Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 10 грудня 2021, 12:02
12805
45

Було близько. Зоря не змогла втримати перемогу у матчі з Буде-Глімтом

Автогол Вернидуба допоміг норвезькому клубу зачепитися за нічию

| Оновлено 10 грудня 2021, 12:02
12805
45
Було близько. Зоря не змогла втримати перемогу у матчі з Буде-Глімтом
ФК Зоря

У четвер, 9 грудня, відбувся поєдинок 6-го туру групового етапу Ліги конференцій УЄФА в рамках групи C, в якому луганська «Зоря» приймала норвезький «Буде-Глімт». Матч пройшов у Запоріжжі, на полі стадіону «Славутич-Арена».

Для «Зорі» цей поєдинок вже нічого не вирішував у плані турнірних завдань, оскільки український клуб достроково втратив усі шанси на вихід у плей-оф, програвши у 5-му турі «Ромі» 0:4. Команда Віктора Скрипника навіть у разі перемоги над норвежцями вище третього місця в групі не піднялася , але могла б заробити додаткові бали в скарбничку України в рейтингу УЄФА. У свою чергу «Буде-Глімт» достроково забезпечив собі путівку до плей-оф і у разі перемоги над «Зорею» виходив туди з першого місця в групі, пропускаючи стадію 1/16 фіналу.

Команди розпочали матч із розвідки, «Буде-Глімт» більше контролював м'яч, а «Зоря» грала другим номером, але саме в одній із контратак луганського клубу було зароблено небезпечний стандарт. Моє порушив правила на Гладкому, штовхнувши українського форварда у спину прямо на межі карного норвезького клубу. Штрафний виконав Єгор Назарина і зробив це у стилі Роберто Карлоса, потужно відправивши м'яч у ліву від голкіпера дев'ятку воріт – як би не летів у кут Хайкін, до м'яча він не зміг дотягнутися. Буквально через три хвилини «Зоря» могла забивати другий гол, але Імереков на дальній стійці після скидки Громова пробив повз ворота.

Після такого пориву «Зоря» знову сіла у захист, але цього разу грала дуже низько. Буде-Глімт знову взявся за справу, контролюючи м'яч і погрожуючи воротам Мацапури, але голкіпер луганців та захисники діяли на висоті. Було, звичайно, пару помилок, в одному з моментів так взагалі Сальтнес розрізною передачею вивів віч-на-віч Брустад-Фета, але той не зміг обіграти в дуелі Мацапуру, який потягнув удар нападника, а добивання від Пеллегріно було неточним. У результаті перший тайм «Зоря» провела гідно і пішла у статусі лідируючої команди на перерву.

На старті другого тайму малюнок гри не змінився, якщо порівняти з таймом першим. Більше з м'ячем були гості, які довгими навісами завантажували штрафний майданчик «Зорі», пробивали з далеких та середніх дистанцій, але оборона господарів поля поки що трималася. Але на 68-й хвилині стався переломний момент у матчі. Як би не намагався «Буде-Глімт» зрівняти рахунок, своїми силами це йому не вдалося, але вдалося силами «Зорі», а саме Віталія Вернидуба: звичайна рядова ситуація, Ветлесен віддавав з правого флангу до карного майданчика, але м'яч у польоті зачепив ногу Вернидуба і підступно влетів у сітку воріт Мацапури, причому захисник перебував у карному майданчику зовсім один.

«Буде-Глімт» після такого подарунку на куражі великими силами знову пішов уперед. «Зоря» теж забігала, провела декілька контратак, але жодна з команд більше забити так не змогла, і матч завершився нічиєю 1:1. Після цього результату «Буде-Глімт» не зміг потрапити напряму в 1/8, оскільки в паралельному матчі «Рома» обіграла софійський «ЦСКА». «Зоря» ж на нічийному рахунку завершує єврокубки для України в сезоні 2021/22.

Ліга конференцій УЄФА. Груповий етап. Група C. 6-й тур.

«Зоря» – «Буде-Глімт» – 1:1

 Назарина (18) - Вернидуб (68, автогол)

 Мацапура (86), Назарина (90) - Ветлесен (83)

«Зоря»: Мацапура, Фаворов, Вернидуб, Імереков, Жуніньо, Цвек, Хомченовький, Назарина, Громов (Шахаб, 82), Гладкий (Овусу, 72), Аллах'яр

«Буде-Глімт»: Хайкін, Конрадсен (Хейбротен, 89), Лоде, Мое, Сампстед, Сальтнес, Берг, Брустад-Фет (Ветлесен, 46), Пеллегріно (Пернамбуко, 64 (Мугіша, 89), Ботхейм, Сольбаккен

Арбітр: Кшиштоф Якубік (Польша)

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя, Україна)

ЗОРЯ – БУДЕ-ГЛІМТ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

68’
ГОЛ ! Автогол забив Віталій Вернидуб (Зоря).
18’
ГОЛ ! М'яч забив Єгор Назарина (Зоря).
Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dadlismit
Заря набрала 7 очей в группе, что не так уж и плохо. Проиграли без вопросов Роме, вырвали на жилах две победы у ЦСКА. Ну и с Буде не повезло при жребии из четвертой корзины, все таки чемпион Норвегии. Выпал бы какой-нибудь Алашкерт, может Заря и пробилась в евровесну. А так, 3 место это наш уровень на сегодня, увы ...
Alex86 1
та х уже с ним, все равно евро сезон можем считать с треском проваленным, но все объективно бо такой уровень УПЛ донный нынче
Stanislav Matusevych
Ну невже до геніального тренера сучасності на третій рік перебування у клубі дійшло, що не потрібно з будь-яким суперником тупо грати першим номером за такої дірявої оборони? Чи ляпас від Роми трохи подіяв? Так, нормально виходити з оборони, за великим рахунком, вдавалося тільки у кінці матчу, коли суперники втомилися. Але за рахунок нашої компактності позаду в норвежців великої кількості моментів не було.
Але це тільки один нюанс. В інших ідіотизм продовжується. Нарешті на лавці був достатній вибір гравців. Шахаб, Кабаєв, Булеца. Скільки замін робить наш геній? Дві, причому так і не випускає Кабаєва, який минулу гру в чемпіонаті і так пропустив через перебір карток, тобто, був свіжим. Навіщо його знову берегти? Хоч якась логіка у діях геніального С. повинна ж бути чи зовсім ні? Ну і як вишенька на тортик імпотентності наставника - жовта картка Мацапурі на 86-й хвилині за затягування часу вдома (!) проти норвежців (!!) за нічийного рахунку (!!!).
P.S. Шкода, що Вернидуб бісіклетою не виправився. Правда, виграти цілих 3 матчі у групі, не награвши за фактом на жодну перемогу - то був би зовсім перебір. Сьогодні хоч нічия заслужена.
Persian
Закономерный итог еврокубковой осени наших клубов !
Пролет командам чемпионата Молдовы, Норвегии, Венский Рапид Зарю ту же уничтожил просто. И особняком вылет нашей команды от аутсайдера чемпионата Казахстана !
Мы дно. УПЛ говно ! Пусть каналы футбол сам Денисов и смотрит на своих каналах
ВовикЬ
Заря оказалась самой продуктивной командой в групповых турнирах еврокубков, хоть и тоже вылетела.
Ёкарный Бабай
Немиролюбивая команда сыграла вничью. 7 очков в любом случае лучше прошлого года. Заря молодцы! Но нужно лучше.
Sunrise
Досадно пропустили... Эх...
BronenosecPotelkam
когда тебе пообещали 1 лям евро (уж больно Рома хотела с первого места выходить) похоже за просто так наши команды разучились играть
Саша Яковенко
Самый бездарный евросезон для ВСЕХ наших команд за последние .... 25 лет.
xvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vytas Meskauskas
Зоря в начали Евро сезона понравилась, играли в атакующий футбол и контролем мяча, они вели игру ,надо было только забивать. Сейчас просто позор , уже норвежским клубом абы отбиться и посторатся как то кому то забить. Про выираши и турниры можно забыть с такой тактикой в Европе, раздавят.
IgorDK
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
IgorDK
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nivava
Папа Вернидуб, понятно, ТРЕНЕР. Работа у него такая.
Но сынок Вернидуб, можно сказать, отобрал баллы в таблице КФФ.
Вот уж эти Вернидубы...
Сергей Чёрный
Та как то покуй на этих днарей
Ya-Legenda
Обсираться, так обсираться дружно, всем вместе!