Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 09 грудня 2020, 02:09
30214
151

Динамо – Ференцварош. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Луческу і Ребров визначать зайвого в боротьбі за вихід в 1/16 Ліги Європи

| Оновлено 09 грудня 2020, 02:09
30214
151
Динамо – Ференцварош. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ФК Динамо

Ситуація напередодні останнього туру в «динамівській» групі проста, як гра в доміно: «Барселона» і «Ювентус» давно застовпили за собою місця в плей-оф Ліги чемпіонів, а «Динамо» і «Ференцварош» за визначенням могли претендувати лише на третє, «лігоєвропейське» місце. І якщо два гранди в Барселоні розіграють перший рядок в групі, то віце-чемпіон України і чемпіон Угорщини в Києві визначать, хто ж з них продовжить свій єврокубковий шлях в нинішньому сезоні.

Передумов до того, що ситуація складеться інакше, в принципі, і не було. Уже після першого туру «Фраді» боляче були биті на «Камп Ноу» - 1:5, тоді як динамівці вдома поступилися майже без шансів «Юве» - 0:2. Саме після того матчу головний тренер киян Луческу заявив, що іспанська та італійська команди - поза конкуренцією, а для «Динамо» головний фінал відбудеться в останньому турі - в матчі проти команди Сергія Реброва.

Прогноз румунського тренера виявився вірним. Власне, для цього не потрібно бути особливим оракулом, однак, в той же час, дуже хотілося, щоб кияни на шляху до свого «фіналу» де-небудь (крім Будапешта) зачепилися за очки. На жаль, не вдалося. Гра у відповідь з «Ювентусом» склалася ще гірше - 0:3, домашню зустріч проти «Барси» краще взагалі забути (0:4), непогано було лише в столиці Каталонії, але все одно очок не набрали - 1:2.

За схожим сценарієм грав і «Ференцварош». Гра у відповідь проти «брауграни» - без шансів 0:3. Як і перша зустріч проти Роналду і компанії - 1:4. Лише в Турині підопічні Реброва могли зачепитися за очки: спочатку вели 1:0, потім довго була нічия 1:1, але потім Мората на останніх хвилинах матчу показав, хто в домі господар. В результаті і найтитулованіший клуб Угорщини до свого київського «фіналу» підійшов лише з одним очком.

Очна зустріч суперників залишила суперечливе враження. Кияни явно виглядали трохи краще, особливо не напружуючись, забили два м'ячі. І могли спокійно доводити гру до перемоги. Але потім казна чому почали шукати собі проблеми. «Вилучився» капітан «біло-синіх» Сидорчук, і «Фраді» оперативно цим скористалися, зрівнявши рахунок на останніх хвилинах зустрічі. Цілком можливо, що на хвилі куражу угорці могли і вирвати перемогу, але їм банально не вистачило часу. Проте, ту нічию дружно записали на користь «Динамо». Напевно, правильно, адже тепер на «Олімпійському» гостям з Угорщини потрібно розкриватися і грати на перемогу, адже турнірне становище того вимагає.

Суперники до головного протистояння року підходять в статусі лідерів своїх чемпіонатів. Обидва матчі внутрішнього календаря провели в суботу. Підопічні Реброва на виїзді здолали «Діошдьйор» 3:1. Один з м'ячів на свій рахунок записав український легіонер Зубков. Ще один українець «Фраді» - Харатін - «відзначився» лише жовтою карткою. Обидва гравці були замінені в середині другого тайму. «Ференцварош» на всіх парах мчить до чергового чемпіонства: команда Реброва випереджає найближчого переслідувача (МОЛ «Віді») на цілих сім пунктів.

У підопічних Луческу на внутрішній арені немає такого запасу міцності, тим не менш, завдяки впевненій по грі, але невпевненій за рахунком (2:1) перемозі над «Маріуполем» вони зберегли триочкову перевагу над «Шахтарем».

Напередодні вирішальної сутички за євровесну-2021 кадрових проблем у Сергія Реброва немає. А ось у його візаві є. Не такі, звичайно, як на старті турніру, але втрата Буяльського вагома. Віталій грав провідну роль в півзахисті і атаці, пов'язуючи воєдино ці два компоненти гри, граючи класичну «десятку». Замінити його безболісно ніким, тому Луческу доведеться міняти формулу гри: замість «десятки» він може спробувати задіяти одразу дві «вісімки» - скажімо, Гармаша і Шапаренка.

На жаль, гра з відомих причин (коронавірус все ще не відпускає) відбудеться без глядачів. Дуже шкода, адже у вирішальному поєдинку динамівцям точно не завадила б підтримка фанів. Хоча деякі з них напевно б підтримували в матчі «ту» сторону. А конкретно - головного тренера «Фраді» і екс-наставника «Динамо» Сергія Реброва. Як саме розподілилися б вболівальницькі симпатії, на жаль, ми так і не дізнаємося. А щоб хоч якось виправити ситуацію з глядачами, офіційний сайт «Динамо» закликає фанів підтримати команду автопробігом. Ну, хоча б так...

Обидва тренери, особливо Ребров, постійно акцентують увагу на тому, що майбутня їх дуель - це, перш за все, зустріч саме «Динамо» і «Ференцвароша», а не конкретно колишнього наставника «Шахтаря» і екс-тренера «Динамо». Проте, повністю замаскувати ось цей нюанс протистояння не виходить. Він раз у раз вилазить назовні. Можна не сумніватися, що в глибині душі і Мірча Михайлович, і Сергій Станіславович поставлять на київський матч дуже багато. Нинішньому керманичу «Динамо» дуже потрібна ця євровесна, щоб довести скептикам, перш за все з вболівальницького середовища, що він ще на коні. Нинішньому ж наставнику «Ференцвароша» напевно дуже хотілося б ще раз довести своєму колишньому клубу неправильність його відставки.

Незважаючи на те, що диспозиція перед грою краще у «Динамо», навряд чи слід очікувати, що угорський чемпіон з перших хвилин буде грати у відкритий футбол. Швидше за все, матч розпочнеться обережно і неспішно, суперники будуть шукати чужі помилки. Залежно від удачі і будуть танцювати далі. Так, загальний рівень «Динамо» вище, як і індивідуальний. Але дуже серйозну, якщо не ключову роль в цій ситуації може зіграти мотивація. Хто кого міцніше «накрутить» - Луческу своїх хлопців чи Ребров своїх, той, можливо, і буде після фінального свистка пити шампанське.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Миколенко, Забарний, Караваєв, Сидорчук, Гармаш, Шапаренко, Циганков, Де Пена, Вербич

«Ференцварош»: Дібус, Ловренчич, Фрімпонг, Ковачевич, Гейстер, Лайдуні, Харатін, Зубков, Болі, Мак, Батурина.

 

8 грудня, вівторок

«Динамо» – «Ференцварош»
Київ. НСК «Олімпійський». 22:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 1» і MEGOGO
ДИНАМО – ФЕРЕНЦВАРОШ. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ
 Арбитр: Андреас Екберг (Швеція)
Прогноз Sport.ua — 2:1
 
  • 1.91
  • 3.7
  • 4.28
Сделать ставку
 
  • 1.83
  • 3.90
  • 4.35
Сделать ставку
 
  • 1.83
  • 3.85
  • 4.30
Сделать ставку

Опитування

Голосів 267
Спрогнозуйте результат матчу Ліги чемпіонів між командами Динамо і Ференцварош, який відбудеться 8 грудня в Києві.

Велика перемога Динамо

49 голосів 18.35 %

Мінімальна перемога Динамо

128 голосів 47.94 %

Нічия

44 голоса 16.48 %

Мінімальна перемога Ференцвароша

37 голосів 13.86 %

Велика перемога Ференцвароша

9 голосів 3.37 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 151
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K_Sarioglo@i.ua
Буду за Динамо, конечно. Заря уже вылетела, у Шахтера, несмотря на то что 7 очков в подобной группе уже подвиг, ситуация с проходом очень трудная. Киевляне единственный клуб, который выглядит явным фаворитом на евровесну.
Barcoman_007
Ждём уверенную победу ДК, 2:0 или 3:1
ingvar8888
Динамо Київ!...
Потрібна перемога і тільки перемога!...
Потрібно грати від першої хвилини матчу до останньої,і ніякого розслаблення після забитого м'яча!...
Порадуйте Українських вболівальників,бо ви не часто їх радуєте перемогами !..
BaZia
Если не выигрывать у венгров то и не йух нам в ЛЕ делать. Очень надеюсь что после одного забитого мяча они продолжат делать свою роботу до последней секунды игры.
Oleg Bondar
Украинские клубы имеют все шансы поставить сразу 2 антирекорда
Шахтер с 7ми очками 4е место
Динамо с 2мя 3е место (если ничья 0:0 или 1:1)
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vitalik Shevchenko
Цікаво, а чи продовжиться фарт для венгерського народу? Збірна вибила сильні збірні в плей-офф і потрапила на Євро-202?, клуб вперше (за довгі роки) потрапив в групу ЛЧ. Може вже досить з них?
mavast
Сергію! Ти друг, але ЛЕ нам! потрібна!
Alex03091982m
Давай Динамо 2:1!!! Очень нужна Победа, очки в таблицу коэффициентов и Весна в ЛЕ!!! УДАЧИ и держим кулаки вечером за победу!!!!
JV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dd dent
Должны побеждать венгров, если уж с ними не выигрывать то кого тогда вообще в ЛЧ обыгрывать.
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dd dent
Вроде и побеждать должны их уверенно, но не такой простой соперник как кажется сперва, учитывая что и дома с нами отыграли 2 мяча ещё и дк отбиваться в концовке пришлось и с юве чуть ничейку не урвали и сейчас им настроится нужно всего на 1 матч за весь этап серьезно по сути и на гол престижа почти во всех матчах наиграли, а у Динамо защита далеко не безгрешна и забиваем катастрофически мало, впрочем если не добывать результат дома с командой в три раза дешевле чем мы, то далее действительно нечего делать даже в ЛЕ, может наших прорвёт наконец и убедительная победа будет, главное только что б на ничью не играли, для наших это всегда поражением и вылетом заканчивается в итоге
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Brian
Сидорчук, гармаш, Кендзера....и эта команда на что то расчитывала в ЛЧ? Когда мы уже наконец то не увидим в составе этот гнусный неликвид?
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Микола Унгурян
ну що, варто побажати лише успіху і щоб не повторили помилки матчу в БУдапешті, тобто грати першим номером, забивати і гарти до фінального свистка, а не почати думати про відпустку ще в першому таймі.
Так що успіху ДК і вдалого жеребі в ЛЄ
Trasher311987
Опять сремся)))).
Это стабильность))))
Удачи ДК.
Но учитывая 5 выездов весной.
Я не знаю что лучше для клуба.
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил