Підтвердили лідерство. Ліверпуль на Енфілді здолав Челсі

Із трійки лідерів АПЛ у 8 турі очки втратив тільки «Арсенал»

Європейський футбольний вікенд одразу після завершення жовтневої міжнародної перерви не був позбавлений гучних протистоянь. У рамках восьмого туру англійської Прем'єр-ліги, наприклад, на полі стадіону «Енфілд» зустрічались «Ліверпуль» та лондонський «Челсі», яких за формальними ознаками у вигляді кількості здобутих до цього залікових балів можна було вважати сусідами за турнірною таблицею.

Команда Енцо Марески мала можливість наблизитись упритул до колективу Арне Слота, проте для цього «синім» потрібно було зробити те, що в поточній кампанії вдавалось лише «Ноттінгем Форест» - обіграти «Ліверпуль» на «Енфілді» (1:0), при тому, що «червоні» ані до, ані після цього взагалі нікому не програвали та в принципі не втрачали залікових балів. А тут ще й сталась поразка лондонського «Арсенала» напередодні від «Борнмута» (0:2), якою прагнули скористатись одразу обидві команди.

На жаль, український нападник «Челсі» Михайло Мудрик навіть до заявки на цю гру не потрапив, наслідки та причини чого нам доведеться дізнаватись ще згодом, а тим часом його одноклубники починали матч із атак на ворота «Ліверпуля», які, втім, жодної гостроти за першу половину тайму так і не створили. Після цього команда Слота все ж таки взяла гру під власний контроль.

І одразу ж «червоним» удалось відзначитись голом. На 27 хвилині Салах поцілив у Джонса в межах штрафного дальнім ударом із правого флангу й точно не розраховував, що проти його партнера одразу ж сфолить Колвілл після цього. Як і гравці «Челсі», які точно не мали на увазі настільки безглуздий пенальті з нічого. Утім, єгипетський нападник «Ліверпуля» такими нагодами забити не розкидається.

Салаху й другий пенальті в цій грі могла випасти нагода пробити під завісу цього напруженого тайму, коли арбітр Джон Брукс побачив фол Санчеса проти того-таки Джонса, якого й близько не було, що стало помітно за переглядом повторів на VAR. Решту часу до перерви «сині» намагались відігратись і навіть відзначились влучанням у стійку за авторством Джексона з правого флангу штрафного та ударом Палмера над воротами з трошки кращої позиції.

Однак свій гол «Челсі» знайшов тільки після перерви, коли форвард удруге втік до чужого штрафного під пас Кайседо, уникнувши при цьому офсайду, і переграв Келлегера із менш гострого кута. Проте й тривале святкування не дали здійснити команді Марески, бо фактично в наступній атаці Салах виклав подачу з правого флангу на ногу Джонсу в центрі штрафного й той у два дотики пробив повз Санчеса.

Надалі «Ліверпуль» обрав той самий захисний стиль, що й на початку гри, й так само зміг не наробити помилок позаду, тоді як суперники витратили достатньо сил, але так нічого й не вигадали попереду. Жоден із конкурентів Мудрика себе так і не зміг зарекомендувати при цьому.

Наступними вихідними «Ліверпуль» поїде в гості до лондонського «Арсенала», тоді як посеред тижня зіграє в Лізі чемпіонів УЄФА в гостях у німецького РБ «Лейпциг», а лондонський «Челсі» поїде в гості до грецького «Панатінаїкоса» посеред тижня в рамках Ліги конференцій, після чого вдома зустрінеться з «Ньюкаслом».

Англійська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Ліверпуль» - «Челсі» - 2:1

Голи: Салах, 29 (пен.), Джонс, 52 - Джексон, 48

Попередження: Собослаї, 45+8, Нуньєс, 69, Мак Аллістер, 90+2 - Адарабіойо, 6, Джексон, 28, Вейга, 78

«Ліверпуль»: Келлегер - Робертсон, Конате, ван Дейк, Александер-Арнольд (Гомес, 81) - Гравенберх, Джонс (Мак Аллістер, 81), Собослаї - Гакпо (Діас, 66), Жота (Нуньєс, 30), Салах.

«Челсі»: Санчес - Гюсто, Колвілл, Адарабіойо (Бадьяшиль, 53), Джеймс (Вейга, 53) - Лавіа, Кайседо - Санчо (Нету, 46), Палмер, Мадуеке (Нкунку, 76) - Джексон.

Арбітр: Джон Брукс (Англія).

Стадіон: «Енфілд» (Ліверпуль, Англія).

Удари (у площину): 8 (5) - 12 (2)
Кутові: 1 - 5
Офсайди: 5 - 0.

ЛІВЕРПУЛЬ - ЧЕЛСІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 жовтня 2024, 17:27 7

Жодній із команд не вдалось підвищити градус протистояння

Коментарі