Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2019, 11:07
8892
30

Чорноморець забив Десні три голи за п'ять хвилин і вирвав перемогу

Команда Червенкова влаштувала справжній «гольовий водоспад» під завісу поєдинку

| Оновлено 06 травня 2019, 11:07
8892
30
Чорноморець забив Десні три голи за п'ять хвилин і вирвав перемогу
ФК Чорноморець
Протистояння команд з першого та останнього рядків турнірної таблиці другої «шістки» Української Прем'єр-ліги, у рамках двадцять сьомого туру національної першості, було одним з найбільш інтригуючих в цей ігровий день.
 
За великим рахунком, формат, в якому УПЛ існує на даний момент, частково, виправдовує своє право на існування. Судіть самі, команди дійсно розділилися на дві, приблизно рівні за поточними кондиціями, групи, і тепер кожен наступний поєдинок для них носить визначальний характер.
 
Що очевидно – далеко не всім допомагають боротися з внутрішніми проблемами навіть такі «спартанські» умови. Яскравим прикладом цього твердження виступає одеський «Чорноморець», який ніяк не міг вийти з ігрової кризи, і вже опинився в турнірній таблиці на останньому, дванадцятому за рахунком, місці, яке означає тільки одне – команді Червенкова загрожує прямий виліт до Першої ліги за підсумками поточного сезону.
 
Зрозуміло, що протистояння з лідером підгрупи, чернігівською «Десною», не було найкращім моментом для здійснення рішучого ривка вгору. Однак тут необхідно було враховувати факт не найбільш вдалого виступу команди Рябоконя. Наприклад, той же «Арсенал-Київ», обіграв чернігівчан з рахунком 2:0 у минулому турі, і чому б колективу Червенкова не зробити щось схоже на даний «міні-подвиг».
 
Якщо давати коротку характеристику даному поєдинку, то, якщо вболівальник шукав поєдинок з великою кількістю голів, при посередньому числі небезпечних моментів, то цей матч для нього був просто ідеальною знахідкою. «Десна» знову застосувала свою улюблену тактику проведення домашніх поєдинків, і почала брати в облогу володіння суперника вже з перших хвилин. Мало кому з опонентів чернігівчан вдається піти з-під такого тиску без наслідків, так що швидкий м'яч в ворота останньої команди Прем'єр-ліги був цілком очікуваним.
 
Дмитро Хльобас під кінець першої чверті основного часу прийняв нестандартне рішення під час виконання штрафного з правого фланга. Удар в ближній кут явно не був передбачений голкіпером, а ще й невелике «коригування» траєкторії польоту м'яча від Дениса Фаворова, так і зовсім, застало Кожухаря в абсолютному нерозумінні того, що відбувається. Тим часом, на табло же змінився поточний рахунок зустрічі.
 
«Поранений звір є небезпечнішим удвічі», а коли його ще й в кут загнали, то абсолютним безглуздям було б не чекати від нього стрибку у відповідь. Одесити швидко зрівняли рахунок зусиллями Вільхамссона, який, після зимового трансферного вікна, є головною атакуючої одиницею Червенкова. У контексті звітної зустрічі, він став автором «дубля», а перший свій гол забив завдяки удару головою, після подачі Мусолітіна з правого флангу.
 
Проблеми в грі «Чорноморця» спостерігаються у всіх компонентах, але окрема їх категорія – поведінка гравців під час чужих стандартів, яка доволі часто дозволяє суперникам досягати несприятливого для одеситів результату. Гітченко не помітив опору, коли з наскоку завершував подачу з кутового ударом головою від одинадцятиметрової позначки.
 
Свисток на перерву, команди йдуть на невелику паузу за перевагою «Десни» в кожному компоненті. Перед командою Рябоконя стояв вибір, здебільшого, з двох варіантів – доводити гру до логічного завершення за контролем м'яча, або ж добити здеморалізованого суперника швидким голом у другій половині. Чернігівці обрали інший, третій, шлях. Контроль за темпом поєдинка був переданий супернику, чим і скористався «Чорноморець» у підсумку.
 
Віддамо належне Ангелу Червенкову. Чергові блискучі кроки від болгарського фахівця під час поєдинка! Павлов з'явився на полі під завісу поєдинка, та став вирішальним компонентом в атаці гостей, і, як тільки російський нападник трохи освоївся на футбольному полі, «Чорноморець» почав «штампувати» голи.
 
Простріл Трубочкіна з лівого флангу в напрямку дальньої штанги Вільхамссон завершив точним ударом в один дотик, випередивши набігаючого другим темпом Танчика – це 2:2 – вже непогано, але Одеса хотіла більшого, з урахуванням ситуації в паралельному поєдинку між «Карпатами» і «Арсеналом-Київ».
 
Ось тут і розкрилася «карта» Павлова. Удар в падінні після подачі Норенкова з лівого флангу виявився неможливим для відведення з боку голкіпера, що вивело «Чорноморець» вперед вперше у цьому поєдинку. На 90-й хвилині!
 
Але і це не все. «Десна» зрозуміла, що треба йти відновлювати втрачену перевагу, але була спіймана на контратаці, а сил у Мусолітіна виявилося вдосталь саме на вирішальний ривок та обіграш голкіпера із завершальним ударом по порожніх воротах. Надалі, футболіст так і залишився лежати на газоні після фінального свистка арбітра, який «на місці» зафіксував видатну перемогу «Чорноморця» в дуже важливий момент сезону.
 
У наступному турі Української Прем'єр-ліги «Чорноморець» проведе гру в Києві, суперником стане «Арсенал-Київ». Ось вам і вирішальний матч в боротьбі за виживання. А «Десна» в черговий раз зіграє вдома. Проти донецького «Олімпіка».

Українська Прем’єр-ліга. 27-й тур.

«Десна» – «Чорноморець» – 2:4

 Д. Фаворов, 14, Гітченко, 22 – Вільхамссон, 18, 86, Павлов, 90, Мусолітін, 90+4

 А. Фаворов, 47, Картушов, 57 – Немчанінов, 17, Богданов, 20, Коваль, 36, Бабенко, 43, Павлов, 87

«Десна»: Літовка – Люлька (Сергійчук, 76), Імереков, Гітченко, Немчанінов – Богданов – Картушов, Хльобас (Філіппов, 72), А. Фаворов, Д. Фаворов – Безбородько (Парцванія, 84).

«Чорноморець»: Кожухар – Норенков (Павлов, 78), Грачов, Рижук, Трубочкін – Бабенко, Мусолітін – Вільхамссон, Морозенко (Хамелюк, 58), Танчик – Коваль (Семенів, 64).

Арбітр: Іван Бондар (Київ).

Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів).

Удари (у площину): 8 (7) – 6 (5)
Кутові: 9 – 1
Оффсайди: 1 – 2.

ДЕСНА-ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 22°C
 

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає список бомбардирів УПЛ 2023/24 після 25-го туру?
Футбол | 23 квітня 2024, 03:40 7
Як виглядає список бомбардирів УПЛ 2023/24 після 25-го туру?

Одноосібним лідером є форвард Динамо Владислав Ванат – 12 голів, 7 асистів

Барселона може вимагати переграти матч проти Реала
Футбол | 22 квітня 2024, 17:37 7
Барселона може вимагати переграти матч проти Реала

Про це повідомив президент клубу Жоан Лапорта

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FidanFCCO
Те кто пишут про договорняки вы игру смотрели?Знатоки хреновы.
FidanFCCO
Просто красавы,замены сделал правильно
mantga
Не понимаю как можно было проиграть выигранную игру у Ворскла и выиграть у Десны?
azl
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
azl
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
андрей лавров
та десна своїми договорняками вже достала
Владимир Копяк
Интересно, соответствующий комитет ФФУ будет заниматься договорняками, которые поперли под конец чемпионата? Или этой компашке сейчас не до этого?