Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 липня 2021, 17:00
400
0

Школа беттінга. Лудоманія і спортивні ставки

Грайте усвідомлено

| Оновлено 05 липня 2021, 17:00
400
0
Школа беттінга. Лудоманія і спортивні ставки
Getty Images/Global Images Ukraine

Одна з головних проблем, пов'язаних зі ставками - те, що вони викликають звикання, надмірне захоплення. У нас це частіше називають "ігроманією", але є й інший, загальновизнаний термін - "лудоманія". Це стан, на жаль, відноситься до всіх азартних ігор. Але психологи вважають, що особливо небезпечно саме коли хтось захоплюється спортивними ставками.

Що таке лудоманія і як вона з'являється і проявляється?

Залежність від ставок небезпечна тим, що гравець банально навіть не розуміє, не усвідомлює, що хворий. Але при цьому не просто продовжує робити парі, але і збільшує суми, якими ризикує, і / або кількість спортивних подій - як в 1-му експресі, так і в плані частоти відвідування контори. Експерти вважають, що у лудоманії, як правило, є "психологічний фундамент". До такої залежності схильні більше самотні люди, що не задоволені життєвим становищем і / або місцем на роботі (втім, таких у нас десятки і сотні тисяч). Супутніми факторами вважаються шкідливі звички, особливо алкоголізм, і схильність до психічних захворювань. Звичайно ж, це поєднується зі споконвічною мрією нашого народу: розбагатіти, як Ємеля з казки, нічого для цього не роблячи. На жаль, часто букмекерські контори (дрібним шрифтом виконуючи правило про попередження про можливу залежність) спекулюють спрагою легкої наживи і заманюють привабливими коефіцієнтами.

До ставок штовхає навіть саме тіло людини

Люди не залізні, і, коли починається гра, на яку зробили ставки, в кров впорскується адреналін, а в мозку починає вироблятися ендорфін, гормон задоволення. Ці речовини діють на організм як природні наркотики... І, як і хімія, викликають звикання - комусь вистачає і першої ж "дози", інші "підсідають" пізніше. Але, в будь-якому випадку, кинути важко. Особливо після 1-2 перших успіхів, коли на рахунок надходять перші виграші.

Чому ставки вважаються більш небезпечними, ніж казино і навіть ігрові автомати?

В основі лежить сама суть ставок на спорт. Тут є не тільки залежність від випадку, але і вплив об'єктивних чинників. І, щоб виграти, потрібно підключати не тільки і не стільки везіння, але і вірний розрахунок, намагаючись зробити максимально точний і об'єктивний аналіз майбутньої спортивної події. Гравці можуть переоцінювати свою можливість обійти штат аналітиків, знайти слабке місце в лінії. Простіше на тій же рулетці прийняти те, що не щастить, і зупинитися. У спортивних парі ж є спокуса перекрити осічку новим ходом.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 46
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 37
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.