Топурія зніс Холловея в ударці. Ілія феноменальний

Зміг розбити суперника на його площині

26 жовтня в Абу-Дабі, ОАЕ, відбувся перший захист титулу UFC у напівлегкій вазі між іспанцем грузинського походження Ілією Топурією (16-0) та одним з найкращих напівлегковаговиків в історії промоції Максом Холловеєм (26-8). Цього поєдинку чекали дуже сильно, адже Макс зробив усе, щоб протистояння виглядало актуальним та важливим просто зараз.

А ще через те, що стиль бійців підходив одне одному якнайкраще. Борець проти ударника. Людина, яка не програвала достроково з моменту дебюту в UFC проти одного з найкращих борців дивізіону. Боєць, який ніколи не падав у нокаут, проти класного панчера.

Цього бою чекали всі фанати. І результат дійсно історичний

Наскільки поєдинок Топурії проти Холловея очікували, настільки він був і непередбачуваним. Так вже склалось, що ці бійці мали достатньо аргументів один проти одного. І їх було стільки, що фанати обох сторін довгими годинами сперечались в мережі, намагаючись довести свою правоту до поєдинку.

От, наприклад, удар та вміння тримати удар. Фанати Топурії стверджували, що він володіє важким нокаутуючим ударом. І це факт. Фанати Холловея казали, що цього удару буде недостатньо, щоб звалити їхнього улюбленця - бо це не вдавалось нікому. Навіть Гейджі у легкій вазі. Та що там Гейджі - навіть Пор'є у легкій вазі, коли Холловей вийшов на бій, майже не готуючись.

Уболівальники Топурії ставили в приклад те, як він звалив Волкановськи, і не тільки. І згадували те, скільки ударів у середньому пропускає Холловей за бій - він є рекордсменом UFC за цим показником. Цей аргумент парирувався різницею в габаритах - Макс вищий на десять сантиметрів. А ще іншим рекордом Холловея - він рекордсмен UFC за кількістю влучних силових ударів. Як Ілія збирається захищатись проти такої купи ударів?

Getty Images/Global Images Ukraine. Ілія Топурія (зліва) і Макс Холловей

Щодо захисту теж були питання. Макс - базовий ударник. Топурія - борець. Причому, займається він боротьбою з дитинства, має чорний пояс із бразильського джиу-джитсу і довів, що на канвасі з ним тягатись складно.

Проте, і це мало контраргумент - Холловей в принципі не програє самбішенами. За весь час єдина поразка - проти того ж Пор'є. Проте варто враховувати, що то був дебют Макса в UFC проти досвідченого бійця, а самому Холловею було всього 19 років.

Що ми мали у підсумку? Незрозумілість та інтригу. А ще дуже бажаний поєдинок досить рівних бійців. Зі своїми мінусами та плюсами, які перекривали одне одного. Пречудово для нейтральних фанатів. Краще і не вигадаєш.

У клітці ж все склалось дещо по-іншому. Як і очікувалось, Топурія діяв розумно та стримано. Але одразу виходило не все.

Ілія весь перший раунд складно підбирався до дистанції атаки. То йшов під ударну руку та ногу суперника, то просто не діставав. Але загалом було очевидно, що Топурія не планує виконувати план на бій Холловея і битись із ним посеред клітки.

У другому раунді Топурія довів це. Підібравшись до зручної дистанції, Ілія почав більше влучати руками, зберігши той самий рівень концентрації. Для Макса почали виникати проблеми одна за іншою.

Макс старався. Комбінував руки та ноги, намагався бити багато. Проблема будь-якої атаки у тому, що ти відкриваєшся для контрударів. А коли суперник має рівень ударної техніки такий, як у Топурії, це натякає на проблеми. А тут ще й вкрай міцний удар, від якого рятувала тільки міцна голова Холловея.

Але не буває так, що голова тримає вічно. Голова Макса протрималась в UFC дванадцять років. Величезний термін без нокаутів і майже без нокдаунів - флеш-нокдауни все ж бували, але їх не зараховували.

У третьому раунді Топурія пішов у активнішу атаку та почав налягати на бокові, які заходили частіше і частіше. В одному з розмінів він все ж похитнув Макса, але знову Холловей пішов від нокдауну. А от від нокауту піти не вийшло - Ілія наздогнав суперника та добив.

Перший захист титулу від Топурії є. Перший нокаут у кар'єрі Макса Холловея є.

Що далі?

Холловей - народний чемпіон і все ще має титул BMF у легкій вазі. Там він, між іншим, виглядав добре. Не тільки через перемогу, а й через те, що фізично добре набрав вагу і не зламався.

Зараз Максу треба відновитись. І бажано не 2-3 місяці, а довше. Бо до нокауту треба докласти ще й сотні пропущених ударів раніше протягом кар'єри. А потім можна повертатись. В середині наступного року буде краще за все, але не раніше.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ілія Топурія

Топурія переміг топових суперників. Розбив Волкановськи, нокаутував Холловея. Це ідеальний старт чемпіонства - побиті перша і друга сходинка рейтингу та просто топ-бійці.

Далі в рейтингу йде Дієго Лопес, який на минулому для себе турнірі проїхався по Браяну Ортезі. І це хороший бій. Як і можливий реванш проти Волкановськи. Щоправда, можливо, Алексу це вже і не потрібно. У нього був занадто довгий вояж в ММА, тож незрозуміло, чи є мотивація повертатись.

Після Лопеса, до речі, йде Яїр Родрігес. Він теж на попередньому для себе турнірі бив Ортегу, і це теж класний поєдинок. Тож Ілії є чим зайнятись, але зараз він у настільки топовій формі, що може протримати титул ще дуже довго.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 жовтня 2024, 10:39 7

Український хавбек «Динамо» порізав плече скляними дверима

Коментарі