Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 12 березня 2022, 06:08
33080
4

Країна без майбутнього. День 16. Розпочинається денацифікація мордору. LIVE

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за п'ятницю, 11 березня

| Оновлено 12 березня 2022, 06:08
33080
4
Країна без майбутнього. День 16. Розпочинається денацифікація мордору. LIVE
Getty Images/Global Images Ukraine

16-й день війни. 11 березня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із військовою агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 11 березня

23:59. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

22:40. БУТУСОВ: «Росії більше немає, бетонна стіна навколо чумного барака, фіаско Путіна»

22:30. Виступ Президента України Володимира Зеленського перед польським Сеймом.

22:10. Російські орки відкрили вогонь по цивільних об'єктах Миколаєва.

Російські загарбники відкрили вогонь по цивільних об'єктах Миколаєва.

Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім сказав, що окупанти стріляють по містом з північно-східного боку: «Безладна стрілянина по цивільних об'єктах. Орки прикривають свій рух».

За попередніми даними від Суспільне, під час обстрілів Миколаєва російськими окупаційними військами 11 березня одна людина отримала осколкові поранення, три снаряди потрапили в житлові будинки, одна потрапила до котельні та ще одна – до автостоянки. В одному з кафе в місті виникла пожежа, також повідомляють про спалах автомобіля.

21:50. Джерело: хуйло обматюкало лаврова. Світ на межі ядерної катастрофи

Вчорашня зустріч у Туреччині міністра закордонних справ росії лаврова та міністра закордонних справ України Кулеби закінчилася прогнозовано – нічим. Сторони не дійшли згоди з жодного з обговорюваних питань. путін продовжує наполягати на капітуляції України, трохи знизивши вимоги, але капітуляція, за існуючої ситуації на фронті, для України неприйнятна. Наступальний потенціал російських військ за нинішнього становища, на даний момент, вичерпано.

Без підтримки додаткових військ та озброєнь на фронті очікувати швидкої перемоги путіну не доводиться, швидше навпаки, зараз і час, і погода працюють на користь українських позицій. Вимагати капітуляції за такого розкладу від України це, що називається, «робити хорошу міну за поганої гри». лавров на виході до преси виглядав жалюгідно, виправдовуючись і несучи при цьому повну ахінею. Крім слабко завуальованих погроз у стилі «ми не збираємося нападати на інші країни, як не напали на Україну», лавров нічого не видавив.

путін останнім часом злиться і зривається на всіх, хто повідомляє про невдачі, а зараз більшість доповідачів просто не можуть запропонувати позитивний порядок денний.

лавров, учора доповідаючи про результати переговорів, вірніше про їх відсутність, теж отримав свою порцію ненормативної лексики від президента. Але лаврову останнім часом не звикати, він перетворюється на своєрідного хлопчика для биття у господарстві біля путіна. Саме на лаврова президент покладає відповідальність за невдачі на дипломатичному фронті після ультиматуму, який виставив путін США та НАТО за «умовами безпеки» наприкінці минулого року.

У спробах знайти оптимальне та швидке рішення виходу на переможні позиції у розв'язаній ним війні, путін розглядає все більш авантюрні та руйнівні плани.

УВАГА! Вчора президент росії владімір путін дав згоду і розпорядився підготувати теракт на Чорнобильській АЕС, щоб згодом звинуватити в цьому українське керівництво. Суїцидальні схильності смертельно хворого путіна, який вважає, що цей світ не потрібен, якщо в ньому не буде його, ставлять людство на межу ядерної катастрофи. [ТГ-Канал Генерал СВР]

21:15. Ірина Верещук – про підсумки роботи гуманітарних коридорів 11 березня

20:40. Шойгінські мавпи переплутали! У Хорватії розбився російський безпілотник

У Загребі, столиці Хорватії, увечері 10 березня впав безпілотник російського виробництва Ту-141. З'ясувалося, що він прилетів із повітряного простору Угорщини, а звідти – з Румунії. А стартував, схоже, із України.

Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович повідомив, що точно не може сказати, що сталося, це могла бути помилка або втрата управління. Безпілотник кілька хвилин літав над Хорватією, а потім розбився у Загребі. «Добре, що ніхто не постраждав і він обрушився на місці, де немає ні будинків, ні будівель», – сказав прем'єр. Він додав, що проводиться розслідування, щоб встановити причини прибуття, а потім падіння літака. Хорватія зв'язалася з українською стороною, щоб дізнатися про можливі деталі.

Президент Хорватії Зоран Міланович висловив подив у зв'язку з тим, що літальний апарат старого зразка провів більше однієї години в небі над країнами-членами НАТО, але цього ніхто не помітив. Міланович наголосив, що у розслідуванні беруть участь військові служби: «Виходтьб так, що БПЛА прилетів з території України і розбився в Загребі, коли закінчилося паливо. Ми знаємо, який це об'єкт. Він пролетів над Угорщиною понад 40 хвилин, а в хорватському повітряному просторі він був менш як сім хвилин. Це серйозний інцидент».

Як виявилося, хоча це дуже смішно, але шойгінські мавпи хотіли відправити стародавній радянський безпілотник Ту-141 шпигувати над селом Ярунь Житомирської області, проте злегка переплутали, вибрали на карті неправильну точку, і той залетів у співзвучний район Jarun столиці Хорватії – міста Загреб. У результаті там розбився.

20:20. Володимир Кличко звернувся до росіян: «Ви посіяли ненависть навіки»

Колишній чемпіон світу у надважкій вазі Володимир Кличко звернувся до жителів Росії через вторгнення в Україну.

19:40. Вечірнє зведення від Генштабу ЗС України

18:50. Офіс президента: Мера Мелітополя викрали окупанти

Українська влада має інформацію про викрадення російськими окупантами міського голови захопленого Мелітополя Івана Федорова.

Заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенко: «За попередньою інформацією годину тому окупантами було викрадено мера міста Мелітополь Івана Федорова».

За 2 години до цього Іван Федоров запостив у Facebook подяку мелітопольським підприємцям за допомогу тим, хто цього найбільше потребує.

18:30. Білорусь не хоче вплутуватися у війну. Назвали фейком авіаудар по їх території

Міністерство оборони Білорусі спростувало інформацію про ракетний удар по білоруському селі, тоді як Командування Повітряних сил Збройних сил України повідомило про провокацію.

Представник міністерства оборони РБ Інна Горбачова:

«Міністерство оборони однозначно заявляє, що інформація про ракетний удар по білоруському селі є відвертою маячнею. Військове відомство заявляє, що інформація про завдання ударів по території Республіки Білорусь є черговою провокацією і спробою розкачати білоруське суспільство.

Станом на 18:30, незважаючи на заяви українських чиновників та низки ТГ-каналів, ні засоби контролю та розвідки повітряного простору, ні підрозділи МНС, які виконують завдання у цих районах, не підтверджують подібну інформацію».

17:20. В росії заблокували Instagram

За кілька годин після звернення генпрокуратури росії роскомнадзор заявив, що заблокує Instagram.

У кремлівському регуляторі заявили, що блокують соцмережі Instagram через заклики до насильства проти росіян:

«У соціальній мережі Instagram поширюються інформаційні матеріали, що містять заклики до здійснення насильницьких дій щодо громадян Російської Федерації, зокрема, військовослужбовців».

16:45. Російські літаки завдали удару по Білорусі з боку України

Командування Повітряних сил заявляє, що російські літаки розгорнулися над Україною, після чого завдали удару по території Білорусі.

«Сьогодні о 14.30 від ДПС надійшла інформація, що російські літаки зайшли на територію України, розгорнулися над нашими н. п. Городище та Тумень, після чого завдали вогневої поразки по населеному пункту Копані (Білорусь)».

У Повітряних силах додали, що зараз 9 прикордонний загін спостерігає заняття цього населеного пункту ворогом:

«Це провокація! Ціль – втягнути Збройні Сили Республіки Білорусь у війну з Україною!»

15:45. Брифінг Олексія Арестовича, радник голови ОП

15:20. Звернення Президента України Володимира Зеленського на 16-й день війни

14:50. ГУР: хуйло віддало наказ про підготовку теракту на Чорнобильській АЕС

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що путін готує теракт на Чорнобильскій АЕС:

«За наявною інформацією – владімір путін віддав наказ щодо підготовки теракту на Чорнобильській атомній станції. На контрольованій російськими військами ЧАЕС планується створення техногенної катастрофи, відповідальність за яку окупанти спробують перекласти на Україну.

Наразі ЧАЕС повністю відключено від систем моніторингу Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). Станцію знеструмлено. Ресурс наявних дизель-генераторів розрахований на 48 годин підтримки роботи систем безпеки.

Окупанти відмовились надати доступ до станції українським ремонтникам. Натомість туди, за вказівкою Олександра Лукашенко, зайшли «білоруські спеціалісти». Серед них, під виглядом атомників заходять також російські диверсанти для організації теракту.

Разом з тим, протягом останніх днів путінські війська завдали ударів по Запорізькій АЕС та Харківському фізико-технічному інституту (там знаходиться експериментальний ядерний реактор).

Задля імітації причетності українських військових до аварії на ЧАЕС окупанти намагаються створити фейкові «докази» на підтвердження своєї версії. Зокрема, в районі аеропорту Антонов у Гостомелі помічено російські автомобільні рефрижератори, які збирають тіла загиблих українських захисників. Існує імовірність, що їх видаватимуть за вбитих диверсантів в зоні ЧАЕС.

Тобто, не отримавши бажаного результату від наземної військової операції та прямих переговорів, путін готовий вдатися до ядерного шантажу світової спільноти заради поступок щодо підтримки України.

Наразі і Україні, і світ, і сама Росія розуміють, що заяви про причетність України до створення ядерної небезпеки – лише постановка за бездарним сценарієм. 

Незважаючи на це, подібні дії путіна матимуть катастрофічні наслідки для всього світу. Схоже, саме на це і розраховує російський диктатор, вимагаючи неприйнятних поступок.

14:25. Діалог двох божевільних. Тарган вважає, що Україна хотіла напасти на РБ

У рашці відбувся діалог двох божевільних диктаторів світу.

Вусатий тарган-лукашенко розповів хуйло-путіну, що Україна збиралася вторгатися до Білорусі, але завдяки своєчасній спецоперації цього вдалося запобігти. Навіть карту тарган якусь приніс із доказами.

Два безглуздих старих намагаються за рахунок війни утриматися при владі. Таракан править уже 25 років, хуйло – 22 роки.

Новини з дурки від таргана (тезово):

  • До кінця року люди забудуть про конфлікт в Україні.
  • Іноземні найманці йдуть уздовж кордону Білорусі до Чорнобильської АЕС.
  • Україна атакувала б Білорусь, якби не превентивний удар із боку Росії.
  • Ми вже до цього свинства (санкцій) Заходу звикли.
  • Не ми на них нападали. Превентивно ЗСУ розпочали стріляти, коли ми ще за два дні були у вас вдома.

Новини з дурки від хуйла (тезово):

  • СРСР жив у умовах санкцій та вимагав колосальних успіхів.
  • Є певні позитивні зрушення у переговорному процесі з Україною.
  • Практика останніх років показала, що там, де захід ввів проти нас обмеження, ми набули нових компетенцій і відновили старі на новому технологічному рівні.

14:00. Оперативне зведення Генштабу ЗС України.

13:25. ОФІЦІЙНО. УАФ запровадила санкції щодо Тимощука

Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ офіційно затвердив санкції щодо екс-гравця збірної України Анатолія Тимощука. Вони передбачають таке:

  • позбавити Тимощука А. О. тренерської ліцензії рівня Pro, виданої Центром ліцензування УАФ;
  • доручити адміністрації УАФ звернутися до органів державної влади щодо позбавлення Тимощука А. О. всіх державних нагород та почесних звань;
  • позбавити Тимощука А. О. всіх титулів переможця та срібного призера чемпіонату України, Кубку України, Суперкубку України;
  • виключити Тимощука А. О. з офіційного реєстру гравців збірних команд УАФ;
  • заборонити Тимощуку А. О. займатися футбольною діяльністю на території України довічно.

12:40. ФОТО. Ващук із сім'єю вибрався з Гостомеля

З початку війни легендарний екс-захисник «Динамо» Київ Владислав Ващук разом із дітьми опинився у Гостомелі, де весь цей час точаться активні бойові дії.

Сьогодні Ващук повідомив про те, що йому з сім'єю нарешті вдалося вибратися з Гостомеля:

«Друзі! Вчора з дітьми виїхали гуманітарним коридором із Гостомеля. Все гаразд, приходимо до тями. Дякую всім, хто підтримував. Все буде добре. Миру нам усім», – написав Ващук.

12:05. Українська армія звільнила 5 населених пунктів у Чернігівській області

Оперативне команднування «Північ» повідомляє, що українські війська звільнили п'ять населених пунктів на Чернігівщині:

«Сили спротиву, що діють на Чернігівщині, своїми умілими діями, проявляючи при цьому неабияку рішучість, звільнили 5 населених пунктів від кацапської орди. 

Підрозділи російської федерації не спроможні в повному обсязі вести бойові дії. Існує паніка серед офіцерського складу, що їх кинуло вище військово-політичне керівництво. Морально-психологічний стан солдат не сприяє виконанню завдань. 

І як результат маємо над нашими населеними пунктами Чернігівщини державні прапори України і два бронетранспортери, які тепер будуть служити на благо українського народу». 

11:50. У Херсоні пішов із життя екс-гравець Шахтаря

В окупованому російськими військами Херсоні пішов із життя колишній гравець донецького «Шахтаря» Володимир Роговський. Йому було 68 років.

Роговський виступав за «Шахтар» у 1975–1982 роках. Сумарно на його рахунку 21 гол у 179 матчах за донецький клуб.

Роговський відомий тим, що є автором першого в історії голу «Шахтаря» у єврокубках. Він забив його у сезоні 1976/1977 у матчі Кубка УЄФА проти берлінського «Динамо».

11:30. Не дають відступити окупантам. Під Києвом стоять загороджувальні загони кадировців

Загони кадировців стоять під Києвом, щоб змушувати окупантів воювати проти ЗСУ – це вкотре підтверджує, що армія РФ деморалізована. Кадировці стримують вогнем російських окупантів, які відмовляються воювати з ЗСУ або хочуть втекти. Загороджувальний загін не дає відступати російським військовим, загрожуючи смертю.

Член комітету ВР з нацбезпеки та оборони Федір Веніславський повідомив, що в окупаційних військах створюються загороджувальні загони і Росія повторює сталінські та гітлерівські методи ведення війни:

«На Київському напрямку: Київське море, Ірпінь, Гостомель, Буча – там точно стоять спеціальні загони кадировців, які намагаються стримувати вогнем тих російських військових, які уникають зіткнень із ЗСУ. Це дозволяє бути оптимістично налаштованими, бо ворог сильний, але не непереможний. ЗСУ вже стерли фейк про силу російської армії. А найближчим часом ми продемонструємо зовсім іншу війну, від якої загарбники будуть жахатися».

10:45. Вусатий тарган полетів до хуйла

александр тарган-лукашенко вилетів у москву на переговори з презіком росії владіміром хуйло-путіним для обговорення, в тому числі, війни в Україні.

Повідомляється, що у москві вони обговорять «актуальні питання двосторонніх відносин, розвиток союзної кооперації, економічну взаємодію в умовах санкційного тиску». У білорусі пишуть, що на порядку денному також «обстановка в регіоні та в Україні».

10:30. Авіаудар по Луцьку: вже відомо про 2 вбитих та 6 поранених

Голова Волинської обласної адміністрації Юрій Погуляйко повідомив, що кількість жертв атаки на аеродром у Луцьку зросла до двох, ще шість людей отримали поранення.

Було випущено 4 ракети з російського бомбардувальника. Загинули військовослужбовці. Поранених доставлено до лікарні.

10:15. Авіаудари по Дніпру: Попередньо 1 людина загинула

У Новокодатському районі Дніпра сталося три авіаудари по місту – біля дитячого садка та багатоквартирного житлового будинку, також росіяни потрапили у взуттєву фабрику, вона спалахнула. Попередньо 1 особа загинула.

О 08:45 пожежу у будівлі взуттєвої фабрики було локалізовано на площі 500 кв. м.

10:00. В Івано-Франківську сталися вибухи в районі аеропорту

В Івано-Франківську сталися вибухи у районі аеропорту, а система тривоги не спрацювала. Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів:

«Ворог завдав удару по Франківську! Розбираємось, чому не спрацювала система тривоги. У місті були вибухи. Прошу людей, що живуть у районі аеропорту, згодом залишити ці місця – але зараз залишатись в укриттях.

Жителі Крихівців, Чукалівки, Опришівців, мікрорайону Городок! Не їдьте зараз з дому та не переміщайтеся найближчим часом територією ваших районів! Поки що тримайтеся вдома заради вашої безпеки! Коли небезпека пройде – повідомлю!»

Електроавтотранс повідомив, що тимчасово обмежили рух транспорту у районі аеропорту.

09:50. ФОТО. Окупанти повністю знищили стадіон Десни у Чернігові

Стадіон імені Гагаріна у Чернігові повністю знищено. Внаслідок чергового бомбардування 11 березня ворожі снаряди знищили бібліотеку, трибуни та поле стадіону.

На цій арені домашні поєдинки проводив футбольний клуб «Десна». Стадіон імені Гагаріна вже зазнавав бомбардування рашистів 5 березня.

09:30. Ірина Верещук: 11 березня готують 12 гуманітарних коридорів для евакуації

11 березня в Україні запрацюють 12 гуманітарних коридорів для евакуації з атакованих російськими військами населених пунктів у різних областях.

Про це повідомила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу.

08:20. Генштаб: Росія вже збирає ув'язнених для війни з Україною

Для поповнення сил, які ведуть війну проти українського народу, російські окупанти ведуть вербувальну роботу серед ув'язнених у виправних колоніях.

Генштаб ЗСУ: «При гострій необхідності у поповненні підрозділів ЗС РФ та інших незаконно створених терористичних збройних угруповань у Ростовській області у виправних колоніях продовжується робота серед ув'язнених із пропозицією приєднатися до окупаційних військ в обмін на амністію. До складу збройних сил РФ всіх, навіть тих, хто не має досвіду військової служби.

07:30. Конгрес США остаточно схвалив допомогу Україні на 13,6 млрд доларів

Американський Сенат схвалив виділення 13,6 млрд доларів допомоги Україні.

Близько половини цієї суми спрямовано на озброєння та оснащення України, а також витрати Пентагону на відправку американських військ до інших країн Східної Європи. Інші суми включають гуманітарну та економічну допомогу, зміцнення оборони союзників у регіоні та захист їх енергетичних ресурсів та потреб у кібербезпеці.

Наразі документ направлений на підпис президенту США Джо Байдену. Він сказав, що готове підписати законопроект.

07:05. У Луцьку та Дніпрі прогриміли вибухи. Рашисти б'ють по новим містам

Вранці 11 березня у Луцьку та Дніпрі прогриміли вибухи. В обох містах після повномасштабного вторгнення Росії було відносно спокійно.

Мер Луцька Ігор Поліщук підтвердив інформацію про вибухи і зазначив, що вибухи сталися в районі аеродрому.

Кадри вибухів було опубліковано місцевими жителями у соцмережах. Також кілька вибухів було чутно у Дніпрі. Очевидці говорять про 3 авіаудари. І це перша така атака авіабомбами по Дніпру.

ФОТО. Авіаудар по Луцьку ранком 11 березня

06:45. Джерело: путлер зажадав, щоб тарган заявив про вступ у війну

Президент росії владімір путін всерйоз вирішив забруднити війною свого практично єдиного союзника александра лукашенка. Путін зажадав, щоб лукашенко офіційно заявив про те, що він вирішив взяти участь у війні, вірніше військовій операції на стороні Росії, та надати допомогу наявними у нього в розпорядженні військами та озброєннями.

александр лукашенко вже відповів, що таких поспішних рішень він прийняти не може, і взагалі йому треба радитися з народом і співвідносити свої дії з новою конституцією. На спробу уникнути його вимог путін пригрозив лукашенко втратою влади в республіці білорусь і країни в цілому.

Незважаючи на те, що білоруські війська беруть участь у війні, нехай, в основному, і не в наступальних операціях, лукашенко вперто вдає, що зберігає нейтралітет.

Але зараз, коли білорусь за фактом виявилася анексованою, можливості лукашенка морочити голову та ігнорувати наполегливі прохання путіна дуже обмежені. Якщо лукашенко піддасться і оголосить себе учасником збройного конфлікту, то про суверенітет республіки Білорусь можна забути найближчим часом, цим лукашенко навіть поховає теоретичні можливості зберегти відносну незалежність [ТГ-канал Генерал СВР].

06:20. Саміт ЄС ухвалив рішення щодо підтримки європерспективи України

Неформальне засідання Європейської ради (саміт ЄС) завершилося схваленням декларації, яка містить компромісне визнання перспективи членства України в ЄС.

10 березня у Версалі пройшов екстрений саміт ЄС, присвячений питанням російської агресії проти України. Втім, одним із найбільш спірних положень, які на ньому обговорювалися, стало питання про прагнення України вступити до ЄС.

Дискусія за зачиненими дверима з цього приводу тривала 5 годин. Прийняте рішення щодо європерспективи звучить так:

«Європейська Рада визнала європейські прагнення та європейський вибір України, як зазначено у Угоді про асоціацію. 28 лютого 2022 року президент України, реалізуючи право України обирати свою долю, подав заявку України на вступ до Європейського Союзу.

Рада ЄС без зволікань запропонувала Єврокомісії подати свій висновок щодо цієї заяви відповідно до відповідних положень Договорів ЄС. Прямо зараз, до затвердження цього висновку, ми ще більше зміцнюватимемо наші зв'язки і поглиблюватимемо наше партнерство, щоб підтримати Україну на її європейському шляху. Україна належить до нашої європейської родини».

Рішення має низку позитивних зрушень порівняно з попередніми формулюваннями, однак у ньому немає посилань на статтю 49 Договору ЄС про процедуру приєднання до Союзу, а також немає згадок про прискорену процедуру, про прийняття якої просила Україна.

05:40. Карта бойових дій.

05:20. Вікторія Сюмар про підставу для путіна, загиблих депутатів та військове вирішення для України

04:40. Кадиров скаржиться на бандерівців: повідомляють родичам солдатів про їхню смерть в Україні

Українці дзвонять родичам солдатів-окупантів родом із Чечні та інформують їх близьких про смерть військовослужбовців росармії в Україні. Голові Чечні рамзану кадирову це не подобається, оскільки, на його переконання, вони нібито живі, але без зв'язку. Кадиров заявив, що повідомляти родичів про смерть російського солдата – це мерзенні та низькі методи психологічного впливу.

кадиров переконує, що номери мобільних телефонів цих родичів «бандерівські банди» знаходять нібито у відкритих базах даних, при цьому не уточнює, де саме в інтернеті опубліковано поіменний список складу військ, спрямованих на війну в Україну з Чечні, і де вказані мобільні номери родичів цих військовослужбовців.

Українські бійці дійсно часто після вдалих боїв з ворогом збирають російські телефони, які перебувають у небіжчиків, і дзвонять до рф за номерами, які підписані в пристроях мама або тато, щоб повідомити людей про смерть їхнього сина в Україні при спробі окупації чужої країни.

кадиров: «Вони, використовуючи загальнодоступні бази телефонів, обдзвонюють родичів військовослужбовців і повідомляють їх про їхню смерть. Звичайно, це неправда, але родичі часом не можуть додзвонитися до військовослужбовця, тому що він перебуває на важливому завданні і не може використовувати стільниковий зв'язок» [УП].

04:10. Вечірнє звернення Ірини Верещук про гуманітарну ситуацію

03:40. Українська армія розбила дві колони ворожої техніки та вразила 10 літаків

Збройні сили України 10 березня знищили дві великі колони ворожої техніки та вразили 10 літаків окупантів.

Командування Повітряних Сил ЗСУ в Facebook: «10 березня бомбардувальна та штурмова авіація Повітряних Сил за вогневої підтримки вертольотів армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України завдала нищівного удару по двох великих колонах техніки російських фашистських окупантів. За попередньою інформацією – це полк десантних військ РФ з повним комплектом техніки: танки, БМП, Гради та ін.»

За інформацією зенітних ракетних військ Повітряних Сил, вражені чотири повітряні цілі – попередньо, три штурмовики Су-25 окупантів та Су-34, який після поразки не долетів до власного аеродрому та впав на території Росії. За інформацією авіації Повітряних Сил, теж вражені не менше чотирьох повітряних цілей, переважно літаки Су-25.

Також є інформація і від підрозділів Сухопутних військ, підтверджена фотоматеріалами, які на різних напрямках збили два штурмовики окупантів Су-25. Один із них – американським Стінгером.

03:00. Денис Шмигаль – у всьому світі ізолюють рф. Україна переходить на військову економіку

02:30. НАЗК подякувало шойгу за розкрадання коштів на рашкіну армію.

Голова Національного агентства з питань запобіагання корупції (НАЗК) Олександр Новіков направив лист-подяку міністру оборони рф сєргєю щойгу. 

У листі Голова НАЗК висловлює вдячність «за неоціненний внесок у те, що російські засоби та ресурси для нападу на Україну були розкрадені ще на етапі їхнього накопичення на кордоні». 

Копії листа також були направлені на держдуру рф, раду федерації та Фонд боротьби з корупцією. 

Читати: повний текст листа (pdf)

01:40. Зведення Генштабу ЗС України

01:00. Звернення Володимира Зеленського: «Ви що, вирішили провести дехімізацію?»

Володимир Зеленський: «Російські пропагандисти сьогодні помітно пожвавішали. І дуже старалися. Напевно, для того, щоб прикрити злочини своєї армії в Україні. Злочини проти Маріуполя. Проти Донбасу. Проти Харкова. Проти десятків інших міст. Прикрити новими звинуваченнями. Новими-старими фейками.

Вони звинувачують нас. Знову нас! Що ми нібито розробляємо біологічну зброю. Нібито готуємо хімічну атаку. Мене це дуже непокоїть, бо не раз ми переконувалися: хочеш дізнатися про плани Росії – подивися, в чому Росія звинувачує інших.

Що це за звинувачення у підготовці хімічних атак? Ви вирішили провести дехімізацію України? Аміаком? Фосфором? Що ще ви нам приготували? Куди вдарите хімічною зброєю? По пологовому будинку в Маріуполі? По церкві у Харкові? По дитячій лікарні Охматдит?

Я адекватна людина. Президент адекватної країни та адекватного народу. І батько двох дітей. І жодної хімічної чи будь-якої іншої зброї масового ураження на моїй землі не розробляли. Весь світ це знає. Ви знаєте. І якщо ви зробите щось подібне проти нас, ви отримаєте найжорстокішу санкційну відповідь».

00:00. Початок 16-го дня війни, 11 березня.

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Легендарний Касільяс привітав Реал із перемогою над Сіті і відзначив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 08:22 2
Легендарний Касільяс привітав Реал із перемогою над Сіті і відзначив Луніна

Ікер опублікував пост у своєму Twitter, мадридський клуб вибив «містян» із ЛЧ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
-smart--Forever
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
-smart--Forever
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Cartman
Что то наши сливают донецкую область