Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 10 жовтня 2023, 14:27
688
0

Ставки з форою - як їх використовувати. Школа беттингу

Розбираємося з форою у ставках на спорт

| Оновлено 10 жовтня 2023, 14:27
688
0
Ставки з форою - як їх використовувати. Школа беттингу
Getty Images/Global Images Ukraine

Досить часто ставка на результат не виглядає цікавою. Або коефіцієнт дуже низький, і робити парі не цікаво, чи гравець побоюється, що обраний варіант може і не "зайти". У таких випадках рятує "фора". Цю опцію ще називають "гандикап". Що ж це таке і як його потрібно використовувати?

Фора - складний варіант ставка на результат

При ній ставка мається на увазі як зроблена з урахуванням можливої ​​зміни фінального результату спортивної події. Якщо це футбол, то результат зустрічі враховується з "зазором" за голами, в баскетболі, враховуючи очки, а в тенісі може гандикап поширюватися на гейми, а то і на сети. Серйозна контора пропонує фори на буквально кожну подію в лінії. І в цьому асортименті розпису практично завжди буде щось привабливе в даній ситуації.

Як нараховується виграш при ставці з форою?

Парі буде вважатися переможним, якщо команда (або окремий спортсмен) виграв з урахуванням збільшення (або зменшення) обраної фори. Є й цікава опція: якщо з урахуванням фори рахунок в результаті виявився нічийним, то сума, що була поставлена, просто повернеться на рахунок (розрахується як поставлена ​​під коефіцієнт 1,0).

Які позначення використовуються?

Ф1 (Х) - перемога 1-ї команди або суперника, з урахуванням зазначеної в дужках фори.
Ф2 (Х) - все те ж саме, тільки вже на другого противника.

Примітно, що фора може бути як цілою, коли в дужках вказано ціле число, в тому числі, до речі, і 0 (і тоді може бути повернення ставки), так і дробною (наприклад, 1,5 або 3,5). Крім того, обов'язково потрібно звертати увагу на знак перед числом. Ф (+1,5) означає, що парі буде переможним навіть при поразці в 1 м'яч / шайбу / очко, а ось Ф (-2,5) означає, що для успіху потрібно в футболі клубу розгромити суперника: 3-0, 4-1, 5-2...

Декілька прикладів

У футбольному матчі "Барселона" - "Реал" поставлено на клуб з Мадрида з форою "+1". Ставка зайде, якщо виграють гості, або буде нічия. У разі перемоги господарів в 1 м'яч (2-1, 4-3), сума парі повернеться. Якщо "Барселона" виграє більше, переможе букмекер. Якщо буде поставлено на господарів з форою "-1,5", то можливі 2 результати. Не мінімальна перемога "Барси" принесе успіх в парі, але вже виграш в 1 м'яч, не кажучи вже про нічию або поразку, означає, що сума "згорить".

У тенісному матчі між Надалем і Федерером зроблено ставку Ф1 (+3.5) перший спортсмен повинен виграти з форою мінімум в 4 гейми. Наприклад, по сетах було 0-2, по геймах 5:7 і 6:7. Але до сумарних 11 у Рафаеля додається 3,5 (фора), що переважує 14 у Роджера. А якщо зустріч по сетах завершилася 1-2, а по геймах було 7:6, 2:6, 3:6, то загальний рахунок за останніми 12-18, чого не вистачає навіть з форою, щоб парі виграло.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.