Що значить панчер в боксі?

Панчер - значення в боксі

Шанувальники боксу регулярно стикаються з поняттям панчер бокс. Це легендарні бійці, здатні відправити суперника в нокаут за допомогою тільки одного удару. Щоб зрозуміти, в чому секрет таких спортсменів, необхідно більше дізнатися про особливості їх техніки та підготовки.

Хто такий боксер-панчер?

Панчер - це боксер-нокаутер зі своїм власним коронним ударом. Їм може бути як короткий хук, так і довгий прямий в голову. Панчерами називають віртуозних боксерів, які досконало опанувати своїм основним ударом.

Що панчер робить для перемоги?

Основне завдання панчера - перемогти супротивника, використовуючи мінімальну кількість атак за короткий час, не допускати власного знесилення і втрати балансу, а також вибрати правильний момент і сильний удар, щоб завершити бій блискавичним нокаутом. Це буває не просто зробити, адже супротивник може використовувати одну з безлічі технік оборони. Тому панчер також це боксер, який веде результативну і високоякісну гру протягом усіх раундів. Для цього він:

Особливості поведінки панчерів

Боксер панчер повинен перебувати у відмінній фізичній формі, а також вміти грамотно використовувати свої сильні сторони, зріст і здатність виснажувати противника.

Найчастіше такі спортсмени використовують середню дистанцію і не так рухливі, як опоненти. Він активно використовує атакувальні серії та не пропускає проломи в обороні для основного удару. Але деякі боксери, щоб обійти віртуозного в обороні суперника, використовують в'яжучі прийоми, виснажують суперника та активно чинять опір в контрударах. Щоб результативно використовувати свій коронний прийом, його потрібно вміти добре маскувати, а також не дати партнеру передбачити свої наступні ходи.

Кращі панчери у світовій історії боксу

Як стати панчером?

Щоб стати віртуозним панчером, потрібні роки практики, за які потрібно натренувати:

  1. Уміння прораховувати ситуацію і вибирати відповідний момент.
  2. Удосконалити швидкість, силу і раптовість ударів.
  3. Опанувати всіма основними ударами, щоб стати універсалом і спланувати точний прийом на основі слабких сторін противника.

Часті питання

➦➦ Панчери бувають тільки в певних вагових категоріях?

✔️ Ні, такий спортсмен може з'явитися в будь-якій категорії. Наприклад, Джиммі Уайлд важив всього 44 кг.

➦➦ Коронний удар панчера може бути тільки в голову?

✔️ Ні, вільно можна використовувати також попадання в корпус.

➦➦ Панчер бокс завжди перемагає нокаутом?

✔️ Ні, якщо суперник сильний в обороні, а також не дає змінити тактику по ходу бою, підсумок сутички не завжди визначається нокаутом. Іноді боєць навіть не знаходить моменту для коронного удару.

Джерело Sport.ua
Читайте нас в Telegram