблих мирних жителів у нас є дані, які не відповідають дійсності, тому що вони отримані від поліції, погоджені з медустановами. Це невелика купа людей, про яких ми знаємо. На вчора це було трохи більше 1800 людей.

Ще чотири дні тому ми говорили про «оптимістичний» сценарій – близько 10 тисяч жертв на сьогодні. Але зі збільшеною інтенсивністю і з тією жорстокістю, яка зросла в рази, ми можемо говорити про те, що якщо зараз завершиться блокада і ми зможемо розпочати хоча б пошук цих людей, то вже зараз кількість жертв наближатися до 20 тисяч. Але якщо цього не відбудеться найближчими днями, то ця кількість наблизиться до 350 тисяч – усі ті, хто не встиг виїхати.

Ховають хто де – у дворах, на вулицях. Через інтенсивність обстрілу люди не можуть вийти на вулицю навіть поховати близьких. Муніципальні служби не працюють, цвинтар – на території, що контролюється російською армією.

Смерть – вона скрізь, її видно.

У Маріуполя особлива роль була останні 8 років – це останнє найбільше місто в Донецькій області, яке не прийняло ці бананові республіки і не прийняло російську окупацію. І 8 років демонстрували, що таке місто на лінії розмежування – за 10 км від лінії фронту, як воно може відродитися та стати європейським містом. І зараз хочуть показати, що буде, якщо хтось не приймає «російського світу» та його умов. Тут уже нема чого брати, нічим керувати, тут скоро не буде людей.

Все говорить про те, що людей замкнули свідомо у місті та знищують. От і все».

За словами радника мера, люди, які вибралися з міста за раніше узгодженим маршрутом на приватних авто, виїжджають на свій страх і ризик, адже немає гарантій з боку російської армії.

04:40. Джерело: Китай готовий піти на негласну підтримку санкцій, пу засмутився

Президент росії владімір путін отримав від Служби зовнішньої розвідки (СЗР) доповідь, зміст якої його дуже засмутив.

За інформацією СЗР, Китай та США ведуть активні переговори щодо вирішення спірних питань у сфері економіки та фінансів, а також обговорюють військово-політичний аспект у світлі розгляду цих проблем. Майже з усіх важливих питань знайдено компроміс.

За даними СЗР, Китай готовий піти на офіційну, частково негласну підтримку санкцій США та Євросоюзу проти росії у відповідь на економічні преференції. Також Пекін нібито готовий знизити рівень напруженості навколо Тайваню. Якщо ці угоди будуть досягнуті, то це може фатально позначитися на економіці росії вже в найближчому майбутньому.

путін вже сьогодні проведе кілька нарад у різних форматах для обговорення цієї доповіді та опрацювання перспектив подальших дій. Якщо інформація, подана СЗР, знайде своє підтвердження, це фактично ставить хрест навіть на гіпотетичних перспективах виходу росії з економічної кризи. І в цих умовах кожний день путіна при владі наближатиме розвал країни та катастрофу для всього російського народу.

Є, щоправда, варіант ще гірший, коли щур, загнаний у кут, розпочне ядерну війну. Щоб уникнути катастрофи, путін повинен бути відсторонений від прийняття будь-яких рішень або ліквідований. Інших варіантів немає. [ТГ-канал Генерал СВР]

03:30. Курам на сміх! Друга армія світу просить у Китаю жерти

CNN повідомив про нові подробиці запиту від кацапстану до Китаю. Виявляється, рашка попросила Китай про військову та економічну підтримку. Серед запиту про допомогу – упаковані військові продовольчі набори, що не псуються, тобто їжа готова до вживання.

раша просить Китай поставити сухі пайки – харчові продукти, які довго зберігаються, що видаються солдатам в умовах, коли неможливо своєчасно постачати війська продовольством. російська армія в Україні має значні проблеми з харчуванням, через що постійно вдається до мародерства.

Цей запит підтверджує основні логістичні проблеми, які, за словами військових аналітиків та офіційних осіб, перешкоджають російському прогресу в Україні та ставить питання про серйозну неготовність російських збройних сил.

Від Китаю раші також необхідні зенітні ракетні комплекси, безпілотні апарати, розвідувальне обладнання, бронетехніка та машини тилового забезпечення. Виходить, мордор хоче отримати китайські дрони.

Радник Джо Байдена Джейк Салліван провів у Римі переговори з китайським представником Янгом Цзечі. Салліван висловив стурбованість взаємодією Пекіна з РФ на тлі подій в Україні. І попередив про можливі наслідки, повідомили у американській адміністрації. Що на це відповіли китайці, не повідомляється.

02:30. Викраденого мера Мелітополя Івана Федорова орки вивезли до Луганська

Російські орки вивезли викраденого мера Мелітополя Івана Федорова до окупованого Луганська.

Запорізька обласна військова адміністрація: «За наявною інформацією на сьогоднішній день, викрадений мер Мелітополя Іван Федоров перебуває в окупованому Луганську, де йому інкримінують справу про «тероризм».

Міський голова Дніпрорудного Євген Матвєєв також у полоні окупантів, але його доля невідома».

В окупованому Бердянську пройшов мітинг протесту, а у Мелітополі провести мітинг на підтримку мера Івана Федорова окупанти не дали. Озброєні російські військові оточили площу та відтіснили людей. Свої дії вони супроводжували попередженнями щодо гучномовців про заборону мітингів.

Мелітопольці з першого дня в'їзду російських окупантів до міста виходять на мітинги та скандують українською та російською мовою «Мелітополь – це Україна» та «Додому, поки живий!»

11 березня окупанти викрали мера Мелітополя Андрія Федорова на вулиці. Момент викрадення був зафіксований на камерах зовнішнього спостереження.

02:00. Зведення Генштабу ЗС України на початок доби

01:00. ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Починаємо податкову реформу, скасовуємо перевірки для бізнесу»

Президент України зробив чергове звернення до українського народу.

01:30. Воєнний стан в Україні буде продовжено ще на місяць

Президент України Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроект щодо продовження воєнного стану в країні ще на місяць. Відповідний документ з’явився на сайті українського парламенту.

Після нападу Росії на Україну вранці 24 лютого в країні було введено воєнний стан на один місяць – до 24 березня. Рішення про продовження воєнного стану має набути чинності 24 березня і буде розраховане ще на місяць.

Внесений Зеленським законопроект буде розглянуто під час пленарного засідання Верховної Ради.

 

00:30. Антивоєнний бунт! Журналістка показала в ефірі РосТВ плакат «Ні війні»

Російська журналістка Марина Овсяннікова влаштувала антивоєнний бунт і показала в ефірі РосТВ плакат «Нівійні».

У програмі Врємя на Першому каналі до студії увійшла співробітниця телеканалу та розгорнула банер проти російської пропаганди. Вона тримала великий плакат із антивоєнними гаслами прямо за спиною у ведучої. Відео антивоєнної акції побачили багато глядачів РосТВ.

На плакаті було написано: «NO WAR. Зупиніть війну. Не вірте у пропаганду. Тут вам брешуть».

Після акції протесту Марину Овсяннікову затримано, їй загрожує адміністративна відповідальність.

00:00. Початок 20-го дня війни, 15 березня.

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіонка Вімблдона розлучається з чоловіком
Теніс | 23 квітня 2024, 14:18 1
Чемпіонка Вімблдона розлучається з чоловіком

Маркета Вондроушова і Штепан Шимек більше не разом

Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко
Футбол | 23 квітня 2024, 12:00 0
Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко

19–22 квітня відбулися матчі 32-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
-smart--Forever
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
-smart--Forever
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил