Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 вересня 2021, 07:14
38190
440

Забили на 97 хвилині. Динамо з допомогою пенальті дотиснуло Олександрію

Циганков всю гру транжирив моменти, але саме він забив гол

| Оновлено 19 вересня 2021, 07:14
38190
440
Забили на 97 хвилині. Динамо з допомогою пенальті дотиснуло Олександрію
Динамо Київ

Суботнє протистояння між «Динамо» і «Олександрією» викликало чималий інтерес, адже на полі зустрілися лідер турнірної таблиці і команда, що займала перед черговим туром українського чемпіонату третє місце. «Містяни» підійшли до сьогоднішнього матчу з однією поразкою, якої зазнали ще в стартовому турі. Втім, тренерському штабу Юрія Гури належало поламати голову над тим, як стримати суперників, які знаходяться на ходу.

Кияни не дарма очолюють турнірну гонку: вони демонструють впевнену гру, а в попередніх чотирьох матчах залишили свої ворота у недоторканності. У цьому є чимала заслуга Дениса Бойка, але сьогодні у ворота «біло-синіх» повернувся Георгій Бущан. Ще два зміни у порівнянні з лігочемпіонівською дуеллю проти «Бенфіки» зробив тренерський штаб Мірчі Луческу. У центрі оборони замість Сироти вийшов Шабанов, а в центрі поля замість Шапаренка з'явився Андрієвський.

Після стартового свистка кияни взяли м'яч під контроль, намагаючись знайти вільні зони біля штрафного майданчика суперників. Зробити це вдалося досить швидко, але після проникаючої передачі Де Пени Циганков не зміг пробити Білика. Куди більш небезпечний момент відбувся на 15-й хвилині. І знову відмінний шанс втратив Циганков, який після навісу Буяльського з близької відстані не влучив у ворота.

Високий пресинг господарів поля доставляв чимало проблем олександрійцям, але підопічні Гури досить непогано справлялися з тиском. При цьому гості не забували проводити швидкі контратаки, які намагалися розганяти Гринь і Третьяков. І все ж, кияни цілком могли піти на перерву з перевагою в рахунку. Удару Андрієвського з лінії штрафного трохи не вистачило влучності, а перед перервою черговий гольовий момент не реалізував Циганков. З гостроти біля воріт «Динамо» відзначимо момент у кінцівці тайму, коли Мельник міг зіграти більш спритно в штрафному «біло-синіх».

У перерві на вістрі атаки «Динамо» відбулася перестановка: замість Шкуріна на поле вийшов Гармаш - гра на вістрі номінального опорника вже перестала дивувати. Друга половина зустрічі розпочалася з атак киян, але компактна оборона гостей не давала підопічним Луческу створювати загрози. У завершальній фазі в діях «біло-синіх» простежувалася поспішність, і навіть румунський наставник «Динамо» підказував своїм гравцям, що потрібно діяти більш холоднокровно.

У середині другої 45-хвилинки знову марнотратством відзначився Циганков. Півзахисник не пробив Білика після виходу сам на сам, а потім підібрав м'яч і пробив під поперечину - голкіпер ще раз виручив свою команду. Незабаром з метою посилення атаки на поле вийшли Караваєв і Вітіньо, який дебютував в Українській Прем'єр-лізі. Але в атаках «Динамо» пропала гострота, і олександрійці на деякий час навіть заволоділи перевагою. В одному з епізодів Бущану довелося демонструвати свою реакцію, відбиваючи м'яч після удару Спінеллі.

У кінцівці зустрічі господарі поля великими силами проводили атаки, і домоглися свого в компенсований час. Під час навісу з кутового Рибалка в штрафному притримав за футболку Гармаша, і арбітр Кривушкін, самостійно переглянувши відеоповтор, вказав на 11-тиметрову позначку. Циганков з «точки», вже на сьомій компенсованій хвилині, пробив точно. Але і це було ще не все: команди переграли цілих 14 хвилин, а останнім емоційним епізодом зустрічі стало вилучення Кирюханцева за неспортивну поведінку. У підсумку, «біло-сині» здобули дуже важку перемогу.

Наступного тижня кияни проведуть матч за Суперкубок проти «Шахтаря» і календарний поєдинок чемпіонату проти «Руху» (на виїзді). «Олександрія» в наступному турі прийматиме «Маріуполь».

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Динамо» – «Олександрія» - 1:0.

 Циганков, 90+7 (пен).

 Буяльський, 43, Кендзьора, 58, Сидорчук, 66, Бойко, 72 (з лавки запасних), Андрієвський, 86, Шабанов, 90+13, Гармаш, 90+13 - Ковалець, 42, Спінеллі, 75, Дубра, 78.

 Кірюханцев, 90+13 (неспортивна поведінка).

«Динамо»: Бущан - Кендзьора (Караваєв, 68), Шабанов, Забарний, Миколенко - Сидорчук (Шепелєв, 78), Андрієвський - Циганков, Буяльський (Лєднєв, 90+10), де Пена (Вітіньо, 68) - Шкурін (Гармаш, 46).

«Олександрія»: Білик — Мірошниченко, Мельник, Дубра, Цуріков — Калюжний, Дришлюк (Рибалка, 70), Ковалець — Одарюк (Кірюханцев, 62), Гринь (Спінеллі, 62), Третьяков (Стецьков, 90).

Арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків).

НСК «Олімпійський» (Київ).

ДИНАМО - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(140)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 0
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболісти Карпат уже думають, що вони стали великими»
Футбол | 19 квітня 2024, 16:19 3
Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболісти Карпат уже думають, що вони стали великими»

Головний тренер львівської команди – про поразку від «Інгульця»

Коментарі 440
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mrhami
VAR подтвердил пеналь, грызуны по норам....
Funny___Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
cotbus
бесспорный пенальти, но команда претендующая на золото должна играть убедительнее
Denmark1107
Гол на 97-й хвилині викликав неабиякий вой на болотному гетто , що є дивовижним кайфом для Українців
kadaad
Додавили трамвайно-троллейбусное депо!
maxlove
Всіх з перемогою!!!
Funny___Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Funny___Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ададададада Аьададададад
Динамо з перемогою Закономірна перемога. Якщо команда глибоко сідає в оборону, то завжди є ризик на автогол чи пенальті.
Серж р
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DK1961
Совершенно чистое пеналь на Гармаше, но и ржавых пуканы разорвало
mrhami
Динамо чудом не победило 4-0, а рыжие тут булькают про пенальти)
Серж р
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gostb
Харе петушиться кроты. Там чистый пенальти на Гармаше. Миллион раз видел как такие пенальти ставят. В Европе и везде. Тянул за футболку в штрафной. С какого столько возмущений?
Vasylenko_Kyiv-mole_from-sport.ua
Бывает, шо поделать. Динамо сейчас интереснее играет и по этому дожимает всех соперников во втором тайме, ну кроме Ингульца, где Монзуль украла у нас два очка потенциальных за фол на РОдригезе за волосы. Тут вернулось нам
elPadrino
пенальти конечно был,но игра Динамо не впечетлила,вратарь Александрии кураж поймал,но парировать пенальти от Цыганкова-нереально,разве что сам промажет
Алексей Голяченко
Че вы завелись кроты ? Колос сколько пеналей было? Олимпик вспомните. Алло сегодня в Ковалевки то за комедия была ?
А ну ша не нужно так шуметь
pricolist
Надеваем шлемы, в комментах будет жара. Погнали)
zelia73
с победой чемпион--бомжи в норы---в среду будут шуба из кротов
Vasylenko_Kyiv-mole_from-sport.ua
Вообще не понимаю скулежа кротов про пенку. Очевидная пенка, было бы тупо терять очки, как с Ингульцом, когда Родригеза за волосы хватали. Но там судила тупая Монзуль, здесь же рефери все правильно сделал.