Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 01 жовтня 2019, 15:06
49299
8

10 головних поєдинків у боксі, які відбудуться до кінця року

Два українця - Гвоздик і Дерев'янченко - проведуть чемпіонськи бої, Усик - дебютує в супертяжах

| Оновлено 01 жовтня 2019, 15:06
49299
8
10 головних поєдинків у боксі, які відбудуться до кінця року
Boxing Scene

На календарі кінець вересня, а значить кінець року не за горами. Вже зараз можна сказати, що 2019 рік став дуже хорошим роком в боксі, ми побачили відродження Менні Пакьяо і стали свідками казкової історії «Попелюшки» Енді Руїса-молодшого. Але до Нового Року попереду ще досить часу і любителям боксу в цей час буде на що подивитися.

Sport.ua представляє десятку найкращих поєдинків в боксі, які відбудуться до кінця 2019 року.

Сергій Дерев'янченко - Геннадій Головкін - 5 жовтня, Нью-Йорк (США)

Дуже інтригуюче протистояння очікується на початку жовтня на легендарній арені «Медісон Сквер Гарден». Колишній багаторічний домінатор в середній вазі Геннадій Головкін (39-1-1, 35 КО) намагатиметься повернути втрачені позиції після поразки від Сауля Альвареса. На шляху до повернення титулу IBF у GGG стоятиме Сергій Дерев'янченко (13-1, 10 КО). Для Головкіна перемога над українцем - це шанс роздобути третій бій з Альваресом. Втім, якщо Дерев'янченко здобуде перемогу, то також займе тепле місце в черзі на бій з «Канело». Тим більше, що Альварес «винен» бій Дерев'янченку, саме через небажання мексиканця битися з обов'язковим претендентом з України йому довелося залишити вакантним титул IBF в середній вазі.

Олександр Усик vs Тайрон Спонг - 12 жовтня, Чикаго (США)

Дебют Олександра Усика в суперважкій вазі кілька разів відкладався. Спочатку - через травму українця, а потім через невизначеність з суперником. Спочатку Усик повинен був виходити на бій з Карлосом Такама, але узгодити бій з ним не вдалося.

Останній раз Усик виходив в ринг майже рік тому - в листопаді, коли переміг Тоні Беллью.

Олександр Гвоздик vs Артур Бетербієв - 18 жовтня, Філадельфія (США)

У самий розпал осені відбудеться один з найбільших поєдинків, який тільки може зараз відбутися в напівважкій вазі. В об'єднавчому бою зійдуться два непереможених чемпіони з пострадянського простору: чемпіон WBC харків'янин Олександр Гвоздик (17-0, 14 КО) та чемпіон IBF чеченської крові Артур Бетербієв (14-0, 14 КО). Незважаючи на те, що обидва хлопці з ударом, Бетербієв чистіший нокаутер. Тут нас чекає класичне протистояння панчера з боксером.

Реджіс Прогрейс - Джош Тейлор - 26 жовтня, Лондон (Великобританія)

У Лондоні відбудеться фінальний поєдинок турніру в суперлегкій вазі другого сезону Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) - на рингу зійдуться суперчемпіон WBA Реджис Прогрейс (24-0, 20 КО) та чемпіон IBF Джош Тейлор (15-0, 12 КО). Але цього бою могло і не бути. Через фінансові проблеми у WBSS Прогрейс відмовився від продовження участі в турнірі, проте потім організаторам вдалося повернути його. Для того, щоб стати безперечним лідером в дивізіоні переможець бою повинен обов'язково битися з чемпіоном WBC / WBO Хосе Рамірес.

Шакур Стівенсон vs Джоет Гонсалес - 26 жовтня, Ріно (США)

Молоде дарування, срібний призер Олімпійських Ігор 2016 Шакур Стівенсон (12-0, 7 КО) впритул підійшов до титульного бою. В наступному місяці він побореться за титул WBO в напівлегкій вазі, який не так давно звільнив Оскар Вальдес. У суперниках у нього такий же молодий непереможений боксер Джоет Гонсалес (23-0, 14 КО), який сповідує більш напористий стиль. Чи вдасться Гонсалесу нав'язати Стивенсону силовий бокс в інфайтингу? Відмінне протистояння з точки зору стилів: спритний ігровик проти менш навченого агресора з непоганим ударом.

Сергій Ковальов vs Сауль Альварес - 2 листопада, Лас-Вегас (США)

«Канело» Альварес (52-1-2, 35 КО) вже сам по собі цікавий публіці. А тут ми маємо серйозне для нього випробування - середньоваговик Альварес забереться в напівважку вагу, щоб стати чемпіоном світу і якщо доб'ється свого, то підкорить вже четвертий за рахунком дивізіон. «Канело» чекає бій проти  російського чемпіона WBO Сергія Ковальова (34-3-1, 29 КО), кар’єра якого вже підходить до завершення.  Чи стануть проблемою розміри і ударна міць Ковальова для Альвареса? Відповідь на це питання чекати залишилося недовго.

Наоя Іноуе - Ноніто Донейр - 7 листопада, Сайтама (Японія)

«Монстр» Наоя Іноуе (18-0, 16 КО) поставить на кін свій титул IBF у найлегшій вазі, щоб битися з суперчемпіоном WBA Ноніто Донейром (40-5, 26 КО) в фіналі турніру WBSS. Фінансові труднощі керівників турніру в другому сезоні також поставили під сумнів проведення і цього фіналу, через затягування з датою бою Донейр думав відмовитися від участі. Донейр багато в тому завдяки везінню пройшов перші дві стадії турніру, японець же в свою чергу буквально виніс з рингу двох своїх попередніх опонентів. Хоч в цій вазі «Філіппінська блискавка» все ще небезпечна, незважаючи на вік (36 років), в перемозі Іноуе мало хто сумнівається.

Деонтей Уайлдер vs Луїс Ортіс II - 23 листопада, Лас-Вегас (США)

Володар пояса WBC в суперважкій вазі Деонтей Уайлдер (41-0-1, 40 КО) проведе реванш проти майстерного кубинського лівші з ударом Луїса Ортіса (31-1-1, 26 КО). Їх перше зіткнення відбулося в березні 2018 року, Ортіс по ходу бою потряс чемпіона, але у нього в результаті скінчилося пальне, і він був битий в 10-му раунді. Для Уайлдера даний бій можна розглядати як генеральну репетицію перед реваншем з Тайсоном Ф'юрі, який 14 вересня в непростому поєдинку за очками переміг шведа Отто Валліна.

Енді Руїс-молодший vs Ентоні Джошуа II - 7 грудня, Ед-Дірійя (Саудівська Аравія)

В першу суботу зими в Саудівській Аравії пройде один з найбільш значущих поєдинків в боксі 2019 року. Ентоні Джошуа (22-1, 21 КО) буде намагатися довести, що 1 червня був просто не його день. У перший день літа в Нью-Йорку Джошуа дебютував в США з того, що був зупинений Енді Руїсом-молодшим (33-1, 22 КО), який спочатку взагалі не розглядався табором британця в якості супротивника. Але Джошуа довелося звернути на мексиканця увагу після того, як Джаррел Міллер завалив одне за іншим допінг-тестування. На кону реваншу, як і в першому бою, стоятимуть пояси WBA, IBF, WBO і IBO в суперважкій вазі. Тільки виносити на ринг їх будуть вже люди Руїса.

Річард Коммі vs Теофімо Лопес - 14 грудня, Нью-Йорк (США)

Топ-проспект Теофімо Лопес (14-0, 11 КО), нарешті, отримає шанс протестувати себе суперником чемпіонського калібру. Чемпіон IBF в легкій вазі Річард Коммі (29-2, 26 КО) точно не подарунок, ганський панчер в двох переможних титульних боях зупиняв Ісу Чаніева і ветерана Рея Бельтрана. Бій Коммі - Лопес є свого роду відбірковим: той, хто виявиться сильнішим, потім отримає величезний шанс - бій з чемпіоном WBA / WBO / WBC Василем Ломаченком, якому не вистачає для повної колекції тільки поясу IBF.

Сергій ЛЕБЕДЄВ

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Промоутер Усика детально описав план українця на випадок відмови Ф'юрі
Бокс | 23 квітня 2024, 16:07 0
Промоутер Усика детально описав план українця на випадок відмови Ф'юрі

18 травня Олександр у будь-якому разі проведе чемпіонський поєдинок

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Rebrow
Зі спортивної точки зору бій Сашка дійсно віглядає тут як п'яте колесо.
Макс Максов
Жаль, что почти все бои в Америке. Придётся в 5-6 утра просыпаться...
Ukraine_Kiev_Fan
Когда Фьюри дерется с мешками, его фанаты ждут этих боев, когда у Уйлдера были мешки, то и его фанаты ждали этих боев. Бой Усика со Спонгом заслуживает внимания уже только из-за того, что дерется новоиспеченный/бывший абсолютный чемпион мира и неважно с кем, это дебют в супертяжах. И болельщики бокса со всего мира интересуются как он себя проявит. Поэтому немного непонятны некоторые тупые комментарии.
Saar
Уайдлеру в рекорд поставьте 40 нокаутов, а не 30 !
UKRAINE FAN
Усик-Спонг ну прям очень важный бой! Еще бы бомжа выбрали в соперники!