Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 листопада 2020, 09:40
4572
26

Леонід БУРЯК: «Від матчу Динамо - Шахтар чекаю видовища»

Експерт поділився очікуваннями від класико і дав оцінку виступу наших клубів у єврокубках

| Оновлено 08 листопада 2020, 09:40
4572
26
Леонід БУРЯК: «Від матчу Динамо - Шахтар чекаю видовища»
ФК Динамо. Леонід Буряк

Колишній тренер збірної України і «Динамо» поділився очікуваннями від майбутнього матчу «Динамо» - «Шахтар», а також підвів підсумок невдалого єврокубкового тижня.

— Леоніде Йосиповичу, чого чекаєте від матчу «Динамо» - «Шахтар»?
— Чекаю видовища! І «Динамо» обезголовлене в якійсь мірі, і «Шахтар» обезголовлений в якійсь мірі. Обидві команди будуть не в оптимальних складах. Думаю, буде цікава гра. Я хочу побачити таке дербі, яке було раніше. Останнім часом це були не ті матчі в плані видовищності. А хочеться свята та якісної гри. Хоча навіть, коли матчі з глядачами були, інтерес до українського класико пропав. Раніше по 50-60 тисяч ходило на «Динамо» - «Шахтар». А останнім часом приходило 8-10 тисяч. У плані інтриги все залишилося, але люди якось почали ставитися до цього трохи інакше. Може, інші проблеми у людей. Плюс, зараз ще не пускають на стадіони. Тому дербі перетворилося на товариську гру.

— Що, на ваш погляд, сталося з «Шахтарем» у поєдинку з «Боруссією» М?
— Головний тренер «гірників» Луїш Каштру сказав, що це принизлива ​​поразка. Але таке буває у футболі. Хоча програвати з таким великим рахунком команді рівня «Шахтаря», думаю, трохи неправильно. І, як сказав Каштру, це така принизлива поразка, після якої потрібен час, щоб прийти до себе. Але це професійний футбол. Треба перегорнути сторінку, зробити висновки і йти далі.

— Як думаєте, в Менхенгладбаху буде інша гра? Навіть тренер «Боруссії» Марко Розе заявив, що це буде зовсім інший матч.
— Як не дивно, в нинішній ситуації на виїзді командам легше грати, ніж удома. Від домашніх ігор, крім результату, вимагають видовища. Але фінансова сторона впливає, адже за перемоги клуби отримують дуже великі преміальні від УЄФА. Можу сказати, що «Боруссія» Менхенгладбах - досить хороша і серйозна команда. У Бундеслізі це один із топових клубів. Думаю, на своєму полі німецька команда також створить проблеми для «Шахтаря».

— Що по «Динамо» можете сказати? Чи сподобалася вам гра киян?
— У будь-якому випадку, виходячи з того, в якій ситуації «Динамо» виявилося, дати об'єктивну оцінку всьому цьому складно. Ряд провідних футболістів не грав із поважних причин. Але та молодь, яка грала, гідно виглядала. Хороша гра вийшла. Хоча я цього матчу боявся. Особливо «Барселона» була небезпечною перші 10-15 хвилин. Це була досить хороша гра у виконанні киян. Думаю, в тому стані, в якому зараз знаходиться «Барселона», не у відході Суареса треба шукати проблему. Там два центральні захисники - прохідний двір. «Динамо» забило каталонцям. Але також два-три моменти не реалізувало і це просто щастя для «Барселони». Звичайно ж, так сталося і завдяки впевненій грі в рамці Тер Штегена, який був на високому рівні цього вечора.

—  І молодий воротар Руслан Нещерет себе проявив у матчі з «Барселоною». Серйозна конкуренція з'явилася для Георгія Бущана?
— У «Динамо» ж не тільки Бущан є. У них ще й Бойко є. Так, ми можемо тільки радіти, що у нас з'явився ще один перспективний воротар. Ми знаємо про нього, що це один з найперспективніших воротарів. Але і плюс до всього, він ще молодий і холоднокровний. Зазвичай у таких іграх з такими суперниками трапляються якісь казуси, оскільки деякі футболісти не можуть впоратися зі своїми емоціями і нервами. А Нещерет досить спокійно розібрався з усіма стандартами, кутовими. Він був на рівні. Все робив вчасно, технічно і надійно. Так що, я думаю, ми маємо ще одного перспективного воротаря. За Нещеретом треба стежити і спостерігати. На нього можна покластися. Якщо він у грі з «Барселоною» не підвів, я думаю, що шанси йому треба давати.

— Як вважаєте, гол Кендзьори справедливо не зарахували?
— Там і другий раз після подачі кутового м'яч полетів по такій же траєкторії. Від такого відмовитися треба, тому що будь-який суддя в будь-якій грі знайде привід скасувати гол. І ніхто не доведе, що він не має рації. Тому що м'яч по тій траєкторії, по якій летів, мав перетнути лінію. Але, в принципі, рішення приймається на розсуд арбітра. Адже там ще був кутовий, після якого дали вільний удар на користь «Барселони». Це шанс для суддів, якщо вони симпатизують якійсь команді. А вони всі симпатизують «Ювентусу», «Реалу», «Барселоні», «Баварії». Матчі цих команд рефері по-іншому судять. Я боявся, щоб «Динамо» в цьому матчі не втратило обличчя, але київська команда виглядала досить переконливо.

— Як вам гра Шабанова, який дебютував у Лізі чемпіонів?
— Я вчора про це з президентом «Динамо» розмовляв. Те, що стосується оборони, все було закрито. Свої оборонні функції він виконав досить професійно. Що стосується його гри в атаці? Він захисник не атакуючого плану. Із завданням закрити певну зону він впорався.

— «Зоря» програла АЕКу. Чому у луганчан такий провальний старт у Лізі Європи стався?
— У «Зорі» багатьох футболістів, які були в минулому сезоні, немає. Тому це вже інша команда. Це мистецтво - перебудуватися з українського футболу на європейський. «Динамо» змогло перебудуватися. «Шахтар» не зміг перебудуватися, «Зоря» не змогла перебудуватися. В Європі інший футбол, там все трохи швидше, інша якість гри, інші швидкості. Не кожна команда може перебудуватися і гідно грати в єврокубках. Звичайно, це складно. Наш мінус в тому, що команди УПЛ грають трошки не в той футбол, в який грають у Європі. Але «Зорі» треба все розібрати, перегорнути сторінку і грати далі. Тому що ходити з опущеною головою - це не метод вирішення проблеми. Треба зробити аналіз і рухатися вперед.

— Як думаєте, «Зоря» і «Динамо» в наступних матчах можуть зачепитися за очки?
— «Барселоні» на виїзді буде в десять разів простіше грати, ніж удома. «Динамо» треба спробувати обіграти «Барселону» і «Ювентус», але, я думаю, що ці дві команди вже практично вийшли з групи. У «Динамо» буде ключова гра в Києві з «Ференцварошем». Я бачив багато ігор «Ференцвароша» на виїзді. Вони можуть попсувати нерви. І приклад тому: як вони перемогли в матчах кваліфікації і пройшли в Лігу чемпіонів. Ось це якраз такі ігри.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fifadinamo
Динамо предложило убитому Шахтеру перенести игру, что бы потом зрители увидели классный футбол (кроты просто не вкурили дружеского жеста), а так завтра будет кротам еще раз Борусия...
Глаза протрите, там юноши Динмо посторонки рвут чтоб добить Шахтер
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zabo44
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mist76
Зрелище? У динамо хоть бы на стартовый состав игроков наскрести!
Юрий Тютюшев
С такими Темпами) завтра у Динамо никто играть не сможет)
alekos59
Ты, Лёня, должен ждать победы Киева, а не зрелища! А если наоборот, то здесь ты шото гонишь!!!
alekos59
Какое зрелище, чувак??? Как ляпнет, так хоть стой хоть падай! У Киева пол основы болеет!!!
Богдан Саженко
Нічого особисто не чекаю ,гра в одні ворота .страта малюків Динамо