Астон Вілла – в компанії обраних: три матчі без пропущених голів у ЛЧ

Бірмінгемці приєдналися до елітної компанії клубів, які змогли виграти свої перші три матчі турніру

Ідеальний початок сезону Ліги чемпіонів для «Астон Вілли»! Бірмінгемці приєдналися до елітної компанії клубів, які змогли виграти свої перші три матчі турніру, не пропустивши жодного голу. До цього досягнення вдалося дійти лише двом командам: «Малазі» у сезоні 2012/13 та «Лестеру» у 2016/17.

«Малага» того сезону демонструвала дисципліновану оборону та ефективний контроль м'яча. Велику роль відігравали швидкі переходи з оборони в атаку і флангові атаки. Команда покладалася на точні передачі, відмінну техніку своїх ключових гравців (Іско, Демікеліса, Сапунару), а також на надійну гру воротаря Віллі Кабальєро.

«Лестер» того сезону демонстрував типову для себе тактику швидких контратак. Команда покладалася на свою організовану оборону і миттєві випади вперед. Велика заслуга в цьому була у Джеймі Варді, який вражав своєю швидкістю та завершенням атак, і Ріяда Мареза, який був рушійною силою в півзахисті.

Тепер їх підтримала «Астон Вілла» в кампанії 2024/25. У третьому турі групового етапу Ліги чемпіонів підопічні Унаї Емері здолали італійську «Болонью» з рахунком 2:0, продовжуючи свою блискучу серію. «Болонья», яка активно використовувала контратаки, не змогла зламати захист англійців. «Астон Вілла» відкрила рахунок на 55-й хвилині завдяки влучному удару Джона Макгінна зі штрафного. Незабаром Джон Дуран подвоїв перевагу після передачі Роджерса, і фінальний рахунок зафіксував ще одну впевнену перемогу англійського клубу.

На даний момент «Астон Вілла» очолює таблицю, маючи максимальний результат після трьох турів, а їхня оборона залишається непохитною.

Марк Кужим Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 жовтня 2024, 18:05 12

Гра завершилася з рахунком 2:1 на користь пенсіонерів, Михайло вийшов на поле на 67-й