ФЕДОРЧУК: «Матч Динамо - Шахтар може бути вирішальним в боротьбі за золото»

Відомий експерт робить ставку на перемогу киян

27 жовтня в центральному матчі 11 туру в УПЛ київське «Динамо» з'ясовуватиме стосунки з ще одним грандом - донецьким «Шахтарем».

Відомий тренер, авторитетний експерт Олег Федорчук в бесіді з кореспондентом Sport.ua розповів, кому віддає перевагу в завтрашній битві в столиці України:

- Погоджуюсь з тими фахівцями, які вважають сили завтрашніх опонентів приблизно рівними. Це можна пояснити тим, що в поточному сезоні чемпіони десь пригальмували, тоді як динамівці - додали. Я все ж, схиляюся до того, що підопічні Олександра Шовковського візьмуть гору - 2:1. Їхні «козирі»: більш збалансований склад, стабільність, впевненість в своїх силах, сміливість тренерського штабу, який не боїться ухвалювати неочікувані рішення.

- Ви натякаєте на те, що в динамівців в останньому матчі Ліги Європи - з «Ромою» - був експериментальний склад?

- Не тільки, адже в поєдинку в Римі кияни також зіграли з трьома центральними захисниками. Mабуть, Шовковський відчуває, що завтрашній поєдинок може бути визначальним в боротьбі за «золото» тому й ухвалював такі рішення, аби бути до всього готовим.

- Але у випадку недільної невдачі керманичу відразу ж згадають про недоцільність цих рішень.

- Думаю, що тренерський штаб киян добре все зважив. Зрештою, в Римі динамівці, навіть виступаючи не в оптимальному складі, дали бій амбітним господарям й якби не дитяча витівка стопера Тараса Mихавка, який банально «привіз» пенальті, то, принаймні, могли не програти.

- Щось останнім часом Mихавко часто опиняється в «Динамо» в ролі антигероя.

- Це мене непокоїть. Порадив би Тарасу бути більш вимогливим до себе, більш зібраним, бо його помилки дуже дорого обходяться команді.

- Відсутність завтра в складі динамівців Андрія Ярмоленка та Олександра Піхальонка - це серйозні втрати?

- Що до Ярмоленка, то - ні. Занадто часто він не грає з різних причин і до його відсутності партнери вже адаптувалися, а от Піхальонок став би у пригоді, особливо в наступальних операціях.

- А хто киянам найбільше заважатиме в досягненні потрібного результату?

- Динамівцям треба подбати про нейтралізацію Георгія Судакова й подумати, як підібрати «ключі» до воріт Дмитра Різника, який демонструє високий рівень підготовки.

- Які ще є «козирі» в «гірників»?

- За великим рахунком, я бачу лише один:в донеччан було більше часу і можливостей для відновлення після єврокубкових поєдинків. Так, можливо, для киян матч в Римі в плані «фізики» не потребував значних зусиль, але, повірте, він все одно був енергозатратний навіть для запасних. Ось чому, щоб відновити ігровий тонус, потрібно кілька днів, яких у киян було мало. Все ж, статусність завтрашнього протистоянні буде додатковим стимулом, змусить динамівців використовувати якісь ще нереалізовані резерви, аби зіграти через не можу.

Раніше ми повідомляли, де можна дивитися онлайн матч чемпіонату України «Динамо» - «Шахтар».

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 жовтня 2024, 10:39 5

Український хавбек «Динамо» порізав плече скляними дверима

Коментарі