ПЯТЕНКО: «За ігровим тонусом наша збірна має перевагу над Туреччиною»

Українки готуються до матчу плей-оф кваліфікації жіночого Євро-2025

Жіноча збірна України завершує підготовку до гостьового матчу першого раунду плей-оф відбору Євро-2025 із Туреччиною, який відбудеться 25 жовтня в Стамбулі. Керманич жіночої збірної України Володимир Пятенко розповів про останні новини з табору команди:

- Зібралися разом у турецькій Антальї. Основна частина гравчинь збірної діставалася з Києва транзитом через Кишинів, уже потім приєдналися й легіонери для проведення короткострокового збору перед іспитом у Стамбулі.

У складі української делегації відбулася лише одна зміна: замість травмованого воротаря Дар'ї Келюшик із «Колосу» викликали Катерину Боклач із французького «Mарселя».

- Як би ви оцінили ігровий тонус підопічних?

- У цьому аспекті ми маємо перевагу над туркенями, адже новий сезон у нас розпочався раніше. Тому українські збірниці вже провели по сім-вісім офіційних матчів. Це, звичайно, плюс. Тепер важливо за ті кілька днів, які надані для підготовки, відшліфувати ігрові зв'язки, усе-таки востаннє команда збиралася ще в липні. Звичайно, дуже кортить, аби обійшлося без серйозних травм.

- Інформації про майбутніх опоненток не бракує?

- Гріх нарікати. Уже детально проаналізували відеоматеріали про гру туркень. Плюс я мав тривалі розмови з тими підопічними, які виступають у чемпіонаті Туреччини. До речі, майже всі футболістки цієї збірної грають на батьківщині. Намагаємося врахувати кожен нюанс, зокрема не можна недооцінювати 12-го гравця господарок. Їм буде забезпечена підтримка галасливих уболівальників. До цього постараємося бути готовими.

- Який шлях з Антальї до Стамбула?

- 23 жовтня в Антальї ми провели заняття, після обіду - подорож до Стамбула. 24 жовтня - передігрове тренування на стадіоні «Есенлер». Будемо налаштовуватися продемонструвати свої найкращі якості та здобути перемогу.

Микола Степанов Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 жовтня 2024, 18:05 12

Гра завершилася з рахунком 2:1 на користь пенсіонерів, Михайло вийшов на поле на 67-й