Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 01 березня 2022, 10:56
54408
1

Набіг орди в Україну. День 5. Ненька б'ється, росіяни йдуть на*уй! LIVE

Sport.ua розповідає про події на фронтах війни за понеділок, 28 лютого

| Оновлено 01 березня 2022, 10:56
54408
1
Набіг орди в Україну. День 5. Ненька б'ється, росіяни йдуть на*уй! LIVE
Sport.ua

5-й день війни. 28 лютого. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із військовою агресією Росії Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Підсумки 5-го дня війни, 28 лютого

  • За добу російські окупанти нанесли шість ракетних ударів (до 30 ракет) та чотири авіаційні удари переважно з боку Білорусі. Від початку відкритої агресії противник застосував близько 180 крилатих та оперативно-тактичних ракет «Іскандер».
  • Ворог продовжує атакувати Харків, місто масово обстрілюють з «градів». Протягом доби у місті загинули 9 людей, 37 поранених, зокрема 3 дитини. Росіяни вбили чотирьох людей, які вийшли з бомбосховища, щоб набрати води. Також сім’я з п’яти людей (троє дітей) живцем згоріла у машині.
  • Мер міста Купянськ та мер міста Південне Александр Брюханов затримані за статтею про державну зраду.
  • У Сумах складна ситуація. Мер закликає місцевих бути готовими до вуличних боїв.
  • В Охтирці під час атаки на місто росіяни підірвали нафтобазу.
  • Російські військові атакували місто Бровари з повітря, внаслідок чого постраждало шестеро людей.
  • Чернігів продовжує тримати оборону міста, а російські війська атакують будинки мирних мешканців з повітря. Вранці у житловий будинок у центрі Чернігова влучила ракета. Щонайменше одна людина постраждала. За кілька днів у місті уже обстріляли близько 15 житлових будинків.
  • Бердянськ окупований росіянами. Під час захоплення міста постраждали щонайменше двоє: одного вбили, іншого поранили. У Бердянську росіяни розстріляли мирного мешканця за відмову віддати мобільний.
  • У портовому Маріуполі від обстрілів росіян померла 6-річна дівчинка.
  • Загалом росіяни вбили понад 350 мирних українців, ще 1684 людини поранені. Крім того, ворожі солдати і диверсанти вбили 9 поліцейських і 27 – поранили.
  • Загинули приблизно 5300 російських військових. ЗСУ знищили на Сумщині базу росіян із 96 танків і 20 «Градів»
  • Загалом українці збили 29 ворожих літаків, 29 гелікоптерів, розгромили 191 танк, 816 бойових броньованих машин, 74 гармати, один ЗРК БУК, 21 Град, 291 автомобіль, знищили 60 цистерн, 3 БпЛА ОТР, 2 кораблі, 5 засобів ППО.
  • Перші переговори про припинення війни провели українська та російська делегація на кордоні між Україною та Білоруссю. Сторони поки що ні про шо не домовилися.
  • Міністр оборони Олексій Резніков зробив резонансну заяву. Україна обіцяє російським військовим по 5 млн рублів після здачі в полон.
  • Швейцарія уперше в історії порушила свій нейтралітет і вводить санкції проти Росії. П'ятьом російським олігархам, наближеним до Владіміра Путіна, заборонили в'їзд на територію Швейцарії.
  • Україна подала заявку на вступ до Євросоюзу.

Онлайн-трансляція подій, 28 лютого

23:59. Зеленський: Росія відповість за Харків, за військові злочини

Президент Володимир Зеленський заявив, що РФ постане перед трибуналом через військові злочини, які вчиняє. Зокрема йдеться про масивний обстріл житлових кварталів Харкова 28 лютого.

Зеленський: «Жорстокі обстріли мирного Харкова з реактивної артилерії – це, однозначно, військовий злочин. У Харкові немає жодного військового об'єкта, а десятки записів очевидців доводять, що атака російської артилерії була не окремим помилковим залпом, а свідомим знищенням людей, бо росіяни знали, куди стріляють.

За цей злочин точно буде суд. Міжнародний. Це порушення всіх конвенцій. Ніхто у світі не вибачить вам убивства мирних українських людей. Тут Україна. Тут є Європа. Тут 2022 рік. Зло, озброєне ракетами, бомбами та артилерією, слід зупинити негайно. Знищити економічно. Показати, що людяність уміє себе захищати. Я вважаю, що слід розглядати повне закриття неба для російських ракет, літаків, вертольотів.

За 5 днів вторгнення по Україні завдано вже 56 ракетних ударів. Було випущено 113 крилатих ракет. Ось така вона братня дружба».

23:40. Російський хокей теж йде нах*й

Міжнародна федерація хокею (IIHF) провела екстрене засідання для обговорення дій у відповідь на агресію Росії проти України. IIHF ухвалила відібрати у Росії право проведення молодіжного чемпіонату світу з хокею 2022 в елітному дивізіоні.

Збірна Росії відсторонена від міжнародних турнірів, включаючи ЧС-2022, а також інших змагань на всіх вікових рівнях. Це ж стосується клубів. Разом із збірною Росії усуненням покарано і збірну Білорусі.

23:15. Віце-прем'єр Михайло Федоров: «Starink  тут. Дякую, Ілон Маск».

22:55. Російський гандбол теж йде нах*й

Виконавчий комітет Європейської федерації гандболу провів позачергове засідання. Національні збірні Росії та Білорусі, а також російські та білоруські клуби призупиняють участь у європейських змаганнях.

Судді та офіційні особи з Росії та Білорусі не призначатимуться на майбутні матчі до подальшого повідомлення. Лекторів та членів комісії з Росії та Білорусі не буде запрошено на майбутні зустрічі та заходи.

Європейська федерація гандболу жалкує про наслідки для окремих осіб, клубів та національних збірних та сподівається, що відновлення миру дозволить відновити розгляд. Протягом наступних днів буде проведено реструктуризацію різних змагань на рівні клубу та національної команди відповідно до спортивних принципів та існуючих правил.

22:35. Брюссель погодився на екстрене приєднання України до енергосистеми ЄС

Єврокомісія та об'єднання європейських електромереж погодилися розпочати процес екстреного приєднання України єдиної енергомережі ЄС та очікують, що цей процес займе кілька тижнів.

Єврокомісар з енергетичних питань Кадрі Сімсон: «Наш спільний з українською стороною довгостроковий пріоритет – це синхронізація української енергосистеми з європейською замість російської».

Російське вторгнення в Україну розпочалося того дня, коли Україна розпочала тестування роботи енергосистеми в ізольованому режимі, що є першим кроком до підготовки до майбутньої синхронізації з ЄС.

22:15. Президенти 8 країн підтримали негайний вступ України до Євросоюзу

Президенти 8 країн-членів ЄС оприлюднили спільну заяву. В їх числі – Болгарія, Польща, Латвія, Литва, Естонія, Словаччина, Словенія та Чехія.

Вони закликали ЄС негайно розпочати переговори про вступ України до ЄС та надати їй статус країни-кандидата на вступ.

22:10. Офіційне зведення Генштабу ЗСУ України.

22:05. Інформація з Мелітополя.

«Два дні йшли запеклі бої, люди сиділи по підвалах, без їжі та води. Місто практично зрівняли із землею.

Мародери все розтягли, їжі нема. Немає електрики. Мешканці чекають на повернення України до Мелітополя».

21:50. У Кривому Розі перша сирена за весь час війни.

21:45. ФІДЕ різко засудила зрадника Карякіна та заборонила шахи в РФ та Білорусі

Міжнародна шахова федерація ФІДЕ засудила слова гросмейстера серГея Карякіна, який підтримав президента Росії Володимира хуйло-путіна і його спецоперацію проти України.

Карякін до 2009 року виступав за Україну, а потім змінив громадянство на російське.

ФІДЕ заявила, що не сприймає таку позицію серГея Карякіна. Справу Карякіна і російського коментатора серГея Шипова, який приєднався до його думки, розгляне комісія з етики та дисципліни ФІДЕ.

21:15. Це буде удар по РФ від хакерської групи Anonymous

Найвідоміше хакерське угруповання в світі заявило, що 3 березня 2022 року буде проведена наймасштабніша в світі спецоперація – з рахунків усіх росіян будуть зняті усі кошти та переведені на потреби ЗСУ!

Update. Мінцифри України: Нове звернення Анонімуса виявилося фейком. Але паніки серед окупантів точно наведе.

20:45. Надав пальне та їжу. Мер Куп'янська зрадив Україну та сидітиме у в'язниці

Куп'янському міському голові Харківської області Геннадію Мацегорі повідомили про підозру у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України особою, яка є представником влади, та у державній зраді (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Встановлено, що 27 лютого Куп'янський міський голова звернувся до командування ЗС Росії, яке незаконно розташоване на території Куп'янська, з пропозицією надати підтримку та матеріальне забезпечення при знаходженні російських військових на території міста. Мер забезпечив військовослужбовців Росії транспортом, житлом, пальним та їжею на час їхнього перебування.

Мер діяв навмисне, з метою зміни меж території України, про що повідомив публічно в інтернеті. Внаслідок вчинення таких дій територія Куп'янська вийшла з адміністративного підпорядкування органам державної влади України.

20:20. Російський баскетбол дружно відправлено на х*й

Російські баскетбольні клуби усунули від участі у Євролізі та Єврокубку.

Керівництво баскетбольної Євроліги відсторонило російські клуби від участі у турнірах під егідою організації.

Від участі в Євролізі усунуто московський ЦСКА, санкт-петербурзький «Зеніт» та казанський УНІКС. Від участі в Єврокубку відсторонено «Локомотив-Кубань» із Краснодара.

19:50. Росіяни здійснили авіаналіт на Бровари, є поранені

Мер Броваров Ігор Сапожко у Facebook: «Кілька хвилин тому на околиці Броварів у бік Києва було здійснено авіаналіт. Є 6 поранених».

Мер закликав мешканців міста залишатися у укриттях.

19:45. ОФІЦІЙНО. Російські футболісти йдуть за російськими кораблями – на х*й.

FIFA та UEFA усунули збірну Росії від участі у всіх турнірах. Контракт із «Газпромом» розірвано.

19:30. Перший раунд українсько-російських переговорів завершено

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк:

«Українська та російська делегації провели сьогодні перший раунд переговорів, основною метою яких було сьогодні припинення вогню на території України та бойових дій. Сторони визначили низку пріоритетних тем, за якими намітилися певні рішення.

Наразі сторони повертаються до своїх столиць для консультацій для того, щоб ці рішення отримали якісь можливості імплементації в логістичні рішення. Сторони обговорили можливість проведення найближчим часом другого раунду переговорів, на яких ці теми матимуть конкретну практику розвитку».

19:15. ВІДЕО. Балістичні ракети бомблять Київ одразу після переговорів

19:00. Київ. Русня запускає балістичні ракети після переговорів на Прип'яті

Україна поставила російським жорсткі умови, до яких входить повне виведення військ з усієї території України. Перед наступними переговорами Росія хоче підвищити ставки – взяти у кільце Київ та Маріуполь.

Це буде остання спроба русні, до якої готова наша армія. Попереду вирішальний бій. Ми переможемо 🙏

18:30. Сумська область поблизу Лебедина:

Тероборона знищила 96 танків та 20 градів, 8 заправників оккупанта. Спалили все влучанням Байрактара!

18:10. Заявка на вступ до Євросоюзу  підписана Президентом України.

17:45. Московський Спартак, йди на х*й. Російський клуб виключать із Ліги Європи

Московський «Спартака» буде виключено з Ліги Європи, повідомляє німецька преса.

Таким чином, російський клуб не зможе зіграти в 1/8 фіналу ЛЄ з «РБ Лейпциг». Це означає, що клуб із Німеччини автоматично пройде до чвертьфіналу.

Раніше було заплановано, що «Спартак» проведе домашній матч на нейтральному полі, але ситуація швидко змінюється.

17:40. Версія Кремля розмови Путіна з Макроном.

Путін перерахував у розмові умови припинення війни:

  • Демілітаризація та денацифікація України.
  • Її нейтральний статус.
  • Визнання Києвом російського Криму.

Зрозуміло, що на такі умови Україна ніколи не піде (крім, можливо, другого пункту). Якщо такі умови були висунуті на переговорах у Білорусі, то вони, напевно, відкинуті навіть без обговорення.

17:30. Німецький футбольний клуб Шальке розірвав контракт із Газпромом.

Як повідомляється на сайті команди, це рішення не позначиться на фінансовому становищі німецького клубу. Найближчим часом Шальке планує представити нового спонсора, наголосили у прес-службі команди.

17:10. Підла війна: на Охтирку знову скинули вакуумну бомбу

На територію міста Охтирка на Сумщині ворог почав скидати вакуумні бомби. Ці боєприпаси у всьому світі заборонені Женевською конвенцією.

Мер міста Павло Кузьменко (відео): «Скинуто вакуумну бомбу на склад нафтового наливу. Висаджено ємності з нафтою. Ворог підло використовує заборонені Женевською конвенцією вакуумні бомби.

Населений пункт Камиші. Ворог почав убивати мирне населення. Є мародерство. Вони забирають автомобілі. Нехай забирають ці авто, але вони намагатимуться пробиратися ними через кордон»

17:00. Глава кремля володимир путін сховався в бункері на Уралі

Радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко:

«5 день поспіль путін знаходиться у своєму бункері на Уралі. Те, що він у бункері – це 100%. За певними даними, він на Уралі зараз перебуває. І це підтверджують як багато наших російських колег – аналітиків, журналістів, так і про це свідчать певні відомості з відповідних відомств.

Останні 2 роки він просидів у бункері, бо боявся бути зараженим смертельним вірусом коронавірусу. Тепер у нього нова параноя. Тепер він розуміє, що авантюра з українською війною не вдається, він, будучи параноїком по життю, починає ховатися і боятися абсолютно всього».

16:55. Український тренер Юрій Вернідуб вступив у тероборону

Декілька днів тому головний тренер молдовського «Шерифа» проводив матч у Лізі Європи, а сьогодні він захищає Україну від окупанта. В Україні Юрій Вернидуб успішно тренував «Зорю» із Луганська.

16:40. Шмигаль: Україна готує заявку на вступ до Європейського Союзу.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Україна готує заявку на вступ до Європейського Союзу.

Денис Шмигаль у Твіттері: «Історична пропозиція прем'єр-міністра Словаччини Едуарда Гегера щодо членства України у Європейському Союзі. Вже готуємо заявку. Народ України давно зробив свій вибір. Щира подяка за дієву підтримку!»

16:35. На перемовинах України та Росії оголошено перерву

На перемовинах російської та української делегацій у Гомельській області зараз триває перерва (Sputnik Білорусь).

16:20. У Харькові багато вбитих та травмованих після обстрілу міста градами

В телеграм-каналах з'явилися відео з Харкова, де лежать трупи звичайних людей, які просто йшли з продуктами додому. Публікувати не будемо. Лише декілька фото.

16:10. Бердянськ: російський військовий розстріляв мирного чоловіка, той не дав йому мобільний телефон

15:40. Абрамович на прохання Києва допомагає в українсько-російських переговорах

Мільярдер Роман Абрамович на прохання України перебуває в Білорусі для допомоги в переговорах між Україною та РФ в рамках зусиль щодо припинення війни (The Jerusalem Post).

Російський мільярдер, який має тісні зв'язки з єврейськими громадами України та Росії, на прохання влади України перебуває в Білорусі для надання допомоги в переговорах. Цю інформацію підтвердив продюсер Олександр Роднянський, який послався на розмову з Абрамовичем.

15:20. Українська делегація продовжує переговори із росіянами.

Олексій Арестович заявив, що треба вимагати на переговорах виведення всіх російських військ, у тому числі з Криму та Донбасу. Арестович підкреслив, що це його особиста позиція.

15:00. Дмитро Гордон: «Росія, виходь! Грошей не буде! Жратви не буде! Росії буде п**дець»

15:10. Україна хоче увійти до ЄС за прискореною процедурою

Олексій Гончаренко: Відбулось засідання Погоджувальної Ради парламенту. Прийняли такі рішення:

  • Звернутись до Євросоюзу щодо прискореного прийняття України за спеціальної процедури.
  • Звернутись до Генеральної Асамблеї ООН щодо виключення Російської Федерації з Ради Безпеки ООН та взагалі з ООН.
  • Напрацьовуються проекти законів, в тому числі щодо конфіскації всіх активів країни-агресора в Україні.

14:20. Оборонці острову Зміїний живі!

ВМС ЗС України: Стосовно дій РФ біля острову Зміїний

26 лютого, отримавши інформацію, що на о. Зміїний серед наших захисників можуть бути загиблі та поранені, до острову з метою виконання гуманітарної місії було направлено цивільне судно МПРС Сапфір, для  допомоги постраждалим. Разом з екіпажем погодились вийти отці Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їх помічники. Але їх незаконно захопили росіяни. Незаконне захоплення цивільного судна - некомбатанта, що не здійснювали жодного військового завдання, є порушення правил і звичаїв війни, міжнародного гуманітарного права.

Вимагаємо від РФ негайного звільнення незаконно захоплених громадян України. Звертаємось до світової спільноти, до вірян усіх церков з проханням вжити усіх можливих заходів впливу на РФ задля повернення наших громадян.

Щодо морських піхотинців та прикордонників, яких взяли в полон російські окупанти на острові Зміїний.  Ми дуже раді дізнатися про те, що наші побратими живі і з ними все добре!  Але російська пропаганда намагається розкрутити «новину» про те, що начебто влада України «забула», «поховали» своїх підлеглих. 

При цьому морпіхи сміливо двічі відбили напади російських окупантів. Через брак БК вони не змогли продовжити захист острову. У свою чергу, окупанти «забули» повідомити про те, що вони повністю розтрощили інфраструктуру острову: маяк, вишки, антени, тощо. Відповідно, зв'язок із Зміїним був перерваний. Багаторазові спроби зв’язатися із особовим складом та дізнатися про його долю були марними. А постійні обстріли з боку бойових кораблів та авіації РФ не дозволили доправити підмогу за морськими піхотинцями.

Підсумовуючи сказане, хочемо додати, ворог вкотре продемонстрував свою сутність. І знов довів, що віри і правди в його діях і словах немає. А своїх побратимів ми чекаємо з нетерпінням і всією душею.

Служба зв’язків з громадськістю. Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України

14:10. В Охтирці снаряд влучив у нафтобазу

Голова Сумської ОДА Дмитро Живицький: «Охтирка. Підірвано нафтобазу. 12:30».

З усіх боків Сум у місто випливає ворожа техніка: «Є загроза вуличних боїв! Будьте в безпечному місці вдома, подалі від вікон! – заявив голова ОДА.

Вакуумні бомби заборонені Женевською конференцією, проте росіянам це не завадило скинути об'ємно-детонуючий боєприпас на Охтирку.

14:00. Карлик бомбить Харків з вогнем на ураження цивільного населення

Джерело в силових структурах РФ підтвердило, що Путін дозволив відкривати вогонь на ураження по цивільному населенню і цивільній інфраструктурі України з метою придушення опору місцевого населення

В харківських групах пишуть: «Інформувати всіх, нехай їбашать рашистів одразу».

13:40. Російські військові масовано обстріляли Харків із «Градів», десятки жертв.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко: «Харків щойно масовано обстріляний із «Градів». Десятки загиблих та сотні поранених». Точна кількість загиблих і постраждалих наразі невідома. 

Обстріл вівся по кварталу вулиць Гвардійців–Широкінців, Дружби Народів та проспекту Тракторобудівників. Під прицільний обстріл потрапили Державна пожежно-рятувальна частина №22, склади на вулиці Бучми та гаражний кооператив.

13:00. У Білорусі розпочалися переговори української та російської делегацій

Переговори відбуваються на Гомельщині на березі річки Прип'ять. З міркувань безпеки точне місце організатори переговорів не називають. Початок зустрічі транслювали онлайн, але пізніше трансляцію виключили на вимогу російської сторони.

Українську строну представляють:

  • заступник голови МЗС Микола Точицький
  • міністр оборони Олексій Резніков
  • радник голови Офісу президента Михайло Подоляк
  • голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія
  • народний депутат Рустем Умеров
  • перший заступник голови української делегації у ТКГ Андрій Костін.

12:50. Віталій КЛИЧКО: «У Києві мародерів знешкоджуватимуть без попередження»

Мер Києва Віталій Кличко попередив про те, що у місті найжорсткішим чином планують боротися з мародерами:

«Місто живе в нових умовах – умовах воєнного стану та загрози. І хочу наголосити: мародерів, за законами воєнного часу, знешкоджуватимуть без попередження. Кияни! Як тільки бачите підозрілих людей, мародерів, звертайтеся до правоохоронців та військових».

12:20. Рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України. 

Нагадуємо спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України. 

  • UA843000010000000047330992708

Можна відправляти через Приват24 або іншим банкінгом, вибирати Переказ на рахунок

Джерела: Нацбанк України, Генштаб ЗСУ

12:00. Звернення Президента України Володимира Зеленського

11:30. Зеленський закликав Євросоюз невідкладно прийняти Україну

Президент Володимир Зеленський закликав Євросоюз невідкладно прийняти Україну за новою спеціальною процедурою. 

«Вчора я говорив з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн про подальші, ще більш сильні кроки. Європейці усвідомлюють, що наші солдати борються за нашу державу і всю Європу, за мир для всіх країн Європейського Союзу. І це дає нам повне право зробити наступне. 

Ми звертаємося до Європейського Союзу щодо невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою. Ми вдячні партнерам за те, що вони поряд з нами. Але наша мета – бути разом з усіма європейцями і, головне, бути на рівних. Я впевнений, що це справедливо. Я впевнений, що ми на це заслужили. Я впевнений, що все це можливо».

11:00. Звернення ультрас Динамо Київ з групи WBC

Нарешті маємо можливість написати цей текст. Четвертий день, як війна охопила всю територію України. Ультрас Динамо стали до зброї, абсолютно всі фанатські групи мають представників в тих чи інших підрозділах. Також ми займаємось забезпеченням свої хлопців усім необхідним. 

Ми вдячні усім фанатам іноземних клубів за підтримку України! За ваші гроші, за ваші банери, за акції на вулицях ваших міст. За все, що робите для боротьби України з окупантами. Запрошуємо усіх добровольців стати до зброї разом з нами! На даний момент є два варіанти як це зробити:

  • Офіційний. Приїхати до України та вступити до лав територіальної оборони ЗСУ, на базі якої буде сформовано Інтернаціональний легіон. Щодо всіх деталей треба звертатися до аташе з питань оборони посольства України у вашій державі.
  • Неофіційний. Перетнути кордон з Україною, дістатись до Львова (фанати Карпат допоможуть з проживанням), вийти на зв'язок і вирішувати питання доїзду до Києва. Ми організуємо зброю та бойові задачі в столиці України, особливо раді бачити людей з бойовим досвідом. У цього варіанту є кілька нюансів, бо ситуація міняється кожну годину. Ми не знаємо, чи буде безпечною дорога зі Львова до Києва, також зараз автомобілі на іноземних номерах в Україну не впускають.

Тиждень тому ми оголосили про збір коштів на автомобіль для одного з наших побратимів. На даний момент питання стало неактуальним, ми вирішили витрачати зібрані кошти на потреби фанатів Динамо, які захищають Київ. Скоро ми приведемо в порядок фінансову звітність, готові і далі приймати кошти на рахунки:

  • Приватбанк: 4149 6293 0064 1990   
  • Монобанк: 5375 4141 1590 5993
  • Paypal: jworoschbit@gmail.com

Але є більша проблема. За гроші в Україні зараз практично нереально щось купити, маємо дефіцит товарів, продуктів, пального. Нам дуже не вистачає бронежилетів, касок, будь-якого захисту. Якщо ви можете купити і привезти ці речі на кордон з Україною – далі ми вирішимо питання доставки речей до Києва.

Тепер інформація для тих фанатів Динамо, хто вивіз свої родини закордон. Ультрас з усієї Європи пропонують нам допомогу з житлом та забезпеченням побуту. Маємо багато варіантів в Литві, Хорватії, Німеччині, Болгарії, Чехії та багатьох інших країнах. Якщо у вас є необхідність – пишіть нам в приватні повідомлення. 

Ворог зазнає поразки дуже скоро! Слава Україні!

10:30. Російські окупаційні війська тимчасово захопили район міста Бердянськ

Бердянська районна держадміністрація: Ворожа техніка спостерігається в різних громадах. З вечора місцеві мешканці Осипенківської громади повідомляли про рейди окупантів по будинках в пошуках телефонів.

В Бердянську під час операції з захоплення міста постраждало двоє осіб: одного вбито, іншого поранено. За наявною інформацією, постраждалі – охоронці підприємства Бердянські жниварки.

Бердянський відділ поліції розформовано. Міська влада відмовилась від співробітництва з окупантами. Частина комунальних служб працює. Міський транспорт зупинився. Впродовж ночі місцеві фіксували переміщення техніки містом. Зранку в Осипенківській громаді також почався рух.

10:00. Свіжа обкладинка журнала Time

09:30. Втрати Росії живою силою за 4 дні війни становлять приблизно 5300 чоловік

Ганна Маляр: Сумарні орієнтовні втрати ворога з 24.02 по 28.02 станом на 06:00 

  • Літаки 29, Гелікоптери 29, Танки 191, Бойові броньовані машини 816
  • Гармат 74, ЗРК БУК 1, Град 21, Автомобільна техніка 291
  • Цистерни 60, БпЛА ОТР 3, Кораблі/катери 2, Засоби ППО 5
  • Особовий склад: орієнтовно 5300 (уточнюється)

09:25. Переговори між українською та російською делегацією розпочнуться через 1–2 години

Українська делегація діставалася місця зустрічі польським вертольотом [нардеп Євген Кравчук].

09:15. Вірш Олександра Панфілова

09:10. Ранкове оперативне зведення від Генштабу ЗСУ


09:01. Минуло 100 годин з початку жахливої війни.

09:00. Куди зник ковід? Був ковід-ковід, а тепер війна-війна

  • Ковід: я знищу все людство, ось побачите
  • Війна через два роки: пфф потримай моє пиво

08:55. Запам'ятайте: сьогодні - чорний день для російської економіки

Російський рубль на міжнародних торгах обвалився до історичного мінімуму, втративши більше 30% вартості долара та євро. На піку курс долара вранці у понеділок перевищував 117 рублів, курс євро – 132 рублі.

Максим Кац: У додатку Альфабанку спостерігається 1 долар по 166 рублів

08:30. Соцмережі радують новими мемасиками. Аерофлоту довелося скасувати всі рейси до Європи

08:00. У Японії в черговий раз нагадали, що Росія окупувала Південні Курили

Директор департаменту МЗС Японії Хідекі Уяма заявив, що Росія окупувала Південні Курили:

«Території окуповані, і ми вважаємо, що це суперечить міжнародному праву, як і напад російської армії, що здійснюється в даний момент на Україну.

Переговори між Москвою та Токіо про належність островів Ітуруп, Кунашир та Шикотан ведуться із середини минулого століття. При цьому російська сторона неодноразово заявляла, що суверенітет РФ над цими територіями має відповідне міжнародно-правове оформлення та не підлягає сумніву».

07:45. The Times: До Києва вбити Зеленського надіслали вагнерівців

Британське видання The Times повідомляє, що у Києві діють понад 400 вагнерівців, яким Кремль наказав убити президента Володимира Зеленського та його уряд та підготувати ґрунт для захоплення влади Росією.

The Times: «Група Вагнера, приватна військова компанія, керована одним із найближчих союзників президента Путіна олігархом Євгеном Пригожиним, 5 тижнів тому надіслала найманців з Африки з місією убити уряд Зеленського в обмін на солідну плату».

Інформація про їх задум досягла українського уряду в суботу вранці, а за кілька годин Київ оголосив 36-годинну «жорстку» комендантську годину, щоб очистити місто від російських диверсантів.

Столична влада попередила мирних жителів, що всіх, хто виходитиме на вулицю в комендантську годину, розглядатимуть як агентів Кремля і можуть ліквідувати.

За даними видання, вагнерівці чекають зеленого світла від Кремля, щоб атакувати, а до їхнього розстрільного списку також входять прем'єр, весь Кабінет міністрів, мер Києва Віталій Кличко та його брат Володимир, які стали знаковими фігурами на передовій столиці, – загалом 23 особи.

Джерела Times повідомили, що в січні в Україну прибуло від 2000 до 4000 найманців із різними завданнями.

06:10. ВІДЕО. Кадирівці відправились до прабатьків під Києвом (м. Буча)

Дивитися відео [18+]: відео на YouTube

06:00. Давид Арахамія: Переговори підуть або в потрібному напрямку, або як російський корабель

Глава фракції «Слуги народу» Давид Арахамія повідомив, що їде на переговори з представниками РФ і що Україна не має наміру піддаватися тиску агресора: «Переговори підуть або в потрібному Україні напрямку, або як російський військовий корабель».

На запитання, чи їдуть представники України за миром, він відповів: «Ми поїдемо почути пропозиції. А потім уже обговорюватимемо, чи це варто того чи ні».

На прохання одного з коментаторів знайти компроміс і домсягти миру Арахамія відповів: «Готові за мир здати країну? Вийти із підвалу, а тут уже РФ? Як у Криму?».

На раду не дати окупантам відпочити та перегрупуватися під час переговорів голова фракції «Слуги народу» відповів: «Тому й немає вимоги припинення вогню».

05:45. У житловий будинок у центрі Чернігова влучила ракета

У житловий будинок в центрі Чернігова влучила ракета. Розпочалася пожежа, горіли два нижніх поверхи. 

Загоряння вдалося швидко ліквідувати. Травми отримала 1 жінка.

05:30. Окупанти спалили музей в Іванкові, згоріли роботи Марії Приймаченко

У смт Іванків на півночі Київської області згорів історико-краєзнавчий музей, де зберігалися роботи відомої української народної художниці Марії Приймаченко.

Збірниця української старовини та мистецтва, дослідниця та блогер Устина Стефанчук повідомила: «У містечку Іванків згорів історико-краєзнавчий музей. Знищено унікальні твори Марії Приймаченко». Устина Стефанчук звинувачує у знищенні культурних цінностей росіян.

05:20. Андрій Шевченко вийшов на мітинг на підтримку України у Лондоні

Колишній головний тренер збірної України Андрій Шевченко вийшов на мітинг на Трафальгарській площі у Лондоні, присвячений подіям в Україні.

«Зупиніть війну в Україні! Слава Україні», – написав Шевченко у Facebook.

05:10. Василь Вірастюк: «Армія РФ! Пішли ви нах*й! Слава Україні! Разом ми сила!»

Український стронгмен Василь Вірастюк розповів, що чекає на російських окупантів в Україні:

«Я хочу звернутися до наших військовослужбовців та подякувати всім. Хлопці та дівчата! Теороборона міст, наші фахівці, наші підрозділи силові. Ми вам дякуємо. Ми віримо у нас, у вашу потужність, у вашу силу!

А російським гидотам хочу сказати, що ви повертатиметеся додому м'ясом. І потрапите відразу в пекло, тому що раю вам не бачити. Звертаюся до армії РФ! Пішли ви нах*й! Слава Україні! Разом ми сила!»

04:30. Харків. Всю ніч працює українське ППО, збивають те, що летить.

04:20. Андрій Воронін: «Нам не потрібна ваша допомога! Ідіть на х*й»

Асистент головного тренера московського «Динамо» Андрій Воронін висловився про російське вторгнення в Україну.

«Нам не потрібна ваша допомога! Ідіть на х*й», – написав Андрій в Instagram. Раніше повідомлялося, що Воронін залишив Росію після вторгнення РФ до України.

04:00. Карта бойових дій на цей момент.

03:15. Акції проти війни пройшли у півсотні міст Росії: затримано 2700 людей

У неділю на акціях проти війни з Україною у 52 містах Росії затримано понад 2700 людей.

Найбільше учасників акцій проти агресії РФ – у Москві (1259). У Санкт-Петербурзі принаймні 1022 затриманих.

03:00. Російські окупанти вторглися до Бердянська.

В.о. мера Бердянська Олександр Свідло: «Кілька годин тому на територію міста зайшла важка військова техніка, озброєні солдати та розпочали переміщення по всій території нашого рідного міста. До останнього я перебував у будівлі міської ради, але потім туди зайшли озброєні люди, які представилися російськими військовими та сказали, що всі адміністративні будинки під їх контролем і вони беруть під контроль будівлю міськради.

Нам було запропоновано продовжити свою роботу, але під контролем озброєних людей. Вважаю таку пропозицію неприйнятною, тому весь оперативний штаб залишив будівлю. Влада продовжує працювати та координувати роботу оперативного штабу віддалено.

Ми всі залишаємось на місцях і продовжуємо працювати, поки це можливо. Але ми всі маємо розуміти, що йде війна. Бердянськ опинився на лінії вогню. Я не знаю, яким буде завтрашній день, але, на мою думку, сьогоднішня ніч буде дуже важкою. Тому закликаю всіх мешканців зберігати спокій та перебувати у укриттях. А що буде завтра – ми можемо лише здогадуватись. Бережіть себе та близьких».

02:30. Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

02:10. У багатьох містах України оголошено повітряну тривогу.

02:00. Капітанська пов'язка та овації. Як португальці підтримали Яремчука

Український легіонер «Бенфіки» Роман Яремчук вийшов на заміну у матчі 24-го туру чемпіонату Португалії проти «Гімарайншу».

Під час виходу на поле українець отримав капітанську пов'язку та гучні овації від уболівальників. Роман не зміг стримати сліз, і його можна зрозуміти. Португальці підтримали спортсмена із країни, на яку напала Росія.

02:00. Капитанская повязка и овации. Как португальцы поддержали Яремчука

Украинский легионер «Бенфики» Роман Яремчук вышел на замену в матче 24-го тура чемпионата Португалии против «Гимарайнша».

Во время выхода на поле украинец получил капитанскую повязку и громкие овации от болельщиков. Роман не смог сдержать слез, и его можно понять. Португальцы поддержали спортсмена из страны, на которую напала Россия.

01:50. Аналіз ситуації на фронтах війни від Олексія Арестовича

Олексій Арестович: «Російські війська зупинилися на напрямку до Києва. Українська авіація б'є по ворогові. Противник повністю залишив рух, деякі підрозділи відходять, наша артилерія та авіація продовжує завдавати по противнику ударів.

Спостерігається тиша на чернігівському та сумському напрямках. У Харків противник намагався прорватися вдень. Маріуполь тримається, жодних проблем.

Волноваху спочатку зайняв противник, зосередивши зусилля на місці основного удару, але завдяки контратаці Збройних Сил України Волноваху відбили. І там зараз наші війська. Вони локалізують проблеми, які на південь від Волновахи.

Бердянськ зайнятий супротивником, бо там не було наших військ. Місто взяло угруповання, яке йшло з Мелітополя на Маріуполь. Нині вони там».

01:30. Арестович: Росія планує висадку десанту у Миколаєві та Одесі

Олексій Арестович: «За оціночними даними, 11 російських великих десантних кораблів, кожен з яких перевозить комплект приблизно з батальйоном, вийшли в море та шукають пригод десь там, можливо, в районі Одеси, попередньо.

Вони можуть спробувати висадити десант, але побачимо, що таке виконання російськими військовими десантної операції, і що таке виконання українськими військовими – оборонною проти десантної операції. Я думаю, що наші виконають усе, як завжди, краще».

01:00. Переговори з РФ на українсько-білоруському кордоні відбудуться вранці

Переговори української делегації з росіянами, які мають відбутися на кордоні України та Білорусії, відбудуться вранці у понеділок, 28 лютого.

Раніше Федір Веніславський повідомляв, що переговори української делегації з росіянами почнуться пізніше, оскільки команда добиратиметься до кордону з Білоруссю більше, ніж очікувалося. Білоруси також братимуть участь у переговорах, але як спостерігачі.

00:30. Що робити, якщо в самоізоляції скінчилися речі першої необхідності: продукти, засоби гігієни, ліки, а допомогти немає кому?

Можна зателефонувати до районного територіального центру соціального обслуговування КМДА:

  • Голосіївський район +380 (44) 234-98-24
  • Деснянський район +380 (44) 533-72-51
  • Дніпровський район +380 (44) 512-00-35
  • Дарницький район +380 (44) 562-50-60
  • Оболонський район +380 (44) 414-09-41, +380 (44) 411-97-75
  • Печерський район +380 (44) 285-23-59
  • Подільський район +380 (44) 425-05-12
  • Святошинський район +380 (44) 290-55-72
  • Солом’янський район +380 (44) 497-73-27
  • Шевченківський район +380 (44) 236-50-56

00:00. Розпочався 5-й день війни. Руський воєнний корабль, йди на х*й!

Підсумки 4-го дня війни, 27 лютого

  • Були досягнуті домовленості про зустріч української та російської делегацій на українсько-білоруському кордоні.
  • По військовій частині поблизу Володимира зранку був нанесений ракетний удар з Білорусі, одна людина загинула.
  • Ракети Іскандер з Білорусі запустили й по Житомиру. Ще одну ракету, яку було випущено на Київ, військові успішно збили.
  • Українські військові тримають оборону Києва та не дають ворогу можливості прорватись у столицю.
  • Складна ситуація у Василькові, де після обстрілу росіянами виникла масштабна пожежа на нафтобазі.
  • Під час обстрілу Бучі під Києвом одна з ракет влучила у житловий дев'ятиповерховий будинок.
  • Напружена ситуація у Чернігові, де росіяни цілились по міській раді. Постраждали дитяча та доросла стоматології, адмінбудівлі та житлові багатоповерхові будинки.
  • У Корюківцях Чернігівської області поліцейські разом із цивільним населенням без жодного пострілу зупинили російські танки.
  • Бої за Чернігів, Суми не були вдалими для росіян: українська армія дає відсіч ворогу, який несе численні втрати.
  • У Харків змогла прорватись частина ворожої техніки, але була швидко знищена у місті. Харків під контролем ЗСУ, а в полон українським військовим здаються цілі групи по 5–10 росіян, кидаючи техніку посеред дороги.
  • Українські військові відбили у супротивника Волноваху. Тепер місто під контролем ЗСУ
  • На Херсонщині росіяни закріпились у Новій Каховці. Також під контролем Росії знаходиться Купянськ.
  • Під Києвом українські військові знищили російську колону з понад 100 одиниць бронетехніки. Біля Гостомеля також розгромили колону елітного 141 моторизованого полку Росгвардії Чечні та ліквідували його командира Магомеда Тушаєва.
  • Палала ворожа техніка на Сумщині, шестеро росіян взяли у полон, чотирьох знищили. Українські захисники також знищили російську танкову роту разом з особовим складом біля Прилук. У Харкові українські військові знищили колону російських «Тигрів».
  • Неподалік Охтирки російські військові розстріляли автобус із цивільними.
  • На Житомирщині невідомі обстріляли автомобіль поліції – двох поліцейських убили.
  • Під час боїв за Миколаїв загинули двоє патрульних, ще 5 поранені.
  • За перші три доби українські військові знищили понад 700 бойових броньованих машин, 150 танків, 27 літаків, 26 гелікоптерів, 50 гармат, 30 автомобілів, 60 цистерн, гради.
  • Понад 4,5 тисяч росіян, що нападають на мирні міста, були вбиті захисниками Украиїни
  • За чотири доби війни в України загинули 352 людини (14 дітей), поранено 1684 осіб (116 дітей)
  • Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що ЄС закриває свій повітряний простір для російських авіакомпаній, фінансуватиме постачання зброї Україні та заборонить прокремлівські ЗМІ.
  • Путін наказав перевести ядерні війська РФ в особливий режим чергування. Він обгрунтував своє рішення нібито агресивними висловлюваннями посадовців країн НАТО.
  • Владимир Зеленський пообіцяв українським військовим зарплату 100 тисяч грн на місяць. Такі виплати будуть діяти до кінця війни.

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках
Футбол | 19 квітня 2024, 10:54 5
Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках

А англійські команди вперше з 2015 року не пробилися до півфіналів Ліги чемпіонів та Ліги Європи

Лунін не заслужив? Український воротар не потрапив у символічну команду ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 15:31 16
Лунін не заслужив? Український воротар не потрапив у символічну команду ЛЧ

Місце у воротах символічної команди зайняв Мануель Ноєр

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SebastianTrueman
Я слышал что Европа готова предложить полную амнистию и сохранение активов для любого россиянина кто ликвидирует сами знаете кого.