Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 червня 2020, 04:23
12604
5

Луїш КАШТРУ: «Коли Коноплянка заслужить - він буде в основі»

Наставник донецького клубу розповів про перемогу над Десною

| Оновлено 06 червня 2020, 04:23
12604
5
Луїш КАШТРУ: «Коли Коноплянка заслужить - він буде в основі»
Шахтар
 
- Складний матч з дуже сильною командою, яка недарма на другому місці. «Десна» перемогла «Динамо» і з 2-го по 6-й тури не пропускала. Ми взяли три очки в поєдинку з непростим суперником.
 
- Чи не вважаєте ви, що «Десна» перевершила «Шахтар» по відборам?
 
- Так, ми розглядаємо гру глобально. Було кілька статистичних даних, які це доводять. Те, як діє «Десна», не сюрприз. Їх стиль - виводити противника до своїх воріт в пресинг, а потім пов'язувати гру між нашими лініями, скористатися зонами для швидкої атаки. Вони роблять це дуже добре: м'яч на фланги і кроси в штрафну. Знали, що так станеться. Дозволяли «Десні» бути близькою до того, щоб зрівняти рахунок. Цей колектив хороший технічно, тактично і психологічно, з відмінним тренером, проводить чудовий чемпіонат і заслуговує те місце, на якому зараз знаходиться. У середу ми провели складний поєдинок в Лізі чемпіонів. Матч з «Десною» дався нам абсолютно не легко.
 
- Це на даний момент найважча гра для «Шахтаря» в чемпіонаті? Якщо вірити статистиці, то «Десна» мала перевагу у всіх компонентах, крім володіння м'ячем.
 
- Думаю, буде помилкою аналізувати цілий чемпіонат по одному матчу. Нам потрібно дивитися глобально на турнір, а не лише на одну маленьку частину. Так, сьогодні зустрілися з сильною командою. Але все-таки у нас 10 очок відриву. Робити висновки рано. «Шахтар» також заслуговує на повагу всіх. Я не хочу вже зараз судити про чемпіонат в цілому, тому що баланс буде видно тільки в кінці. І говорити про те, що ми в одному кроці від титулу, я також не хочу, тому що такого немає. Констатую, що «Десна» - команда-гранд українського чемпіонату завдяки відмінним якостям, техніці, кваліфікації гравців і роботі тренера. Показане ними на поле - плоди хорошої підготовки. Вітаю і суперника, і своїх хлопців, яким довелося важко, але вони домоглися перемоги. І також вітаю уболівальників: завжди приємно грати на заповнених стадіонах!
 
- Коноплянка поки проводить не дуже багато часу на полі. Які його перспективи? Бачите його в основі?
 
- Ми не сумніваємося в якості Коноплянки - це фантастичний гравець. Футболіст тільки з такими характеристиками може стати частиною «Шахтаря». Ви знаєте, що перед сезоном завжди проводяться п'яти-шеститижневі збори. Саме тоді гравці готуються до чемпіонату. Протягом цього періоду ми поводимо шість-вісім товариських поєдинків. У Коноплянки цього не було. Ми працюємо над фізикою, технікою, тактикою, і також потрібно мати дуже велику психологічну витримку, приходячи в команду, яка вже провела збори і стартувала в сезоні. Проте Коноплянка з кожним днем ​​все краще підготовлений. Коли він чи інший футболіст заслужить своє місце на полі - він буде грати.
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Діденко розповів, чому в Металісті сміялися з Рикуна
Футбол | 25 квітня 2024, 11:00 0
Діденко розповів, чому в Металісті сміялися з Рикуна

Анатолій вважає Олександра унікальним гравцем

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Мария Потапчук
Молдаван - Конаплянку)))
Владимир Копяк
Как настоящий патриот Португалии, Каштру будет держать Коноплянку на скамейке, пока сборная не сыграет со сборной Португалии в отборе к ЧЕ. И это вполне логично....
Kevko
Что Каштру увидел "фантастического" у Десны, наверное, только ему известно.
Или чем "фантастичнее" соперник, тем выше заслуги Каштру?
DKTheBest2
А рекомендации от Севильи и Шальке не дают такого права?