Знову схибили. Полісся в Житомирі втратило очки проти Колоса

Команда Ашура другий матч поспіль проти аутсайдерів не може виграти на власному полі

П'ятнична частина одинадцятого туру української Прем'єр-ліги містила в собі одразу два протистояння, тому надвечір ми перемістились до Житомира, де в місцевого «Полісся» останнім часом спостерігаються певні негаразди в грі саме під час проведення домашніх протистоянь. Цього разу завдання для команди Імада Ашура було доволі цікавим - у гості приїхав ковалівський «Колос», який уже тривалий час зберігає за собою статус чи не найбільш «сухого» та прагматичного колективу країни.

Колектив Олександра Поздєєва власною поведінкою на полі в першому таймі всіма наявними засобами намагався зберегти за собою це реноме. Зі свого боку «вовки», хоча й постійно пробували захопити ініціативу в контролі м'яча, але стикались рівно з тими самими проблемами, що й донецький «Шахтар» у переможній для себе грі тиждень тому (1:0). «Полісся» банально не могло обійти захисний блок «Колоса».

При цьому сценарій для команди Ашура виявився ще гіршим, аніж у «гірників», бо на 19 хвилині Луїфер на ближній не перехопив подачу кутового з правого флангу й дозволив відзначитись Велетню, який і тиждень тому всім виглядом демонстрував, що прагне забрати на себе лідерство в команді Поздєєва. Якісної реакції на цей епізод від житомирян до перерви ми так і не дочекались, тоді як чи не кожна контратака «колосків» призводила до занепокоєння захисту господарів поля.

У другому таймі гості грали більш скромно в атаці, тому тривалий час ми бачили їхню роботу виключно на власній половині. «Полісся» тим часом розуміло, що фактично пішов зворотній відлік до можливої чергової втрати очок, тож відкладати справи на потім було б великою помилкою. І вже на 54 хвилині Назаренко таки продавив фланг Поправки, виконавши подачу на голову Гуцуляку до воротарського.

Однак потім «вовки» знову зіштовхнулись із низькою інтенсивністю власної гри попереду, що цього разу завершилось тим, що в них і моментів належної якості для більшої кількості забитих м'ячів не було. Власне кажучи, жодна з атак команди Ашура не те щоб не викликала проблеми в обороні суперників, а й м'яч до штрафного Пахолюка доводила лишень зрідка.

У наступному турі житомирське «Полісся» зіграє в гостях у «Олександрії», а ковалівський «Колос» поїде до полтавської «Ворскли».

Наші оцінки:

«Полісся» (заміни): Сарапій - 6,0, Пайшао - 6,0, Крушинський - 6,0, Кушніренко - б/о, Йока - б/о.

«Колос» (заміни): Оріховський - 6,0, Алефіренко - 6,0, Паулаускас - 6,0.

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Полісся» - «Колос» - 1:1

Голи: Гуцуляк, 54 - Велетень, 19

Попередження: Таллес, 2, Михайліченко, 40, Віалле, 43 - Криворучко, 21, Поправка, 62, Цуріков, 85

«Полісся»: Волинець - Смоляков, Чоботенко, Віалле (Сарапій, 46), Михайліченко - Лєднєв (Йока, 88), Мельниченко (Кушніренко, 79), Таллес Коста (Крушинський, 66) - Назаренко, Луїфер (Пайшао, 46), Гуцуляк.

«Колос»: Пахолюк - Цуріков, Бондаренко, Краснічі, Поправка - Демченко, Гагнідзе - Третьяков (Оріховський, 63), Криворучко (Алефіренко, 63), Велетень (Гусол, 83) - Болівар (Паулаускас, 63).

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Стадіон: «Центральний» (Житомир).

Удари (у площину): 8 (1) - 6 (3)
Кутові: 2 - 5
Офсайди: 0 - 2.

ПОЛІССЯ - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 10°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 жовтня 2024, 05:05 1

Сьогодні познайомимося ближче з Мариною Луценко – дружиною польського голкіпера Барселони

Коментарі