Володар 16 кілець WSOP Circuit: «Онлайн-турніри знецінюють нагороди»

Моріс Гокінс і Байрон Джонсон критикують прирівнювання онлайн-перемог до живих

Моріс Гокінс, один із найуспішніших гравців WSOP Circuit з 16 кільцями, залишається серед лідерів серії, поступаючись лише Арі Енгелю, який нещодавно виграв своє 18-те кільце в онлайн-турнірі. За понад 15 років участі в живих турнірах WSOP-C професіонал з Міссурі зібрав значну колекцію нагород.

У недавньому подкасті Гокінс разом з володарем кільця WSOP-C Байроном Джонсоном обговорили статус кілець серії, висловивши думку, що онлайн-перемоги не мають прирівнюватися до досягнень у живих турнірах.

«Мені здається, вони настільки зіпсували це, що кільця тепер нічого не варті, - заявив Гокінс. - Люди виграють кільця в турнірах, де за перше місце дають $4 000, $5 000, $6 000. В онлайн-турнірах можна зіграти в івент за $200 з 60-70 учасниками і виграти кільце - це розбавляє його цінність, і тепер воно вже нічого не означає. Раніше це мало значення, а тепер - ні».

За словами Гокінса, коли він обговорював це питання з Джеком Еффелом, той відповів, що «WSOP - це бренд, і ми повинні його просувати». «Але, просуваючи бренд, ви знижуєте цінність кільця», - вважає Гокінс.

Байрон Джонсон підтримав колегу: «Можна просувати бренд, не розбавляючи продукт. На мою думку - я сам володар кільця WSOP - люди, які виграють онлайн, не повинні класифікуватися так само, як ті, хто перемагає в живих турнірах, адже це різні речі».

«Ви сидите вдома в халаті, ніхто на вас не дивиться. Ми не знаємо, що вони там роблять - я не кажу, що онлайн-гравці шахраюють, - але ми не знаємо, чи використовують вони програми, чи є у них RTA, чи хтось їм підказує, - ми нічого не знаємо», - додав Гокінс.

На думку професіонала, онлайн-покер привчає до одночасної гри в кількох турнірах, що знижує психологічний тиск: «Люди, які грають онлайн, не виграють так часто, як у живих турнірах, адже онлайн навчає тебе грати одразу на шести екранах, у шести турнірах, просто клікаючи, поки не набереш фішок».

«Коли ти влітку їдеш на WSOP, ти виграєш браслет; коли подорожуєш по серії, виграєш кільце; коли вирішуєш залишитися вдома...» - почав Джонсон, на що Гокінс завершив: «...виграєш капці».

Обидва гравці підкреслили, що не виступають проти онлайн-покеру і не применшують заслуг онлайн-гравців, але вважають, що досягнення в живих і онлайн-турнірах варто розділяти.

«Я не кажу, що не треба нагороджувати тих, хто перемагає онлайн. Я цього не кажу, адже є кілька покерних професіоналів, яких я поважаю і які грають онлайн. Я лише кажу, що це не одне і те саме: не можна давати комусь кільце, якщо вони не зробили того, що зробив я», - підсумував Джонсон.

Олексій Тіньков Джерело: poker.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 28 жовтня 2024, 04:05 1

Марта Костюк зберігає статус першої ракетки України