Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 21 сiчня 2021, 20:17
856
3

Прометей – Уні Дьйор. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА

На український клуб чекає суперництво з господарками бабблу

| Оновлено 21 сiчня 2021, 20:17
856
3
Прометей – Уні Дьйор. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА
prometeybc.com

Поєдинок «Прометей» - «Уні Дьйор» відбудеться у четвер, 21 січня, в Угорщині. Початок поєдинку о 18.00 за київським часом.

Другий матч у Кубку Європи ФІБА «Прометей» проведе проти угорського клубу «Уні Дьйор», який виступає приймаючою стороною в організованому міхурі для команд групи А. Після матчу з іншим мадярським клубом «Атомерому», де українській команді не вдалося зачепитися за перемогу, поєдинок з баскетболістками з Дьйора для «Прометея» може стати першим успішним кроком для досягнення поставлених завдань на європейській арені.

«Уні Дьйор» є командою приблизно з такої ж «вагової категорії», що і «Атомерому», і належить до групи лідерів угорського жіночого баскетболу. Клуб один раз вигравав чемпіонат Угорщини (сезон 2011/2012), а в три останні завершені сезони незмінно доходив до півфіналу національної першості.

У чемпіонаті Угорщини 2020/2021 клуб з Дьйора на даний момент йде на другому місці з результатом в 14 перемог при двох поразках, випереджаючи все той же «Атомерому» за додатковими показниками. Причому в очній зустрічі «Уні Дьйор» обіграв позавчорашніх суперниць «Прометея» - 84:78.

У складі «Уні Дьйора» всього лише три легіонери, але двоє з них є абсолютно ключовими фігурами в своїй команді. Йдеться про американську розігруючу Бріанну Кесел та її співвітчизницю Беатріс Момпремьє, яка виступає на позиції центрової. Бріанна в середньому за поєдинок чемпіонату Угорщини набирає 17,7 очок + 4,2 підбирання + 6 передач, рейтинг ефективності - 23,9. У свою чергу, Беатріс є основним бійцем команди в трисекундній зоні. Матчі внутрішньої угорської першості вона закінчує із середнім дабл-даблом за гру (15,7 очок + 11,8 підбирань, середній рейтинг ефективності - 23,2).

З гравців із угорським паспортом уваги заслуговують форварди Агнеш Торок і Дебора Дубей, які в середньому за матч набирають близько 10 очок, але мають на гру набагато менше впливу ніж їх американські одноклубниці.

Свою першу зустріч в Кубку Європи ФІБА баскетболістки «Уні Дьйора» провели проти турецького клубу «Кайсері» і поступилися з пристойною різницею - 72:86. Найкращими серед сьогоднішніх суперниць «Прометея» прогнозовано стали дві американки. Бріанна Кесел завершила поєдинок зі статистикою в 23 набраних очки, до яких додала чотири підбирання і п'ять передач, а Беатріс Момпремьє зібрала дабл-дабл (19 очок + 14 підбирань). Варто зазначити, що з 72 командних очок американки набрали на двох 42, тоді як всі місцеві гравці (+ баскетболістка з Естонії) в сумі заробили тільки 30 пунктів.

Завдання по нейтралізації двох заокеанських легіонерів виглядає основним для підопічних Вікторії Большакової, які на окремих відрізках дебютного для «Прометея» поєдинку в єврокубках виглядали досить непогано. Якщо баскетболістки українського клубу приділять більше уваги якісному контролю м'яча і попрацюють над подоланням пресингу суперниць (саме з цих компонентів і складається основа жахливої ​​цифри - 23 втрати в грі проти «Атомерому»), то з великою часткою ймовірності вони зможуть провести зустріч проти «Уні Дьйора» рівніше, ніж поєдинок першого туру. Буде складно, але шанси на першу в історії клубу єврокубкову перемогу у «Прометея» є.

Прогноз Sport.ua: перемога «Уні Дьйор»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Прометей – Уні Дьйор.

Турнірна таблиця

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. «Атомерому»

1

1

0

106:80

+26

2

2. «Кайсері»

1

1

0

86:72

+14

2

3. «Уни Дьйор»

1

0

1

72:86

-14

1

4. «Прометей»

1

0

1

80:106

-26

1

Кубок Європи ФІБА. Група А

21 січня

«Прометей» – «Юни Дьйор»

«Кайсері» – «Атомерому»

 
Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві
Футбол | 28 березня 2024, 13:56 13
Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві

Кевін Келсі займається питанням працевлаштування в MLS

Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією
Футбол | 27 березня 2024, 18:14 1
Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією

Михайло також зізнався, що вже втомився від камбеків і хоче вигравати більш упевнено

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
Кайсери-аутсайдеры чемпионата Турции порвали 2 команду Венгрии на ее поле и теперь Дьер будет рвать и метать чтоб смыть позор... нашим с одной стороны будет непросто но с другой-на них не давления-никто от Прометея в 1 еврокубке в истории женского баскета ничего особо не ждал....
Потому можно взять и удивить баскетбольный мир- с турчанками наши приблизительно одного уровня и если победят хозяек то можно и из группы выйти
Денис Торопцев
Нічого страшного. Досвід для дівчат. Бажаю успіхів у подальшому!