NAVI розпустили склад з Dota 2: реакції Ghostik і Віталія Волочая

Через проблеми з гравцями та фінансами команда заморозила свій основний склад

Нещодавно стало відомо про розформування основного складу команди Natus Vincere з Dota 2, що викликало реакції з боку професійних гравців та кіберспортивних коментаторів.

Колишній гравець і аналітик Андрій «Ghostik» Кадик висловився на цю тему, пояснивши ситуацію таким чином: NAVI запросили ветерана сцени Клемента «Puppey» Іванова та молодого таланта Божідара «bzm» Богданова для участі у турнірі PGL Wallachia Season 2. Проте довгострокова співпраця була неможлива, адже Клемент залишається в команді Secret, а bzm не хоче грати без нього. Внаслідок цього Артем «Yuragi» Голубев та Бакит «Zayac» Емілжанов почали сумніватися в майбутньому команди, що призвело до замороження ростеру. Тепер менеджмент очікує, що контракти деяких гравців або будуть викуплені, або закінчаться.

Більше новин з кіберспорту в Telegram Sport.ua

Спортивний коментатор та власник студії Maincast Віталій Волочай також прокоментував ситуацію. Він зазначив, що скласти конкурентоспроможну команду зараз дуже важко, особливо якщо говорити про українських гравців, багато з яких мають проблеми зі зв'язками з російською сценою.

Крім того, знайти європейських гравців дорого, а Dota 2 не приносить тих самих доходів, що й CS. Він вважає, що виховання молодих гравців, таких як NAVI Junior, є правильним напрямком, проте результатів від них не варто чекати негайно, що може засмучувати українських фанатів.

Ці думки відображають непросту ситуацію в кіберспортивній спільноті та складність побудови нових успішних команд у нинішніх умовах.

Максим Черніцин Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 жовтня 2024, 20:32 7

Дивіться відеоогляд матчу 11 туру УПЛ 2024/25

Кіберспорт | 24.10.2024, 16:31