Два метри та 10 см. Неймовірний рекорд Магучіх ратифікований федерацією

У Парижі у липні 2024 року Магучіх подолала планку на рекордній висоті

Міжнародна федерація легкої атлетики (World Athletics) офіційно ратифікувала (затвердила) світовий рекорд української спортсменки Ярослави Магучіх у стрибках у висоту

На змаганнях Діамантової ліги у Парижі у липні 2024 року Магучіх подолала планку на висоті 2.10 м.

Українка побила рекорд Стефки Костадінової із Болгарії (2.09 м), який тримався з 1987 року.

Потім на Олімпіаді-2024 у Парижі Магучіх виборола золото та стала головною героїнею спортивного року в Україні.

У повідомленні World Athletics сказано:

«Світовий рекорд Ярослави Магучіх у стрибках у висоту, встановлений у липні у Парижі (2.10 м), затверджений Всесвітньою легкоатлетичною асоціацією. Українка Магучіх покращила один із найдавніших світових рекордів, підкоривши висоту 2,10 м на Meeting de Paris, етапі Діамантової ліги 7 липня.

Забезпечивши собі перемогу з результатом 2.03 м, Магучіх підняла планку на 2.07 м та подолала її у другому стрибку, покращивши свій національний рекорд. Потім вона приготувалася до спроби подолати позначку 2.10 м, на один сантиметр вище за світовий рекорд, встановлений болгаркою Стефкою Костадіновою на чемпіонаті світу в Римі 30 серпня 1987 року. І Магучіх подолала планку з першої спроби.

Ярослава Магучіх розповіла: «Виходячи на ці змагання, я відчувала, що зможу стрибнути на 2.07 м, а може, й на 2.10 м. Нарешті я вписала Україну в історію світової легкої атлетики».

Магучіх минулого року у Будапешті виграла титул чемпіонки світу зі стрибків у висоту, а у Парижі в серпні виборола олімпійське золото.

Микола Степанов Джерело: World Athletics
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 жовтня 2024, 05:05 1

Сьогодні познайомимося ближче з Мариною Луценко – дружиною польського голкіпера Барселони