На хвилі успішної Барселони, згадуємо рекорди сезону 2009/10

Шлях до відродження, ретроспектива минулих років, і як Мессі побив рекорд ринкової вартості

В останні тижні навколо «Барселони» знову спалахнув інтерес, і багато хто починає говорити про її повернення до колишньої величі. Це надихає на спогади про команду, яка домінувала у футболі в сезоні 2009/10.

Пропонуємо вам згадати сезон 09/10 і трансферну вартість найкращих гравців. У тому сезоні «Барса» не тільки захистила титул Ла Ліги, а й виграла Лігу чемпіонів, клубний чемпіонат світу і встановила нові рекорди.

Ліонель Мессі, того року лише 22-річний, не лише став лідером команди, а й побив рекорд ринкової вартості, піднявшись до 80 мільйонів євро, що стало значним досягненням, особливо з огляду на те, що попередній рекорд належав його товаришеві по команді Роналдіньйо і становив 80 мільйонів євро. Це був перший сезон, коли Мессі не ділив перше місце з Кріштіану Роналду, який посів друге місце з ринковою вартістю в 75 мільйонів євро.

У 2009/10 році «Барса» представила трьох з п'яти найцінніших гравців, а її домінування в Ла Лізі було безпрецедентним. Статистика показує, що серед найцінніших гравців також були Хаві та Андрес Іньєста, які зіграли ключову роль в успіхах клубу.

Легенда минулих років «Барси» також висловив думку про перемогу каталонського клубу над мадридським «Реалом» (4:0)

«Яка чудова перемога» - написав Мессі в коментарях до посту офіційного акаунта «Барселони» в інстаграмі.

Повернення «Барселони» до найвищих досягнень може стати новим етапом в її історії, що нагадує найкращі часи, коли команда не залишала шансів своїм суперникам.

Марк Кужим Джерело: Transfermarkt
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 жовтня 2024, 20:32 7

Дивіться відеоогляд матчу 11 туру УПЛ 2024/25