Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 серпня 2019, 06:27
9901
10

Шахтар впевнено впорався зі Львовом в гостьовому поєдинку

Двох голів, забитих в першому таймі, вистачило «гірникам» для перемоги

| Оновлено 19 серпня 2019, 06:27
9901
10
Шахтар впевнено впорався зі Львовом в гостьовому поєдинку
twitter.com/fcshakhtar
Останні два матчі суперників у чемпіонаті України завершилися з загальним рахунком 8:0 на користь «Шахтаря». І перед цією зустріччю багато фахівців і букмекерів пророкували легку перемогу підопічним Луїша Каштру. В принципі, так воно і сталося.
 
Вже зі стартовим свистком арбітра гості пішли вперед великими силами і закружляли свою «карусель» поблизу штрафного майданчика Богдана Сарнавського. Правда, до ударів перші десять хвилин справа не доходила. І тільки на 11-й хвилині Ісмаїлі, відірвавшись від опіки захисників, пробив із-за меж штрафного майданчика поруч з лівою штангою. Далі небезпечно атакували Алан Партік, Марлос (двічі), Манор Соломон та інші. Часом в обороні «Львова» виникала «пожежа», але м'яч до пори до часу ніяк не хотів залітати в їх ворота.
 
На 26-й хвилині після прекрасної передачі Марлоса його партнер по «Шахтарю» і збірній України Жуніор Мораес вискочив один на один з голкіпером господарів поля і пробив у праву від себе штангу. І все ж таки за п'ять хвилин гірники досягли успіху. Марлос виконав кутовий з лівого флангу, Микола Матвієнко головою перекинув м'яч від ближньої штанги до дальньої, де абсолютно самотній Дентіньо з близької відстані також головою вразив ціль.
 
Тільки після пропущеного голу футболісти «Львова» нарешті згадали про те, що й вони вміють атакувати. Так, протягом двох хвилин непогані удари нанесли Педро і Ренан, але в обох випадках на місці опинявся Андрій Пятов. Але це був лише епізод. Вже на 37-й хвилині «Шахтар» забив другий гол. Цього разу асистентом гольової передачі став Ісмаїлі, а автором забитого м'яча Марлос. Причому бив він знову без опору захисників, та ще й у порожні ворота, адже Богдан Сарнавський невдало кинувся на перехоплення.
 
Після перерви гра дещо вирівнялася. Гості вже не так часто йшли вперед, маючи в запасі два м'ячі, а львів'янам відступати було нікуди і вони намагалися забити хоча б гол престижу. До того ж футболісти обох команд стали діяти більш грубо, в результаті чого стало більше зупинок.
 
На 61-й хвилині суддя матчу Віктор Копієвський в досить спірному епізоді побачив порушення правил на Сергії Кривцові у штрафному майданчику «Львова» і призначив пенальті. Алан Патрік з одинадцятиметрової позначки спершу пробив точно в правий кут, але арбітр не зарахував взяття воріт через те, що хтось із гравців вбіг до штрафного раніше удару. А ось вдруге Алану Патріку не вдалося переграти Богдана Сарнавського, який відбив м'яч на кутовий. Справедливості заради треба зауважити, що і при другому пенальті деякі гравці вбігали в штрафний майданчик раніше покладеного часу, однак Віктор Копієвський на це увагу вже не звернув.
 
Дуже неприємний епізод стався на 72-й хвилині з Олександром Піхальонком, який  вийшов на заміну у «Шахтаря». В боротьбі із суперником в центрі поля він несподівано впав і залишив поле тільки на медичному електромобілі. Швидше за все, у нього дуже серйозна травма. Хотілося б побажати українському футболісту, який тільки-тільки наблизився до основного складу, якнайшвидшого одужання.
 
Але повернемося до гри. В заключному відрізку матчу «Шахтар» був ближче до того, щоб забити третій гол, ніж «Львів» до того, щоб відіграти хоча б один. Так, на 80-й хвилині дуже небезпечно бив із-за меж штрафного майданчика Марлос - м'яч пролетів поруч з лівої «дев'яткою». А на 87-й хвилині не менш небезпечне завдав удар вже у правий нижній кут Манор Соломон, і знову м'яч розминувся зі штангою в декількох сантиметрах.
 
В підсумку «Шахтарю», який виступав в цьому поєдинку без свого лідера і капітана команди Тайсона, цілком вистачило двох забитих м'ячів, щоб взяти чергові три очки. В нинішній українській Прем'єр-Лізі тільки гірники після чотирьох турів набрали максимальну кількість очок.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ


Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

«Львів» - «Шахтар» - 0:2


Дентіньо (31), Ромеро Марлос (37)

На 62-й хвилині Алан Патрік не реалізував пенальті (воротар)


Мартан (39), Ігор Гончар (47), Сабіно (67), Микола Квасний (90) - Микола Матвієнко (23), Тарас Степаненко (59), Маркос Антоніо (88)

«Львів»: Богдан Сарнавський, Ігор Гончар, Антон Братков, Сергій Борзенко, Микола Квасний, Владислав Приймак, Сабіно (Руслан Зубков, 79), Шина (Ярослав Богунов, 75), Педро, Ренан (Пернамбуко, 46), Мартан.

«Шахтар»: Андрій П'ятов, Сергій Болбат, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Ісмаїлі, Тарас Степаненко, Алан Патрік (Олександр Пихальонок, 63; Додо, 74), Ромеро Марлос, Дентіньо (Маркос Антоніо, 53), Манор Соломон, Жуніор Мораєс.

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

Стадіон «Арена Львів» (Львів)

ЛЬВІВ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Домащенко
Грязная игра была единственным аргументом "Львова" в этом матче,- при полном попустительстве нелепого судьи. Второй аргумент - лежание на поле - не понадобился, потому что "Шахтер" дважды успел прострелить бронепоезд у ворот "Львова" еще в первом тайме.
Гончар - футбольный киллер №2 в УПЛ. За такие прыжки прямой ногой в ногу соперника нужно удалять сразу и навсегда - не с поля, а из футбола: он же инвалидом мог оставить своего коллегу. Но Гончар, разумеется, спокойно доиграл матч до конца.
С такими "гончарами" вместо футболистов и с таким судейством у "Шахтера" к началу ЛЧ не останется игроков. Не могут играть, могут только "сражаться", "биться", и почему-то уверены, что все средства хороши. А судьи их даже не пытаются переубедить.
New Zealander
Динамовцы хватить минусить и выливать зло на других. Когда же вы уже успокоитесь? Вылет из ЛЧ и назначение Михайличенка кого угодно может вывести из себя, я вам сочувствую. Но болельщики Шахтера тут не причем
симон петлюра
интересно шахтёр в лиге чемпионов посмотреть тогда и уровень узнаем а сейчас вроде нормально
tima fialko
Класний друг м"яч "Шахтаря".Самий дорогий украінець Исмаілі віддав зрячий пас на Марлоса і той миттєво пробив.Марлос вийшов на свій звичний рівень і тепер у Мораєса є конкурент у змаганні бомбардирів.
yuriy_kent
Уныло все как-то. Очень заметно отсутствие Тайсона. Ну а наши судьи это нечто. Когда забивал Марлос, офсайда не было минимум в два метра. Пенальти левый. Зачем в команде Патрик? Когда он в основе, Шахтер играет в меньшестве...
New Zealander
Пока Шахтер Каштру больше нравиться чем Шахтер Фонсеки. Больше на атаку играют, играют в более вкусный футбол.
mayakovskiy1
Здоров играли. При Каштру мяч намного быстрее двигается.
New Zealander
Травмы опять окутали Шахту перед ЛЧ. Майкон, Малышев, Пихаленок. Хорошо хоть что это не игроки основы. Но это важные игроки лавки.
Shevchenka2019
А де те чудо...сонячний хлопчик? Зд0хл0?